Teknolojiyi Sınıflandırmak – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Teknolojiyi Sınıflandırmak – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

2 Aralık 2021 Çevremizdeki teknolojik ürünleri kullanım alanlarına göre sınıflandırma Günlük hayatta kullandığımız teknolojik ürünler Nelerdir Günlük hayatta kullanılan teknolojik ürünler ve kullanım alanları Mantık ve teknoloji ilişkisi Sağlık alanında kullanılan teknolojik Ürünler Üretim teknolojileri nelerdir 0
Kilitlenmeyi Çözme Tekniği

Teknolojik Gelişmeler

JITT bugün geçmişte olduğundan daha mümkün çünkü teknoloji akıllıca sınıflandırılabilen, depolanabilen, alınabilen, birleştirilebilen ve teslim edilebilen verilere ve bilgilere her yerden/her zaman erişim sağlamak için gelişmiştir. Bu erişim, bilgi sistemlerini birbirine bağlayan ağ teknolojileri aracılığıyla mümkündür. Veritabanı teknolojisi, hızlı veri erişim araçları ve akıllı arama işlevselliği bir yana, çok sayıda farklı veri türünün depolanmasını sağlamıştır.

Son olarak, nesne yönelimli teknolojinin, yazılım uygulamalarının ve işletim sistemlerinin esnekliği ve kullanılabilirliği üzerinde muazzam ve geniş kapsamlı bir etkisi oldu ve ayrıca verilerin gerçek zamanlı olarak akıllı sınıflandırmasını, depolanmasını, alınmasını, birleştirilmesini ve teslim edilmesini sağladı. Nesne yönelimli yazılım geliştirme, hem bir sorunu hem de çözümünü, çeşitli yazılım programlama uygulamaları kullanılarak yazılan veya oluşturulan ayrık dijital nesnelerin bir koleksiyonu olarak düzenler.

Bu nedenle, eğitim teknolojisinde, öğretim yazılımı, bilgi yönetimi yazılımı, elektronik performans destek çözümleri ve öğrenme nesnesi yönetim sistemleri dahil olmak üzere öğretme ve öğrenmeye yönelik yazılım ürünlerinin tasarımı ve geliştirilmesi üzerinde nesne yöneliminin en büyük etkisini görüyoruz.

Veriler ayrık, ayırt edilebilir varlıklar (nesneler) halinde düzenlendiğinde, ad, nitelikler ve davranışlardan oluşan bir kimliğe sahip oldukları söylenir. Nesne yönelimli tasarım, nesnelerin tanımlanmasının ötesine geçerek nesnelerin nesneler, kişiler ve hatta kavramlar olabileceği nesne sınıflarının ve aralarındaki ilişkilerin tanımlanmasına kadar uzanır.

Örneğin, bir otomobil üreticisi için bir JITT sistemi, (1) tampon, şasi, farlar ve benzerleri gibi otomobilin bileşenleri olan; (2) bir mikroişlemci, robot veya başka bir cihaz gibi montajda kullanılan makineler; veya (3) ısıl işlem operatörü, testere operatörü veya koltuk montajı operatörü gibi çalışanların iş sınıflandırmaları.

Nesnelerin sınıfları, aralarındaki aynılık veya farklılıklara göre hiyerarşik olarak düzenlenir, böylece geniş bir şekilde tanımlanmış her sınıfın birkaç daha özel sınıf veya alt sınıfları olur. Örneğin, üretici, her biri kendi alt sınıfını temsil eden dört farklı far stiline sahip olabilir.

Nesne yöneliminin anahtarı davranışların ayrımıdır. Davranış, bir nesnenin gerçekleştirdiği veya maruz kaldığı bir eylem veya dönüşümdür. Nesne alt sınıfları, bir üst sınıftan yapıların yanı sıra davranışları da devralabilir. Örneğin, dış kaynaklı tüm parçalar sipariş üzerine bir davranış olarak devralabilirken, şirket içinde üretilen tüm parçalar üretim için planlanmış bir davranış olarak devralabilir.


Çevremizdeki teknolojik ürünleri kullanım alanlarına göre sınıflandırma
Sağlık alanında kullanılan teknolojik Ürünler
Üretim teknolojileri nelerdir
Günlük hayatta kullandığımız teknolojik ürünler Nelerdir
Üretim teknolojisi örnekleri
Günlük hayatta kullanılan teknolojik ürünler ve kullanım alanları
Teknolojik ürünler nelerdir
Mantık ve teknoloji ilişkisi


Sınıflandırma şeması nesnelerin, insanların ve kavramların nitelikleri ve davranışları arasındaki ilişkileri temsil eder, öyle ki nesne yönelimli bir JITT sisteminin bir kullanıcısı belirli nitelikler ve davranışlarla bir problem oluşturduğunda, bir çözüm (veya sınırlı sayıda çözüm) olabilir. aynı nitelikler ve davranışlar kümesi kullanılarak akıllıca teslim edilir. Bu anlamda JITT, geleneksel eğitim kursunun eğitim işlevlerinin yanı sıra teknisyenlerin, teknik kılavuzların ve iş yardımcılarının geleneksel destek işlevlerini yerine getiriyor.

JITT’nin iş ve endüstrinin birçok sektöründe kullanılmasına rağmen, daha yaygın kullanımı birkaç nedenden dolayı belirsizdir. Nesne yönelimli JITT sistemlerinin orta ve küçük ölçekli kuruluşlar için tasarlanması ve geliştirilmesi aşırı derecede pahalı olabilir. Buna ek olarak, birçok eğitim teknolojisi uzmanı, JITT’nin öğrenmeyi kolaylaştırdığını, bunun yerine yalnızca gelişmiş destek işlevlerine hizmet ettiğini tartışıyor.

Son olarak, diğer eleştirmenler, geleneksel sınıf eğitimine kıyasla bir öğrenme aracı olarak etkinliği konusunda ikna olmadılar. Herhangi bir kuruluşun bir JITT programını güvenle uygulayabilmesi için verimlilik, etkililik ve gerçek yatırım getirisi ile ilgili soruların dikkate alınması gerekecektir.

Bilgi Yönetimi

İşletme ve endüstride bilgi yönetimi, veri ve bilgi varlıklarının etkin kullanımı ile sağlanan artan değerdir. Geçmişte, bir işletmenin değeri fiziksel varlıklar açısından hesaplanır, ancak günümüzün bilgi ekonomisinde bilgi ve veriler -entelektüel sermaye- daha fazla olmasa da fiziksel varlıklar kadar değerlidir. Gelecekte rekabet avantajının en iyi (1) veri toplama, indeksleme ve depolama; (2) veri eğilimleri ve kalıplarının analizinden faydalı bilgiler elde etmek ve türetmek; ve (3) bu bilgiyi zamanında, bilgili karar verme için kullanmak.

Veri toplama, indeksleme, depolama, erişim ve analizde gördüğümüz ve görmeye devam edeceğimiz önemli ilerlemeler, bilgi işlem ve telekomünikasyon gücü, verimliliği ve hızındaki ilerlemelerin sonucudur.

Bilgi yönetimi, bilgi teknolojisi ve yazılım ürünleri kullanılarak etkinleştirilebilir. Eğitimsel bilgi yönetim sistemlerine genellikle içerik yönetim sistemleri, öğrenme yönetim sistemleri ve elektronik performans destek sistemleri denir. Bu sistemler günümüzde iş dünyasında, endüstride, hükümette ve eğitimde kullanılmaktadır ve “bildiğimizi bilme” konusunda daha yetenekli hale gelmemiz giderek daha önemli hale geldikçe kullanımları artacaktır.

Veriler, ayrık gerçeklerden başka bir şey değildir, oysa anlamlı kalıpları ve temaları ayırt etmek için verileri toplamak bilgi oluşturabilir. Bilgiyi kullanma yeteneği, doğru zamanda doğru kişilere iletilmiş gerekli ilgili bilgilerin eksikliği nedeniyle tarihsel olarak caydırılmış veya geciktirilmiştir.

Günümüzde veri işleme hızı ve yeteneği, karar verme için doğru zamanda doğru kişilere bilgilerin sınıflandırılmasını, depolanmasını ve alınmasını sağlar. Örneğin, alüminyum üretiminde kullanılan bir bilgi yönetim sistemi, alüminyum ürünü haddelemek için gereken bir makine bozulduğunda bir teknisyene gerekli bilgileri sağlamak için kullanılabilir.

Teknisyeni makine bakımının tüm yönlerini kapsayan iki haftalık bir eğitim oturumuna göndermek ve altı ay sonra makine bozulduğunda öğrendiklerini hatırlamasını beklemek yerine, bilgi yönetim sistemi yalnızca doğru bilgileri sağlayabilir. 

Veri sınıflandırma, depolama ve alma işlemlerini gerçekleştirmek için tasarlanan sistemler, daha fazla etkinleştirilmiş ve gelişmiş bilgi yönetimine sahiptir. Bu sistemler, verileri kaydeder, bilgileri düzenler ve ihtiyaç duyulan her yerde ve zamanda bulunabilmesi ve kullanılabilmesi için bilgiyi depolar.

Bir eğitim teknolojisi kaynağı olarak bilgi sistemleri, kuruluşlara ve bireylere, doğru zamanda ve doğru miktarda erişilen kritik bilgilerle onları güçlendirerek öğrenme ve bilgi alışverişinde yardımcı olmak için tasarlanır ve kullanılır.

Örneğin, bir bilgi yönetim sistemi, haftalık üretim siparişlerini, gerekli olan ilgili beceri setlerini ve hastalık izni ve tatil programlarına göre mevcut beceri setlerini birbirine bağlayabilir ve insan kaynakları yöneticisine, üretimde bir sonraki hafta için bir beceri eksiklikleri profili sağlayabilir. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir