UYGULAMA ŞEMALARI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

UYGULAMA ŞEMALARI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

9 Şubat 2023 Eğitim Kuram ve Uygulama Araştırmaları Dergisi Eğitim Yansımaları dergisi 0

UYGULAMA ŞEMALARI

Uygulama şemaları, oluşturma ve çalıştırma sırasında bir yazılım sisteminin fiziksel yapısını yakalar.

(1) Bileşen şeması. UML’deki bileşenler sırasıyla kaynak, ikili veya yürütülebilir modüller ve dosyalar gibi fiziksel öğelerdir. Basit bileşenler, fiziksel çevreleme ilişkilerini belirtmek için karmaşık bileşenler halinde toplanabilir. Bileşenler arasındaki yönlendirilmiş ilişkiler, bir bileşenin diğerine dayandığını veya onu iyileştirdiğini belirtir. Bu tür ilişkilere bağımlılıklar denir.

(2) Dağıtım şeması. Bileşen diyagramları birincil olarak bileşenlerin oluşturma zamanı bağımlılıklarını gösterirken, konuşlandırma diyagramları sistem bileşenlerinin çalışma zamanı yapılandırmasını gösterir. Ek olarak, bir konuşlandırma diyagramı, çalışma zamanı sırasında sistem işlemlerini yürütebilen bir sunucu veya iş istasyonu gibi bir işlem kaynağını temsil eden düğümleri kullanır.

Nesne Kısıtlama Dili (OCL). Genellikle bir sistemin semantiğini açık bir şekilde kesin ve titiz bir şekilde yakalama ihtiyacı vardır. OCL bu amaçla kullanılır. “Sözleşmeye Göre Tasarım” konseptinden ilham alan resmi bir metin dilidir ve değişmezler, ön ve son koşullar gibi kısıtlamaların tanımlanması için kavramlar sağlar.

Dil belirtimi ve meta modeli. UML’nin kendisi, metinsel açıklamalar ve dört katmanlı bir meta modelleme yaklaşımı kullanılarak belirlenir. Bu yaklaşımda, her katmandaki anlamsal yapılar yinelemeli olarak rafine edilir.

Üst katman, meta-meta-model (M3), bir sonraki alt katmanda meta-modelleri belirtmek için sözde bir Meta Nesne Tesisi (MOF) sağlar. MOF, meta-model (M2) katmanında UML diyagramlarının kavramlarını, örneğin, sınıf diyagramını ve benzerlerini belirlemek için kullanılır. Model (M1) ve nesne (M0) katmanı kullanıcı tanımlıdır. İlki, somut UML modellerini, sonraki örnekleri ise ilkini belirtir.

Uzatma mekanizmaları. Sözde ağır uzantılar MOF tarafından desteklenir ve meta model (M2) katmanında gerçekleştirilir. Bu tür uzantıların dil üzerinde büyük etkisi vardır ve belirli bir modelleyici tarafından gerçekleştirilmez.

Kullanıcı uzantıları genellikle UML’nin yerleşik mekanizmaları olan hafif uzantılardır. Hafif uzantılar, kısıtlamaları (OCL ifadeleri), etiketli değerleri (model öğelerine eklenen ek bilgiler) ve stereotipleri [somut sözdizimi değişikliklerinden anlamsal yeniden tanımlamalara kadar değişen en güçlü hafif mekanizma) içerir.

Yaklaşan UML Sürüm 2.0 (UML 2) ilk olarak 2001 için planlanmıştı, ancak şu ana kadar tam olarak tamamlanmadı. Bu arada, UML 2’nin neleri geliştirmesi ve geliştirmemesi gerektiğine dair güçlü bir tartışma. Şu anda, UML 2 standardı, OMG’nin teknik kurulu tarafından tavsiye edilmek üzere oylanmıştır ve sonuçlandırma aşamasındadır. Dört ayrı belgeden oluşur.

UML 2 Altyapı Spesifikasyonu, temel dil özellikleriyle ilgilidir. Bileşen ve aktivite modelleme gibi ileri düzey konular, UML Üst Yapı Spesifikasyonunda belirtilmiştir. OCL ve Diyagram Değişim Spesifikasyonu, diğer iki ayrı UML 2 spesifikasyon belgesidir.

Bu büyük revizyon, temel olarak dilin genişletilebilirliği, dilin belirtimi, dilin kesinliği ve ifade edilebilirliği üzerine odaklanmaktadır. Tüm dil belirtimi neredeyse tamamen yeniden yazılmış olsa da, bu revizyon, son kullanıcı için yalnızca küçük sonuçları olan birincil bir dahili yeniden düzenleme olacaktır. Örneğin, yeni diyagramlar esas olarak mevcut diyagram türlerini netleştirir ve benzer.

Diğer eğilimler şunları içerir:

• Model Yönetimli Mimari (MDA). MDA, tüm sistemin yaşam döngüsü boyunca modellemeyi destekler. Amacı, sistemin geliştirme sürecini tamamen otomatik hale getirmektir.
• Çalıştırılabilir UML. Yürütülebilir UML, modelleme kavramlarını yürütme semantiği ile zenginleştirir. Bu, “klasik” programlama olmadan yazılım geliştirme olasılığını açar.
• Model kitaplıkları. UML, referans modellerin kullanımını teşvik eden alana özgü modelleri standartlaştırmak için kullanılır. Bilinen referans modelleri, örneğin, OMG’nin Ticari Girişim Entegrasyonu veya Finance Domain Task Forces, modelin yeniden kullanımını destekler.
• Ontolojik analiz ve semantik. Bu araştırma hattı, UML’yi ontolojik bir bakış açısıyla değerlendirir ve gerçek dünya semantiğini UML yapılarına dahil eder.
• Bileşen tabanlı geliştirme. UML birincil olarak nesne yönelimli bir dildir. Bileşen tabanlı geliştirmeyi tam olarak desteklemek için bazı geliştirmelere ihtiyaç vardır. Özellikle bileşen açıklamaları, diğer bileşenlere olan bağımlılıkları, ihtiyaç duyulan ve sunulan hizmetler için kalite özelliklerini ve alana özgü semantiği içermelidir.

Neredeyse herkes standartlaştırılmış bir modelleme dilinin pratik faydalarını [örneğin, teknolojiye yapılan yatırımların korunması, daha kolay model değişimi ve yeniden kullanımı, daha iyi mesleki eğitim) kabul etse de, mücadele edilmesi gereken önemli fırsatlar vardır. UML’nin boyutu (UML 2’de yaklaşık 1.000’den fazla sayfa vardır) ve karmaşıklığı diğer dillere kıyasla çok fazladır.


Eğitim Kuram ve Uygulama Araştırmaları Dergisi
Eğitim Yansımaları dergisi
Eğitim ve toplum ile ilgili Makaleler
Eğitim ve Toplum Araştırmaları Dergisi
Türk Eğitim Bilimleri Dergisi
JCER
Kuram ve Uygulamada Eğitim Bilimleri Dergisi
Kastamonu Eğitim Dergisi


Bu nedenle, kullanıcılar diyagramları yazmakta ve okumakta güçlük çekerler ve alet satıcıları UML standardını tam olarak desteklemekte sorun yaşarlar. Ayrıca, standardın sürdürülmesi çok pahalıdır ve hataya açıktır, UML’nin meta modelinde birkaç yüz hata tespit edilmiştir. Diğer yazarlar UML’yi anlamsal tutarsızlığı, yapı belirsizliği, notasyon yetersizliği ve bilişsel yanlış yönlendirme nedeniyle eleştiriyor.

Öte yandan UML, nesne yönelimli modelleme için fiili standarttır ve yazılım mühendisliğinde önemli bir kilometre taşıdır. Yazılım sistemlerinin modellenmesi, sistem geliştirme sırasında soyutlama derecesini muazzam bir şekilde artırır.

Bu değişiklik, 1960’larda ve 1970’lerde montaj dillerinin üst düzey dillerle değiştirilmesine benzer. Günümüzde üst düzey diller, çoğu alan dışında hepsinde kullanılmamaktadır. Gelecekte, UML’nin bugün üst düzey dillerin sahip olduğu benzer bir konuma sahip olacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle UML, sistem geliştirmede önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

  • Kavramsal Modelleme: Bazı yapay veya biçimlendirilmiş dilin yardımıyla bir alanı tanımlayan bir eylem.
  • Meta-Model: Bir meta-model, bir model modelidir.
  • Metodoloji: Bir modelleme dilinin yapılarını uygulamak için prosedürler sağlayan tutarlı ve uygun bir modelleme metotları seti.
  • Model: Bir model, kavramsal modellemenin belirli bir ürünüdür. Belirli bir dili kullanan bir etki alanının açıklamasıdır.
  • Nesne Yönelimli Analiz ve Tasarım : Hedef sistemin temel özelliklerini soyutlayan nesne yönelimli modeller oluşturarak yazılım sistemleri oluşturmaya yönelik yazılım mühendisliği yaklaşımı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir