Temsili Karar Destek Sistemleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Temsili Karar Destek Sistemleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

3 Ocak 2023 İs Zekası ve Karar Destek Sistemleri Karar Destek Sistemleri Notları 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

Temsili Karar Destek Sistemlerinde Başarı Temsili

Hızlı ve sık organizasyonel değişim, son yirmi yılda iş ortamlarının ayırt edici özelliği olmuştur. Sıklıkla, teknoloji ve yeni yazılım geliştirme, karmaşık stratejilerin ve taktik planların yönleri olarak benimsenir.

Yeterli analiz olmaksızın, değişimin öngörülemeyen sonuçları, beklenmeyen aksamalara ve üretkenlik kaybına neden olabilir. Bu olasılıkları daha iyi kontrol edebilmek için, modern yöneticiler genellikle çeşitli karar destek yardımcıları kullanırlar. Temsili karar destek sistemi olarak sınıflandırılan böyle bir yardım, ayrık olay simülasyonudur (DES).

En saf haliyle DES, uygulamalı matematiğin bir dalı olarak kabul edilir. Önemli popülaritesi, kısmen bilgisayarların mevcudiyetinden ve simülasyon dilleri ve simülatör yazılım paketlerindeki gelişmelerden kaynaklanmaktadır.

DES, standart analitik veya matematiksel metodolojilerin geliştirilmesi çok zor hale geldiğinde genellikle tercih edilen bir tekniktir. Gerçek dünyadaki bir sürecin operasyonlarını taklit etmek için bir bilgisayar kullanmak, bir modele dönüştürülen mantıksal ilişkiler biçimini alan bir dizi varsayım gerektirir.

Bu modeller rastgele meydana gelen olayların etkisini değerlendirir. Analistin sistemin dinamiklerini anlamasını sağlamak için deneysel tasarımlar geliştirilir ve model manipüle edilir. Model, belirli bir süre boyunca sayısal olarak değerlendirilir ve gerçek sistemin gerçek özelliklerini tahmin etmek için çıktı verileri toplanır.

Toplanan veriler, sistemin gerçek özelliklerine ilişkin çıkarımların formüle edilmesini sağlayan istatistiklerle yorumlanır. Bir DES uygulamasının birincil özelliklerini listeler.

DES’in kurumsal ortamlardaki değeri kabul edilmiş ve ilgili ürünlerin çeşitli ve büyüyen pazarı tarafından kanıtlanmış olsa da, her DES uygulaması her sorun alanı için uygun değildir.

Bu nedenle, bilgi sistemleri araştırmacıları, DES’in göze çarpan özelliklerini ve kullanımını belirlemek ve ardından uygulaması ile başarılı organizasyonel sonuçlar arasındaki ilişkiyi ölçmek için çalıştılar. Bu çalışmalar, bağımsız ve bağımlı değişkenlere odaklanarak farklı şekillerde yürütülmüştür.

BAĞIMSIZ DEĞİŞKEN ARAŞTIRMASI

Çoğu DES araştırması, yazılım ve proje özelliklerini (bağımsız değişkenler) tanımlamaya ve değerlendirmeye ve ardından bir projenin nasıl başarılı bir şekilde uygulanabileceğini veya başarısızlığın nasıl önlenebileceğini öneren öneriler üretmeye odaklanmıştır. Bu alanda uygulayıcı odaklı çeşitli faydalı makaleler yayınlandı.

Bu çalışmalar, kısmen danışmanların ve simülasyon analistlerinin ilk elden deneyimlerine dayanan öneriler sunar. Çoğu durumda, bu öneriler şu anda mevcut olan paketleri listeler ve her birinin artılarına ve eksilerine odaklanır.

Bağımsız değişkenlerle ilgili akademik çalışmalar da yapılmıştır. DES için temel olarak bilgi sistemlerini kullanan ilk çalışmalardan birinde, genişletilmiş bir genel karar destek sistemi (DSS) çerçevesi tanımlanmış başarı faktörleri. Geliştirilen olasılık modeli teorik olarak simülasyon literatüründen türetilmiş ve ampirik olarak test edilmiştir. Sonuçlar, gösterildiği gibi yapılandırılmış yedi faktörlü bir modeli gösterdi.


Karar destek Sistemleri örnekleri
İs Zekası ve Karar Destek Sistemleri
Karar Destek Sistemleri projeleri
Karar Destek Sistemleri Ders Notları
Karar Destek Sistemleri PDF
Karar destek sistemleri Nedir
Karar destek sistemleri makale
Karar Destek Sistemi uygulamaları


Akademik araştırma, soruna zıt bir bakış açısıyla yaklaştı ve projenin başarısız olmasına neden olabilecek simülasyon yanlışlıklarının kaynaklarını belirledi. Belirgin DES özelliklerini yazılım paketi özellikleriyle eşleştiren bir DES yazılım seçim çerçevesi geliştiren biri gibi diğer çalışmalar.

Simülasyon uygulamasının başarısı ile ilgili olarak değerlendirmenin ve uygun DES paketlerinin seçiminin önemi belirlendi. Tahmin edilebileceği gibi, yanlış simülasyon paketinin seçimi genellikle simülasyon sistemi arızası ile ilişkilidir.

Bu çalışma, DES yazılımını değerlendirirken sistematik olarak dikkate alınması gereken bir dizi kriter sağladı. Çok sayıda DES kullanıcısının toplu uzmanlığının sağladığı önem dereceleriyle birlikte simülasyon değerlendirmesi sınıflandırması, çeşitli yazılım paketi yetenekleri vermek için göreli ağırlıklandırmaya karar vermede bir kılavuz olarak kullanıldı.

Diğer araştırmalar, bir simülasyon projesinin hangi özelliklerinin başarılı bir simülasyon çabasında bulunma olasılığının daha yüksek olduğunu belirleyerek DES projesinin başarısı hakkında bir anlayış geliştirmeye çalıştı. Potansiyel başarı faktörleri, simülasyon literatüründen türetildi ve bir anket geliştirmek için kullanıldı.

Bulgulara dayanarak, başarısız olarak algılanan projeler genellikle yüksek maliyetler, model boyutu kısıtlamaları ve yavaş yazılım ile karakterize edildi.

Başarılı projeler, ekip çalışması, işbirliği, mentorluk, çıktıların etkili iletişimi, yüksek kaliteli satıcı belgeleri, kolay anlaşılır yazılım sözdizimi, daha yüksek düzeyde analist deneyimi ve model geliştirmeye yönelik yapılandırılmış yaklaşımlarla karakterize edildi. Uygulayıcılar, simülasyon sürecini ve başarılı simülasyonların özelliklerini anlayarak, bir modelleme çabasını mahvedebilecek yaygın hatalardan kaçınmayı daha kolay bulacaktır.

BAĞIMLI DEĞİŞKEN ARAŞTIRMASI

Önceki bölümde bahsedilen çalışmalar, başarılı temsili karar destek sistemi uygulamalarını tanımlayan bağımsız değişkenleri anlamaya odaklanmıştır. Denklemin yalnızca bağımsız tarafını dikkate alan araştırmalarla ilgili bir sorun, önerilen tavsiyelerin istenen sonuçlarla ilişkili olup olmadığına dair nesnel ölçütlerin olmamasıdır.

Bu ikilem, genel olarak bilgi sistemleri araştırması boyunca sorunlu olmuştur ve akademik tartışma konusu olmuştur. DES araştırmacıları, anlamlı, güvenilir ve sağlam bir bağımlı değişkenin tanımlanmasının, rakip araçlar, teknikler, yazılım uygulamaları, proje yaklaşımları ve modelleme perspektifleri arasında doğru karşılaştırmalar yapabilmek için merkezi önem taşıdığının farkındadır.

Bilgi sistemleri ve karar destek sistemleri gibi daha geniş alanlarda çok çeşitli bağımlı değişkenler araştırılmıştır. Bunların arasında DSS araştırmacıları, başarı vekillerine odaklandılar ve DSS başarısını veya başarısızlığını değerlendirme olasılığını araştırdılar. Temsili DSS araştırmacıları, bu vekillerin kullanımını genişletti.

DES bağlamında doğrulanan ilk bilgi sistemi başarı vekili, son kullanıcı bilgi işlem memnuniyet aracıydı. Gösterilen EUCS aracı özellikle ilgi çekicidir, çünkü ayrı olay bilgisayar simülasyonunun çoğu uygulaması son kullanıcı hesaplaması olarak kategorize edilebilir.

Çeşitli ayrık olay bilgisayar simülasyonu yazılım paketleri kullanılarak 411 katılımcıdan veri toplandı. Analiz, aracın psikometrik özelliklerini koruduğunu ve temsili DSS’leri kullanmaya giriş aşamalarının ötesinde son kullanıcılar için geçerli bir başarı vekili sağladığını gösterdi.

Çalışma, uygulamalı araçlar için bilgi sistemlerinin vekil başarı ölçütlerinin kullanımını ortaya koydu. Sonuçlar, EUCS’nin DES alanındaki rakip araçların, özelliklerin ve teknolojilerin araştırılmasında güvenilir bir şekilde kullanılabileceğini göstermektedir. Daha sonra EUCS, bir posta anketi yoluyla DES kullanıcılarına dağıtılan bir test-tekrar test güvenilirlik çalışmasına konu oldu.

Bir ay sonra takip anketleri uygulandı. Orijinal yanıtlayıcılardan aynı sistemi yeniden değerlendirmeleri istendi. İki veri seti karşılaştırıldı ve sonuçlar aracın dahili tutarlılığını ve kararlılığını destekledi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir