Teknoloji ve Bilgi Yönetimi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Teknoloji ve Bilgi Yönetimi
Teknolojideki, özellikle iletişim alanındaki hızlı ve kapsamlı ilerlemeler, kuruluşların çalışma biçimleri üzerinde önemli bir etkiye sahip olmuş ve çok büyük miktarda bilgiye erişim yolları açmıştır. Ancak bilgi, onu anlamlı bir şeye dönüştürmek için uygulanmadığı ve eyleme geçirilme potansiyeli olmadığı sürece statiktir.
Kuruluşlar işe başladıkları andan itibaren faaliyet gösterdikleri pazarlar hakkında bilgi biriktirirler, ancak çoğu zaman bilgi fayda sağlamak için kullanılabilecek şekilde uygulanmaz.
Bilgiyi paylaşma, fikir geliştirme ve daha yenilikçi olma yeteneği, işletmeler için giderek daha fazla önem kazanıyor ve şu anda mevcut olan teknolojiler, paylaşımın gerçekleşmesini sağlamak için bilginin kuruluş içinde akması için bir kanal sağlıyor. Teknolojiye sıklıkla “sadece bir kolaylaştırıcı” denir, ancak aynı zamanda bir değer katan olarak da tanımlanabilir.
BİLGİ VE MALUMAT
Raporlarında, kuruluşlar “işletme süreçlerini” “bilgi teknolojilerine” uyarlarken, bilgiye erişimin endüstrilerin gelecekte nereye gideceği üzerinde önemli bir etkiye sahip olacağını kabul ederek son 10 yılda meydana gelen değişikliklere atıfta bulundular. . Bu dönemde teknoloji hızla ilerliyordu ve kuruluşlar bilgi teknolojilerine büyük miktarlarda yatırım yapıyorlardı.
Bilgi, belirli bir durumu veya sorunu açıklamak için düzenlenen gerçekler ve veriler olarak tanımlanır. Bilgi için kullanılan tanım şudur: Bilgi, çerçevelenmiş deneyim, değerler, bağlamsal bilgi ve yeni deneyim ve bilgileri değerlendirmek ve birleştirmek için bir çerçeve sağlayan uzman içgörüsünün akıcı bir karışımıdır.
Bilenlerin zihinlerinde ortaya çıkar ve uygulanır. Kuruluşlarda, genellikle yalnızca belgelere veya depolara değil, aynı zamanda örgütsel rutinlere, süreçlere, uygulamalara ve normlara da gömülü hale gelir.
Bağlanabilirliğin bilgi devrimindeki en önemli değişikliği sağladığı öne sürülüyor: “Bağlantıdaki patlamayla ilgili gerçekten devrim niteliğinde olan şey, bilgiyi fiziksel taşıyıcısından ayırma olasılığıdır.
“Öğrenme araçları, akıllı elektronik koçluk, karar verme sistemleri ve daha fazlasını içeren” kavramları içeren bilgi işlemeden bilgi işlemeye doğru gerçekleşen büyük değişikliğe atıfta bulunulmuştur.
Bu tür araçların mevcudiyeti ve devam eden gelişimi, daha verimli ve etkili yönetim tekniklerinin uygulanabileceği bir araç sağlayarak bir kuruluşa önemli değer katar. Beklentilerin bu şekilde gelişmesi, kuruluşların yalnızca teknolojiden daha fazlasını beklemediklerini, aynı zamanda ona daha fazla bağımlı hale geldiklerini gösteriyor.
İlgi bilginin kendisinin ötesine geçtikçe, kuruluşlar bilgi yönetim sistemlerinin geliştirilmesine doğru ilerlemek için teknolojiye bakıyorlar.
Bilgisayarların ve iletişim teknolojilerinin, kuruluşların veri havuzlarından bilgi toplanması için bir yol sağladığına inanan işletme yöneticilerine atıfta bulunulurken, diğer yöneticiler bilginin “insan zihninde bulunduğunu ve dolayısıyla çalışan eğitimi ve motivasyonunun önemli olduğunu” söylüyor. bilgi yönetiminin kilit faktörleridir”.
Teknolojinin gelişimi, verileri arama, analiz etme ve bilginin uygulanabileceği bilgiye dönüştürme angaryasını ortadan kaldırmıştır.
Teknoloji ve bilgi yönetimi – ekşi
Teknoloji ve Bilgi Yönetimi maaş
Teknoloji ve Bilgi Yönetimi iş imkanları
Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Taban Puanları
Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Dersleri
teknoloji ve bilgi yönetimi, dgs
Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, DGS Taban Puanları
Teknoloji ve Bilgi Yönetimi AÇIKÖĞRETİM
Bununla birlikte, teknoloji ve bilgi birbirinden bağımsız değildir. Etkileşen birçok faktör vardır ve bunlardan en önemlisi organizasyonun faaliyet gösterdiği çevredir.
Buna göre, teknolojiler, teknikler ve insanlar arasındaki etkileşim modeli bir kuruluşa özgüdür. Bu benzersizlik önemlidir, çünkü kopyalanması kolay değildir. Çalışanlarının bilgi, beceri ve yeterliliklerinin değerini yükselten ve teknolojinin önemini kabul eden bir kuruluş, geleceği için iyi olanaklar sağlamaktadır.
Verimlilik açısından bakıldığında, dijital teknolojinin değerini gösterdi. Bilginin artık yalnızca insanlar tarafından tutulmadığından söz etti. Teknolojinin kodlanması ve kullanımı, bilginin kopyalanması için fırsat sağlar. Oluşturulması maliyetli olsa da çoğaltma ve dağıtım neredeyse “sıfır marjinal maliyete” indirgenebilir. Uzun vadede ve yeni teknolojilerin gelişiyle birlikte verimlilik artış hızının artması muhtemeldir.
İnsanların becerileri ve bilgileri vardır, ancak kuruluşun hem dahili hem de harici olarak mevcut olan büyük miktardaki verilere zamanında erişmelerini sağlayan teknolojidir. Teknoloji, insanların verilere erişmesini sağlarken, katma değer, karar verme amacıyla verilerin anlamlı bir şekilde bir araya getirilmesine izin verme yeteneğinde gelir.
BİLGİ PAYLAŞIMI
Bilgi paylaşımının teşvik edildiği bir ortam, yeni bilgilerin yaratılmasına yol açar, ancak belirtildiği üzere, çalışanların gönüllü bilgi paylaşımını teşvik etmek kolay değildir. Bir bilgi paylaşım ortamı geliştiren bir organizasyon, kendisine değer katma potansiyeline sahip yeni fikirlerin yaratılması için fırsatları arttırır.
Bilgi paylaşımının önünde engeller mevcuttur ve bilgi paylaşımını savunan yöneticiler, kuruluş içindeki mevcut uygulamaları incelemelidir. Organizasyonda bir yerlerde “bilgi güçtür” sendromunun mevcut olması mümkündür ve eğer öyleyse, bu bilgi paylaşımı için pek iyi sonuç vermez.
İş güvenliğiyle ilgili endişeler de olabilir, “bilgimi paylaşırsam, artık kuruluş için değerim kalmaz ve bu nedenle işim tehlikede olur.” Bilgi paylaşımının önündeki bir engel, basitçe, bir kişinin başka bir durumda edindiği bilginin kuruluş için değerli olabileceğini fark etmeyebileceği öncülüne dayanabilir.
Yöneticilerin, paylaşılan bilginin değerini tanıyan ve kabul eden bir örgüt kültürünü değiştirmeye çalışmaları gerekebilir.
Bilginin kuruluş genelinde dağıtılması ve paylaşılması ihtiyacına atıfta bulunarak, teknolojiler, teknikler ve insanlar arasındaki etkileşimlerin bilgi dağıtımının etkinliği üzerinde doğrudan etkisi olduğunu öne sürdü.
TEKNOLOJİ ÇEŞİTLERİ
Bilgi yönetimine göre, örgütsel düzeyde bilginin etkin bir şekilde yaratılmasını ve değişimini kolaylaştıran uygulamalar ve teknolojiler kastedilmektedir.
Literatürden, bilgi paylaşımı için özel olarak tasarlanmış bir dizi uygulama olduğu görülmektedir. Grup yazılımı, veri ambarı, bilgi haritaları, istemci sunucu sistemleri ve sohbet odaları gibi uygulamaların yararlarının, bilginin paylaşılabileceği araçlar sağladığı kabul edilmektedir.
Bu tür uygulamaların yararlı bir yönü, doğası gereği oldukça yapılandırılmamış olan bilgilerin etkileşimine ve paylaşımına izin vermesidir. Mitchell tarafından 1999’da yürütülen araştırma, insanların grup yazılımı uygulamalarını bilgi paylaşımı için faydalı mekanizmalar bulduğunu gösterdi.
E-posta artık yararlı ve değerli bir iletişim aracı olarak ve bilginin bir kuruluşta akması için iyi bir şekilde kabul edilmektedir. Elektronik konferansın ortaya çıkışı, coğrafi olarak dağılmış insanların seyahatle ilgili zaman ve maliyet olmaksızın etkileşimde bulunabileceği bir yol sağlar.
Ağ oluşturma, duyuru panoları ve sanal ekiplerin oluşturulması da insanlara mesafeler boyunca etkileşimde bulunma ve bilgi paylaşma fırsatları sunar.
Pazar eğilimleri, operasyonel veriler ve müşteri performans ihtiyaçları olarak tanımlanan referans verileri içeren “Veri ambarı bilgi seti”ne atıfta bulunulur. Bu bilgi setinden, nihai olarak paydaşlara ve müşterilere fayda sağlayan eylemler alınabilir.
Bilgi kümesi önemli olsa da, ideal olarak değeri, yalnızca kuruluş içinde “serbest” bilgi akışına izin verecek araçlar mevcut olduğunda ve bu değerin kazanılabileceğini anlayabilecek insanlar olduğunda gerçekçi hale gelir. ondan.
Mahremiyet ve mahremiyet, “bilme ihtiyacı” ve diğer kısıtlamalar gibi konular bilgiye erişimi kısıtladığından, kuruluşların bilginin serbest akışına izin vermesi pek olası değildir. Ancak, kullanıma sunulabilen bilgiye erişim sağlamak, bilgi paylaşım ortamını teşvik etmek isteyen kuruluşların amacı olmalıdır.
Teknoloji, müşterinin ihtiyaçlarına daha iyi hizmet edebilecek fırsatları ve ürünleri araması için yollar açmıştır. Bununla birlikte, kuruluşun, müşterileri için daha fazla değer yaratmak üzere teknolojinin potansiyelinden yararlanma fırsatı da vardır.
DGS DGS Taban Puanları teknoloji ve bilgi yönetimi Teknoloji ve bilgi yönetimi - ekşi Teknoloji ve Bilgi Yönetimi AÇIKÖĞRETİM Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Dersleri Teknoloji ve Bilgi Yönetimi iş imkanları Teknoloji ve Bilgi Yönetimi maaş Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Taban Puanları