Serbest Yönetim Tarzı

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Serbest Yönetim Tarzı

28 Mayıs 2023 Proje yönetim metodolojisi Nedir ? Proje yönetim modelleri Nelerdir 0

Serbest Yönetim Tarzı

Serbest yönetim tarzı ise delegasyona dayalıdır. Bir görevin ihtiyaç duyabileceği özerklik ve özgürlüğü sağlar, böylece motivasyonel yoğunluk yaratır ve büyümeyi sağlar.

Bununla birlikte, gün geçtikçe yönetici için koordinasyon güçlükleri yaratır ve her bir astın kendisine verilen görevin sorumluluğunu alma becerisine bağlıdır (yani, delege tarafında belirli bir düzeyde özyönetim veya alt takım yönetimi becerisi varsayar).Yetki verilen kişiye sorumluluk ve yetki atamayı ve aynı zamanda onu faaliyetlerinin sonuçlarından proje yöneticisine karşı sorumlu kılmayı içerir.

Proje yönetiminde devretme yeteneği gereklidir, aksi takdirde yönetici kendini bunalmış bulabilir. Yöneticinin ritüel, politika oluşturma, özellikle kişisel konular (örneğin, değerlendirme, disiplin, anlaşmazlıkların çözümü, yetki vermenin kendisi), krizlerin ele alınması ve gizli konular dışındaki her şeyi devretmesini tavsiye edin.

Delegasyon, önceden tanımlanmış bir dizi hedefin, planın ve standardın oluşturulmuş olduğunu varsayar. Bunlar, izin verilen takdir yetkisi ölçüsünde delegelerin daha büyük veya daha az önemli kararlar alma serbestliğine izin verildiği bir çerçeve sağlar.

Yukarıdakilerin tümü, proje ilerlemesini teşvik etmede veya engellemede yönetici tarzının çok önemli olduğunu gösterirken, bunun tek, doğru bir yönetim tarzı olduğu anlamına geldiğini varsaymak doğru olmaz.

Her belirli stilin olumlu ve olumsuz yönleri var gibi görünüyor. Proje çalışma sistemiyle işlem yaparken benimsenecek en etkili stilin, projenin özel ihtiyaçlarına ve durumuna bakılmaksızın yöneticinin sabit, tercih edilen bir stile bağlı kalması yerine, her projede yeniden kararlaştırılması gerekir. İdeal olarak, bir yöneticinin stilini duruma, belirli bir projeye ve proje ortamına uyarlayabilmesi gerekecektir.

Ancak uygulamada, bukalemun benzeri yetenekler ve eksiksiz oyunculuk becerileri gerektiren herhangi bir menajerden istenecek çok şey var. Bu nedenle, bir proje risk profili temelinde belirlenmesi gereken en önemli risk yönetimi konularından birinin, proje yöneticisi atanmadan önce proje için gerekli yönetim tarzı ve becerilerinin belirlenmesi olduğunu önerdik.

Daha sonra, yüklenici kuruluşun uygun bir yönetici havuzuna sahip olduğu göz önüne alındığında, atandığı projenin gerektirdiği yönetim tarzına uygun bir yönetici seçilebilir.

Uygun yönetim tarzı nasıl elde edilirse edilsin sonuç, “tüm etkileşimlerde ve tüm ilişkilerde her üyenin, kendi geçmişinin, değerlerinin ve beklentilerinin ışığında, deneyimi destekleyici ve inşa eden bir deneyim olarak görmesini” sağlamak olmalıdır. ve kişisel değer ve önem duygusunu sürdürür.

Ayrıca, proje ekibi üyeleri arasındaki yapıcı etkileşimi kolaylaştırmalı, proje hedeflerine ulaşmak için coşku uyandırmalı ve planlama, koordinasyon, kaynak sağlama vb. yollarla bu hedeflere ulaşılmasını kolaylaştırmalıdır.


Proje yönetim modelleri Nelerdir
Proje yönetim modelleri ş modeli
Proje yönetim metodolojileri Nelerdir
Proje yönetim metodolojisi Nedir
Agile (Çevik proje Yönetimi ve Scrum Metodolojisi)
Proje yönetim modelleri v Modeli
Proje yönetim metotları nelerdir
Proje Metodolojisi Nedir


Proje Ortamı ile İşlemler

Yönetici ile proje çalışma sistemi arasındaki işlemlerin doğasını ve tarzını optimize etmek tek başına projenin başarısını garanti edemez.

Yönetici, projeyi yürütürken, proje ortamıyla olan işlemlerinde de başarılı olmalıdır. Bu, projenin üzerinde çalıştığı gereksinimlerin ilgili tüm taraflarca üzerinde anlaşmaya varılan gereksinimler olmasını ve projenin çıktılarının tüm dış paydaşların bakış açısından bu gereksinimleri karşılamasını sağlamak için gereklidir.

Bu işlemlerin gerçekleştirilmesindeki başlıca zorluklar, proje ortamının nadiren istikrarlı olmasından kaynaklanmaktadır. Bu ortamda, örneğin müşteri gereksinimlerini değiştirdiğinde veya teslimatların sözleşme şartlarını yerine getirirken uygulamalarının ele almak için tasarlandığı sorunu çözmediğini fark ettiğinde paydaşların görüşleri değişebilir.

Ayrıca, bu sorunun kendisi, projenin konseptinden bu yana doğası gereği değişmiş olabilir. Öte yandan, proje yöneticisinin, örneğin kaynakların mevcudiyetinde veya projesine atanan öncelikte bir değişiklik olduğunda olduğu gibi, kendi organizasyonunun ortamından kaynaklanan değişikliklere yanıt vermesi gerekebilir.

Genel olarak, proje ortamındaki değişiklikler, proje yöneticisi için, yalnızca yöneticinin kendi faaliyetleri yoluyla önlenebilecek veya kontrol altında tutulabilecek yeni potansiyel riskler içeren zorluklar üretir.

Çevre tarafından geliştirilmekte olan yazılım sistemine, projeye ve proje yöneticisine dayatılan gereksinimlerden herhangi biri, projenin ömrü boyunca herhangi bir zamanda değişmekle yükümlüdür. Bahsettiğimiz gibi, yazılım sistemi gereksinimlerindeki değişiklikler sık görülen bir durumdur.

Proje ve proje yöneticisi için gerekliliklerdeki değişiklikler, proje ortamındaki paydaşların proje çalışmasındaki ilerlemeyi veya eksikliği algılama biçimiyle ilgili olma eğilimindedir. İlerleme hakkındaki bu iftiranın tipik kaynağı, raporlama faaliyetleri aracılığıyla proje yöneticisidir.

Proje ortamında yönetici raporlarının alıcıları, daha sonra bu bilgileri deneyimleri ışığında ve projenin ihtiyaç duyduklarını ne ölçüde sağlayabileceğini öngörebilecekleri şekilde yorumlamak zorundadır.

İki temel raporlama türü vardır:

(1) aksi açıkça belirtilmedikçe üst yönetim her şeyin plana göre gittiğini varsaymak istediğinden (bu, proje ve çevre arasındaki bilgi akışını en aza indirir) istisna hakkında raporlama yapmak arzu edilir ve,
(2) üst düzey yönetimin projeyi yakından izleme ihtiyacı hissetmesi durumunda (projenin bazı alanlarda riskli olarak görülmesi veya nispeten deneyimsiz bir proje yöneticisine sahip olması gibi) ve bu nedenle açık onay gerektirmesi durumunda gerekli olan ilerleme hakkında raporlama proje aslında plana göre ilerliyor. Bu durumda, proje yöneticisi proje ilerlemesini daha düzenli ve daha kapsamlı bir şekilde izlemek zorunda kalır.

Raporlamada, proje yöneticileri genellikle “kötü haberlerin taşıyıcısı” olmaktan kaçınmak isterler. Raporları (halihazırda geçerli olan) proje planına göre yapıldığından, bu plandan sapmalar çoğunlukla daha çoktur.

“Kötü haberler” ile başa çıkmada proje yöneticileri tarafından sıklıkla benimsenen bir strateji, sapmayı gidermek için hızlı hareket etmek, ancak rapor hazırlandığında her şeyin normale döneceği umuduyla bir rapor hazırlamak için zaman ayırmaktır. veya tatmin edici bir şekilde çalıştı.

Proje yöneticisi ve proje ortamı arasında şimdiye kadar açıklanan işlemler, proje çalışma sisteminin yöneticisi aracılığıyla karşılaması beklenen gereksinimler hakkında bilgi edinme ihtiyacı ve proje ortamının ilerleme hakkında bilgi edinme ihtiyacı ile ilgilidir. (yani, gereksinimlerinin karşılanıp karşılanmadığı veya karşılanıp karşılanmayacağı).

Bununla birlikte, yöneticinin proje ortamıyla yaptığı işlemlerin çoğu, kendisinin ve projesinin karşılaması gereken belirli kısıtlamalardaki değişiklikleri müzakere etme ihtiyacından kaynaklanır (örneğin, yetersiz kaynaklar, zaman, uygulanamayan gereksinimler). 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir