Sanal Topluluklar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Sanal Topluluklar
Sanal topluluklar, bir dizi beklentiden oluşan uygulama topluluklarıdır. Bu beklentiler karşılıklılık ve güven değerleridir. Anonimliğin sorumlu davranışa yol açmadığını savunur. Sorumluluk, hak ve özgürlük taleplerini korur. Anonimliğin sonuçları, durumdan yararlanan uygunsuz davranışlardır.
Sorumlu davranış, halka açık veya görünür bir davranış olduğu için güvenilirdir. Kamusal davranış, kamusal alanın (ya da sanal topluluk ya da siber uzayın) amacı ve kamusal alanın ne yarattığı ile çerçevelenir.
Her sanal topluluk, e-sosyal sözleşmenin ifadeleri olan kendi yaptırımlı çevrimiçi davranışları ve temel ilkelerini oluşturur. Sanal bir topluluk, yalnızca gruba katılmayı özgürce seçen kişiler üzerinde yargı yetkisine sahiptir. Özgürce kabul edilen bu tür normatif yönergeler, sivil hükümetlerden daha fazla ahlaki güce sahiptir.
Komünal normlar veya kurallar, grubu oluşturan ilişkilerde zımni ve örtülüdür ve bireyler onları kötüye kullanana veya normatif yapıları görünür kılan sorunlar ortaya çıkarana kadar öyle kalır. İnternet, bireylerin güçlendirilmesi için bir toplumsal sözleşme inşa eder.
Sanal Bireycilik
Yeni sanal bireycilik veya e-bireycilik, yaklaşımında radikal bir bireycilik ve özgürlükçü. Neo-Darwinizm’in bir biçimidir. Bu neo-Darwinizm doğası gereği dijitaldir. Dijital Darwinizm, ekonomik, biyolojik ve internet ortamlarının birbirini etkilediğini savunan bir yaklaşımdır.
Bu, teknoliberteryenizmin ideolojisi olan bir felsefedir. Bireyci ya da teknoliberter dünya görüşü, insan doğasını her zaman aydınlanmış kişisel çıkar tarafından yönlendirilen bir rasyonel ekonomik davranış modeli olarak kabul eder.
Birey, siber uzaydaki sanal pazaryerlerinde ve yerel ayarlarda yolunu tutmaktan sorumludur veya mesuldür. Dijital varoluş, rekabet edebilmek, yani yenilik yapabilmek ve duruma uyum sağlayabilme meselesidir.
Bu dünya görüşü, aydınlanmış kişisel çıkarları hesaba katmadığınız sürece, elektronik veya başka türlü örtülü bir sosyal sözleşmeyi reddeder. Çevresine teknolojik uyum, toplumsal ve ekonomik alanlarda bireysel uyumu zorlamak demektir. Bu etki alanları evrimseldir. Evrimsel değişim, teknolojik değişimin bir sonucudur.
Sanal Sosyal Sermaye
Sanal sosyal sermaye, bireylerin çevrimiçi ortamlarda birlikte çalışmaya yönelik zımni istekliliğini ifade eder. Ortaya çıkan önemli bir unsur güvendir. Sanal sosyal sermaye, dijital toplumsal davranışı sürdürür. Ortak bir amaç, sanal sosyal sermayenin malzemesidir. Amaç ortaklıkları, İnternet’teki sanal bireyler arasındaki karşılıklı ilişkilerde ortaya çıkar.
Bu tür karşılıklı ilişkiler sosyal ağlardır; bunlar işbirlikçi ilişkilerdir. E-sosyal sözleşme, sanal sosyal sermayenin yapısıdır. Sanal sosyal sermaye, siber uzayda komünal ilişkilerin malzemesidir. Bir topluluk duygusu, güvenin sosyal birlikteliğin önemli bir unsuru olduğunu ima eder.
Çevrimiçi sosyal yaşamın sözsüz ve yazılı olmayan yükümlülükleri, ortak güven ve sadakatte kendini gösterir. Toplumsal çabalar, paylaşılan inançlara, adetlere ve işbirlikçi faaliyetlere dayanır. Sanal uygulama topluluğu (sanal sosyal sermayenin temeli), kendi dünya görüşüne bağlı kalmayı talep eder.
Bu siber uzayda bile belirgindir. Sanal toplum sözleşmesi, ortak bir anlamsal evrende ve dünya görüşünde kendini gösterir. Bu dünya görüşü ve sağduyuları, siber uzaydaki bireyler arasındaki zımni bir karşılıklı beklentiler ve taahhütler dizisi olan e-sosyal sözleşmeye dayanmaktadır.
E-sosyal sözleşme, siber uzayın etkileşimli ortamlarında uygun sanal davranışları, yaygın olarak sahip olunan inançları ve fayda beklentilerini temel alan zımni varsayımlar dizisidir.
Herhangi bir sosyal ortamda olduğu gibi, e-sosyal sözleşmenin zayıf ve sezgisel çerçevesi, siber uzayda uygun davranış olarak kabul edilen davranışları sınırlamaya ve kanalize etmeye devam edecektir. E-sosyal sözleşmeden örülmüş hassas sosyal dokuda yarıklar ve kırılmalar meydana geldiğinde, siber yurttaşlar çevrimiçi sosyal kumaştaki gözyaşlarını yamamaya çalışacaklar.
Bu yama, mantıksal olarak, resmi etik ve kanun kodları üretme kisvesi altında olacaktır. Bunların çoğu, siber uzayda insan etkileşiminin başlangıcından beri zaten gerçekleşti. Sanal bireysel eylemler ile sanal toplumsal duyarlılıklar arasındaki diyalektik nedeniyle, eklemlenmiş resmi sınırlara (ve e-toplum sözleşmesinin yorumlarına) duyulan ihtiyaç devam edecektir.
Bu tartışma, İnternet ve World Wide Web gezginlerinin davranışsal beklentilerinin temel bağlamlarına baktı. Bu makaledeki yolculuk, sorumluluk ve yükümlülük tartışmasıyla başladı.
Bu fikirler, sosyal sözleşme, bilgi teknolojisi ve bilgi toplumu fikirleri tarafından çerçevelenmiştir. Kültürel bir referans çerçevesi olarak bilgi teknolojisi, e-toplum sözleşmesinin bir zemini olarak tartışılmaktadır. Deneme, interneti, siber uzayı elektronik bir yaşam alanı olarak görüyor.
Toplum ve topluluk
Toplum ve topluluk arasındaki fark
Sosyoloji toplulukları
Birbirlerini tanıyan insanların oluşturduğu topluluk
Topluluk kavramı nedir
Yazılım Endüstrisi
1960’larda bilgisayar Mısır’a tanıtıldı. Kullanımı ve uygulamaları hükümet ve kamu sektörü ile sınırlıydı. 1980’lerde, küresel kişisel bilgisayar evriminin ardından bilgi işlemin tanıtımı ve yayılması yaygındı.
Kişisel bilgisayarlar, bilgi teknolojisi endüstrisindeki sürekli gelişmeler nedeniyle ve donanım penetrasyonunun, yazılım yeniliklerinin ve telekomünikasyon altyapısının oluşturulmasının neden olduğu organizasyonel gelişmeyi ve büyümeyi etkili bir şekilde etkiledi.
Bu yazı, Mısır’daki yazılım endüstrisini, bilgi teknolojisi endüstrisinin önemli bir yapı taşı ve genel olarak iş dünyasına ve sosyoekonomik kalkınmaya olası aktif bir katkı olarak değerlendiriyor.
Bilgi işlem Mısır’da 1960’larda başlamasına rağmen, hükümetin oynadığı aktif rol, bilgi teknolojisinin sosyoekonomik kalkınma için bir araç ve karar alma sürecini iyileştirme aracı olarak algılanma biçiminde bir değişikliğe neden olması ancak 1985’te oldu.
Bu değişim, sosyoekonomik gelişme üzerinde doğrudan ve somut etkileri olan yeni araç ve tekniklerin sürekli geliştirilmesiyle hızlandı. Bu nedenle, gelişmekte olan ülkelerin bilgisayar odaklı değişim sürecini yönetme şeklinin, kalkınma hedeflerine hızlı bir şekilde ulaşılıp ulaşılmayacağını etkileyeceği algılanmaktadır.
Bu, gelişmekte olan teknolojilere sürekli yatırım yapma becerisine, vasıflı insan kaynaklarının sağlanmasına ve son teknoloji bilgi ve iletişim teknolojisi altyapısına bağlı olacaktır. Birçok araştırmacı bilgi teknolojisini bilgi, bilgi işlem ve iletişim teknolojilerinin birleşimi olarak tanımlamıştır.
Bugün, internetin gelişmesi ve yayılmasıyla birlikte, bu teknoloji unsurlarının entegrasyonu dünyadaki toplumlar için paha biçilmezdir ve küreselleşmeye güçlü bir şekilde katkıda bulunmaktadır. Gelişmekte olan ülkelerin çoğunda bilgi teknolojisinin önemi, geride kalmamalarını sağlamak için kasıtlı bir çabayla büyük ölçüde vurgulanmıştır.
Gelişmekte olan ülkelerin çoğunda, bilgisayarların en büyük kullanıcısı olan hükümet, bilgi teknolojisinin yayılmasında en önemli rolü oynamıştır ve politikaları, kanunları ve düzenlemeleri aracılığıyla hala bilginin yayılması üzerinde en büyük etkiye sahiptir.
Mısır’da 1985’ten beri bilgi teknolojisinin yayılmasının itici gücü devlet-özel sektör ortaklığı olmuştur. Hükümette yönetsel ve idari performanstan yararlanmak için bilgi teknolojisinin kullanımını hedefleyen çok sayıda bilişim projesi formüle edildi.
Bu projeler, insan ve bilgi kaynakları, yazılım, donanım ve ağ kaynakları dahil olmak üzere farklı yapı taşlarıyla bilgisayar tabanlı teknolojileri tanıtmaya odaklanarak eğitim, sağlık, istihdam, ticaret ve yerel yönetim gibi kilit sektörleri hedef almıştır. sosyoekonomik gelişmeye katkıda bulunur.
Birbirlerini tanıyan insanların oluşturduğu topluluk Sosyoloji toplulukları Topluluk kavramı nedir Toplum ve topluluk Toplum ve topluluk arasındaki fark