Teknoloji ve Medyanın Rolü – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Teknoloji ve Medyanın Rolü – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

12 Kasım 2021 Dijital iletişim ve yeni medya pdf Medya ve toplum pdf Medyanın gücü ve medyanın toplum üzerindeki etkisi Medyanın toplum üzerindeki etkisi Medyanın toplum üzerindeki etkisi Makale Yeni medya araçları Nelerdir 0
Program Tipolojisi

Öğretim Etkinlikleri

Gagné, bilginin uzun süreli bellekte saklanmadan önce bir dizi işlemden geçtiğine inanır.

Bu süreçler şunları içerir:

1. uyaranların reseptörler tarafından alınması
2. duyusal kayıtlarla bilgilerin kaydı
3. Kısa süreli bellekte (STM) depolama için seçici algı
4. STM’deki bilgileri korumak için prova
5. Uzun süreli bellekte (LTM) depolama için anlamsal kodlama
6. LTM’den STM’ye erişim
7. efektörler tarafından yanıt oluşturma
8. öğrencinin ortamındaki performans
9. Yürütme stratejileri ile süreçlerin kontrolü

Öğrencinin dışındaki olaylar, özellikle 3’ten 6’ya kadar olan süreçler olmak üzere öğrenme süreçlerini etkileyebilir.

Bilgi işleme adımlarıyla ilgili olarak dış olaylar şunlardır:

1. Alımı sağlamak için dikkat edin. Dikkat çekme teknikleri fiziksel veya zihinsel aktiviteleri içerebilir. Buradaki fikir, öğrenciyi öğretim ortamına odaklamaktır.
2. Öğrencide beklenti oluşturma hedefini sunun ve filtreleme sürecini başlatın. Beklentiler seçici algıyı etkiler. Öğrenci, dersin anormal davranış türlerini sınıflandırmakla ilgili olduğunu biliyorsa, bu tür davranışların özelliklerine odaklanabilir.
3. Öğrenciye LTM’de halihazırda depolamış olduğu ilgili materyali hatırlatmak. Ön koşul kavramlarını hatırlamak, öğrencinin yeni kavramları kodlamasına ve saklamasına yardımcı olur.
4. Seçici algılamaya yardımcı olmak için materyali açık ve odaklanmış bir şekilde sunmak. Malzemeyi açık ve iyi sıralanmış bir şekilde düzenlemek, bellekte bağlantı kurmaya yardımcı olur.
5. Anlamsal kodlamaya yardımcı olmak için öğrenme rehberliği. Rehberlik örnekleri, ayrıntıları veya ek bilgileri içerebilir.
6. Yanıt oluşturma ve ipuçlarının geliştirilmesini içerecek performansı ortaya çıkarmak. Performansı ortaya çıkarmak birçok işleve hizmet eder, ancak muhtemelen en önemlisi yanlış anlamanın tespit edilmesine izin vermektir.
7. Performans hakkında doğrulayıcı veya düzeltici geri bildirim sağlamak. Geri bildirim, doğruluğu onaylayabilir veya hataları düzeltebilir.
8. Performansın değerlendirilmesi. Performansın değerlendirilmesi, daha fazla öğrenmenin gerekli olup olmadığını gösteren bir anlayış ve performans düzeyini belgelemektedir.
9. Tutma ve aktarmaya yardımcı olmak için bağlam içinde kullanım fırsatları sağlamak. Öğrenme, uygulanmazsa, genellikle hızla bozulur.

Bu dokuz öğretim olayı, öğretim materyallerini geliştirmek için yapı taşları olarak kullanılabilir; bu tür olaylar öğrenme etkinlikleri olarak adlandırılmıştır. Bununla birlikte, belirli bir tür öğrenme sonucu için öğrenme koşullarına bağlı olarak olaylara girenler farklı olacaktır.


Medyanın gücü ve medyanın toplum üzerindeki etkisi
Medya ve toplum pdf
Medyanın toplum üzerindeki etkisi
Dijital iletişim ve yeni medya pdf
Yeni medya teknolojileri nelerdir
Yeni medya araçları Nelerdir
Yeni medyanın özellikleri
Medyanın toplum üzerindeki etkisi Makale


Öğrenme Koşulları

Gagné’ye göre, her tür öğrenme çıktısının farklı iç ve dış koşulları vardır. Örneğin, bir kuralı veya prosedürü öğrenmenin içsel koşulu, önkoşul kavramlarının işleyen belleğe geri çağrılmasıdır. Dış olay, ön koşulların geri çağrılmasını gerektiren bir tür öğrenme etkinliğidir ve içsel koşul, uygun kavramların zaten öğrenilmiş olması ve dolayısıyla geri çağrılmasıdır.

Problem çözme becerilerini öğrenmenin koşulu, öğrencinin problemin çözümlerini düşünürken hatırlanabilecek makul bir dizi kural, ilke veya prosedüre sahip olmasıdır. Dış çevre sorunu sunar, ancak sunulma şekli çözmeyi kolaylaştırabilir veya zorlaştırabilir, çünkü öğrencinin uygun kuralları daha kolay hatırlamasını, onları çalışma belleğine getirmesini ve yeni kuralları sentezlemesini sağlayan ipuçları içerebilir. sorunu çözmek.

Teknoloji ve Medyanın Rolü

Gagné her zaman teknolojinin öğrenmedeki rolüyle ilgilendi. Eğitim simülatörleri tasarlama konusundaki erken deneyimlerinden sınıftaki sonraki deneyimlerine kadar, medya ve teknoloji arasındaki bağlantıları öğrenme olaylarına çekmeye çalıştı. Gagné, medyanın amacının öğrenme ortamı yaratmak olduğu fikrine dayanan birçok medya seçim modeli üzerinde çalıştı ve bunu yapmak için öğrenme koşullarının gerektirdiği uyaranları uygun zamanda uygun zamanda sağlayabilmeleri gerekiyordu. 

Başka bir araştırmacıyla birlikte, bir öğretim tasarımcısının bir dizi lojistik ve psikolojik düşünceye dayalı olarak medyayı seçmesine olanak tanıyan bir akış şeması oluşturdu. Kullanıcı, her bir düğümde sunulan sorulara “evet” veya “hayır” yanıtını vererek akış şemasını takip edecektir. Sonunda kullanıcı, sorgulama süreci tarafından gerekli uyaranları sağlayabilecek şekilde küçültülmüş bir aday medya listesine gelirdi.

Yazarlar daha sonra, teorik olarak hepsi eşit derecede etkili olacağından, kullanıcının kolaylık veya kullanılabilirlik açısından önerilen ortamlar arasından seçim yapabileceğini varsaydılar. Gagné, bilgisayarları hata sınıflarını tanıma ve düzeltici geri bildirim verme yetenekleri nedeniyle potansiyel olarak güçlü bir öğretim aracı olarak gördü.

Entegre Hedefler ve Kurumsal Şema

Akademik kariyerinin sonlarına doğru Gagné, bütünleşik hedefler kavramını geliştirdi. Entegre hedefler, çoklu öğrenme çıktılarını içerir, ancak en önemlisi, aynı zamanda bir bireyin hedeflere nasıl ulaşılacağına ilişkin örtülü bilgisini de içerir. Bu tür örtük bilgiyi bir girişim şeması olarak adlandırdı. Bir girişim şeması, bir girişime, yani amaca yönelik bir çabaya ilişkin, amaca ilişkin tüm bilgi ve becerilerdir.

Kurumsal şema kavramı, şemaların öğrenci motivasyonunu ve zaman yönetimini nasıl etkilediğinin yanı sıra bireylerin bir öğrenme görevini nasıl gördüğüne dair spekülasyonlara ve araştırmalara yer bırakır. Aslında, girişim şemaları, hedef şemalarına bağlı olarak öğrenenler için ne tür yapı iskelelerinin uygun olacağını gösterebildikleri için, yakın gelişim bölgesi kavramıyla ilişkilendirilebilir.

Gagné, Amerikan Psikoloji Derneği’nin askeri psikoloji ve eğitim psikolojisi bölümlerinin yanı sıra Amerikan Eğitim Araştırmaları Derneği’nin başkanıydı. Ayrıca Journal of Educational Psychology, Instructional Science, Human Learning ve Journal of Instructional Development gibi çeşitli profesyonel dergilerde danışman editör olarak görev yaptı.

Onurları arasında seçkin eğitim araştırmaları için AERA-Phi Delta Kappa Ödülü (1972), eğitim psikolojisinde E. L. Thorndike Ödülü (1974) ve Ulusal Eğitim Akademisi’ne seçilme (1974) sayılabilir. Gagné, 1991 yılında Florida Eyalet Üniversitesi’nden emekli oldu ve Tennessee, Signal Mountain’daki bir emeklilik topluluğuna taşındı. Gagne, 28 Nisan 2002’de uykusunda huzur içinde öldü.

El Teknolojileri

El bilgisayarları (el bilgisayarları, el cihazları ve avuç içi bilgisayarları olarak da bilinir) küçük, çok işlevli bilgi işlem cihazlarıdır. Boyutları, bir ele sığacak kadar küçük olanlardan ve tipik bir dizüstü bilgisayarın boyutunun çok küçük bir parçası olan klavyelere sahip olanlara bir ekran kalemi kullananlara kadar değişir. Öğretim ortamları için nispeten yeni olmasına rağmen, el bilgisayarları çok yönlülükleri ve düşük maliyetleri nedeniyle eğitim için umut vaat ediyor. Elde taşınan cihazlar, her öğrencinin ve öğretmenin her zaman bir bilgi işlem cihazına erişmesini mümkün kılabilir.

Herhangi Bir Alan Bulunamadı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir