Uzaktan Öğrenme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Uzaktan Öğrenme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

17 Mart 2023 Açık öğrenme nedir Açık ve uzaktan öğrenme Dersi Vize soruları Uzaktan öğrenme Nedir 0
Proje Önlemleri

Uzaktan Öğrenme

Projesi kapsamında proje konsorsiyumu, kendi kendini kontrol eden, bireysel öğrenmeyi dağıtılmış, senkronize öğrenme oturumlarıyla birleştiren İnternet tabanlı bir öğrenme ortamı geliştirdi.

Kamu yönetiminden, araştırma kurumlarından ve özel sektör şirketlerinden çevre koruma uzmanlarına, yer gözlem uydularından gelen verilerin kullanımı hakkında işleri için temel bilgiler edinmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Öğrenme ortamı, bireysel çalışmalar için ders materyaline ve dağıtılmış, işbirliğine dayalı öğrenme oturumlarına erişim sunuyordu.

Temel hedef iş birliğine dayalı uzaktan öğrenim için bir yazılım sisteminin prototipini yapmak olsa da, tasarım ekibi işbirlikçi uzaktan öğrenimin bir saha ortamında uygulanmasının daha geniş bir tasarım kapsamına ihtiyaç duyduğunu erken fark etti. Böylece genel çerçeve, teknolojik konulara didaktik ve yönetim tasarımı ekledi.

Didaktik tasarım, öğretmenlerin veya öğrenciler, belirli öğrenme sürecini en başarılı şekilde destekleyen bir dizi öğrenme yardımcısından birini seçer. Yönetim tasarımı, bir öğrenme ortamını işletmek için faaliyetleri ve kaynakları planlamak ve organize etmek olarak anlaşılmaktadır.

Temel olarak, katılımcıların sonuçlarını kaydederek, ortak etkinlikler için kaynakları planlayarak ve bir çevrimiçi öğrenme ortamında öğrenci desteği sağlayarak verimli bir öğrenme süreci sağlayan eğitim tekliflerinin hizmet bileşenine atıfta bulunur.

Pilot Sistem

Öğrenme ortamı konsepti uygulamaya konuldu ve proje sonunda bir değerlendirme kursu şeklinde değerlendirildi. Kursun amacı, uydu tabanlı uzaktan algılamanın temel kavramlarını vermekti. Projenin başlangıcında uzaktan eğitim kursları öğrencileri ve uzaktan eğitim kursları sağlayıcıları ile düzenlenen bir çalıştaydan elde edilen görüşler, değerlendirme kursunun tasarımında özellikle dikkate alınmıştır.

Bu çalıştayda, zaman yönetimi ve motivasyon, uzaktan eğitim için kritik başarı faktörleri olarak belirlendi. “Uzaktan Algılamaya Giriş” kursu, bireysel çalışmalar için beş modüle ve modüllerin içeriğini derinleştiren yedi sanal seminere dayanıyordu. Sanal seminerlerin amacı, öğrencileri düzenli olarak katılmaya motive etmek ve özel çalışmalarının zamanlamasını yapılandırmalarına destek olmaktı.

Mart’tan Mayıs’a kadar, Britanya ve Almanya’dan toplam 15 katılımcıyla ‘Uzaktan Algılamaya Giriş’ konulu Avrupa çapında bir pilot kurs düzenlendi. Kurs, bireysel öğrenim için web tabanlı modüller ve yedi sanal, eş zamanlı seminer artı bir değerlendirme çalıştayından oluşuyordu.

Kursu alan katılımcılar, akademik kurumlarda, devlet için çalışmış, serbest meslek sahibi veya öğrenciydi. Bireysel seminerler için eğitmenler, Avrupa’daki çeşitli üniversitelerden ve araştırma enstitülerinden uzmanlar olarak seçilmiştir.

Değerlendirme kursu önemli sayıda kuruluştan katılımcı çektiği ve yalnızca üç ay sürdüğü için katılımcılar, konsorsiyum üyeleri tarafından sağlanan ve ilgili üyelerin bilgisayar tesislerinde bulunan iş istasyonları aracılığıyla sanal, senkronize seminerlere erişti.

Projesi pilot proje olarak hangi sonuçları üretti? Projesi, öncelikle işbirlikçi uzaktan öğrenmeyi sosyo-teknik yenilik olarak gerçekleştirmek için gerekli koşulları ortaya çıkarmaya hizmet etti. Bu bağlamda değerlendirme, BİT sisteminin, didaktiğin ve böyle bir eğitim teklifini daha geniş bir ölçekte uygulamak için gerekli olan genel kursun yönetiminin kritik tasarım öğelerinin belirlenmesine odaklandı.

Buna göre değerlendirme, tasarımın işbirlikçi uzaktan öğrenme kurslarının yürütülmesine yardımcı olduğunu kanıtlayan kısımlarını ve yeniden tasarım gerektiren kısımlarını gösterdi. Bu sonuçlar, teknolojinin (CASTLE yazılım sistemleri) tasarımının yanı sıra kurs ve seminerlerinin didaktik tasarımı ve yönetimi ile ilgilidir.


Açık öğrenme nedir
Açık ve uzaktan öğrenme Dersi Vize soruları
Açık ve uzaktan Öğrenme ders Notları
Açık ve uzaktan öğrenme
Uzaktan öğrenme Nedir
Açık ve uzaktan öğrenme dersi Final Soruları
Açık ve uzaktan Öğrenmenin Temelleri
Açık öğrenme ve uzaktan öğrenme arasındaki fark


Teknoloji Tasarımı

Katılımcıların puanları ve yorumları, sisteminin üç ana tasarım kararını destekledi. İlk olarak, katılımcılar kullanıcı arayüzü tasarımını öğrenme süreçleri için uygun olarak değerlendirdiler. Yazılımına alışma sürecini oldukça kolay gördüler.

Bu, eğitmenlerin sanal seminerlerin ilkinde yazılımın kendisini kullanarak anında yazılım ortamını açıklamalarını sağladı. Bu nedenle, kullanım kolaylığına yüksek öncelik verilmesi, katılımcıların yoğun eğitim ve ek materyaller olmadan sistemi hızlı bir şekilde benimsemelerine kesinlikle yardımcı oldu.

İkinci olarak, evrensel olarak mevcut iletişim desteği (örneğin, sohbet) ve görevle ilgili işbirliği araçlarının (örneğin, anahat aracı) belirgin bir şekilde ayrılması, sanal öğrenme oturumları için umut verici bir yaklaşım olarak göründü. Genel iletişim araçlarıyla karşılaştırıldığında, görevle ilgili araçlar, etkileşim için ortak bir bağlam oluşturmaya ve katılımcıları oturumun konusuna odaklamaya yardımcı oldu.

Üçüncüsü, değerlendirme, eğitmenlere bir oturumu bireysel etkinlikler halinde yapılandırmak ve gerçek bir oturumda ilerlemek için araçlar sağlamanın değerini gösterdi. Bu ilerlemeye yardımcı olmak için yazılım sistemi, öğretmenin tüm öğrencilerin ekranlarında etkinlikleri başlatmasını ve durdurmasını sağlar. Başlatma, etkinliğin adıyla etiketlenmiş araçları tüm çalışma alanlarına yerleştirmek, durdurmak ise bu araçları tüm çalışma alanlarından kaldırmak anlamına gelir.

Çalışma alanlarının bu şekilde yeniden yapılandırılması, bir seminerin aşamaları boyunca ilerlemenin tüm katılımcılar için açıkça görülebilmesini sağlar. Bununla birlikte, bir saha ortamında, teknoloji tasarımının bu özellikleri, sanal seminerlerdeki uygulamalarından ayrı olarak değerlendirilemez.

Örneğin, araçların öğrenme etkileşimini destekleme ve odaklama üzerindeki etkisi, öğretmenlerin bunları didaktik tasarımlarında kullanma biçimleriyle sıkı bir şekilde bağlantılıdır. Aynı şey destekleyici eğitmenlere yönelik özellikler için de söylenebilir. Aynı şekilde, didaktik ve yönetim tasarımının değerlendirilmesi de kullanılan teknoloji ile yakından bağlantılıdır.

Hizmet Tasarımı

Katılımcılar, yorumlarında teknolojiye değinmekten çok daha fazla, genel kursun etkili tasarımı ve bireysel sanal seminerlerde sağlanan özel ders hizmeti hakkında bir tartışmaya girdiler. Bireysel öğrenme süreçlerini yapılandırmak ve kursa sürekli ve odaklanmış katılım için bir teşvik sağlamak için sanal seminerleri kullanma konusundaki genel yaklaşıma olumlu baktılar.

Aynı şekilde katılımcılar, eğitmenlerin kolaylaştırıcılığını seminerlerin başarısı için çok önemli olarak değerlendirdiler. Ancak bu bağlamda kolaylaştırma, sosyo-teknik bir konudur çünkü hem yazılım sistemlerinin özel kolaylaştırma araçlarıyla, hem de eğitmenlerin seçtiklerini uygulamak için araçları kullandıkları bir oturumu yapılandırmaları ve yönlendirmeleri ile ilgilidir. 

Ayrıca, sanal seminerlerin gözlemlenmesi, öğretmenlerin de oynayacakları bir takım roller olduğunu gösterdi. En önemlisi, teknik zorluklar durumunda destek sağlamak için çağrıldılar. Bu devam eden destek, kursun uygulanması için kritikti, çünkü bu tür sorunlar katılımcıların çabalarını hızla boşa çıkarabilir ve dolayısıyla kursa devam etme motivasyonlarını önemli ölçüde azaltabilir.

Genel kursun yönetimi açısından, katılımcılar öncelikle sanal seminerler arasındaki aralığı tartıştılar. Bireysel öğrenme süreçlerinde esnekliği korumak için iki haftada bir düzenlenen seminer yapısını en uygun yöntem olarak değerlendirdiler. Diğer katılımcılarla etkileşim çoğunlukla seminerlerdeki resmi değiş tokuşlarla sınırlı olduğundan, kurs sırasında yalnızca diğer katılımcıların sosyal varlığı eksik bulundu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir