Sanallaştırma – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Sanallaştırma ve İşletmelerdeki Rolü
Çağdaş yönetimde küresel bilgi teknolojisi (BT) uygulama sanallaştırmasının yeni bir yönetim eğilimi ortaya çıktı. Sanallaştırma, kurumsal kısıtlamaların çeşitli sınırlamalarını aşmaya izin veren (BT kullanarak) bir kurumsal dönüşüm sürecidir.
Sanallaştırma, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ’ler) iş imajını önemli ölçüde değiştirir; sanallaştırma kavramını benimseyerek tam anlamıyla rekabetçi hale gelebilir ve küresel pazarda etkin bir şekilde faaliyet gösterebilirler. KOBİ’ler ve büyük kuruluşlar arasındaki ölçek engelleri ortadan kalkar.
Bu yeni organizasyon türü literatürde genellikle modern organizasyon veya sanal organizasyon olarak adlandırılır. Bu tür kuruluşlar, ekonomik kriterlere dayalı etkin bir karar verme sürecine ve işlevine sahiptir.
Sonuç olarak, küresel pazarda büyüme ve rekabet etme fırsatları, geleneksel KOBİ’lere göre daha fazladır. Bu nedenle, tez: sanallaştırma, bireysel kuruluşların diğer benzer işletmelerle stratejik işbirlikçi ittifaklara girmesine izin verir. Bu tür sanal organizasyonlar küresel pazarda rekabetçi bir konuma sahiptir.
Literatürde, sanal organizasyonu tanımlamak için kullanılan birçok terim vardır: “ağ organizasyonları, yeniden yapılanma sonrası organizasyonlar”, “akıllı girişim” vb.
Sürekli bir dönüşüm süreci olarak tanımlanan sanallaştırma, organizasyon yönetimi biliminde yeni bir yönün habercisidir. Bu analiz bağlamında, bu süreç, küresel pazarda rekabetçi olmalarını sağlayacak bir biçim alabilir.
Dönüşüm süreci, işletmenin yeni gereksinimlere hızlı uyum sağlamasından oluşur. Bu, ürün ve hizmet portföyünün yanı sıra organizasyon yapısındaki değişiklikler yoluyla yapılır. Bu değişiklikler bilişim sektöründeki, özellikle internet uygulamalarındaki gelişmelerden kaynaklanmaktadır.
Teorik açıdan, aşağıdaki sanallaştırma biçimlerini ayırabiliriz:
1. İşlevsel genişleme (yani dikey bir gelişme). Bu, işletme müşteriye daha yakın olmak istediğinde ve yeterli kaynaklara sahip olmadığında veya geleneksel bir şube kurmanın karlı olmadığı durumlarda ortaya çıkar.
İşletme bu amaçla sanal şubeler veya kiosklar oluşturur. Bazen müşterilerinin hizmetlerini bilgisayar veya cep telefonu aracılığıyla kullanmalarını sağlar. Örnek olarak internet bankaları, kitapçılar, büyük mağazalar ve seyahat acenteleri verilebilir.
Büyük şirketler de genellikle kapsamlarını bu tür dikey gelişim yoluyla genişletir. Tüm organizasyon üzerinde eş zamanlı kontrol ile rekabet gücünün artmasını sağlar. KOBİ’ler böyle bir stratejiyi sınırlı ölçüde, çoğunlukla da İnternet’teki varlıklarını pazarlamak amacıyla uygularlar.
2. Sanal organizasyonun oluşturulması veya yatay gelişim. Böyle bir gelişme, diğer kuruluşların sanal olarak dahil edilmesiyle gerçekleşir. Literatürde bu kavramın ortak bir tanımı yoktur.
Bu analizin amacı doğrultusunda, şunları varsayıyoruz:
• Üyeleri ortak amaçlarına ulaşmak için gönüllü olarak çeşitli türlerde ilişkilere girdiğinde sanal bir organizasyon yaratılır. Bu organizasyonu oluşturan her üye, ilişkinin süresini belirler. Bu ilişkinin varlığının aleyhte olduğunu ilk kabul eden üye tasfiyesine karar verir ve çekilir. Sanal organizasyon siber uzayda faaliyet gösterir ve İnternet ile küresel BT altyapısının varlığını gerektirir.
• Büyük ölçekli işletmeler (LSE’ler), BT’yi diğer işletmelerle ilişkili olarak rekabetçi konumlarını güçlendirmek için kullanırlar. Hammer ve Stanton’ın haklı olarak fark ettiği gibi, BT belirli bir sınıftaki kuruluşlar için onları diğer işletmelerden ayıran bir “duvar” haline gelir. Büyük işletmeler “kaleler” olarak tanımlanır.
LSE’ler kendilerini rekabetten korumak için bu “kaleleri” inşa ederler. KOBİ’lerin böyle bir kılıfı yok. Bir fiyata LSE’lerden daha esnektirler: Sızmaya daha yatkındırlar. Bununla birlikte, genel olarak, KOBİ’ler ne kadar deneyimli ve bilgili ise, sanal girişimde paylarını almak isteyen diğer işletmeler için o kadar çekicidirler.
CPU sanallaştırma
VMware sanallaştırma
Donanım sanallaştırma Nedir
Server sanallaştırma
CPU sanallaştırma zararlımı
Cpu sanallaştırma Nedir
Masaüstü sanallaştırma
BlueStacks sanallaştırma
Geleneksel Organizasyonlarda Sanallaştırma
Sanallaştırma, geleneksel süreçten çok daha düşük bir maliyetle kurumsal gelişime olanak tanır. Şekil 1, geleneksel bir yapıya dayanan ve sanal unsurlarıyla bağlantılı bir sanal organizasyonu göstermektedir. Bu öğeler esnektir ve kuruluş tarafından değişen ortama hızlı bir şekilde uyum sağlanmasına olanak tanır.
Sanallaştırma aşağıdaki gibi geliştirilebilir:
• Kuruluş, sanal büfeler veya mağazalar oluşturur. Örneğin, interneti kullanarak mobilya satan bir kuruluş, ürünlerini bir bilgisayar ekranında sunabilir. Geleneksel pazarının dışında bulunan müşterilerden de sipariş alabilir. Diğer kuruluşlar (turizm, emlak, kitapçılar, borsa vb.) da aynı şekilde faaliyet gösterebilir.
• Kuruluş, faaliyetleriyle ilgili bilgileri İnternet’e yerleştirir. Mesai saatleriyle sınırlı olmak yerine 7/24 müşterilerinin kullanımına açıktır. İnternet bankacılığı hizmetleri buna iyi bir örnektir. Ek olarak, bir kuruluşun hizmetleriyle bağlantılı masraflar müşteriye kaydırılır (müşteri terminal, İnternet erişimi vb. için ödeme yapar). Kuruluş, geliştirme maliyetlerini karşılar.
• Kuruluş, evden çalışma olanağı yaratır (tele çalışma olarak adlandırılır). “Geleneksel” iş bulmanın zor olduğu bölgelerde mesleki faaliyeti artırmanın iyi bir yoludur. Ayrıca, uzaktan çalışma yoluyla, yerel bir kuruluş küresel bir kuruluş haline gelebilir.
Sanallaştırma, geleneksel kuruluşların daha geniş bir etki alanına sahip olmasını sağlar. Toplum, kuruluşun faaliyetleri hakkında hem kuruluşun kendisi hem de müşterileri tarafından daha iyi bilgilendirilir. Bu geliştirme üzerindeki kısıtlamalar çeşitlidir.
En yaygın olanları şunlardır: BT altyapısı için mevcut finansal kaynaklar, dil ve küresel, güvenilir bilgisayar ağlarına sahip olma gerekliliği. Ayrıca sanallaştırmanın ne yazık ki sosyal olarak kabul edilemez organizasyonların (pornografi, terörizm) serbestçe faaliyet göstermesini sağladığı da vurgulanmalıdır.
Sanallaştırmayı kullanan kuruluşların analizine göre, operasyonlarının beş kat daha az yatırım maliyeti gerektirdiği tahmin ediliyor. Genel olarak sanallaştırma sonucunda elde edilen minimum tasarruf %60’ı geçmiştir. Sadece birkaç durumda bu oran daha az elverişliydi.
Uzaktan çalışmayı kullanan kuruluşlarda oranların hesaplanması zordur. Hizmetlerini gelişmekte olan ülkelere dış kaynak sağlamak için uzaktan çalışmayı kullanan kuruluşların analizi, sanallaştırmanın etkinliğini doğrulamaktadır.
İyi bir örnek yazılım geliştirmedir. Çok gelişmiş ülkelerden (ABD, İngiltere vb.) şirketler Hindistan, Çin veya Pakistan’dan programcılar istihdam etmektedir. Bu durum hem firma hem de kaynak sağlayan ülkeler açısından avantajlıdır.
Uzaktan çalışma engellilerin veya işsizlerin profesyonel aktivasyonu ile bağlantılı olduğunda farklı bir durum ortaya çıkar. Toplumun daha fakir kesimiyle uğraştığımız için doğrudan maliyetler daha yüksektir. Bu nedenle, eğitim, donanım ve yazılım için ek maliyetlerin ödenmesi gerekir.
Ne yazık ki, kesin bir tahmin yapmak için hiçbir veri mevcut değil. Birçok ülkede, eğitim ve donanımın maliyeti özel sosyal programlar tarafından karşılanmaktadır. Avantajları tahmin etmek de zordur. Sosyal etki (yani işsizliğin azalması) ve engelliler için normal bir yaşam sürdürebilme yeteneğinin en önemli olduğu söylenebilir.
Bu sadece sanallaştırma ile mümkündür. Genel olarak uzaktan çalışma, işletme maliyetlerini (park alanı, ofis alanı) azaltır ve çalışanlara zaman tasarrufu sağlar.
BlueStacks sanallaştırma CPU sanallaştırma Cpu sanallaştırma Nedir CPU sanallaştırma zararlımı Donanım sanallaştırma Nedir Masaüstü sanallaştırma Server sanallaştırma VMware sanallaştırma