Uygulamalar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Uygulamalar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

21 Aralık 2022 Chrome uygulamalar sekmesi Web uygulamaları örnekleri 0
Lojistik Sağlayıcıları

Uygulamalar

En popüler veritabanı satıcılarından bazıları (IBM, Microsoft ve Oracle gibi) XML belgelerinin depolanması için (esas olarak) veritabanı araçları geliştirmiştir ve işlevsellik ile performansı en üst düzeye çıkarmak için çeşitli depolama teknikleri benimsenmiştir. Ayrıca, bütünlük nedenleriyle, VTYS’lerin çoğunluğu erişim kontrol mekanizmaları tarafından desteklenmektedir.

Genel olarak, XML belge depolama ve erişim kontrolü kullanan en iyi bilinen yazılım araçları, aşağıdaki veri tabanı türlerinde kategorize edilebilir:

• XML-Etkin VTYS’ler: Bunlar, XML belgelerinden yapısal verilerin çıkarılması ve daha sonra (modellerine göre) DBMS’lerde saklanması için çeşitli arayüzler sağlar. Tablo 1 böyle bir yaklaşımın temel ürünlerini sunmaktadır.

• Yerel XML DBMS’leri: XML belgeleri, veritabanında dahili olarak XML’de depolanır. Tablo 2, en popüler DBMS’lerden bazılarını göstermektedir.
Şu anda, XML tabanlı veritabanlarının güvenlik garantilerini uygulamak için en yaygın olarak benimsenen teknoloji Microsoft (MS) .NET platformudur.

MS .NET yakın zamanda önerilmiş ve XML Web Hizmetlerini destekleyecek şekilde ayarlanmıştır. Güvenlik mekanizması, Microsoft .NET teknolojisi ile işbirliği yapmak üzere tasarlanmış MS SQL Server 2000 (Rys, 2001), Oracle 9i ve DB2 tarafından benimsenmiştir.

Yukarıdaki depolama sistemlerinin tümü erişim kontrol modülleri tarafından desteklenebilir. Çoğu, Microsoft .NET erişim denetimi çerçevesini destekler. XML dosyalarını koruma fikri oldukça yenidir ve bu nedenle uygulanan sistemlerin çoğu hala bilimsel literatüre aittir ve piyasaya çıkmamıştır.

Her erişim kontrol mekanizmasının çekirdeği, erişim kontrol politikalarının özneler, nesneler, kısıtlamalar vb. gibi çeşitli bileşenlerinin tümünü ifade etmek için kullanılan bir dildir. Bugüne kadar birkaç dil önerilmiştir. XML yapılandırılmış bir dil olduğu için roller, politikalar ve yetkilendirmeler gibi erişim kontrolü konularının tanımlanmasında kullanılabilir.

Bu nedenle, en iyi bilinen genel amaçlı XML tabanlı erişim kontrol dilleri şunlardır:

XACML (Genişletilebilir Erişim Kontrolü İşaretleme Dili): Bu, hem bir politika dili hem de bir erişim kontrolü karar istek/yanıt dili tanımlayan bir OASIS standardıdır.

Politika dili, genel erişim kontrolü gereksinimlerini tanımlamak için kullanılır ve yeni işlevleri, veri türlerini, birleştirme mantığını vb. tanımlamak için standart uzantı noktalarına sahiptir. İstek/yanıt dili, belirli bir eyleme izin verilip verilmeyeceğini sormak ve yanıtı tanımlayan sonucu yorumlamak için bir sorgu oluşturmaya izin verir.

XrML (genişletilebilir haklar İşaretleme Dili): Bu, dijital haklar yönetimi için bir dildir (Wang ve diğerleri). Bir dijital kaynağın sahibi, XrML’yi kullanarak kaynağı kimin (ana) ve hangi koşullar altında (kısıtlamalar) kullanabileceğini belirleyebilir.

Böylece mal sahibi, daha sonra uygun asıl sorumluya verilen bu tür bilgileri içeren lisanslar üretir. XrML ağırlıklı olarak dijital medyayı korumak için kullanıldığından, ses veya video dosyaları gibi bu tür kaynakların meta verilerini tanımlayan şemalar içerir. Tabii ki, diğer herhangi bir kaynağa erişimi kontrol etmek için kolayca genişletilebilir.

ODRL (Open Digital Rights Management): Açık ortamlarda Digital Rights Management (DRM) için kullanılan bir dildir. Elektronik yayınlar, dijital görüntüler, ses ve filmler, öğrenme nesneleri, bilgisayar yazılımı vb. gibi herhangi bir dijital içeriğin korunmasına yönelik hakları ifade edebilir.

Diller dışında, araştırmanın XML dosyalarını koruyan çeşitli erişim kontrol araçları sunması gerekir. Bunlar, XML tabanlı olmayan ve XML tabanlı olarak kategorize edilebilir.

Her iki kategoriye ait bazı araçları içermektedir. Standart bir erişim kontrol dili kullanan tek araç ProvAuth’tur. Adından da anlaşılacağı gibi, kullanıcılara yalnızca oturumun günlüğe kaydedilmesi, korunan bir belgenin görünümünün şifrelenmesi vb. gibi bazı geçici eylemlerin yürütülmesinden sonra (veya öncesinde) erişim izni verilir.


Chrome uygulamalar sekmesi
Web uygulamaları örnekleri
Java web uygulaması geliştirme
Google uygulamaları
Chrome uygulama Mağazası
JavaScript web uygulamaları
Chrome Web Mağazası
Chrome uygulamalar nerede


Bu tür bir işlevselliği desteklemek için, IBM XML Security Suite’in bir parçası olan belirli kapsamlı bir XML erişim denetim dili (XACL) kullanıma sunulmuştur. Genişletilebilirliği ve esnekliği nedeniyle model, istemcilerden ve sunuculardan oluşan geleneksel bir Web uygulamasına entegre edilebilir.

Bu yazı, XML belgelerinin depolanması ve erişim kontrolü için bir genel bakış sunmuştur. XML belgelerini saklarken ve güvenliğini sağlarken en uygun çözümü seçmek için henüz kesin bir yönergenin önerilmemiş olduğunu belirtmek önemlidir. XML belgelerinin yönetimini iyileştirmek için bazı konuların daha fazla araştırılması gerekir.

Özellikle, XML belgelerinin saklanması, bazı veri madenciliği teknikleri (örneğin, belirli kümeleme algoritmaları) kullanılarak iyileştirilebilir. Ayrıca XML yönetim teknikleri, XML belgelerine erişimde güvenliği artırmak için mevcut erişim kontrol politikalarını daha da genişletmelidir.

Son olarak, ticari DBMS’ler, dinamik XML belgelerini bulmak ve bunlara erişmek için entegre yöntemler gibi daha karmaşık depolama ve erişim kontrol tekniklerini destekleyecek şekilde genişletilmelidir.

  • DTD: Bir XML belgesinde izin verilen öğe türlerini tanımlayan ve her öğe türünün izin verilen içeriğini ve özniteliklerini belirleyen bir dizi kural. Ayrıca belgelerde başvurulan tüm harici varlıkları ve kullanılabilecek gösterimleri tanımlar.
  • Hafif Dizin Erişim Protokolü (LDAP): Dizin adı verilen özel veritabanlarına erişim için bir protokol tanımı. Bir LDAP dizini, basit bir “ağaç” hiyerarşisi ile düzenlenir.
  • Zorunlu Erişim Kontrolü (MAC): Hem özne hem de nesnelerle ilişkilendirilmiş güvenlik etiketlerinin kullanılmasıyla ifade edilen bir model.
  • Yerel XML Veritabanı: Bir XML belgesi için bir model tanımlayan (o belgedeki verilerin aksine) ve bu modele göre belgeleri saklayan ve alan bir veritabanı. Model en azından öğeleri, öznitelikleri, PCDATA’yı ve belge sırasını içermelidir.
  • Bu tür modellerin örnekleri, XPath veri modeli, XML Bilgi Kümesi ve DOM tarafından ima edilen modeller ve SAX’teki olaylardır.
  • Rol Tabanlı Erişim Kontrolü (RBAC): Deneklerin bir organizasyon veya ortamdaki görevlerini tanımlayan roller halinde düzenlendiği bir erişim kontrol modeli.
  • XML Belgesi: Bir (isteğe bağlı) XML bildiriminden oluşan bir belge, ardından (isteğe bağlı) bir DTD veya XML şeması ve ardından bir belge öğesi gelir.
  • XML Şeması: DTD’lere bir alternatif; iyi biçimlendirilmiş bir öğenin geçerliliğini değerlendiren ve bir XML belgesindeki bilgi öğelerini niteliklendiren bir şema dili. İki ana şema modeli vardır: W3C XML Şeması ve Microsoft Şeması.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir