Verilerin Depolanması – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Verilerin Depolanması – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

2 Mayıs 2023 Veri depolama Nedir Veri depolama sistemleri 0

Verilerin Depolanması

PROplanner, toplanan verilerin otomatik olarak depolanmasını, işlenmesini ve sunulmasını sağlar. PROplanner yazılımı, çeşitli biçimlerde ve ayrıntı düzeylerinde raporlar üretir. Yakınlık raporları, verilere erişim sıklıklarını gösterir.

Kümeleme raporları veri tabanı tasarımına rehberlik eder. Menüler, süreç boyunca çevrimiçi veri toplama yoluyla planlayıcıyı yönlendirir. Bir veri sözlüğü (veritabanındaki tüm verilerin bilgisayarlı bir listesi), planlamacıların PRO planlayıcı verilerini mevcut bir veri sözlüğü veya diğer otomatik tasarım araçlarıyla paylaşmasına izin verir.

Atlanta’da Knowledge Ware tarafından sağlanan Information Engineering (IE), Kurumsal Modeller, Veri Modelleri ve Süreç Modelleri oluşturmak için teknikler sağlar. Bunlar, geliştiricilerin daha sonra bilgi sistemlerini oluşturmak ve sürdürmek için kullandıkları kapsamlı bir bilgi tabanı oluşturur.

IE ile bağlantılı olarak, her genel müdür, şirket yöneticilerinin kuruluşlarının başarısı için en hayati olarak gördükleri sorunları belirlemeye yönelik popüler bir teknik olan kritik başarı faktörleri (CSF) araştırmasına katılabilir. Ortaya çıkan faktörler daha sonra gelecekteki yönetim kontrol sistemlerini belirlemeye yardımcı olarak stratejik bilgi planlama çabalarına rehberlik edecektir.

IE, stratejik bilgi planlama çabalarını kolaylaştırmak için çeşitli yazılım paketleri sağlar. Bununla birlikte, IE, çıktısını müteakip sistem geliştirme çabalarına bağlamak için otomatik araçlar sağlayarak diğer bazı metodolojilerden farklıdır.

Örneğin, IE ile entegre, el kodlaması olmadan COBOL programlama dilinde yazılmış bilgisayar programları üretmek için bir uygulama oluşturucudur.

Andersen Consulting’in metodolojisi olan Yöntem/1, bir kuruluşun stratejik planını oluşturmak için tamamladığı on iş segmenti aşamasından oluşur. İlk beş bilgi stratejisini formüle eder. Son beş, bilgi stratejisini daha da formüle eder, ancak aynı zamanda eylem planları da geliştirir.

İlk ve son beş arasında bir ara, bir üst yönetim kontrol noktası ve ayarlama ve gözden geçirme fırsatı sağlar. Bununla birlikte, tasarım gereği, Yöntem/1’i kullanan tipik bir organizasyonun tüm iş bölümlerini aynı ayrıntı düzeyinde tamamlaması gerekmez. Bunun yerine planlamacılar, her iş bölümünü kuruluşun amaçları açısından değerlendirir.

Yöntem/1, ağırlıklı olarak mevcut iş organizasyonunun, hedeflerinin ve rekabet ortamının değerlendirilmesine odaklanır. Planı uygularken organizasyonu değiştirmek için gerekli taktikleri de vurgular.

Yöntem/1, katmanlı bir yaklaşım izler. En üst katman metodolojinin kendisidir. Tekniklerin orta katmanı metodolojiyi destekler ve araçların alt katmanı teknikleri destekler.

Birçok tekniğin örnekleri, odak grupları, Delphi çalışmaları, matris analizi, veri akışı diyagramı oluşturma ve işlevsel ayrıştırmadır. Andersen Consulting’in bilgisayar destekli yazılım mühendisliği araç seti olan FOUNDATION, Method/ destekleyen bilgisayar programlarını içerir.

Ayrıca, firmalar genellikle bu metodolojilerin özelliklerini seçerler ve ardından muhtemelen dışarıdan yardım alarak kendi kurum içi yaklaşımlarını şekillendirirler.

Metodolojilerle İlgili Sorunlar

Planlamacılar uzun zamandır SISP’nin problemlerle dolu girift ve karmaşık bir faaliyet olduğunu kabul ettiler. Birkaç yazar bu sorunları saha araştırmalarına, vakalara ve kavramsal çalışmalara dayanarak tanımlamıştır. En önemli makalelerinin kapsamlı bir incelemesi, araştırmamız için kapsamlı bir sorun listesinin temelini oluşturdu.

Sorunları organize etmek için, onları kaynaklara, sürece veya çıktıya bağlı olarak sınıflandırdık. Kaynakla ilgili sorunlar, çalışmanın başlatılması için zaman, para, personel ve üst yönetim desteği konularını ele alır. Süreçle ilgili sorunlar, analizin sınırlamalarını içerir.

Çıktıya ilişkin problemler nihai planın kapsamlılığı ve uygunluğu ile ilgilidir. Bu kategorileri, IS planlamasının bileşenlerini tanımlamak için kullanılan benzer bir şemadan türettik.


Bilgisayarda veri saklama yöntemleri
Veri depolama Nedir
Veri depolama sistemleri
Bilgisayarda veri saklama ve depolama yöntemleri Nelerdir
Bilgisayar ve diğer araçlarda bilgi depolama Yöntemleri
Ağ sürücüsü ile veri depolama
Veri saklama Yöntemleri
Elektronik ortamda verilerin saklanması nedir


Stratejik Bilgi Sistemleri Planlamacıları 

SISP’in sorunlarını daha iyi anlamak için iki ana bölümden oluşan bir anket geliştirdik. İlk bölümde, katılımcılar bir SISP çalışması sırasında kullandıkları metodolojiyi tanımladılar. Ayrıca, yukarıda belirtilen sorunların her biriyle ne ölçüde karşılaştıklarını ‘sorun değil’, ‘önemsiz bir sorun’, ‘küçük bir sorun’, ‘büyük bir sorun’ veya ‘aşırı bir sorun’ olarak derecelendirdiler. Benzer çalışmalar bu ölçeği kullanmıştır.

İkinci bölüm, planların uygulanması hakkında sorular sordu. Planlayıcılar, planın farklı çıktılarının ne ölçüde etkilendiğini belirtmişlerdir.

Bu, bir planlama sistemini değerlendirmek için bir kriterin, nihai planın bir organizasyonun stratejik yönünü fiilen ne ölçüde yönlendirdiği olduğu tavsiyesine uygundur. Bu bölümde denekler, SISP deneyiminin çeşitli yönlerinden duydukları memnuniyetle ilgili soruları da yanıtladılar.

Anketi iki grup halinde 251 kuruluşa postaladık. İlki, Barnett Data Systems himayesindeki bir Rockville, Maryland grubu olan Strategic Data Planning Institute’un üyeleri olan sistem planlamacılarını içeriyordu. İkincisi, başka bir sistem planlamacıları grubuydu.

163 firma tamamlanmış anketleri geri gönderirken, 80’i (veya yüzde 32’si) bir SISP çalışması yürüttü ve kullanılabilir veriler sağladı. Anketin uzunluğu ve karmaşıklığı göz önüne alındığında, bu yüksek bir yanıt oranıdır.

Planların Uygulanması

Genel olarak, yanıt verenler SISP deneyimlerinden oldukça memnundu. SISP metodolojisinden genel memnuniyet için ortalama derecelendirmeleri 3,55’ti ve nötr bir puan 3,00 olurdu (sıfırdan altıya kadar olan ve sıfırın ‘hiç memnun olmadığı’ ve altının ‘son derece memnun’ olduğu bir ölçekte).

SISP’nin farklı boyutları için memnuniyet puanları da sadece biraz olumluydu. Memnuniyet, SISP sürecinden 3,68, SISP çıktısından 3,38 ve SISP kaynak gereksinimlerinden 3,02 idi.

Ancak, nihai SISP planlarının uygulanmasından duyulan memnuniyet daha düşüktü (2,53). Aslında, yanıt verenlerin yalnızca yüzde 32’si bunları gerçekleştirme boyutundan memnunken, yüzde 53’ü memnun değildi. SISP’nin bu yönlerinden yanıt verenlerin memnuniyetini özetler.

Plan uygulama sorununa odaklanan diğer kanıtlar, geçen planlama ufku ile SISP tarafından tavsiye edilen projelerin tamamlanma derecesi arasındaki zıtlıktan kaynaklanmaktadır. SISP çalışmalarının ortalama planlama ufku 3,73 yıl iken, çalışmaların tamamlanmasının üzerinden ortalama 2,1 yıl geçmiştir. Böylece, planlama ufuklarının yüzde 56’sı geçmişti.

Ancak, SISP çalışmalarında önerilen ortalama 23,4 projeden sadece 5,7’si (yüzde 24) başlatılmıştır. Dolayısıyla, firmaların planlama ufku sırasında projeleri tamamlamak için gerektiği kadar hızlı başlatamadıkları görülmektedir. Planı gerçekleştirmek için yetersiz proje başlangıçları olmuş olabilir.

Planda projelere başlamamanın yanı sıra, kuruluşlar bunun yerine SISP planlarının parçası olmayan projelere başlamışlardı. Bu son projeler, çalışmadan sonraki 2.1 yıl içinde başlatılan tüm projelerin yaklaşık yüzde 38’ini oluşturuyordu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir