Sosyo-Bilişsel Güven Modeli – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Sosyo-Bilişsel Güven Modeli – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

9 Aralık 2022 Sosyal bilişsel öğrenme kuramı Sosyal öğrenme KURAMI ilkeleri 0
Yabancı Dil Teknolojileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Sosyo-Bilişsel Güven Modeli

İnsanlar birçok şekilde ve birçok ortamda, farklı görevlerde ve farklı ve çeşitli hedeflere ulaşmak için işbirliği yapmayı öğrendiler. Daha genel anlamda işbirliği ve işbirliği (ve özellikle müzakere, mübadele, yardım, delegasyon, evlat edinme vb.), insan toplumlarının önemli özellikleridir – veya daha iyisi, en temel yönleridir.

İşbirlikçi modellerin evriminde, karar vermeyi desteklemek için uygun bir şekilde tanıtılan (veya kendiliğinden ortaya çıkan) çeşitli türlerdeki (tamamen etkileşimsel, teknik-yasal, örgütsel, sosyo-bilişsel vb.) çeşitli yapılar temel bir rol oynamıştır. 

Üçüncü milenyumda karşılaşmaya mahkum olduğumuz yeni senaryolar, yeni kanallar ve altyapılar (yani İnternet), yapay veya yazılım aracılarıyla işbirliği yapmak için yeni yapay varlıklar ve yeni modaliteleri dikkate almamız gerektiğinden, eski referans çerçevesini değiştiriyor. (hem yeni kanallar hem de yeni varlıklar tarafından önerilen/dayatan).

Aslında, potansiyel ortakların kimliğini, diğer aktörlerin algısını, etkileşimin gerçekleştiği uzay-zamansal bağlamı, etkileşim izlerinin doğasını, yetkililerin ve garantilerin türünü ve rolünü vb. değiştiriyor.

Bu senaryolarla başa çıkmak için, geleneksel destekleyici karar verme yapılarını güncellemek gerekecektir. Bu çaba, özellikle yeni siber-toplumları, insan topluluklarıyla çok ilgili olan bazı önemli işbirlikçi özellikleri gözden kaçırmayacak şekilde geliştirmek için gerekli olacaktır.

Yukarıda açıklanan genel çerçevede güven, temel öneme sahip sosyo-bilişsel bir yapı olarak düşünülebilir. Özellikle, güven oluşturma, yeni etkileşim paradigmasını kullanmak ve geliştirmek için her zaman kilit bir faktör olarak kabul edilmektedir.

Güven, güvenlikle belirsiz hale getirilmemelidir. İkincisi, elektronik alanda – bilinmeyen bir aracının müdahaleciliğinden korunmak, bir aracının ortağının kimliğini belirlemesini garanti etmek, bir mesajın göndericisini belirlemek (örneğin, bir mesajın kaynağını doğrulayarak) yararlı olabilir. alınan mesaj; alınan mesajın aktarım sırasında değiştirilmediğini doğrulayarak; mesajı gönderen bir aracının daha sonra mesajı gönderdiğini inkar etmesini önleyerek. Bu güvenlik sorunlarına çözümdür.

Bununla birlikte, daha karmaşık olan güven konusu, bize prensipte güvensiz olan (%100 güvenli olarak kabul edilemeyen) ve riskli durumlarda birine güvenme kararı vermemiz gereken bir dünyada hareket etmemiz için araçlar sağlaması gereken güven sorunudur. (Kimliği, geçmişi veya ilişkileri bilinmeyen etmenlerle etkileşime girmenin gerekli veya yararlı olduğu ve/veya yalnızca gelecekteki davranışları hakkında belirsiz tahminler yapmanın mümkün olduğu çeşitli durumları göz önünde bulundurun.)

İtibarla güven de belirsizleştirilmemeli. Aslında, iletilen itibar, güvenen kişinin güvenip güvenmeme kararını dayandırdığı olası kaynaklardan biridir.

Güven oluşturmanın yararlılığının daha güncel ve önemli örneği elektronik ticarettir, ancak Etmen Modelleme, İnsan-Bilgisayar Etkileşimi, Bilgisayar Destekli İşbirlikçi Çalışma, Karma Girişim ve Ayarlanabilir Özerklik, Yaygın ve Her Yerde Bilgi İşlem.

Aslında, bugün birçok bilgisayar uygulaması açık dağıtılmış sistemlerdir (bir ağ boyunca yayılmış ve birbirleriyle etkileşim halinde olan birçok otonom bileşenle).

Bu tür bir sistemi merkezi bir kontrol rejimi ile yönetmenin imkansızlığı göz önüne alındığında, doğru ortaklığı seçmek ve aynı zamanda (açık dağıtık bir sistemin doğasından kaynaklanan) belirsizliği azaltmak için yerel araçların devreye alınması elzem hale gelmektedir. 


Sosyal öğrenme KURAMI ilkeleri
Sosyal bilişsel öğrenme kuramı
Sosyal öğrenme kuramı
Sosyal Öğrenme Kuramı KPSS
Bandura Sosyal Öğrenme Kuramı KPSS
Sosyal bilişsel kuram
Model alma yoluyla öğrenme
Sosyal Bilişsel Kuram KPSS


YENİ TEKNOLOJİK SENARYOLARA GÜVEN

Aslında, çeşitli farklı güven türleri modellenmeli, tasarlanmalı ve uygulanmalıdır:

• Çevreye ve altyapıya (sosyo-teknik sistem) güven
• Kişisel temsilcilere ve aracı aracılara güvenin
• Potansiyel ortaklara güvenin
• Kaynaklara güvenin
• Garantörlere ve yetkililere güvenin.

Bu farklı güven türlerinin bir kısmı birbiriyle tamamlayıcı bir ilişkiye sahiptir, yani belirli bir sistemdeki/süreçteki nihai güven, farklı bileşenlere yapılan çeşitli güven atıflarının sonucu olabilir.

Örnek bir durum, kişinin bir görevi başarması gereken bir aracıya (ve daha spesifik olarak bu görevi gerçekleştirme yeteneklerine) güveninin, o aracının faaliyet gösterdiği ortama (düşmancaya karşı dostane) güveninden farklı olarak veya yine kişininkinden farklı olarak güvenmesidir. yediemini etkileyebilecek/kısıtlayabilecek ve güvenen için bir garanti teşkil edebilecek olası bir üçüncü kişiye (hakem, arabulucu, normatif sistemler, sözleşmeler vb.) güven önemlidir.

Bu nedenle, diğer bileşenlerin değeri değerlendirilmeden tek bir bileşenin “yeterli” güven değeri oluşturulamaz. Bu bağlamda, güven ve (kısmi) kontrol arasındaki ilişkileri karakterize etmek çok ilginçtir.

Güvenin genel olarak doğrudan gözlemlenemeyen özelliklere yönelik olduğunun altını çizmek önemlidir. Aslında, bu özellikleri tahmin etme ve bunlara güvenme ya da güvenmeme yeteneğine dayanmaktadır.

Bu nedenle, bir aracının/sistemin/sürecin gerçek güvenilirliğini değerlendirmek oldukça karmaşıktır, çünkü – daha önce gördüğümüz gibi bu güvenilirliğe katkıda bulunan birçok farklı bileşen olduğu için değil, aynı zamanda ikincisi doğrudan olmadığı için. gözlemlenebilir

Önemli olan, güven verenin doğrudan deneyimle ilgili akıl yürütmesinin farklı yöntemlerinin bir sonucu olan algılanan güvenilirliktir; sınıflandırma; çıkarım ve iletilen itibar.

SOSYO-BİLİŞSEL GÜVEN MODELİ

Sosyo-Bilişsel güven modeli, bilişsel terimlerle (inançlar, hedefler) zihinsel güven durumunun bir portresine dayanır. Bu, güvenin psikolojik boyutlarının tam bir açıklaması değildir. En açık (akla dayalı) ve bilinçli biçimi temsil eder.

Model, güvenin daha örtük biçimlerini (örneğin, önceki deneyimlerden veya diğer kaynaklardan elde edilen açık değerlendirmelere, inançlara dayalı olmayan varsayılan güven) veya açık değerlendirmelere değil, güvenin duygusal boyutlarını hesaba katmaz. duygusal tepkiler ve sezgisel, bilinçsiz bir değerlendirme üzerine.

Güven kelimesi farklı anlamlara gelir, ancak sistematik olarak birbirleriyle ilişkilidir. Özellikle, üç önemli kavram, sadece doğal dilde değil, aynı zamanda bilimsel literatürde de tanınmış ve ayırt edilmiştir.

Güven aynı zamanda:

• Başka bir aracıya karşı sadece zihinsel bir tutum (tahmin ve değerlendirme), basit bir eğilim;
• Diğerine güvenme kararı, yani daha güvenilir olanı “savunmasız” yapan yetki verme ve güvenme niyeti.
• Bir davranış, yani kasıtlı güvenme eylemi ve bunun sonucunda güvenen ile güvenen arasındaki ilişki.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir