Teknoloji Ortaklıkları  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Teknoloji Ortaklıkları  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

1 Şubat 2023 Kar ortaklığı modelleri Teknoloji Transfer Ofisleri Listesi 0
Yönlendirme Algoritması

Teknoloji Ortaklıkları

Teknoloji ortaklıkları, hem teknolojik gelişme için bilgi yaratmada hem de teknolojik bilginin değerinden yararlanmada kilit bir unsur olarak görülmektedir.

Tamamlayıcı bilgi genellikle rekabet gücü için bir kaynak olarak kabul edilir. Potansiyel olarak, temel yetkinliklere odaklanmak, nispeten daha güçlü rekabet edebilirlik (kümülatif öğrenme, kritik kaynakların odaklanmış kullanımı) ve farklı bilgi tabanları ve ağlarından yararlanarak sinerjik faydalar ve ölçek elde etme becerisi sağlar.

Birleşen BİT sektöründe, İnternet gibi teknolojik kopukluklar, rekabet kurallarını yıkmaya çalışan ve yerleşik oyuncular tarafından fark edilmeyen nişleri arayan yeni yenilikçi oyuncuları beraberinde getiriyor. Yerleşik şirketler için süreksizlikler, yenilikçi oyuncularla işbirliği yaparak ve onlardan öğrenerek fırsata dönüştürülebilecek bir tehdit oluşturuyor.

Teknoloji ortaklıklarında, tamamlayıcı şirketler temel yetkinliklerine odaklanabilir ve aynı anda bilgi ve kaynak tabanlarını tamamlamak için dış bilgi ve kaynaklardan yararlanabilir.

Yakın tarihli bir araştırmaya göre, teknoloji yöneticilerinin %94’ü ittifakların ve teknoloji ortaklıklarının stratejileri için daha kritik hale geldiğine inanıyor, ancak her iki ittifaktan biri başarısızlıkla sonuçlanıyor. Birçok çalışmada ampirik güven, teknoloji ortaklıkları için önemli bir başarı faktörü olarak tanımlanmıştır.

Bu makalenin amacı, teknoloji ortaklıklarında kritik bir faktör olarak güven anlayışını artırmaktır. Bu makaledeki ampirik örnekler, sekiz küçük yazılım firmasının beş büyük firma ile ortaklığının ampirik olarak analiz edildiği asimetrik teknoloji ortaklıkları üzerine yapılan araştırmaya dayanmaktadır.

Karmaşık ve dinamik iş ortamının bir örneği olarak büyük ve küçük firmalar arasındaki teknoloji ortaklıklarındaki bilgi üretimi ve yakınsayan BİT pazarı, bağlamı özellikle güven açısından ilginç kılmaktadır.

Tamamlayıcı aktörlerin değerlerinde, hedeflerinde, zaman ufkunda, karar verme süreçlerinde, kültüründe ve strateji mantığında algılanan veya varsayılan farklılıklar, işbirliğine engel teşkil edebilir. Teknolojik başarı ve ekonomik getirilerle ilgili hızlı değişimler ve yüksek riskler tipiktir.

GÜVEN VE FİRMALAR ARASI İŞBİRLİĞİ

Güven, ortaklıklarda ve ittifaklarda ve tedarikçi ilişkilerinde önemli bir konu olarak tanımlanmıştır. İşbirliğinin gelişmesi için işbirliğine dayalı bir eşik güven miktarına ihtiyaç duyulduğu öne sürülmüştür.

Kapsamlı bir literatür analizine ve kavramsallaştırmaya dayanan asimetrik teknoloji ortaklıkları bağlamında güven, “aktörün diğer tarafın yeterliliği ve iyi niyetine ilişkin beklentisi” olarak tanımlanmıştır. Bu tanım, yeterliliğin boyutlarını (yani, teknolojik yetenekler, beceriler ve bilgi birikimi) ve ahlaki sorumluluk ve diğerine karşı olumlu niyetleri ima eden daha soyut iyi niyeti içerir.

Bir ortağın riski ve potansiyel olarak savunmasız bir konumu kabul edebilmesi için iyi niyet işaretleri ve ortağın olumlu niyetlerine ilişkin ilgili beklenti gereklidir. İş bağlamında, özellikle tamamlayıcı teknolojik bilgi ve yeterliliklerin ortaklık oluşumu için temel bir motivasyon olduğu teknoloji ortaklıklarında, yetkinliğin güven için gerekli bir öncül olduğu varsayılabilir. Yetkinliği de güven tanımına dahil etmiştir.

Güvenmenin güçlü bir zamansal boyutu vardır. Güven, geçmiş deneyimlerden ve mevcut etkileşimden gelişen bir şey olarak görülür. Bir sürecin sonucu olarak görülür, yani güven ilişkileri yavaş yavaş gelişir.

Ortaklar arasındaki güvenin, geçmiş deneyimler ile beklenen gelecek arasında bir köprü olduğu söylenebilir. Genel olarak güvenin, artan tatminin tekrarlanan etkileşimleri ve artan yatırımlar ve deneyimler yoluyla yavaş yavaş geliştiğine inanılır. Hem karakter hem de değerler açısından itibar ve deneyimlenen benzerlik, diğerinin davranışını tahmin etme yeteneği aracılığıyla güven deneyimini geliştirir.


Teknoloji Transfer Ofisleri Listesi
Kar ortaklığı modelleri
Tto ne demek
Kosgeb kurucu ortaklık payı nedir
Adi ortaklık KOSGEB desteği
Teknoloji Transfer Ofisi ne iş yapar
Teknoloji Transfer Ofisi Nedir
TTO olayı


TEKNOLOJİ ORTAKLIKLARINDA GÜVENİN KRİTİK ROLÜ

Teknoloji ortaklıklarında güvenin rolüne daha derinlemesine bakmak için operasyonel ve stratejik organizasyonel seviyeleri temsil eden büyük ve küçük teknoloji firmalarından iş uygulayıcıları ile yapılan röportajları kullandı.

Güvenin bileşenleri, açık uçlu sorulara dayalı görüşmeler yoluyla oluşturulmuştur: Partnerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Hangi özellikleri önemli buluyorsunuz? Kendinizi potansiyel bir ortağa sunarken kendiniz ve şirketiniz hakkında neleri anlatır ve vurgularsınız? Bu makaledeki alıntılar, bu derinlemesine görüşmelerden alınmıştır.

Görüşülen büyük firma yöneticileri, küçük firma yönetici direktörleri ve diğer kilit kişiler, güvenin teknoloji ortaklığı için kritik olduğunu açıkça gördüler. Görüşmeler, literatür taramasında da gündeme getirilen güven yeteneği ve iyi niyetin iki bileşenini doğruladı.

Bununla birlikte, görüşmeler, yeterlilik veya iyi niyet altında etiketlenemeyecek, ancak genellikle diğer tarafın davranışıyla, örneğin işbirliğinde gerçekte ne olduğuyla ilgili birçok bakış açısını içeriyordu.

Daha ilk toplantılarda güvenin davranışsal boyutu, örneğin hangi bilgilerin ne şekilde ifşa edildiği gibi işaret ve işaretlerde mevcuttur. Güvenen tarafın potansiyel olarak savunmasız bir konumu kabul edebilmesi için iyi niyet işaretleri gereklidir. Ortaklık süreci boyunca (uzun bir süre), gerçek davranış (örneğin, tutulan sözler) daha görünür hale gelir ve değerlendirilmesi daha kolay hale gelir.

Büyük ve küçük firma yöneticileriyle yapılan görüşmeler, asimetrik teknoloji ortaklığı oluşumunda öz referansın rolü hakkında ampirik kanıtlar üretti. Teknoloji ortaklıklarında, bireyler ve kuruluşlar, eğer kimliklerinin, yeteneklerinin ve değerlerinin farkındalarsa, kendilerine atıfta bulunulabilir.

Kendini referans alan bir aktör, ilişkiler kurma yeteneğine sahiptir ve karşılıklı bağımlılığı (çifte olumsallık) kabul etmeye daha isteklidir.

Görüşülen kişilerin tüm bakış açılarının analizi sonucunda güven davranışı ve öz-referans olmak üzere iki yeni bileşen dahil edilmiştir. Daha sonra, güven kavramının dört bileşen içerdiği görülebilir: yetenek, iyi niyet, davranış ve kendine referans.

Her bileşenle ilgili bazı faktörler belirlendi. Teknoloji ortaklığı oluşumu bağlamında yetenek, teknolojik yetenek, iş yeteneği ve işbirliği yapma meta-yeteneğinden oluşur.

Yetenek, bir teknoloji ortaklığı oluşumunda güven için gerekli ancak pasif bir bileşendir. Yetenek bileşeni, teknoloji ortaklıkları için müzakere edilirken açıkça vurgulanabilir ve analiz edilebilir. Yetenek, zorlu projelerin referansları, olağanüstü teknoloji ödülleri, pazarda ilk teknolojiler, önde gelen yönetim kurulu üyeleri, risk sermayesi ve sertifikalar ve çalışan eğitimi gibi semboller olarak iletilebilir.

İyi niyet, teknoloji ortaklıklarında güvenin daha soyut ama çok önemli bir bileşenini ifade eder. Daha önce “partnerin ahlaki sorumluluğu ve diğerine karşı olumlu niyetleri” olarak tanımlandı.

Ayrıca güvenilir bir deneyim kaynağı olarak mütevellinin niyetlerini vurgulamışlardır. Deneyimli iyi niyet, teknoloji ortaklığı oluşumunda güven için gerekli ve aktif bir bileşendir. İyi niyet bileşenini açıkça ayırt etmek daha zordur, ancak müzakere eden taraflar hem davranışlarında iyi niyeti vurgulayabilir hem de diğer tarafların davranışlarında iyi niyeti değerlendirmeye çalışabilir.

Karşılıklılık, özen ve ilgi ile sosyal ve karakteristik benzerlik, iyi niyet duygularını artırabilir. Sözlerin tutulması ve karşılıklı normların aktif olarak dikkate alınması gibi ifade edilen normlar da iyi niyet yoluyla güven inşa eder.

İlişki geliştikçe, gerçek davranış güvenilirliğe katkıda bulunur. Böylece güvenin yetenek ve iyi niyet boyutları, güvenilirliğin davranışsal işaretlerinde görünür hale gelir. Açık iletişim, uyum ve bağlılık, güven inşa eden kritik davranışsal faktörlerdir.

Açıkça öz referans, bireyin veya organizasyonun diğer aktörlerle bağlantı kurmasını ve işbirliği yapmasını sağlar. Kurumsal düzeyde, öz-referans, strateji ve iş planlarının temelidir. Bireysel düzeyde, bireyin açık kimliği ve değerleri, öz-referans için bir temel oluşturur.

Net bir öz referans olmadan, doğru ortakları (stratejik ve kültürel uyumluluk) tanımak ve ortaklıklar kurmak zordur. Öz-referans aktörün güven duymasını, kendisine güvenilmesini ve işbirliği yapmasını sağlar. Güçlü bir öz-referansa sahip bir birey veya organizasyonun, kimliğindeki heterojen gücü tanıması, sürdürmesi ve geliştirmesi, ancak çeşitli ve tamamlayıcı aktörlerle eşit düzeyde bağlantı kurması ve işbirliği yapması önerilmektedir.

Bu nedenle, teknoloji ortaklıklarında “Güven, bir aktörün karşı tarafın yeteneklerine, iyi niyetine ve öz referansına ilişkin deneyimle doğrulanması gereken beklentisidir” şeklinde özetlenebilir. Böylece güven, tarafların gerçek davranış ve iletişimlerinde bu bileşenlerin olmamasıyla artar ve bu bileşenlerin olmamasıyla azalır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir