Ses ve Görüntü Teknolojisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Ses ve Görüntü Teknolojisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

9 Mayıs 2022 Elektrik Elektronik Görüntü ve ses Sistemleri Dalı Görüntü ve Ses Sistemleri bölümü Görüntü ve Ses Sistemleri dalı maaşı 0
E-Ticaret Vergilendirme Sorunları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Ses ve Görüntü Teknolojisi

Sesli ve görsel verilerin depolanması 19. yüzyılda başladı ve 20. yüzyılın büyük bölümünde karmaşık bir şekilde ilerledi. Her durumda kesin olarak doğru olmasa da, genel ilerleme yolları şu şekilde görülebilir:

• Görsel Hareketsiz ve Yalnızca Ses, Görsel Hareket ve Sesli Görsel Hareket
• Mekanik veya Kimyasal Bazlı Kayıt ve Elektronik Kayıt ve Depolamaya Saklama
• Mekanik Reprodüksiyondan Elektronik Reprodüksiyona
• Analog Kodlamadan Dijital Kodlamaya

Entelektüel bir yaratılışın kolay elde edilmesinin önündeki en önemli engeller, elektronik kodlama ve depolama ile dijital dönüştürmeyi içerir.

Görsel bilgilerin elektronik olarak kodlanması, orijinal sinyalin yalnızca depolanmış verilerin doğrudan ışığa veya harekete dönüştürülmesiyle kurtarılamadığı tarihsel noktayı işaretler. Görsel görüntü bir dizi çizgi olarak depolanır ve voltaj referansları yeni çizgileri veya yeni çizgi koleksiyonlarını (çerçeveleri) işaret eder.

Bu nedenle, yönteme özgü çeşitli elektronik seviyelerin ve darbelerin kodunu düzgün bir şekilde çözebilmeli ve taranan görüntüyü doğru bir şekilde yeniden oluşturmak için hatların nasıl sıralandığını ve kodlandığını anlayabilmelidir. Uyumsuz formatlar arasında PAL (Faz Alternatif Hat), NTSC (Ulusal Televizyon Standartları Komitesi) ve SECAM bulunur.

Manyetik depolamanın ortaya çıkmasıyla birlikte, büyük miktarda teknolojik yardım olmadan, depolama ortamındaki bilgileri artık doğrudan “göremez”.

Örnek olarak, 1920’lerin sonlarında, sesin sinema filmi üzerine ışık modülasyonu mümkündü ve hem ses hem de video bilgileri filmde açıkça görülüyordu. Buna karşılık, 1956’da pratik manyetik video kaydının ortaya çıkışı, yalnızca mikroskop teknikleri kullanılarak gözlemlenebilen bir sinyalle sonuçlandı.

Son olarak, 1’ler ve 0’lar akışlarındaki dijital veri türleri, orijinal bilgiyi almak için ters algoritma olmadan ayırt edilemez. Önemli olan, verilerin nasıl kodlandığına ilişkin fiziksel ayrıntılara ek olarak, verilerin dönüştürülmesinden sonra nasıl değiştirildiğine ilişkin matematiksel işlem bilgilerine de ihtiyacımız olmasıdır.

Genel ve özel anahtar şifrelemesi, karma algoritmalar ve dönüştürme tekniğinin üzerine eklenen diğer yöntemler dahil olmak üzere veri koruma teknikleri, amaçları kasıtlı olarak verileri karartmaktır. Bu nedenle, uygun şifre çözme bilgisi mevcut olmadığı sürece, kodlama teknikleri bilinse bile veriler okunamaz.

Kayıplı Kodlama

Ek bir ikilem, dijital dönüşümlerin çok büyük miktarda veriyle sonuçlanmasıdır. Örneğin kompakt disk sesi, saniyede 4,32 milyon bitlik bir bit hızı gerektirir. Verimli depolama ve aktarım, neredeyse veri azaltmayı gerektirir.

Depolama verimliliğinde gerçek bir ilerleme kaydetmek için bazı orijinal bilgileri (dolayısıyla kayıplı terimi) atmalıyız. Alıkonan verilerdeki fazlalıklara dayalı olarak veya insan algısal sınırlamaları modelleri aracılığıyla önemsiz olduğunu düşündüğümüz bilgileri atıyoruz.

Örneğin, Moving Picture Experts Group Layer 3 audio (MPEG 3 veya MP3), 10’a 1’den daha iyi bir tasarruf sağlar. Bununla birlikte, kodlanmış ses bit akışı artık, depolama formatının serpiştirme, kontrol, veri ve hata düzeltme algoritmalarının üstünde bir dizi matematiksel manipülasyonu temsil etmektedir. Bu dönüşümlerin her biri hakkında tam bilgi sahibi olmadan verileri yeniden oluşturmak imkansız hale geldi.


Görüntü ve Ses Sistemleri bölümü
Elektrik Elektronik Görüntü ve ses Sistemleri Dalı
Görüntü ve Ses Sistemleri dalı maaşı
Görüntü ve Ses Sistemleri dalı staj yerleri
Görüntü ve Ses Teknisyeni
Görüntü ve Ses Sistemleri Dalı iş İMKANLARI
Güvenlik Sistemleri Dalı
Görüntü ve Ses Sistemleri dali


UZUN VADEDE VERİ KULLANILABİLİRLİĞİNE ETKİ

Entelektüel yaratımlar, kodlama dönüşümleri hakkında kesin bilgi gerektiren formatlarda depolanıyorsa, toplum için sorun, bu tekniklerden herhangi birinin uzak gelecekte kullanılabilir olup olmayacağı veya hatta hatırlanıp hatırlanmayacağıdır.

Kısa vadede, yeni biçimler genellikle geriye dönük uyumluluk ve dönüştürme içerdiğinden sorun yoktur. Ancak nihayetinde, uyumluluğu korumak için gereken ek yük, bir sistemin etkinliğini engeller. Talep çöktüğünde, eski bir formatı destekleyen kaynaklar başka amaçlar için kullanılmalıdır.

Dijital devrim zaman ölçeğini sıkıştırdı. Donanım ve yazılım kapasitesindeki muazzam kazanımlar, benzeri görülmemiş eskime oranlarına neden oldu. Örneğin, her iki popüler kişisel bilgi işlem biçiminde, işletim sistemleri önceki 16 bit sistemleri terk ederek 32 bit koda geçti.

Bunu yaparken, önceki sistemlerle geriye dönük uyumluluktan büyük ölçüde kurtuldular. Bu geçiş sadece 20 yıl içinde gerçekleşti. Bu nedenle, 16 bitlik bir programla oluşturulan verileri alma yeteneği, son 16 bit uyumlu sistem “yükseltildiğinde” kaybedilebilir.

Yeni nesil sanatçılar ve yaratıcı kişilikler, elektronik ve özellikle dijital formatları, öncekilerin fiziksel medyayı kullandıkları kadar özgürce kullanıyorlar. Popüler kültür entelektüel eserlerinin çoğunun kalıcı değeri çok az olsa da, birkaçı üzerinde çalışılacak ve gelecekte korunacak kadar önemli olacaktır.

Sorun şu ki, insan toplumu bir entelektüel eserin önemini her zaman hemen fark etmez ve on yıllar hatta yüzyıllar boyunca karanlıkta kalabilir. Üstün bir ansiklopedi araştırması, birçok alandan örnekler ortaya çıkarır. Örneğin ressam Sandro Botticelli’nin eserleri 1400’lerin sonlarından 19. yüzyıla kadar karanlıkta kaldı.

Bireysel olarak önemli olmasa da, sıradan popüler kültür yaratımları toplu olarak toplumdaki bir dönem hakkında çok şey ortaya çıkarabilir. Bununla birlikte, nesnel değerlendirme genellikle en az birkaç on yılın geçmesini gerektirir. O zaman bile, herhangi bir fikir birliğine varılmadan önce eleştiriler ve yargılar birçok değişiklik ve revizyondan geçebilir.

TEKNOLOJİ YARATICILARINA KARŞI FİKİR YARATICILARINA KARŞI

Teknoloji yaratıcıları inovasyondan değer elde eder. Belirli bir teknoloji nesli “olgunlaştığında” ve yalnızca en verimli üreticilerin hakim olduğu bir “sallama” dönemi başladığında, kâr ve istihdam düşer. Yazılım ve dijital veriler herhangi bir bozulma olmaksızın sonsuz sayıda çoğaltılabilir.

Bu nedenle, yasal engeller dışında, ek kopyalar oluşturmanın neredeyse hiçbir değeri yoktur. Yinelenmeye karşı yasal korumalarla bile, başkaları farklı şekilde çalışan ancak aynı amacı gerçekleştiren yazılımlar oluşturabilir. Bu özellikler, teknoloji yaratıcılarının zihniyetini bir “yeni kültü” haline getiriyor. Eskime, sürekli istihdam ve karlılığın yakıtıdır.

Entelektüel yaratımlarla birlikte ilerleme odaklı bir motivasyon da vardır. Sanatçılar sadece geçmiş başarılara dayanmazlar. Bununla birlikte, bu yaratımlar bilgi, fikir ve yorumun bir bileşimini içerdiğinden, değerlerinin daha sonraki çalışmaların yerini alması gerekmez.

Sadece birkaçı toplum için kalıcı bir değere sahip olacak olsa da, bu değerin nihayetinde ne zaman takdir edileceğini bilmenin bir yolu yoktur. En iyi entelektüel eserler, değerlerini on yıllar ve yüzyıllar boyunca kültürel değişim boyunca tekrar tekrar kanıtlamalıdır.

Sorun şu ki, bu işler, bir sonraki “daha ​​iyi” yenilik gelene kadar kendini kanıtlaması gereken teknolojik bir süreçle giderek daha fazla yaratılıyor.

Önemli entelektüel çalışmaların potansiyel olarak muazzam ama öngörülemeyen gelecekteki değeri, beş yıl sonra sıfır değeri olan teknik bir süreçte somutlaştırılırsa asla fark edilemeyebilir. Gelecekteki toplumsal değer, entelektüel çalışmanın yaratılması için çok az mevcut ekonomik değere sahip olsa da, kodlama teknolojisi yaratıcısı, yazılımın ilk satışının ötesinde hiçbir şey elde etmez.

Elbette, aynı şey boya veya tuval gibi fiziksel yaratıcı medya üretenler için de söylenebilir. Bununla birlikte, ortam, orijinal üreticisinin niyetlerinden bağımsız olarak genellikle hayatta kalır. Bozulma doğrudan gözlemlenebilir ve genellikle korumayı desteklemek için onarılabilir.

Ancak modern teknoloji ile “orta”, fiziksel depolama nesnesi ile kodlama yazılım/donanım sistemlerinin bir birleşimidir. Depolama nesnesi yüzyıllarca sürebilse bile, onu geri alma yeteneği, eğer varsa, sürekli uzun vadeli erişilebilirliği sağlamak için caydırıcı olan varlıklar tarafından yönetilir. Bu, toplumu, uzak gelecekte önemli entelektüel yaratımların faydalarını yeniden keşfetmenin ve gerçekleştirmenin hiçbir yolu ile bırakmıyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir