Siberkültür Araştırmaları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Siberkültür Araştırmaları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

3 Kasım 2021 Siber kültür makaleler Siber kültür Nedir? Siber kültür yaklaşımlar 0
Lojistik Sağlayıcıları

Siberkültür Araştırmaları

Erken dönem siberkültür araştırmaları betimleyici doğası, ikili düalizmi ve sınır metaforları ile karakterize edilebiliyorsa, ikinci aşama olan siberkültür çalışmaları sanal topluluklar ve çevrimiçi kimliklerin ikiz sütunlarına dayanır.

Sanal toplulukların en eski ve kesinlikle en çok başvurulan artikülatörlerinden biri, sanal topluluğu şu şekilde tanımlayan Howard Rheingold’dur: “Birbirleriyle yüz yüze görüşebilen ya da olmayabilen ve kelime alışverişinde bulunan bir grup insan. ve bilgisayar bülten panoları ve ağları aracılığıyla fikirler. İnsanların bir araya geldiği her şeyi yapıyoruz ama bunu bilgisayar ekranlarındaki kelimelerle, bedenlerimizi geride bırakarak yapıyoruz” dedi.

Rheingold’un The Virtual Community’si siberkültür çalışmalarının ilk ayağıysa, ikincisi Sherry Turkle’ın Life on the Screen: Identity in the Age of the Internet (1995). Turkle, çok kullanıcılı alanlar veya MUD’ler dahil olmak üzere bir dizi sanal ortamı etnografik olarak keşfederek çevrimiçi kimlikler fikrini ele alıyor.

Bazı insanlar siber uzayı, aksi takdirde işlevsiz olan “gerçek” veya çevrimdışı yaşamı bastırmak için kullanırken, çoğu dijital alanı daha gerçek bir kimlik veya çok sayıda kimlik uygulamak için kullanır. Turkle’ye göre, “Sanallığın bir hapishane olması gerekmez. Daha fazla özgürlüğe ulaştıktan sonra atılan sal, merdiven, geçiş alanı, moratoryum olabilir. Ekrandaki yaşamı reddetmek zorunda değiliz ama ona alternatif bir yaşam olarak da davranmak zorunda değiliz.”

1990’ların ortalarına gelindiğinde, öncelikle sanal topluluklara ve çevrimiçi kimliklere odaklanan siber kültür çalışmaları iyi gidiyordu. Ayrıca, Rheingold ve Turkle’ın çalışmalarında bulunan coşkunun bir sonucu olarak, siber kültür genellikle bir güçlendirme alanı, inşaat, yaratıcılık ve topluluk için ayrılmış çevrimiçi bir alan olarak dile getirildi.

Neyse ki, bu basitleştirme, yeni doğmakta olan alanın disiplinlerarasılığı karşılamasında bulunan zenginlikle eşleşti. AOL ve CompuServe gibi kullanıcı dostu İnternet servis sağlayıcılarının artan popülaritesi ve Netscape’in yaygın olarak benimsenmesiyle birlikte, büyük İnternet telaşı başladı. Önemli bir şekilde, web’in tanıtımı sadece teknolojik bir atılım değil, aynı zamanda bir kullanıcı atılımıydı.

Zor dosya aktarım protokolünü ve külfetli gopher’ı basit, tıkla ve tıkla grafik arayüzü ile değiştiren web, daha az teknik, daha yaygın bir İnternet popülasyonunun teşvik edilmesine yardımcı oldu. Bu teknolojik atılımlarla birlikte akademik düşünceler de vardı. Üniversite yöneticilerinin fakülteyi kablolu hale getirmek için ortak çabalarına ek olarak, bilimsel konferanslar, makaleler, arşivler ve tartışmalar çevrimiçi hale geldi ve en teknofobik akademisyenler hariç hepsini İnternet’e yönlendirdi.

Beklendiği gibi, yeni bilim adamları yeni yöntemler ve teoriler getirdi. Örneğin, bazı sosyologlar sanal topluluklara “sosyal ağlar” olarak yaklaşırken, diğerleri etkileşimcilik ve kolektif eylem ikilem teorisinin sosyolojik geleneklerini kullanır.


Siber kültür Nedir
Siber kültür PDF
Siber kültür yaklaşımları
Siber kültür makale


Antropoloji içinde bilim adamları, bireyler, toplum ve ağ bağlantılı bilgisayarlar arasındaki kesişimleri keşfetmeye adanmış yeni bir alt alan olan siborg antropolojisi formüle etmeye başladılar. İlgili bir alan olan etnografiden araştırmacılar, ipuçlarını Turkle’dan aldı ve kullanıcıların çevrimiçi barlar ve usenet haber gruplarından web tabanlı “telegardens” ve çevrimiçi şehirlere kadar çeşitli çevrimiçi ortamlarda neler yaptığını incelemeye başladı.

Aynı zamanda, dilbilimciler çevrimiçi ortamlarda kullanılan yazı stillerini, ağ kurallarını ve (inter)metinsel kodları incelemeye başladılar. Benzer şekilde, feminist ve kadın çalışmaları araştırmacıları, toplumsal cinsiyeti siber uzayda konumlandırmak, inşa etmek ve yapıbozuma uğratmak için metin analizini ve feminist teoriyi kullandılar.

Ayrıca, topluluk aktivistleri ve bilim adamlarından oluşan bir koleksiyon, gerçek ve sanal toplulukların kesişimini topluluk ağları biçiminde keşfetmeye başladı; bunlara Santa Monica, California’daki Kamu Elektronik Ağı, Blacksburg, Virginia’daki Blacksburg Elektronik Köyü ve Seattle Topluluğu da dahildir. Seattle, Washington’daki ağdır.

Siberkültür çalışmaları birçok yönden sapsa da, disiplinlerden gelen büyük bilim insanlarının akışının bir parçası olarak, giderek daha iyi seyahat edilen bir yol şekilleniyor ve çalışmanın üçüncü bir aşamasını temsil ediyor: kritik siber kültür çalışmaları. Eleştirel teori ve kültürel araştırmalardaki son araştırmalardan büyük ölçüde etkilenen eleştirel siber kültür çalışmaları, öncelikle siber uzayın sosyal inşası ile ilgilenir ve özellikle kültürel farklılık, tüketimcilik ve güç konularına odaklanır.

İlk savunucular interneti cinsiyet, ırk ve sınıftan arınmış sanal bir alan olarak ilan ederken, eleştirel siber kültür araştırmaları akademisyenleri kültürel farklılık konularını merkeze yerleştirir ve politika, kod ve retoriğin kültürel farklılıkları ortaya çıkarma ve yansıtma yollarını araştırır. Benzer şekilde, donanım görünümünün erişimi sağlayacağını öne süren kurumsal bilgisayar çıkarları tarafından çerçevelenen dijital bölünme tartışmalarına karşı temkinli olan çağdaş bilim adamları, tartışmayı siyasi, kültürel ve ekonomik mülahazaların bir matrisi içine de yerleştiriyor.

Bazı yönlerden, eleştirel siber kültür çalışmaları, 1990’ların sonlarında İnternet’i pratik olarak aşan nokta-com şaşkınlığına bir müdahaleyi temsil ediyor. AOL gibi şirketlerin İnternet popülasyonunun yelpazesini ve çeşitliliğini genişletmeye katkılarını kabul ederken, kritik siber kültür çalışmaları bizi iletişim ve tüketim, e-posta ve e-ticaret ve aktif katılım ve pasif alım arasındaki farklar hakkında düşünmeye de teşvik ediyor.

Belki de her şeyden çok, eleştirel siber kültür çalışmaları, siber uzayı ve ona eşlik eden teknolojileri mümkün olduğunca geniş ve geniş bir bağlamda konumlandırmaya çalışır. Örneğin, çağdaş bilim adamları, sosyal, teknolojik ve ekonomik gelişmelerini film, radyo ve televizyon gibi bir zamanlar yeni olan diğer iletişim teknolojilerinin tarihinde bulunanlarla karşılaştırarak internete tarihsel bir bağlam içinde bakmaya da başlıyorlar.

Bu ışıkta, yeni medyanın “yeniliği”, daha bütünsel bir medya tarihi dizisi lehine daha az önemli hale geliyor, eleştirel bakış açılarını teşvik eden ve medya yakınsamasına dair daha geniş bir anlayış sağlayan da bir medyadır.

Herhangi Bir Alan Bulunamadı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir