Stratejik Vizyon – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Test Süreci
Mikro teoriler belirlendikten ve veri setleri seçildikten/dönüştürüldükten sonra, KDD sürecindeki bir sonraki adım testtir. Test, önce modeli geliştirmek için gerçek verilerin genellikle %10-20’si olan “test verileri” ile ve ardından modeli doğrulamak için verilerin geri kalanıyla olmak üzere iki aşamada ilerler.
Belirtildiği gibi, KV teknikleri kümeleme, ilişkilendirme, sınıflandırma ve bağımlılık analizini içerir. MT test listesi, analist tarafından uygun bir tekniğin seçilmesinde bir rehber olarak kullanılır. Örneğin, bir tedarikçinin güvenilirliğine ilişkin bir varsayım, tedarikçiler, teslimat süreleri ve spesifikasyonların %100 karşılanma sayısı arasındaki ilişki analizi ile doğrulanabilir.
Ham verilerin bu formda bulunmayabileceği ve bu nedenle, özellikle değişkene ilişkin olarak, spesifikasyonların %100 karşılanmasıyla ilgili olarak tablo haline getirilmesi ve bir araya getirilmesi gerekebileceğine dikkat edilmelidir. İlişkilendirme analizi, bazı satıcıların bu kriterleri karşıladığını doğrularsa, bu, ikinci aşamada verilerin geri kalanı üzerinde tekrar test edilir.
Test edilen hipotezlerle ilgili bir dizi durum ortaya çıkabilir: a) hipotezin tamamı %90 veya daha yüksek bir güven düzeyinde desteklenir; b) hipotez %90 güven düzeyinde desteklenmez, daha düşük bir güven düzeyinde desteklenir; c) hipotez herhangi bir güven düzeyinde desteklenmez. “a” ve “c” durumları kesindir ve MT’nin doğrulanmasına veya onaylanmamasına neden olur, ancak “b” analisti bir ikileme sokabilir. Bu gibi durumlarda, MT değiştirilerek alternatif bir hipotez aranabilir.
Örneğin, yukarıdaki durum için alternatif bir hipotez, teslimat sürelerinin ve spesifikasyonların teslimat miktarlarına bağlı olabileceğidir. Bu nedenle, test her zaman basit değildir ve stratejinin değiştirilmesi gerekebilir.
Organizasyonlarda veri madenciliğinin kullanımı artarak devam edecektir. Daha basit veri madenciliği tekniklerinden bazılarının yönetim destek araçlarına dahil edilmesi beklenmektedir.
Varsayımın yüzeye çıkarılması süreci otomatikleştirilebilirse, mikro teorilerin doğrulanmasını kolaylaştıracaktır. Veri görselleştirmedeki ilerleme, sürecin etkinliğine katkıda bulunabilir. Veri madenciliğinin esnek bilgileri yöneten sistemlerle entegrasyonu da bir diğer önemli zorluktur.
Veri madenciliği teknolojisinin stratejik kullanımı, DM’ye hipotez odaklı bir yaklaşım gerektirir. Test edilecek hipotezler genellikle yönetimin stratejik varsayımlarına gömülüdür. Bir organizasyondaki kritik kararların altında yatan ve bunları etkileyen mikro teoriler veya inançlar olarak adlandırılır.
Bu MT’leri ortaya çıkarmak için bir rehber olarak hizmet etmesi için bir Porterian çerçevesi sağlanmıştır. IBIS ve SAST benzer çerçevelerdir. IBIS, devlet kurumlarında kayıt planlama faaliyetleri bağlamında geliştirildi, SAST ise özellikle stratejik karar verme için geliştirildi.
IBIS daha çok karar vermenin mantığıyla ilgilenirken, SAST karar verme sürecinde paydaşlar arasındaki diyalektik yoluyla varsayımları belirlemekle ilgilenir. Hiçbir yaklaşım, varsayımların içeriğine veya doğasına değinmez.
Karar haritalamanın yanı sıra çerçeveyi kullanan analist, stratejik varsayımları ortaya çıkarmalı ve bunları olağan madencilik teknikleriyle test etmelidir. Tipik olarak sonuçlar MT’yi onaylayacaktır, ancak bu her zaman böyle olmayabilir. Çalışmalar, yöneticilerin genellikle çok iyimser veya çok kötümser olduğunu ve bunun da MT’ler ile KDD’den elde edilen sonuçlar arasında farklılaşmaya yol açtığını göstermiştir.
Tüm MT’ler test edilebilir olmayacaktır. Örneğin, bir tedarikçinin potansiyel olarak değerli olduğu inancı, rızaya dayalı doğrulama gibi “yumuşak” yöntemler dışında test edilemez. Bu tür çabaların nihai sonucu, yöneticilerin stratejik kararları daha büyük bir güvenle alabilmesidir.
İşletmede vizyon nedir
vizyon, misyon, strateji örnekleri
Vizyon ve misyon Nedir
Stratejik Yönetim Misyon, Vizyon
Vizyon Misyon Örnekleri
Misyon Nedir
Örgüt misyonu nedir
Kişisel vizyon ve misyon Örnekleri
Bilgi Teknolojileri için Stratejik Vizyon
Günümüzün bilgi teknolojisi (BT) karar verme sürecinin birçok organizasyonel yönetici ve çalışan arasında yaygınlaşması, BT’nin kurumun yönetimsel ve operasyonel çalışma sistemlerine uygulanma kapsamını büyük ölçüde artırma vaadini sunmaktadır.
Bununla birlikte, dağıtılmış eylemin avantajlarının yanı sıra, uygunsuz çaba ve kaynak tahsisinin ve bağlantılı sonuçların potansiyel dezavantajları da gelir; bunlar başlıca zayıf yatırım kararları, kaybedilen fırsatlar, tekrarlanan çabalar ve uyumsuz platformlar ve uygulamalardır.
Bu dezavantajları en aza indirmeye yönelik bir strateji, bir kuruluşun üyeleri arasında, kuruluş genelinde bilgi ve BT’nin sunacağı birincil rollere ilişkin ortak bir anlayışın geliştirilmesinde yatmaktadır. Bu ortak anlayışa ulaşmanın bir taktiği, BT için stratejik bir vizyonun geliştirilmesi, ifade edilmesi ve yayılmasıdır.
Bankacılıkla ilgili 1994 yılında yapılan bir araştırma, “görüşülen CIO’ların yalnızca %9’u şirketlerinin destekledikleri iş kollarına yönelik bir bilgi sistemleri vizyonunu etkili bir şekilde özetlemekte başarısız olduğunu söylerken, iş dünyasının liderlerinin tam %30’u bu alanda bir boşluk olduğunu bildirdi. BT için stratejik bir vizyonun etkili bir şekilde geliştirilmesi, uygulanması ve iletilmesi bu açığı önemli ölçüde azaltmalıdır.
Kurumsal stratejik vizyon, bir organizasyonun ne olması gerektiğine ve oraya ulaşmak için nasıl değişmesi gerektiğine dair ortak anlayıştır. Vizyon, hem bir ilham kaynağı hem de yapılması gerekenler konusunda bir fikir işlevi görür, yol gösterici bir fikir vizyon genellikle, onu esnek bırakan, liderin onu kendi ihtiyaçlarına uyarlayabilmesi için tamamen eklemlenmiş bir plandan daha fazla bir tür imaj olma eğilimindedir. ya da onun deneyimleri”.
Ortak bir stratejik vizyonu paylaşan örgüt üyeleri, bireysel rollerinin kuruluşlarının stratejik misyonuna nasıl katkıda bulunduğunu daha iyi anlayacak ve belirsiz veya kötü tanımlanmış durumlarla karşılaştıklarında uygun ve tutarlı bir şekilde hareket etme olasılıkları daha yüksek olacaktır.
“Stratejik bir vizyona sahip olmak, fırsatçı veya kademeli olarak hareket etme kurallarını yeniden tanımlar. Stratejiler, planlar, bütçeler vizyonla belirlenmeli” dedi.
Bir kuruluşun yöneticileri ve çalışanları tarafından stratejik bir BT vizyonu paylaşıldığında da benzer faydaların ortaya çıkacağına inanılmaktadır. Bir kuruluşun yöneticileri ve çalışanları, kuruluşun stratejik BT vizyonunun farkındaysa, daha etkili BT kararları alma olasılıkları daha yüksektir.
Stratejik bir BT vizyonunun geliştirilme süreci açıkça önemlidir. Süreç, geliştiricilerinin inandığı ve kuruluştaki diğer kişilere güçlü bir şekilde satabilecekleri uygun, uyumlu bir BT vizyonu üretirse, o zaman BT vizyonu gerçeğe dönüşebilir.
Bir kuruluşun genel stratejik vizyonu, diğerlerini vizyona doğru ilerlemeleri için bireysel ve toplu çabaları aracılığıyla ilham veren ve motive eden, paylaşılan, gerçekçi, ancak idealist ve çekici bir kuruluş görüşüdür.
Bir kurumsal stratejik vizyonun, tüm organizasyonel planlama için teşvik edici olarak nasıl hizmet edebileceğini grafiksel olarak gösterir. Şekil 1B, stratejik BT vizyonu için benzer bir rolü göstermektedir. Amaç benzerdir, ancak yalnızca bilgi ve BT’nin organizasyonel rolünü içeren daha dar bir kapsamdadır. Kesikli çizgilerle gösterildiği gibi, BT stratejik vizyonu, kurumsal stratejik vizyonla uyumlu olmalıdır.
İşletmede vizyon nedir Kişisel vizyon ve misyon Örnekleri misyon Misyon Nedir Örgüt misyonu nedir Strateji örnekleri Stratejik Yönetim Misyon vizyon Vizyon Misyon Örnekleri Vizyon ve misyon Nedir