Sanal Okullar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Sanal Okullar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

17 Şubat 2023 Online Okul Türkiye okul tatilleri Türkiye okulları giriş 0
Bilgisayar Tabanlı Sistemler

Sanal Okullar

Son zamanlara kadar okullar, öğretmen ve öğrencilerin birlikte fiziksel varlığı ile karakterize edildi. Genellikle, bir bina öğretim için kullanılır ve kitaplar veya karatahtalar gibi öğretim materyalleri genellikle kanıt olarak bulunur.

20. yüzyılda, “gerçek mekanda faaliyet gösteren” okullar olarak adlandırılabilecek alternatifler ortaya çıktı. Bunlar, çocukların düzenli olarak derslere katılmadan öğrenebilecekleri uzaktan eğitim biçimleriydi. Kullanılan teknolojiler, yazışma okulları için posta ve 20. yüzyıl radyo ve televizyon teknolojilerini içeriyordu.

Sanal okullar, uzaktan eğitimin bir çeşidi olarak görülebilir. 20. yüzyılın son yıllarında ortaya çıktıkları ve bir öğrencinin eğitiminin bir kısmını veya tamamını sağlamak için çevrimiçi bilgisayarları kullanan bir eğitim biçimi olarak anlaşılabileceklerini savundu.

Tipik olarak, mekansal ve zamansal mesafe uygulanır ve bu, öğrencilerin bir okul binasında kararlaştırılan bir zamanda toplantıya tabi olmak yerine bilgisayarlarını evlerinde veya başka bir yerde uygun zamanlarda kullanabilmeleri ile sonuçlanır.

Bir dizi değişken olduğundan, sanal okul kavramı üzerinde yalnızca geniş anlamda anlaşmaya varılmıştır. Bazı sanal okullar, üzerinde anlaşmaya varılan asgari yüz yüze iletişim konusunda ısrarcı olurken, diğerleri o kadar organizedir ki, bir öğrenci bir sınıfa asla ayak basmayabilir. Öğrencilerin ziyaret edebileceği bir sanal okulun fiziksel varlığı olmayabilir ve bir eyalet veya ülkedeki bir ofis binası, eyaletler arası veya uluslararası öğrencilere sanal okul hizmetleri sunmak için kullanılabilir.

Sanal okulları kategorize etmenin bir yolu, öğrenciler ve öğretmenler arasındaki yüz yüze iletişim ölçeğinde nereye yerleştirilebileceklerini hayal etmektir. Bu ölçeğin muhafazakar ucunda, öğrencilerin bazı derslerinde sınıflarda veya laboratuvarlarda çevrimiçi bilgisayar kullandıkları geleneksel okullar olacaktır. Aynı konu alanında eğitimli bir öğretmen öğrencilere yardımcı olabilir veya diğer öğretmenler, gönüllüler veya veliler onları denetleyebilir.

Böyle bir ölçeğin ortasına doğru, bazı derslerin sanal modda sunulduğu, ancak öğrencilerden ilerlemelerini izlemek veya diğer yüz yüze derslere katılmaları için okulu düzenli olarak ziyaret etmelerinin istendiği karma modlu örnekler olacaktır. 

Ölçeğin diğer ucunda ise öğrenci ile öğretmenin hiç karşılaşmadığı ve öğrencinin ders süresince okul binasına girme zorunluluğunun olmadığı sanal okullar yer almaktadır. Böyle bir sanal okula örnek olarak, Florida Lisesi binasının bulunmadığı ve öğrencilerin ve öğretmenlerin dünyanın herhangi bir yerinde olabileceği belirtilmiştir.

SANAL OKULLARIN YÜKSELİŞİNİ DESTEKLEYEN FAKTÖRLER

Sanal okulların büyümesini açıklayan başlıca faktörler arasında küreselleşme, teknolojik değişim, bilgi teknolojisinin (IT), ekonomik akılcılık, yüksek öğretim tarafından sağlanan model, geleneksel okullar hakkındaki algılar ve bunlara dahil olanların kazanılmış çıkarları yer alıyor.

Bu faktörlerden ilki olan küreselleşme, küresel odaklı şirketler için BT kullanan uluslararası işletmeler tarafından geleneksel coğrafi sınırların aşıldığı bir süreci ifade eder. Artık müfredatın eyalet ve ulusal sınırların ötesinden uzaktan verilmesi mümkün. Eğitim yöneticileri okulları için çevrimiçi çalışma birimleri satın alabilir ve gelişmiş ülkelerdeki ebeveynler bazen geleneksel bir okul ile sanal muadili arasında seçim yapabilir.

BT gelişmeye devam ettikçe, buna bağlı olarak ilgili müfredatı çevrimiçi olarak sunma kapasitesi de artmaktadır. Geniş bant bağlantıları daha yaygın hale geldikçe, öğrencilerin Web sayfaları yüklenirken veya diğer bilgiler indirilirken uzun süreli gecikmelerle karşılaşma olasılığı daha düşük olacaktır.

Bilgisayar ve yazılım tasarımındaki gelişmeler, tam hareketli video klipler, animasyonlar, masaüstü video konferans ve çevrimiçi müzik gibi gelişmelere yol açmıştır. Toplu olarak, İnternet olarak adlandırılan şey, 1990’ların başındaki basit, yavaş yüklenen Web sayfalarından zaten çok farklıdır.


Türkiye Okulları yorumlar
Türkiye okul tatilleri
Türkiye okulları giriş
Türkiye okullar tatil mi
Ankara. Üniversitesi Sanal Tur
Türkiye Okul Formaları
Online Okul
Tıp Fakültesi Sanal Tur


Ekonomik rasyonalizm, sanal okulların yayılmasını da yönlendirir, çünkü ekonomik rasyonalizmin uygulanması üretkenlikle ilişkilidir. Önerildiği gibi, eğitim için, mal ve hizmetlerin toplu olarak veya devlet tarafından sağlanması, özel hizmet sunumu için caydırıcıdır ve kuralsızlaştırma ve ticarileştirme teşvik edilmelidir.

Bu anlayışla tutarlı olan, bildiğimiz şekliyle okulların verimsiz olduğu ve kökten değiştirilmesi gerektiği fikridir. Okulların, teknolojiyle değiştirilmesi gereken daha eski bir sanayi çağının kalıntıları olduğunu savundu.

Yüksek öğretimin çevrimiçi öğretimi benimseme biçimleri, çevrimiçi eğitimin nasıl bir alternatif olarak kabul edilebileceğinin bir örneğini sunar. Son yıllarda üniversiteler tarafından sağlanan çevrimiçi kurslar çoğaldı. Giderek artan sayıda ebeveyn çevrimiçi bir üçüncül kursu tamamladıkça, sanal okulun da geçerli bir alternatif olabileceğine dair kavramsal anlayışta buna karşılık gelen bir büyüme var.

Mevcut okulların tatmin edici olmadığına inananlar, sanal okulları bir alternatif olarak görebilirler. Okulların öğrenci ihtiyaçlarını yeterince karşılamaması, istihdam için gerekli becerilerin yetersiz olması veya öğrencileri sınavlara ve giriş sınavlarına hazırlamaması nedeniyle eleştirilmesi, bir dizi eğitim sisteminde tespit edilebilecek devam eden temalardır.

Okul reformu ile ilgili tartışmalar finansman, kaynak sağlama, öğretmen arzı, müfredat değişikliği ve pedagojiyi içerebilir, ancak sanal okul gibi daha radikal alternatifleri de içerebilir.

SANAL OKULLARIN SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ

Sanal okullar, çevrimiçi ortamlarda öğretme ve öğrenmenin uygulanma biçimiyle ilgili bir dizi zorlukla karşı karşıyadır. Geleneksel okullarda da benzer sorunlar tespit edilebilse de, sanal okulların farklı doğaları bu endişeleri vurgulamaya hizmet ediyor. Bu problemler özgünlük, etkileşim, sosyalleşme, deneyimsel öğrenme, sorumluluk ve hesap verebilirlik, öğretmen eğitimi, sertifikalandırma, sınıf mevcudu, akreditasyon, öğrenci uygunluğu ve eşitliği içerir.

Bu sorunlardan ilki olan otantiklik, öğrencinin ilgili ödevleri ve testleri sanal bir okuldan tamamlamış kişi olarak doğrulanmasıyla ilgilidir.

Sanal okullar, öğrencilere İnternet üzerinden kullanmaları için güvenli bir parola atayabilir, ancak bu prosedür, öğrencilerin parolalarını, işi onlar adına tamamlayan bir ebeveyne veya öğretmene vermelerini engellemez. Göz önünde bulundurulması gerekebilecek olası bir çözüm, öğrencileri teslim ettikleri çalışmanın önerdiği anlayışa, bilgiye ve becerilere sahip olduklarını doğrulamak için bağımsız olarak test etmektir.

Etkileşim, öğrenen ile eğitim ortamı arasındaki ilişkiyi tanımlar. Sanal okul öğrencileri için multimedya, kullanılan çevrimiçi materyaller ve öğretmeni içeren etkileşimli bir ilişki vardır. Öğrenciler genellikle World Wide Web’deki materyallere erişir, onlara yanıt verir ve tamamlanan çalışmaları elektronik olarak öğretmenlerine gönderir.

Öğrencilerin çevrimiçi öğrenmeye dahil olmaları için tercih edilen yol, bir yanıt içeren aktif bir katılıma sahip olmaktır. Bir öğrenci, öğretmenin ders notlarını içeren statik bir Web sayfasına yönlendirilirse, onu desteklemek için başka öğretim yöntemleri kullanılmadıkça öğrenme daha az etkili olabilir.

Bu sorunun çözümü, hem öğrencilerin çevrimiçi bilgisayarlarının zengin bir multimedya ortamında çalışma kapasitesinin artmasında hem de kurs tasarımcılarının sanal okulların öğrenme teorisi ve teknolojik yeteneklerdeki gelişmelerden faydalanması gerektiğini kabul etmesinde bulunacaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir