Teknoloji Koşullu Dil – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Teknoloji Koşullu Dil – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

7 Mart 2023 teknoloji nedir ? Teknoloji Örnekleri 0
Proje Önlemleri

Teknoloji Koşullu Dil ve Okuryazarlık Değişimi İçin Bir Model

Yeni iletişim teknolojisi ile doğal dili işleme biçimimiz (yani konuşma, okuma ve yazma) arasındaki ilişkiyi araştırma temamız doğrultusunda, yeni teknolojiler bağlamında dil biçimleri ve dil kullanımı hakkında farklı görüşlerin ana hatlarını çizdim ve baktım e-materyallerin üretimini teşvik eden yeni bilgisayar aracılı iletişim platformlarının ortaya çıkmasıyla okumanın ve okuma materyallerine erişmenin yeni yollarındadır.

CMC teknolojisi ve dil arasındaki ilişki hakkında iki ana görüş olduğunu bulduk. Birincisi, CMC teknolojilerinin dili fiilen değiştiremeyeceği ve gözlemlediğimiz dönüşümler ne olursa olsun, daha büyük bir toplumsal dönüşümün parçası olduğuydu; aslında teknolojinin kendisi toplumsal dönüşümün bir parçasıdır.

İkinci görüş, teknolojinin aslında dil yapıları ve kullanımı üzerinde nedensel bir etkiye sahip olduğuydu ve bu da yeni dil biçimlerinin ve dili kullanmanın ve işlemenin yeni yollarının yeni iletişim teknolojilerinin tanıtılmasından kaynaklandığı fikrine yol açtı.

Bu bölümde, algılanan bu yeni dil biçimlerini ve yeni konuşma biçimlerini yakalayıp kavramsallaştırabileceğimiz bir model önererek bu tartışmayı geliştireceğim.

Aslında, Çince ve İngilizce’yi iki dilli olarak konuşan bazı kişilerin cep telefonu mesajlaşması yoluyla yeni dil biçimleri yaratma biçimlerine ilişkin özel bir çalışma sunmak için daha da ileri gidiyorum (yine de cep telefonu mesajlaşma kavramı yedinci bölümde daha kapsamlı bir şekilde ele alınıyor). Bölüm boyunca somut örnekler sunacağım ve tartışacağım.

Bilgi çağı, yeni araçların ve iletişim ortamlarının hızlı bir şekilde tanıtılmasıyla karakterize edilir. Bu yeni araçlar ve ortamlar, bilgisayarlar, internet ve World Wide Web (WWW) gibi dijital ürünleri, e-posta (elektronik posta) ve ICQ (Seni Arıyorum) gibi bilgisayar aracılı iletişim araçlarını ve cep telefonlarını içerir.

O zaman ortaya çıkan doğal bir konu, bu yeni araçlar ile bu araçların iletim ortamı olarak hizmet ettikleri insan dili arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Karşılaştığımız gibi, ilgili konuları anlamak için bir takım soruların cevapları gereklidir. Bu medyaların tanıtılması, dili çeşitli biçimlerde anlama, analiz etme ve kullanma şeklimizi etkiliyor mu?

Eğer öyleyse, bu etkinin doğası nedir? Mevcut dil öğelerinin farklı kullanımlarını mı içeriyor yoksa bu ortamların yaygınlığı yeni dil biçimlerine ve dili kullanmanın yeni yollarına mı yol açıyor?

Bu bölüm, bu soruları ele almayı ve bazı cevaplar önermeyi amaçlamaktadır. Dil, okuryazarlık ve iletişim teknolojisi konularının gözlem ve analizine dayalı olarak bu soruları incelerken, Dil Değişimi ve Kullanımına Teknolojiye bağlı yaklaşım (TeLCU) adlı bir model öneriyorum.

Bu yaklaşım, yeni iletişim araçlarının ve ortamlarının ortaya çıkışı ile yeni dil ve okuryazarlık biçimlerinin yaratılması arasında nedensel bir ilişki olduğu görüşünü yansıtmaktadır. Yeni iletişim araçları ve ortamları, yeni iletişim biçimlerinin ve yollarının yaratılmasını gerektirir. Bu yeni biçimler, mevcut biçimler ve iletişim biçimleriyle rekabet ederek, sözlü ve yazılı biçimler de dahil olmak üzere dili çeşitli biçimlerde kullanma biçimimizde değişikliklere yol açar.


teknoloji nedir
Teknoloji Nedir kısaca
Teknoloji Örnekleri
Teknolojik Nedir
Teknolojinin yararları
teknoloji nedir ?


Potansiyel bir antitez, yeni iletişim medyasının yaygınlığı ile dil biçimlerindeki ve insan dilini kullanma biçimlerindeki değişiklikler arasında çok az nedensel ilişki olması veya hiç olmamasıdır.

Genel olarak yeni teknolojinin ortaya çıkışı ile dilin yeni kullanım biçimleri arasında nedensel bir ilişki olmadığı fikrine doğrudan karşı çıkmamakla birlikte, örneğin, geniş kapsamlı ve derinlere baktığımızda şunu gözlemliyor: Örneğin, günümüz e-postasını ve onun değişen dil biçimlerini karakterize eden iletişim biçimlerindeki değişiklikler, örneğin, bu değişiklikleri bazı teknolojik yeniliklere atfetmek cazip gelebilir, ancak bunu yapmak hatalıdır.

Ayrıca, yeni okuryazarlık uygulama biçimlerinin teknolojik değişimle basitçe ortaya çıkmadığına inanarak benzer bir pozisyon alır. Aksine, “teknolojiler her zaman belirli kültürel uygulamaların, edebi geleneklerin ve onları tasarlayan ve adlandıran grupların ilgi ve arzularının ürünleri olarak ortaya çıkar”.

Bu bölümde, yeni teknolojiler ile dilin bu teknolojiler içinde kullanılma biçimi arasındaki ilişki üzerine literatürdeki bu verimli tartışmayı geliştiriyorum ve iletişim teknolojisi ile yeni dil ve okuryazarlık uygulamaları arasında gerçekten önemli bir nedensel ilişki olduğunu savunuyorum. daha spesifik olarak, dili kullanmanın yeni yollarının evrimi. Söylediği gibi, “yeni teknolojilerin kendisi, kullandığımız dilin doğasını önemli ölçüde değiştiriyor”.

Bilgisayar endüstrisinde hiç kimsenin insan dilini değiştirmek için donanım veya yazılım geliştirmeyi kullanmak için herhangi bir gizli gündemi olmadığı sonucuna varan böyle bir yaklaşım da desteklenmektedir. Yine de teknoloji gerçekten de dilbilimsel ve sosyal değişimi yönlendirebilir.

Gerçekten de, yeni dil ve okuryazarlık uygulamaları, yeni iletişim teknolojisindeki bir dizi benzersiz özelliğe atfedilebilir. Modern dijital iletişim teknolojisi, radyo ve TV gibi geleneksel teknoloji biçimlerinin sahip olmadığı esneklik, bağlantı ve etkileşim ile karakterize edilir.

Başka bir deyişle, modern dijital bilgi iletişim teknolojisi (BİT) ile çoktan çoğa, çoktan çoğa, çoktan çoğa ve bire bir iletişim modlarına sahip olmak mümkündür. Dijital BİT’lerin bu özellikleri, dilin biçimleri ve kullanımları üzerinde daha yaygın bir etkiye sahip olmalarını sağlar.

Dil ve okuryazarlığın dinamiklerine böyle bir yaklaşımın, yeni dijital BİT’lerin ortaya çıkma hızı göz önüne alındığında, okuryazarlık araştırması üzerinde heyecan verici sonuçları vardır. TeLCU, dil ve okuryazarlık araştırması alanındaki pratisyenlere, alandaki tanımlara ve teorik bakış açılarına eleştirel bir yaklaşım benimsemeleri için bir çerçeve sağlar. Böyle bir eleştirel yaklaşım, eleştirel okuryazarlığın kuramsal çerçevesindeki okuryazarlık perspektifleriyle orantılı olacaktır.

Öncelikle, içinde modelimi geliştirirken kullandığım bazı teorik perspektiflerin ana hatlarını çizeceğim. Dil ve okuryazarlık arasındaki ilişkiye dair görüşlerimi ve incelemelerimi kısaca açıklıyor ve yeni okuryazarlık çalışmaları paradigmasına nasıl uyduğunu gösteriyoruz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir