Python Stilleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Python Stilleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

9 Mart 2023 Python kodları ve anlamları pdf Python komutları PDF 0
Proje Değişimini Yönetmek

Python Stilleri

Size Python’u, tarihçesini, özelliklerini, faydalarını vb. tanıtarak ve ayrıca Python’u nasıl edinip sisteminize kuracağınızı anlatarak başlıyoruz.

Deneyimli bir programcıysanız ve Python’da “nasıl yapıldığını” görmek istiyorsanız, gidilecek doğru yer burasıdır. Temel Python kavramlarını ve ifadelerini tanıtıyoruz ve bunların çoğu size tanıdık geleceği için Python’da doğru sözdizimini kolayca öğrenecek ve çok fazla okuma süresinden ödün vermeden projelerinize hemen başlayabileceksiniz.

Sözdizimi ve Stil

Bu bölüm size Python’un sözdiziminin yanı sıra stil ipuçları hakkında iyi bir genel bakış sunar. Ayrıca Python’un anahtar sözcüklerini ve bellek yönetimi becerisini öğreneceksiniz. İlk Python uygulamanız, size gerçek Python kodunun neye benzediği hakkında bir fikir vermek için bölümün sonunda sunulacaktır.

Python Nesneleri

Burada Python nesneleri tanıtılmaktadır. Genel nesne özniteliklerine ek olarak, size Python’un tüm veri türlerini ve işleçlerini göstereceğiz ve standart türleri kategorilere ayırmanın farklı yollarını göstereceğiz. Çoğu Python nesnesi için geçerli olan yerleşik işlevler de ele alınacaktır.

Sayılar

Python’un dört sayısal türü vardır: normal veya “düz” tamsayılar, uzun tamsayılar, kayan noktalı gerçek sayılar ve karmaşık sayılar. Sayılar için geçerli olan işleçler ve yerleşik işlevlerin yanı sıra burada dördü hakkında da bilgi edineceksiniz.

Dizeler, Listeler ve Demetler

İlk kapsamlı bölümünüz sizi Python’un tüm güçlü dizi türleriyle tanıştıracak: dizeler, listeler ve demetler. Size, tüm işleçlerinin yanı sıra her tür için geçerli olan tüm yerleşik işlevleri, yöntemleri ve özel özellikleri göstereceğiz.

Sözlükler

Sözlükler, Python’un eşleme veya karma oluşturma türüdür. Diğer veri türleri gibi sözlüklerde de işlevler ve uygulanabilir yerleşik işlevler ve yöntemler bulunur.

Koşullar ve Döngüler

Diğer birçok üst düzey dil gibi, Python da for ve while gibi döngülerin yanı sıra if deyimlerini (ve ilgili) destekler. Python ayrıca, Python’un for döngüsünün, olduğu gibi foreach yinelemeli tip döngüsü yerine geleneksel bir sayma döngüsü gibi davranmasını sağlayan range() adlı yerleşik bir işleve sahiptir.

Dosyalar ve Giriş/Çıkış

Standart dosya nesnelerine ve girdi/çıktıya ek olarak, bu bölüm size dosya sistemi erişimini, dosya yürütmeyi ve kalıcı depolamayı tanıtır.

Hatalar ve İstisnalar

Python’un en güçlü yapılarından biri istisna işleme yeteneğidir. İstisnaların nasıl oluşturulacağına veya atılacağına ve daha da önemlisi kendi istisna sınıflarınızı nasıl oluşturacağınıza ilişkin talimatların tamamını burada görebilirsiniz.


Python pep8
Python komutları PDF
Python komut listesi
Python kodları ve anlamları pdf
python -v komutu
Python temel komutlar
Python temel Kodlar
PEP8 kuralları


Fonksiyonlar

İşlev oluşturmak ve çağırmak görece basittir, ancak Python’da varsayılan bağımsız değişkenler, adlandırılmış veya anahtar sözcük bağımsız değişkenleri, değişken uzunluklu bağımsız değişkenler ve bazı işlevsel programlama yapıları gibi yararlı bulacağınız birçok başka özellik vardır. Ayrıca kısaca değişken kapsamına ve özyinelemeye dalıyoruz.

Modüller

Python’un en güçlü yönlerinden biri genişletilebilir olmasıdır. Bu özellik “tak-çalıştır” erişimine izin vermenin yanı sıra kodun yeniden kullanımını destekler. Modüller olarak yazılan uygulamalar, tek bir kod satırıyla diğer Python modülleri tarafından kullanılmak üzere içe aktarılabilir. Ayrıca, çoklu modül yazılım dağıtımı, paketler kullanılarak basitleştirilebilir.

Sınıflar 

Python tamamen nesne yönelimli bir programlama dilidir ve en başından bu şekilde tasarlanmıştır. Ancak Python, yapısal/prosedürel kodu istediğiniz gibi geliştirmeye devam edebileceğiniz ve avantajlarından yararlanmaya hazır olduğunuz her an “OO” programlamaya geçebileceğiniz şekilde programlamanızı gerektirmez. Benzer şekilde, bu bölüm, operatör aşırı yüklemesi, özelleştirme ve yetki devri gibi kavramlar ve ileri düzey konularda size rehberlik etmek için buradadır.

Yürütme Ortamı

“Yürütme” terimi, çağrılabilir ve yürütülebilir nesnelerden çalışan diğer programlara (Python veya başka türlü) kadar birçok farklı anlama gelebilir. Bu bölümde bu konuların yanı sıra sınırlı kısıtlı yürütme ve yürütmeyi sonlandırmanın farklı yollarını tartışacağız.

Düzenli İfadeler

Normal ifadeler, kalıp eşleştirme, ayıklama ve ara ve değiştir işlevi için kullanılan güçlü bir araçtır. Burada onlar hakkında bilgi edinin.

Soketlerle Ağ Programlama

Günümüzde pek çok uygulamanın ağ odaklı olması gerekiyor. Bir yerden başlamalısın. Bu bölümde, TCP/IP ve UDP/IP kullanarak istemciler ve sunucular oluşturmayı öğreneceksiniz.

Çok İş Parçacıklı Programlama

Çok iş parçacıklı programlama, birçok uygulama türünün yürütme performansını iyileştirmenin güçlü bir yoludur. Bu bölüm, kavramları açıklayarak ve bir Python çok izlekli uygulamasını doğru bir şekilde nasıl oluşturacağınızı göstererek Python’da iş parçacıklarının nasıl yapılacağına ilişkin yazılı belgelerin eksikliğini sona erdirir.

Tkinter ile GUI Programlama

Tk grafik araç setini temel alan Tkinter, Python’un varsayılan GUI geliştirme modülüdür. Basit örnek GUI uygulamalarının nasıl oluşturulacağını göstererek size Tkinter’ı tanıtıyoruz. Öğrenmenin en iyi yollarından biri kopyalamaktır ve bu uygulamalardan bazılarını temel alarak kısa sürede yolunuza devam edeceksiniz. Daha karmaşık bir örnek sunarak bölümü bitiriyoruz.

Web Programlama

Python kullanarak web programlama üç ana biçim alır. Web istemcileri, Web sunucuları ve Web sunucularının dinamik olarak oluşturulmuş Web sayfaları sunmasına yardımcı olan popüler Ortak Ağ Geçidi Arayüzü uygulamaları. Hepsini bu bölümde ele alacağız: basit ve gelişmiş Web istemcileri ve CGI uygulamaları ile kendi Web sunucunuzu nasıl oluşturacağınız.

Python’u Genişletmek

Kodu yeniden kullanma ve dili genişletme yeteneğine sahip olmanın ne kadar güçlü olduğundan daha önce bahsetmiştik. Saf Python’da bu uzantılar modüllerdir, ancak C, C++ veya Java’da alt düzey kodlar da geliştirebilir ve bunları Python ile sorunsuz bir şekilde arabirim oluşturabilirsiniz. Uzantılarınızı daha düşük seviyeli bir programlama dilinde yazmak size ek performans ve biraz güvenlik sağlar (çünkü kaynak kodunun açıklanması gerekmez). Kitabın bu son bölümü, uzantı oluşturma sürecinde size adım adım yol gösteriyor.

Opsiyonel Bölümler

Yıldız (*) ile işaretlenmiş alt bölümler veya alıştırmalar, gelişmiş veya isteğe bağlı yapıları nedeniyle atlanabilir. Genellikle başka bir zamanda ele alınabilecek bağımsız bölümlerdir. Yeterince önceden programlama bilgisine sahip olan ve Python geliştirme ortamlarını kurmuş olanlarınız ilk iki bölümü atlayabilir ve Python’u kendi sistemlerine dahil edip yarışlara gidebilecekleri yere doğrudan gidebilirler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir