Standart Planlama

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Standart Planlama

10 Haziran 2023 Plan ve planlama nedir Planlama nedir makale 0
Küme Tedarik Zinciri

Standart Planlama

Standart planlamadan ziyade fiili desteklemede ek tekniklerin gerekli olduğunu da gösterir. Bunlar:

(1) şirketin takvimi ile zamanlamayı koordine etmeye ve projeye atanan bireysel kaynaklar için planlanan görev atamalarını, personel tatillerini vb. gösteren takvimler tanımlamaya izin veren bir takvim tanımlama tekniği önemlidir.
(2) “standart” kaynaklar yerine gerçek kaynakların görevlere tahsis edilmesi gerektiğinden artık gerekli olan bir kaynak tanımlama tekniği önem kazanır.

Fiili planlamayı desteklemek için kullanıldığında, kaynak tahsisi tekniği, diğer görevlere veya başka projelere atandıkları dönemlerde, tatilde olduklarında fiili kaynakların mevcut olmaması nedeniyle ortaya çıkabilecek ek kısıtlamaları da hesaba katmalıdır. veya başka bir şekilde isteksiz. Kaynak ikamesi gerekli olabilir ve görev hiyerarşisine ek görevlerin eklenmesi gerekebilir mi?

Çaba ve süre tahminlerinin, kendilerine atanan fiili kaynakların sorunlarına göre görevler için revize edilmesi gerekebilir. Maliyet tahminleri, görevler için harcanan zamanın varsayımsal standart kaynaklar için varsayılan oranlar yerine gerçekte gerçek kaynaklar için uygulanan oranlarda tahminler için maliyete dönüştürülebildiği için de rafine edilebilir.

Standart planlamayı desteklemek için kullanılan bir teknik, yani iş dökümü gösterilmemiştir. Bunun nedeni, fiili planlama sırasında yöneticinin, görev hiyerarşisinin kendisini yeniden düzenlemek yerine, öncelikle görev hiyerarşisindeki yaprak görevlerin planlanması ve kaynaklandırılmasıyla ilgilendiğinin varsayılmasıdır.

Aslında, açıkladığımız gibi, gerçek planlama sırasında çizelgeleme ve kaynak bulmada karşılaşılan güçlükler, iş dökümünün yeniden yapılması ihtiyacını gösterecek kadar şiddetliyse, tercih edilen hareket tarzı, fiili planlama PMAC’yi (ve onun destek ortamını) askıya almak ve yeniden planlamak olmalıdır.  Standart planlama PMAC’ı etkinleştirin ve belki de PMAC değişikliklerini müzakere etmeyi yeniden etkinleştirin.

Bununla birlikte, fiili planlama ortamında bir iş dökümü destek tekniğine ihtiyaç olmaması, fiili planlama sırasında proje yöneticisinin fiili planlama sırasında görev hiyerarşisi üzerinde bir iş dökümü görünümü almasına asla ihtiyaç olmayacağı anlamına da gelmez.

Bu tür bir görüş, proje yöneticisinin bireysel yaprak görevlerdeki tahminlerdeki değişikliklerin aşağıdan yukarıya tahminde hiyerarşide nasıl yayıldığını ve her aşamada en üstte, toplam proje için tahmini de etkilerler.

Sonuçlanan tahminlerin hiyerarşideki herhangi bir noktada zaman veya mali kısıtlamaları aştığı durumlarda, projeyi planlandığı gibi getirmek için gerekli tasarrufların nasıl ve nerede yapılabileceğini belirlemek için tahminleri yukarıdan aşağıya revize ederken bu görüşü kullanmak da yararlıdır. 

Yukarıdaki tartışmadan, destek teknikleri ve destek ortamları arasındaki ilişki hakkında da üç ana sonuç çıkarabiliriz.


Plan ve planlama nedir
Planlama Nedir
Planlama nedir makale
Planlama Aşamaları
Planlama örnekleri
PLANLAMA türleri
Planlama Nedir Yönetim ve Organizasyon
Sürekli planlar nelerdir


Bunlar:

(1) Teknikler, belirli bir PMAC’nin aktivasyonunu desteklemek için ihtiyaç duyulduğunda bir destek ortamına eklenmesi için proje yöneticisine dinamik olarak sunulabilir. Ortamların teknikleri yoktur; belirli bir teknik, bir dizi ortama tahsis edilebilir.

Tersine, birden fazla PMAC’ta kullanılan destek tekniklerinin çoğaltılması gerekmez, gerekli oldukları anda ilgili ortamda dinamik olarak kümelenebilirler ve bu teknikler daha sonra mevcut projesini desteklemek için proje yöneticisine hemen sunulabilir. 

(2) Belirli bir ortamda kümelenmeye atanan belirli teknikler, proje yönetimi modelinin oluşturulmasında veya uyarlanmasında PMAC’ın iç yapısının oluşturulma yöntemine bağlı olacaktır.

(3) PDCS’de gerekli olan görünümlerin teknik düzeyden ziyade ortam düzeyinde tanımlanması arzu edilir.

Bir ortamda mevcut olan görüşler, proje yöneticisinin destek tekniğini başarılı ve verimli bir şekilde kullanması için yeterli olmalıdır, ancak oluşturulması şu anda aktif olan tekniğin sorumluluğunda olmayan görünümler, bazen proje tarafından karlı bir şekilde kullanılabilir. 

Bu şekilde, proje yöneticisine tutarlılığın kontrol edilmesini veya çalışırken hedeflerinin korunmasını kolaylaştıran yararlı bağlamsal bilgiler veya alternatif görüşler de sağlanır.

Yukarıdaki noktalar, PMAC destek ortamı düzeyinde PMSS işlevsel tasarımının oluşturulmasına yönelik temeli özetlemektedir. Bir sonraki bölümde, teknik düzeyde işlevsel tasarım oluşturmanın temellerine ayrıntılı olarak bakacağız. Hem standart planlama hem de gerçek planlama ortamlarında merkezi bir role sahip olduğunu gösterdiğimiz belirli bir tekniği, yani tahmin tekniğini de örnek olarak alacağız.

Destek Tekniği İçin Yerel Uygulama Modelinin Belirlenmesi

Tartışma, destek tekniklerinin nasıl tanımlanabileceğini ve destek ortamlarında gruplandırılabileceğini gösterdi, ancak herhangi bir özel tekniğin işlevsel tasarımının nasıl elde edilebileceği hakkında da ayrıntılara girmedi.

Bu, iki ayrı fakat birbiriyle ilişkili yönü ele almayı içerir:

(a) teknik tarafından yöneticiye ne tür bir süreç desteği sunulur;
(b) teknik tarafından ne tür bilgilerin saklanması, kullanılması ve geri alınması gerektiği.

Aşağıda, hem standart planlama hem de gerçek planlama destek ortamlarında merkezi öneme sahip olduğunu gösterdiğimiz tahmin tekniğini de örnek olarak alıyoruz.

Tahmin sürecini proje yöneticisinin bakış açısından inceleyerek başlıyoruz ve buradan tahmin için destek gereksinimlerini de çıkarıyoruz.

Daha sonra, bir tahmin tekniğinin özel uygulaması için yerel süreç kavramsal şemasını (LPCS) gözden geçirerek, proje yöneticisi ile etkileşim halinde tahmin yapma sürecinde bu gereksinimleri nasıl yorumladığını gösteriyoruz. Ayrıca, tahminlerin oluşturulmasında ilgili bilgilerin saklanması, kullanılması ve alınmasında tahmin tekniği tarafından kullanılan PDCS içindeki varlık sınıflarını da tanımlarız.

Tahmin Süreci

Tüm proje veya onu oluşturan görevlerden herhangi biri için gereken maliyeti, süreyi veya çabayı tahmin etmek, geçmiş hakkında bildiklerinize dayanarak geleceği tasavvur etmeyi içerdiğinden, şüphesiz zor bir iştir.

Tahmin, daha fazla bilgi elde edildikçe mevcut tahminleri iyileştirmek için tekrarlanan girişimlerin yapıldığı da yinelemeli bir süreçtir. Bu yinelemede, destek için farklı kullanıcı gereksinimleri olan üç aşama ile de ayırt edebiliriz.

Bunlar:

(1) proje öncesi kuruluş aşamasında tahmin;
(2) proje oluşturulduktan sonra ilk planlama dahilinde tahmin ve,
(3) mevcut tahminlerin revize edilmesi gerektiğini gösteren bilgiler elde edildiğinde, projenin yürütülmesi sırasında yeniden planlama dahilinde tahmindir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir