Varlık Sınıfları

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Varlık Sınıfları

1 Haziran 2023 Bilgi varlığı örnekleri Varlık envanteri Nedir Varlık envanteri örnek 0
Yönlendirme Algoritması

Varlık Sınıfları

Product ve Task örnekleri arasında var olabilecek karşılıklı ilişki de belirtilir: Product adlı varlık sınıfı, Task adlı varlık sınıfına yönelik olarak üretilen ilişkiye sahip olarak gösterilir. Bununla birlikte, bu yönde yönlendirilen segmentteki tek ok başı, herhangi bir Product örneğinin tek bir görev tarafından üretildiğini gösterir, ancak hangi Task örneğinin hangi Product örneğini ürettiği (ve tersi), belirli örnekler oluşturulup yalan söyleyene kadar tanımlanmaz.

Varlıkların örneklemeleri, varlık sınıflarıyla aynı biçimcilikte gösterilir. Burada, örnekleri tanımlayan daireleri gösterildiği gibi ağır değil, hafif bir çerçeveyle çizerek, belirli örneklerin temsilini ait oldukları varlık sınıfının temsilinden ayırıyoruz.

Gösterilen örnekte, Task varlık sınıfının belirli bir örneği yaratılmıştır. Tanımlayıcı #17 verilmiştir, ancak bu tanımlayıcının içsel bir anlamı yoktur: amacı, örneğe onu aynı varlık sınıfı içinde yaratılabilecek diğer tüm örneklerden ayıracak benzersiz bir tanımlama aracı sağlamaktır.

pmperty öznitelik açıklamasına “değerlendirme şeması geliştir” değeri verildi; acml başlangıç tarihine “1 Nisan 1990” değeri verilmiş ve planlanan bitiş tarihi verilmiştir.

Aslında, bir örnek yaratıldığı anda her özniteliğe bir değer vermek zorunlu değildir; örneklerin öznitelikleri, “tanımsız” değerleriyle var olabilir. Bir örneğin özellik özniteliklerine atanan mevcut değerler, varlığın yeni bir örneğini oluşturmaya gerek kalmadan değiştirilebilir.

İçinde, üretilen ilişki özniteliğine iki değer atanmıştır: Ürün örneği #15’i ve Ürün örneği #26’yı işaret eder. Görevin kardinalitesi Ürün ilişkisini bire çok olarak tanımlandığından, buna burada izin verilir?

Ürün #15 ve Ürün #26’nın anlamını bulmak için (yani, ne üretilebileceğini bulmak için), şu anda Ürün varlık sınıfının bu örneklerine atanan değerleri inceleyebiliriz.

Bu inceleme, Ürün örneği #I5’in açıklama özelliğine “olay günlüğü sistemi” değerinin atandığını ve Ürün örneği #26’nın açıklama özelliğine “değerlendirme anketi” değerinin atandığını ortaya koymaktadır. Böylece, gösterilen örnek uygulama, somutlaştırmayı yapan kişinin, yani proje yöneticisinin görüşüne göre gerçeği modellemiştir.

Gösterilen varlık sınıfı tanımlarını oluştururken ve gösterilen örneği oluştururken, Görev örneği #17’nin Ürün örnekleri #15 ve #26’yı ürettiği sürecin aşağıdaki şekilde modellenmediğini ve aslında modellenemeyeceğini unutmamak önemlidir: proje veri modelinin oluşturulmasında varlık-ilişki yaklaşımı. Sunulan örnekler, “değerlendirme şeması geliştirme” olarak tanımlanan görev tarafından nelerin üretilebileceği hakkında bilgi düzenledi, ancak bunun nasıl gerçekleştirilebileceği hakkında bilgi vermedi.

Bu sınırlama, özniteliklerin varlık sınıflarının örnekleri arasında etkilenebilecek ilişkileri gösterdiği, ancak belirli bir sürecin nasıl ve ne zaman etkinleştirildiğini ortaya çıkaracak dinamik simülasyon yeteneklerini sağlamanın hiçbir yolu olmadığı varlık-ilişki modellemesinin genel bir özelliğidir. belirli durumlar arasındaki belirli bir ilişkide belirtilen uanformasyon veya geçişi fiilen etkileyecektir.

Bu, tanımladığımız gibi, bu yeteneği sunan kesin net modellemenin tersidir. Bununla birlikte, daha önce tartıştığımız gibi, varlık-ilişki modellemesinin bu sınırlaması, proje yöneticisi için önemli değildir, çünkü o yalnızca proje çalışma sistemi ve proje ortamının bakış açıları hakkındaki bilgilerle ilgilenir ve bunlar burada kendisine atanan değerler açısından yorumlanır. proje veri modelindeki varlık sınıflarının örneklerinin nitelikleri.

Bu durumlar arasındaki geçişleri fiilen etkileyen süreçler onun sorumluluğunda değildir ve dolayısıyla proje veri modelleme girişimimizin ilgi alanı dışındadır.


Varlık envanteri örnek
Bilgi Varlığı nedir
Bilgi varlığı örnekleri
Varlık envanteri Nedir
Bilgi varlıkları nelerdir
Bilgi varlığı sınıflandırılması
ISO 27001 varlık envanteri Örnek
ISO 27001 varlık tanımı


Proje Yönetimi Faaliyetlerinin Ön Resmi Açıklaması

Önceki bölümlerde açıklandığı gibi, bir proje yönetimi faaliyeti, hem yöneticinin bu sayede ulaşmak istediği amaçlarla hem de projenin içinde bulunduğu mevcut aşamada kendisi tarafından yapılması gerekenlerle sınırlıdır.

Bu nedenle, bir proje yönetimi faaliyeti, anlayışına yönelik istikrarlı bir referans (yani amacında değişmeyen belirli bir hedef) ve dikkate alınması gerekenleri etkileyen değişken bir referans (yani, projenin aşaması) içerir. faaliyetin yürütülmesi, proje yöneticisinin faaliyeti gerçekleştirmeden önce hangi bilgileri toplaması gerektiği vb.

Örneğin, proje başlamadan önceki planlama, geliştirilecek olan yazılım sistemi hakkında kabaca bir bilgiye dayalıdır ve yöneticinin planlamasının çıktısı da kaba ve geneldir. Aksine yeniden planlama, revize edilen planın yerini aldığı planla ilgili sorunları çözebilmesi için projenin o ana kadarki ilerleyişi hakkında çok fazla bilgi gerektirir.

Tartıştığımız proje yönetimi faaliyetlerini, en tipik olarak yürütüldükleri proje yönetimi aşamalarıyla ilişkilendirir. bunların uygulanması, kuralcı olmaktan çok tanımlayıcıdır.

Bir PMAC’nin belirli bir aşamada etkinleştirilebileceğinin belirtilmesi, o aşamada etkinleştirilmesinin gerekli olduğu anlamına gelmemelidir. Genel olarak böyle yapılması tavsiye edilebilir, ancak belirli bir proje veya kullanılan belirli bir yönetim metodolojisi bunu gerektirmeyebilir.

Bununla birlikte, proje yönetimi faaliyetlerinin önceden resmi tanımlarının geliştirilmesinde, proje yönetimi aşamaları kavramı, tek başına, bu tür tanımlara bir temel oluşturmak için yetersizdir. Bir aşama yaklaşımı benimsemek, yalnızca belirli bir aşamada o aşama tamamlanmadan önce hangi PMAC’lerin gerçekleştirilmesi gerektiğini gösterebilir.

Ön koşulların bir PMAC’yi etkinleştirmek için uygun olup olmadığını göstermez (yani, yalnızca hangi aşamada olduğuna değil, projenin mevcut durumunun tüm karmaşıklığına bağlı olarak) ve sonraki koşulları dikkate almaz. Bundan sonra hangi PMAC’lerin gerçekleştirilebileceğini belirtmeye katkıda bulunan belirli faaliyetler.

Bu nedenle, tamamen aşama odaklı bir yaklaşım, teorik olarak, belirli bir aşamanın sonunda üretilmesi beklenebilecekler açısından dış gereksinimleri (yani yöneticinin üstlerinden, müşteriden ve proje ekibinden gelen gereksinimler) karşılayabilir. . Bununla birlikte, projenin mevcut yönetim hedefi ve durumu göz önüne alındığında, en uygun PMAC’ı seçmek olan projeye ilişkin temel yönetim gereksinimini dikkate almaz.

Daha önceki bölümlerde, yöneticinin faaliyetleri ve bunların sonuçları hakkında tamamen dışsal bir görüş almanın, öngörülen veya gerçekleşen yönetim faaliyetlerinin başarısını test etmek için yeterli kriterler geliştirme olasılığını dışladığını tartışmıştık.

Örneğin, projenin ilk planlama aşamasının tamamlandığını gösteren bir proje planının yalnızca üretilmesi, bir planlama faaliyetinin başarısını değerlendirmek için tek başına yanıltıcı bir kriterdir.

Bunun yerine, plan içeriğinin projeye doğrudan veya dolaylı olarak dahil olan herkesi tatmin edip etmediğini, başka bir deyişle planlama faaliyetinin kendisi için belirlenen yönetim hedefine ulaştığını belirlemek de gereklidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir