Stratejik Bilgi Teknolojisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Stratejik Bilgi Teknolojisi
Bilgi sistemleri şu ya da bu şekilde zamanın başlangıcından beri ortalıkta dolaşsa da, bilgi teknolojisi (IT) görece yenidir. Bu teknolojinin sağladığı kolaylıklar bireyler, kuruluşlar ve toplum üzerinde büyük etki yaratmıştır. BT’yi göz ardı etme lüksünü karşılayabilen çok az şirket ve ara sıra yarattığı hayal kırıklıklarına ve bazen uyandırdığı korkulara rağmen onsuz olmayı tercih edecek çok az kişi var.
Bir kuruluş, BT’yi “gerekli bir kötülük”, işte kalmak için gerekli bir şey olarak görebilirken, diğerleri BT tabanlı bilgi sistemlerinin kendilerine kazanç sağlamalarına nasıl yardımcı olabileceğini proaktif bir şekilde belirlemeye çalışarak BT’yi önemli bir stratejik fırsat kaynağı olarak görebilir. rekabet avantajı. Alınan tavır ne olursa olsun, bir kuruluş bir kez bu tür bir yatırıma giriştiğinde geri dönmek için çok az fırsat vardır.
BT daha güçlü ve nispeten daha ucuz hale geldikçe, kullanımı kuruluşlarda hızlı bir şekilde yayıldı. Yönetim hiyerarşisindeki farklı düzeyler, bir zamanlar tek etki alanı operasyonel düzeyde olan BT’yi artık kullanıyor. Artık amaç sadece verimliliği artırmak değil, aynı zamanda iş etkinliğini artırmak ve kuruluşları daha stratejik bir şekilde yönetmektir.
Yönetsel görevler daha karmaşık hale geldikçe, gerekli bilgi sistemlerinin (IS) doğası, yapılandırılmış, rutinleştirilmiş destekten yönetimin en üst düzeylerinde ad hoc, yapılandırılmamış, karmaşık sorgulamalara doğru değişir.
Ancak BT, yalnızca bir kuruluşun çalışma şeklini değil, aynı zamanda işinin doğasını da değiştirme potansiyeline sahiptir. Elektronik pazarların girişini desteklemek için BT’nin kullanılmasıyla, alış ve satış çok kısa sürede gerçekleştirilerek geleneksel pazarlama ve dağıtım kanallarını bozabilir.
Elektronik veri alışverişi (EDI) yalnızca işlemleri hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda abonelerin tedarikçilerden/alıcılardan alınan bilgilerin doğruluğundan emin olmalarını ve otomatikleştirilmiş yeniden sıralama süreçleri aracılığıyla maliyet indirimlerinin avantajlarından yararlanmalarını sağlar.
Daha stratejik bir düzeyde, daha iyi bir hizmet elde etmek veya sağlamak için bir kuruluştan tedarikçilerine veya müşterilerine bilgi aktarılabilir. Müşterilerine rakiplerinden daha iyi hizmet sunması, kısa vadede rekabette öne geçmek için gereken farklılaşmayı sağlayabilir. Hizmette sürekli iyileştirmeler, kuruluşun daha uzun vadeli bir avantaj elde etmesini ve önde kalmasını sağlayabilir.
BT’deki hızlı değişim, zaten belirsiz olan iş ortamının daha da öngörülemez olmasına neden oluyor. Karar verme için bilgi oluşturmak için kullanılan verilere erişim artık kuruluşun manuel sistemleri tarafından kısıtlanmadığından, kuruluşların önemli kararlar almak için gereken ilgili bilgileri belirleme yeteneği çok önemlidir.
BT, bilgileri tarihte hiç olmadığı kadar hızlı kaydedebilir, sentezleyebilir, analiz edebilir ve dağıtabilir. Veriler, şirketin farklı bölümlerinden ve dış çevresinden toplanabilir ve daha verimli, etkili ve rekabetçi olmasına yardımcı olmak için kuruluşun her düzeyinde ilgili, zamanında, özlü ve kesin bilgiler sağlamak üzere bir araya getirilebilir.
Bilgi artık doğru kişilere doğru zamanda iletilebilir ve böylece iyi bilgilendirilmiş kararlar alınabilir. Önceden, kuruluşların sınırlı bilgi toplama kapasitesi nedeniyle, karar vericiler nadiren güncel bilgilere güvenebilir, bunun yerine geçmiş sonuçlara ve kendi deneyimlerine dayalı olarak önemli kararlar alabilirdi.
Bunun artık böyle olması gerekmiyor. Gerekli verileri otomatik olarak toplayacak doğru teknoloji ile, ihtiyaç duyulduğunda güncel bilgilere erişilebilir. Bu, hakkında çok güzel yazan BT’nin bilgilendirme kalitesidir.
BT kullanımıyla birlikte, çoğu şeyde olduğu gibi, suistimal olasılığı da ortaya çıkıyor. Veri bütünlüğü ve güvenliği, tutulan bilgilerin geçerliliğini ve gizliliğini sağlamak için birincil öneme sahiptir. Bilgilerin yönetimi, neyin saklanması gerektiğini, nasıl organize edilmesi gerektiğini, nerede tutulması gerektiğini ve bunlara kimlerin erişmesi gerektiğini belirlemeyi içerir.
Bu yönetimin kalitesi, alınan kararların kalitesini ve nihayetinde organizasyonun hayatta kalmasını belirleyecektir. Kuruluşlar içinde bilgi sağlamayı desteklemek için BT kullanımının artmasıyla birlikte, bilginin politik doğası daha keskin bir odak noktası haline geldi.
Teknoloji Yönetimi ders notları
Teknoloji yönetimi
Teknoloji Yönetimi Ders İçeriği
Bilgi Teknolojileri tez konuları
Teknoloji Yönetimi Kitap
Btk Tezler
Bilgi bekçileri güçlü insanlardır; hayati bilgileri ne zaman ve kime aktaracaklarına karar verebilirler. Parmak uçlarında sahip oldukları güç nedeniyle ya çok saygı görecekler ya da hor görülecekler.
Bu tür bekçiler, geleneksel olarak kuruluşlarda orta düzey yöneticiler olmuştur. Rolleri, yönetimin üst ve alt seviyeleri arasındaki bilgi akışını kolaylaştırmak olmuştur. BT’nin tanıtılmasıyla birlikte, bu tür bilgilere artık ihtiyaç duyanlar tarafından (eğer doğru BT altyapısı mevcutsa) herhangi bir zamanda kolayca erişilebilir.
O halde, kuruluşlar içindeki güç dengesini değiştirme potansiyeline sahip olduğunda BT’nin kullanılmaya başlanmasına karşı bir direniş olması şaşırtıcı değildir. Bilginin serbest bırakılması yoluyla güç kaybı, ilgili bireyler için eşit veya daha fazla değere sahip bir şeyle değiştirilmedikçe, BT uygulamaları pekâlâ önemli ölçüde de engellenebilir.
BT’deki gelişmeler, yalnızca bireysel kuruluşlar için değil, genel olarak toplum için devrim niteliğinde değişikliklere neden oldu. Bilişim alanında şu anda içinde bulunduğumuz durumu anlamak için onların gelişimlerine de bakmak gerekiyor.
İş dünyasında BT’nin rolünün nasıl değiştiğini ve kuruluşların bu değişikliğe nasıl tepki verdiğini açıklıyor. Günümüzün gelişmelerini tarihsel bir bağlama yerleştirerek olayların bir kaydını sağlamak için kuruluşların BT kullanımındaki ana geçiş noktalarını geriye dönük olarak belirlemeye de çalışırlar.
Bölüm, teknolojinin kendisinin gelişimini, kuruluşlar tarafından kullanılan uygulama türlerini, DP/IS işlevinin rolünü ve sistem geliştirme yöntemlerindeki değişikliği de çizelgeler.
Bu tür geçmişler sadece akademik egzersizler değildir, gelecekteki ilerleme için bir temel görevi görebilir, kuruluşların geçmişteki hatalardan kaçınmasına ve başarılarının üzerine inşa etmesine olanak tanır. Orijinal makaleyi güncel hale getirmek için son on yıl içinde ortaya çıkan bir dizi önemli uygulamayı listeleyen bir son yazı da eklenmiştir.
Bilgi Teknolojileri tez konuları Btk Tezle Teknoloji Yönetimi Teknoloji Yönetimi ders İçeriği Teknoloji Yönetimi ders notları Teknoloji Yönetimi Kitap