SENKRON KONFERANS SİSTEMLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

SENKRON KONFERANS SİSTEMLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

12 Ocak 2023 Asenkron Eğitim Nedir Senkron eğitim nedir Senkron ve Asenkron örnekleri 0
Çoklu Depolu Araç Yönlendirme

SENKRON MESAJLAMA SİSTEMLERİ

Eşzamanlı etkileşimli iletişim programları (SC’ler), birçok farklı bilgisayar platformunda mevcuttur. Tüm bu sistemler, iletişimciler arasında gerçek zamanlı iletişime izin verir ve kullanımı kolaylaştırmak için çoğu sistem, katılımcıların kullanıcı kimliklerini veya önceden oluşturulmuş listeleri kullanarak başkalarının aynı anda oturum açıp açmadığını kontrol etmelerine izin verir.

America Online, Yahoo ve MSN gibi abonelik servisleri tarafından benimsenmesinden bu yana, ücretsiz yazılım kullanan senkron iletişim büyük bir popülariteye ulaştı ve iş dünyasında ve endüstride genişledi.

Aslında, iş amaçlı İnternet kullanıcılarının %42’si, BT departmanlarının %70’i desteklemese de iş yerinde IM kullandığını bildiriyor; 2000 yılında 5,5 milyon olan kullanıcı sayısının 2004 yılında 180 milyona çıkacağı tahmin edilmektedir. İş amaçlı kullanım için bir dizi SC yazılım programı mevcuttur.

Katılımcıların sanal olarak etkileşime girmesini sağlayan gelişmiş bir yazılım protokolü Chat’tir. Internet Relay Chat (IRC), birden çok iletişimcinin çevrimiçi bir ortamda eşzamanlı olarak etkileşim kurmasını sağlayan İnternet tabanlı bir ağdır. IRC, IRC ağındaki bir sunucuya bağlanarak kolayca gerçekleştirilir.

IRC uygun ve güçlü bir sanal toplantı aracı olabilirken, halka açık bir forumdur ve mahremiyet eksikliğine yol açabilir. Bu sorun, ticari ağlardaki siber buluşma yerleri, tescilli grup yazılımları ve kurs yönetim yazılımları kullanılarak veya iş ve endüstri için özel olarak tasarlanmış sohbet odaları kullanılarak aşılabilir.

SENKRON KONFERANS SİSTEMLERİ

Konferans sistemleri, Chat veya IM’den daha özel olarak senkronize sanal toplantıları kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Birçok kurumsal ve yüksek öğretim tesisi, konumlar arasında bilgisayar kontrollü görsel-işitsel aktarıma sahip telekonferans odalarını bulundururken, bu donanıma sahip olmayan ekipler, ücretsiz özel yazılım kullanarak gerçek zamanlı olarak birlikte çalışmak için bilgisayar destekli konferansı kullanabilir.

Örneğin, Microsoft Corporation’ın Netmeeting’i, kullanıcıların sesli ve görüntülü konferansın yanı sıra beyaz tahtalara, çevrimiçi sohbetlere, dosya aktarımına ve program paylaşımına katılmasına olanak tanır. Başka bir örnek, Sun Microsystems (freeware.thesphere.com) Java odaklı (çoğunlukla eğitici) yazılım programları ve iVisit’in yanı sıra Java Shared Data Toolkit, Java Web Server ve Java WorkShop’tur.

Video konferans, bilgisayar konferansına görsel bir boyut katar ve bilgisayar konferansında kaybolan geleneksel F2F iletişiminin bazı boyutlarını “geri getirdiği” için onu “zengin” hale getirir.

Üst düzey iş video konferans satıcıları, özel ISDN hatları veya özel IP ağları üzerinden çalışan First Virtual Communications ve Polycom iPower’ı (eski adıyla PictureTel) içerir.

Görüntülü konferans sistemleri, sesli ve görsel öğeleri içeren Sohbet sistemleri etrafında da oluşturulabilir. WebCast ProServer, kullanıcıların canlı ses ve video yayınlamasına ve etkileşimli olarak katılmasına izin veren bir bilgisayar programı örneğidir.

İlgili bir hizmet, mesaj panoları, sohbet odaları, veri konferansı ve dosya aktarımını birleştiren bir İnternet telefonu yazılım paketi olan WebCast Personal ICQ’dur.


Senkron ve asenkron eğitim Nedir
Asenkron Eğitim Nedir
Senkron eğitim nedir
Senkron ve Asenkron örnekleri
Asenkron ders ne demek
Senkron öğrenme Nedir
Elektrikte senkron ne demek


İNTERNET

Bugün var olduğu şekliyle İnternet, tüm dünyaya ulaşan ağ bağlantılı bilgisayarlardan oluşan geniş bir sistemdir. İnternet, 1970’lerde araştırma üniversiteleri ile orduyu birbirine bağlayan, hükümet destekli bir deney olan, ilk geniş alan bilgisayar ağı, Gelişmiş Araştırma Projeleri Ajans Ağı (ARP ANET) ile ortaya çıktı.

ARPANET, Ulusal Bilim Vakfı Ağı (NSFNET) ve on binlerce yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası ağ dahil olmak üzere diğer ağları kapsayacak şekilde büyüdü.

İnternet, bilgilerin İnternet üzerinden iletilmesini ve paylaşılmasını sağlamak için paket anahtarlama ve iletişim protokollerini kullandı (Barnes, 2003). Bugün, internet olan küresel ağ, muazzam miktarda bilgiyi barındırır ve bu bilgiye erişir ve var olan en büyük bilgi kaynağıdır.

İnternetteki muazzam miktarda bilgi, paylaşılan iletişim protokollerini gerektirir ve bilgileri aramak, almak ve yönetmek için yazılım programlarını gerektirir. World Wide Web’den önce Dosya Aktarım Protokolü (FTP) ve Gophers gibi programlar kullanılıyordu.

FTP’ler, bilgileri ve kamuya açık yazılımları bir bilgisayardan diğerine aktarmak için kullanılan programlardır. Ana bilgisayar, anonim FTP kullanan herhangi bir kullanıcı tarafından elde edilebilecek bilgileri depolar (arşivler) ve tutar.

ARCHIE programı, çoğu FTP arşiv sitesinin içeriğini aramak için kullanılabilen yararlı bir ilgili hizmettir. FTP’nin Web sonrası yinelemeleri arasında Netmanage (www.ftp.com) bulunur. Gopher, Minnesota Üniversitesi tarafından, halka açık veritabanları, çevrimiçi kitaplar, haberler ve telefon rehberleri dahil olmak üzere İnternet’teki birçok farklı bilgisayar hakkında bilgi bulmak için geliştirildi.

VERONICA programı Gopher ile çalışarak anahtar kelime araması yapma olanağı sağlar. Telnet, FTP ve Gopher ile kullanılabilen bir yazılım uygulamasıdır. Genellikle bir telnet bağlantı noktası aracılığıyla uzak bilgisayarları birbirine bağlar.

Kullanıcılar, bir telnet arabirimi aracılığıyla uzaktan komutları “telnet ile girer” ve yürütür. Telnet’in bir bilgi yönetimi aracı olarak kullanışlılığı, halka açık veritabanlarından bilgi alma yeteneğinden gelir.

İNTERNET ALTERNATİFLERİ

İnterneti rahatsız eden gecikmeleri, yavaşlamaları ve kesintileri atlatmak için bir dizi alternatif ağ geliştirilmektedir. Bu alternatiflere erişim, sanal ekiplerin çalışmasını hızlandırabilir.

Bu alternatiflerden bazıları, İnternet II, Ulusal Bilim Vakfı’nın çok yüksek performanslı Barebone Ağ Hizmeti (vBNS), Enerji Bakanlığı’nın Enerji Bilimleri ağı (Esnet) ve NASA’nın Araştırma ve Eğitim Ağı’dır.

En çok tanıtımı yapılan alternatif ağ, İnternet II’dir. Bu daha hızlı, daha güçlü ağ 1997 yılında 34 üniversite tarafından hayata geçirildi. İnternet II’nin mevcut İnternet’ten 1.000 kata kadar daha hızlı çalışması ve buna bağlı olarak artan iletişim, bilgi yönetimi ve ses ve video yetenekleri için artan kapasite ve potansiyellerle öngörülmüştür.

İnternetin bir yönü özel olarak ele alınmasını gerektirir. World Wide Web, İnternet’in en büyük parçasıdır ve dünya çapındadır (hâlâ büyümekte) ve var olan en büyük bilgi kaynağıdır.

Web, “aynı ağ arayüzü protokollerine uyan birbirine bağlı İnternet bilgisayar sunucuları yelpazesi” olan hipermetin bağlantıları kullanan bir İnternet ortamıdır. Daha basit bir ifadeyle, “metin ve grafiklerden oluşan elektronik sayfalar içeren ticari, eğitici ve kişisel ‘Web siteleri’ koleksiyonudur”.

Web, araştırma, tarih, edebiyat, sanat, bilim, haber ve eğlencenin yanı sıra ticari bilgiler ve kişisel Web sayfalarını şimdiye kadar görülmemiş bir ölçüde metin ve multimedya biçiminde bir araya getirir. Arama motorlarının kullanımı sayesinde, sanal ekipler ilgilendikleri hemen hemen her konuda verilere, bilgilere ve kayıtlara erişebilirler. 2001 itibariyle, Web’de 26.000.000’den fazla barındırma sitesi vardı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir