Üçgen Stratejik Analiz – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Üçgen Stratejik Analiz – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

30 Ocak 2023 Alçalan üçgen formasyonu Simetrik üçgen Formasyonu hedef Yükselen üçgen formasyonu 0
Klasik Bulanık Değerlendirme

Üçgen Stratejik Analiz

Geleneksel perakendeciler için, bir e-kanalın başarısı, büyük ölçüde, kaynak tabanlarından yararlanan sağlam bir e-kanal stratejisi formüle etme ve uygulamada yatmaktadır. Çok sayıda kanıt, yetersiz gelişmiş e-kanalların perakendecilere çok az değer kattığını gösteriyor.

Az gelişmiş e-kanallardan bazıları, aşırı yatırım, hayal kırıklığı yaratan satışlar ve düşük marj nedeniyle iş performansı üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir.

Düşük performans, internetin mevcut diğer kanallardaki etkinliklerden etkilenmeyen ayrı bir kanal olarak odaklanılmasından kaynaklanmaktadır. Birçok geleneksel perakendeci için, dış ortamları ile e-kanal organizasyonu arasındaki stratejik uyumu yeterince analiz etselerdi, maliyetli ve sık e-kanal yeniden düzenlemelerinden kaçınılabilirdi.

E-kanallar için evrensel olarak uygulanabilir bir iş stratejisi olmamıştır. Pek çok perakendeci için, geleneksel kanalların ve e-kanalın doğru karışımı iş başarıları için çok önemlidir.

E-kanalın stratejik değerine rağmen, yöneticilerin e-ticaret stratejisini başlatmasına ve formüle etmesine yardımcı olan çok az çerçeve vardır.

GZFT analizi, beş kuvvet modeli, kaynak tabanlı görüş ve kritik başarı faktörleri gibi bir dizi stratejik analiz modeli e-ticaret stratejisi geliştirmeye uygulanmıştır. Bu modeller, bir ticari organizasyonun farklı bakış açılarından bir iş stratejisi formüle etmeye çalıştı, ancak birbirleriyle tam olarak bütünleştirilmedi.

Birden çok bakış açısının analizine ve entegrasyonuna dayalı bir iş stratejisi formüle etmek, tek bir bakış açısına göre daha rekabetçi bir strateji ile sonuçlanacaktır.

Bir dizi e-kanal vaka çalışmasına ve stratejik yönetim teorilerine dayanan bu kısa makale, (1) üçgen stratejik analize genel bir bakış ve (2) bir Office Depot vaka çalışmasıyla üçgen stratejik analizin örnek bir uygulamasını sunmaktadır.

Office Depot’un e-kanal stratejisi ve uygulamasına ilişkin veriler, ticaret dergileri ve Office Depot’un resmi yayınları gibi ikincil kaynaklar aracılığıyla toplanmıştır. Üçgen stratejik analiz, (1) rekabetçi güçler analizi, (2) kaynak tabanı analizi ve (3) kritik başarı faktörü analizinden oluşur.

Sürekli artan B2C popülasyonunu yakalamak için perakendeciler, çeşitli B2C iş modellerini denediler. Yaygın olarak kullanılan e-ticaret modellerinden bazıları açık artırma modelleri, ters açık artırma modelleri, portal modelleri bağımsız e-perakendeci modelleri ve hibrit e-perakendeci modelleridir.

E-satın alma sistemleri ve internet tabanlı tedarik zinciri yönetimi gibi B2B e-ticaret uygulamaları ticari kuruluşlara önemli faydalar sağlarken, birçok B2C iş modeli sürdürülebilir uzun vadeli karlar elde etmekte başarısız oldu.

1990’ların sonunda, emtia türü ürünlerin çoğu bağımsız e-perakendecisi, düşük marj, artan müşteri edinme maliyeti ve yatırımcıların mali desteğinin olmaması nedeniyle en sert darbeyi aldı.

Garden.com, Boo.com ve Petopia.com gibi çok sayıda bağımsız e-perakendeci, geleneksel perakendecilerle konsolide edildi veya tasfiye edildi. Bu başarısızlıklar, zayıf iş planına, dağıtım ağındaki ve müşteri hizmetlerindeki zayıf tamamlayıcı kaynaklara, marka adının bilinmemesine ve düşük giriş engellerine bağlandı.


Yükselen üçgen formasyonu
Simetrik üçgen Formasyonu hedef
Yükselen üçgen formasyonu hedefi
Alçalan üçgen formasyonu
Yükselen üçgen formasyonu sonrası
Düşen üçgen formasyonu
Daralan üçgen formasyonu
Yükselen Takoz Formasyonu


Kanıtlar, yanlış yönlendirilmiş bir e-kanal gelişiminin, e-ticaret stratejilerinin maliyetli ve sık sık gözden geçirilmesine yol açtığını göstermektedir. Kmart ve Wal-Mart, e-kanal stratejilerinde maliyetli bir revizyon yaşadı. Kmart ilk olarak Aralık 1999’da Kmart ve Softbank Risk Sermayesi arasında bir ortak girişim olarak BlueLight.com adında bir yan kuruluş oluşturdu.

Kmart, 2000 yılında BlueLight.com için planlanan ilk halka arzdan (IPO) çekildikten sonra, tüm hisselerini satın aldı. Br e-kanal stratejisinin maliyetli revizyonunun başka bir örneğidir.

Ocak 2000’de Wal-Mart ve Accel Partners’ın ortak girişimi olarak faaliyet gösteren bağımsız bir şirket olarak kuruldu. 2001 yılında Wal-Mart, e-kanalı ve fiziksel mağazaları arasında sıkı bir entegrasyon kurmak için tüm azınlık hissesini satın aldı. Farklı rekabet güçleri, kritik başarı faktörleri ve yetenekleri olan bir pazarda, tüm kuruluşlar için tek bir e-kanal stratejisi uygun olmayacaktır.

Bir e-kanalın başarılı bir şekilde konuşlandırılması, iş stratejileri, süreçler, işlevler ve satıcı/müşteri ilişkileri dahil olmak üzere tüm ana iş faaliyetlerinin kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmesini ve analiz edilmesini gerektirir. Geleneksel perakendeciler için, kanallar arası koordinasyon ve entegrasyon mekanizmaları olmadan zayıf şekilde dağıtılan e-kanallar rekabet avantajı yaratamaz.

Bu e-kanallar, sorunsuz bir çapraz kanal deneyimine değer veren müşterileri kaybederek diğer kanallar üzerinde de olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Üçgen stratejik analiz, yöneticilere, birden fazla organizasyonel perspektifi birleştirerek ve sunarak, bir ticari organizasyona ilişkin birleşik bir görüş sağlayacaktır.

Her kuruluş, farklı rekabet güçleri, kritik başarı faktörleri ve yetenekleri olan bir pazarda benzersiz bir şekilde konumlandırıldığından, tüm kuruluşlar için tek bir e-kanal stratejisi uygun olmayacaktır. Bir e-kanalın başarılı bir şekilde konuşlandırılması, iş stratejileri, süreçler, işlevler ve satıcı/müşteri ilişkileri dahil olmak üzere tüm ana iş faaliyetlerinin kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmesini ve analiz edilmesini gerektirir.

Geleneksel perakendeciler için, kanallar arası koordinasyon ve entegrasyon mekanizmaları olmadan zayıf şekilde dağıtılan e-kanallar rekabet avantajı yaratamaz. Bu e-kanallar, sorunsuz bir çapraz kanal deneyimine değer veren müşterileri kaybederek diğer kanallar üzerinde de olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Üçgen stratejik analiz, yöneticilere, birden fazla organizasyonel perspektifi birleştirerek ve sunarak, bir ticari organizasyona ilişkin birleşik bir görüş sağlayacaktır.

Stratejik analizin amaçları, mevcut ve gelecekteki iş ortamlarını incelemek, yeni iş fırsatlarını ve tehditlerini belirlemek ve rekabete karşı koymak ve stratejik hedeflere ulaşmak için stratejiler geliştirmektir.

Bir iş stratejisi geliştirmenin farklı perspektiflerine vurgu yaparak bir dizi stratejik analiz modeli geliştirilmiştir. Başlıca stratejik teorileri/modelleri, bunların amaçlarını, avantajlarını ve dezavantajlarını özetler. Bu modellerin tamamlayıcılıklarına dayanarak, bir e-kanal geliştirme çerçevesinde üç analiz modeli kullanıyoruz.

Üçgen stratejik analiz, (1) rekabetçi güçler analizi, (2) kaynak tabanı analizi; ve (3) kritik başarı faktörü analizi. Bu stratejik analiz yöntemlerinin her biri diğerlerinden ayrı olarak geliştirilirken, iş stratejisinin geliştirilmesinde benzersiz ancak tamamlayıcı bakış açılarına katkıda bulunurlar.

Üç analizin entegrasyonu dolaylı olarak temel yeterlilik analizinin özünü içerir. Dengeli puan kartı modeli, üçgen stratejik analize paralel olarak veya sonraki planlama aşamasında ve daha sonra organizasyonel performansın değerlendirilmesinde kullanılabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir