Veri Tabanlarında Kurallar ve Kısıtlamalar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Veri Tabanlarında Kurallar ve Kısıtlamalar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

1 Şubat 2023 Veritabanı HAZIRLAMA Staj Defteri Veritabanı Yönetim Sistemler 0
Organizasyonel Tasarım – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Veri Tabanlarında Kurallar ve Kısıtlamalar

Veritabanları aslında büyük veri havuzlarıdır. 1980’lerin ortalarından 1990’ların ortalarına kadar, reaktif davranışı mevcut veri yönetimi olanaklarına dahil etmek için önemli çabalar harcanmıştır. Reaktif davranış, olay-koşul-eylem modelinin varyantları tarafından karakterize edilir.

Uygulama alanları arasında bütünlük kısıtlamalarının kontrolü, sistem uyarıları, gerçekleştirilmiş görünüm bakımı (özellikle veri ambarında kullanışlıdır), denetim amaçları için verilerin çoğaltılması, veri örnekleme, iş akışı işleme, iş kurallarının uygulanması, zamanlama ve daha birçokları yer alır.

Pratik olarak bugün veritabanı pazarında sunulan tüm ürünler, müşteri tarafında karmaşık reaktif davranışları destekler. Bununla birlikte, sunucu tarafında bu ürünler tarafından desteklenen reaktif davranış zayıftır. Son zamanlarda, Web uygulamalarında talep edilen doğal reaktif doğa ve tarayıcıların birçok işlevinin aktif Web sunucularına taşınması gerekliliği nedeniyle konu yeniden dikkatleri üzerine çekti.

Elektronik ticaret arenasında reaktif davranışı destekleyen birkaç uygulama, aşağıdaki örnekte olduğu gibi son zamanlarda ortaya çıktı: açıklanan, XML depoları için olay koşul eylemi (ECA) kural dilini açıklayan Aktif Görüntüleme sistemi ve açıklanan bir Web hizmeti ortamında uzaktan bildirim için sınıflar kümesidir.

Tepkisel davranışın desteklenmesi, bir veritabanı yönetim sisteminin bir üretim kuralı sistemi perspektifinden görülmesi gerektiği anlamına gelir. Etkin bir veritabanı sistemi, üretim kurallarının tanımını desteklemelidir. Üretim kuralları, günümüzde veritabanı terminolojisinde, aktif kurallar veya en basitinden tetikleyiciler adı altında iyi bilinmektedir.

Etkin kurallar ve bütünlük kısıtlamaları ilgili konulardır. Veritabanı motorları, çekirdeklerinde bildirimsel bütünlük kısıtlamaları için tam bir destek getirmez. Veriler üzerinde karmaşık bir kısıtlamanın uygulanması gerektiğinde ve kısıtlama bildirilemediğinde, tetikleyiciler aracılığıyla öykünmesi gerekir.

Bir kullanıcının bakış açısından tepkisellik, zaman içinde nesne durumunun evrimi ile ilgili bir kavramdır. Dinamik kısıtlamalar, nesne durumlarının evrimi üzerine iddialarda bulunan kısıtlamalar, veri nesnelerinin durumlarındaki değişiklikleri kontrol etmek için gerekli olabilir.

VERİTABANI İÇERİSİNDEKİ AKTİVİTE

Genellikle, bir veritabanı sistemi, eylemlerini kullanıcılardan gelen isteklere yanıt olarak pasif bir şekilde gerçekleştirir. Bazı durumlarda, herhangi bir insan müdahalesi olmaksızın, yani belirli olaylara otomatik yanıt verilmesiyle eylemlerin gerçekleştirilmesi arzu edilir.

Geleneksel olarak, ikinci davranış, kullanıcı uygulamalarına gömülerek elde edilmiştir; yani uygulama yazılımı, bir kullanıcı tarafından tetiklenen bazı olayları tanır ve yanıt olarak bazı eylemler gerçekleştirir.

Tepkisel davranışı desteklemedeki karmaşıklık nedeniyle, etkin işlevselliğin veri tabanı sistemi tarafından sağlanması arzu edilir. Dış veya iç uyaranlara tepki verme yeteneğine sahip bir veritabanına aktif veritabanı denir.

Etkin bir veritabanı sistemi, bir veritabanı yönetim sistemi ile kural tabanlı bir programlama ortamının birleştirilmesi olarak düşünülebilir. Günümüzde aktif veri tabanı sistemlerini kullanan uygulamalar arasında envanter kontrol sistemleri, online rezervasyon sistemleri ve portföy yönetim sistemlerini sayabiliriz.


Veritabanı Yönetim Sistemleri
Veri Tabanı Ders NOTLARI
Veri Tabanı dilleri
Veritabanı HAZIRLAMA Staj Defteri
Veri tabanı Nerelerde kullanılır
Oracle ne Demek
Veritabanı çeşitleri
Veritabanı Tasarımı Örnekleri


Bilgi Modeli

Aktif veritabanlarının bilgi modelindeki merkezi bir konu, aktif kural kavramıdır. Etkin bir kural, üç boyutta tanımlanır: olay, koşul ve eylem. Bu durumda, buna ECA kuralı denir.

Bir olay, zamanın bir noktasında gerçekleşen bir şeydir. Olayın kaynağı, işlemsel (iptal etme, taahhüt etme veya işlemi başlatma), operasyonel (ekleme, silme veya güncelleme işlemleri), zamansal (saat sinyali) veya harici (ortam tarafından oluşturulmuş) olabilir. Bir olay, karmaşıklığına göre ilkel veya bileşik olarak sınıflandırılabilir.

Bir koşul, yani veri durumlarında değerlendirilen bir yüklem, etkin bir kuralın ikinci bileşenidir. Ayrıca, bir olayın meydana gelmesinden önce ve sonra verilerin durumu değişebileceğinden, koşul önceki ve yeni durumlara atıfta bulunabilmelidir.

Bir eylem, bir dizi işlemden oluşur. Muhtemel eylemler için birkaç seçenek vardır: veritabanının içeriğinin veya yapısının güncellenmesi, harici bir prosedürün çağrılması, mevcut işlemin iptal edilmesi veya bazı beklenmedik durumların bildirilmesi gerekir.

Yürütme Modeli

Bir dizi etkin kural için yürütme modeli, yürütme zamanında kuralların nasıl yönetileceğini belirler. Bu model, belirli uygulamaya güçlü bir şekilde bağlıdır.

Bununla birlikte, genel olarak bir dizi ortak faaliyet veya aşama kullanarak tanımlamak mümkündür: sinyal verme, tetikleme, değerlendirme, programlama ve yürütme.

Bu aşamaların nasıl senkronize edileceği, ECA kurallarının eşleme modları olarak adlandırılan modlarına bağlıdır. Kuralların yukarıda belirtilen faaliyetleri arasındaki ilişki, gösterilen kavramları içerir.

Fesih ve Birleşme

Aktif kuralların davranışını anlamak ve kontrol etmek zordur. Kural etkileşimi, kural kümesi davranışıyla ilgili en önemli yönlerden biridir. Bu problemle ilgili iki önemli özellik gözlenir: sonlanma ve birleşme.

Herhangi bir veritabanı durumu ve ilk olay için kural işlemenin sonsuza kadar devam edememesi durumunda bir kural kümesinin sona ermesinin garanti edildiği söylenir. Bir kural kümesi, herhangi bir veritabanı durumu ve ilk olay için, kural işlemeden sonraki son veritabanı durumu, etkinleştirilen kuralların yürütülme sırasından bağımsızsa, birleşiktir.

Bir kural kümesinin sonlandırma analizini gerçekleştiren temel yöntemler keşfedilmiştir. Ancak, genel olarak problemin karar verilemezliği nedeniyle, bir kural ateşleme sürecinin bitmesinin garanti edilip edilmeyeceğine de her zaman karar veremiyoruz.

Bu yöntemler uygulanma zamanına göre, kural kümesi derleme zamanında analiz ediliyorsa statik, kural kümesi davranışı çalışma zamanında analiz ediliyorsa dinamik olarak sınıflandırılabilir. Bir kuralın koşulunun diğer kuralların eyleminden etkilenip etkilenmediğine karar vermek ve iki kural eylemi değiştiğinde, yayılma sorunu olarak bilinir. Yayılma kapsamlı bir şekilde de incelenmiştir.

Yayılma, birleşme ve sonlanmayı belirlemek için statik yöntemlerin en önemli noktasıdır. Ticari sistemler tarafında, bazı durumlarda sonsuz yürütmeyi önlemek için sayaçlar kullanılsa da, çalışma zamanında sonlandırmayı veya birleşmeyi garanti etmek için söz dizimsel sınırlamalar koymaktan oluşan bir yaklaşım da vardır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir