WEB KAYNAKLARI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

WEB KAYNAKLARI – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

27 Şubat 2023 Web sitesi dipnot gösterme Web sitesi kaynak gösterme Web sitesi kaynak gösterme Örnekleri 0
Proje Kalitesi

WEB KAYNAKLARI

Kullanılabilir Web tasarımlarını destekleyen değerli çevrimiçi kaynaklar vardır. Bu sitelerin çoğu, kullanılabilirlik tasarımı ve testi, iyi uygulamalar ve sahada öğrenilen dersler için bağlantılar sunar. Web kullanılabilirliği rehberliği için daha popüler kaynaklardan bazıları listelenmiştir.

Listelenemeyecek kadar çok olmasına rağmen, araştırma faaliyetleri ve ders materyalleri hakkında kaynaklar sunan birçok eğitim sitesi vardır. Özellikle Wisconsin-Madision Üniversitesi’ndeki İz Araştırma ve Geliştirme Merkezi, kullanılabilirlik kaynakları ve evrensel kullanılabilirliği teşvik eden bağlantılar sunar.

HCI açısından bakıldığında, Web geliştirmenin yazılım geliştirmeden önemli ölçüde farklı olduğunu belirtin. Bu nedenle, kullanılabilir Web tasarımları peşinde koşan geliştiricilerin karşılaştığı zorluklar vardır.

Bu zorluklar aşağıdakileri içerir:

• Çevrimiçi müşterilerin demografik çeşitliliği, tüm ihtiyaçları karşılayacak kullanıcı dostu arayüzlerin geliştirilmesini zorlaştırmaktadır. Örneğin, daha yaşlı yetişkin kullanıcılar (60 yaş ve üstü), renk, yazı tipi boyutu, yazı tipi ve desenli arka plan resimlerinin kullanımına bağlı olarak Web içeriğini görmekte sorun yaşayabilir.

Bu tasarım öğelerinin, yaşlanan görme değişikliklerinin henüz gerçekleşmediği daha genç bir yetişkin üzerinde kullanılabilirlik etkisi olmayabilir. Başka bir örnek olarak, dini bayramlara (örn. Sevgililer Günü) ilişkin web sitesi resimleri veya metinsel referanslar, yerel dini veya kültürel inançlar nedeniyle belirli küresel bölgelerde rahatsız edici olabilir.

• Web’de gezinmek için kullanılan donanım, yazılım ve ağ bileşenleri arasında önemli bir çeşitlilik vardır. Örneğin, mobil teknolojinin kullanılabilirliği, Web içeriğinin görüntülendiği küçük ekranı hesaba katmalıdır.

Daha yavaş ağ erişim hızları, grafik ve animasyon içeren bir Web sayfası için performans düşüşü nedeniyle kullanılabilirliği etkiler. Kullanılabilirlik, Web’de gezinmek için kullanılan tarayıcı sürümünden de etkilenir. Web içeriği, Netscape© ve Internet Explorer’ın eski tarayıcı sürümlerinde yeni sürümlerden farklı görüntülenebilir.

• Birçok Web sitesinin uluslararasılaşması, yerelleştirilmiş, kullanıcı dostu arayüzler tasarlanırken kültür, din ve dili hesaba katmalıdır. Kuruluşlar sıklıkla bölgesel müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamayan yerelleştirilmiş sürümler geliştirir.

Yerelleştirilmiş site hala İngilizce içerik, klişeler, kısaltmalar ve kısaltmalar gibi menşe ülkenin tasarım özelliklerine sahip olabilir. Web tasarımı sırasında kültürel ve dini inançlar dikkate alınmadığında (örneğin, bir ana sayfada yetersiz giyinmiş bir figür) grafikler bir kullanılabilirlik sorunu haline gelebilir.

• Yazılımdan farklı olarak, kullanıcıların belirli bir sitede kazanılmış bir menfaati yoktur. Çoğu zaman, bir kullanıcı yazılım satın almıştır ve bu nedenle yazılımla ilişkili kullanılabilirlik engellerini kabul etmeye isteklidir. Bir Web sitesinde kişisel bir yatırım olmadığı için, kullanıcının kullanılamaz olarak algılanan bir Web sitesini terk etmesi ve bir daha geri dönmemesi daha olasıdır.

Web kullanılabilirliği, etkili kullanıcı arayüzlerinin tasarımında önemli bir husus olmaya devam etmektedir. Diğer alanların yanı sıra tasarım düzeni, performans, gezinme ve aramalar açısından Web kullanılabilirliği üzerine önemli araştırmalar yapılmıştır.

Bu ilk çalışma, yaş, beceri, eğitim, kültür, dil veya dinden bağımsız olarak tüm kullanıcılar için kullanılabilir Web tasarımlarını içerecek şekilde genişletildi. Web erişilebilirliği girişimi, görme, fiziksel ve bilişsel engelli kullanıcıları hesaba katan Web tasarımlarını desteklemiştir.

Web sitelerinin uluslararasılaşması, gelenekleri, kültürü, dini, eğitimi ve diğer faktörleri dikkate alarak belirli bir yerin ihtiyaçlarını karşılayan Web tasarımlarını teşvik etmiştir. Kullanılabilir Web sitelerinin geliştirilmesinde çok şey başarılmış olsa da, daha yapılacak çok iş var. Yeni teknolojiler ve genişleyen pazarlar, evrensel olarak kullanılabilen Web tasarımları için benzersiz zorluklar oluşturmaktadır.


Web sitesi kaynak gösterme
APA web sitesi kaynak Gösterme
Web sitesi kaynak gösterme Örnekleri
Web sitesi kaynak Gösterme APA 7
Web sitesi dipnot gösterme
Metin içinde web sayfası kaynak Gösterme
En çok kullanılan web tarayıcıları
Google internet tarayıcısı mıdır


Web Tabanlı Uzaktan Eğitim ve İkinci Dijital Uçurum

Hiçbir alanda, gelişmekte olan teknolojilerin uzaktan eğitimden daha büyük bir etkisine tanık olmadık. Basılı materyal ve posta yoluyla yapılan yazışma kurslarının yerini, öğrenmeyi herkesin, her yerde ve her zaman erişebileceği Web tabanlı kurslar almıştır.

Ancak bu potansiyel, iki dijital uçurum ortadan kaldırılmadıkça gerçekleştirilemez. Bazı insanlar, teknolojiye “sahip olanlar” ile teknolojiye “sahip olmayanlar” arasındaki ilk “dijital uçurumun” yanlış tarafında yer alıyor. Yoksullar, kırsal alanlarda yaşayanlar, azınlık ırk veya etnik grupların üyeleri ve/veya engelli olanlar teknolojinin faydalarından daha az yararlanabiliyor.

Yeni teknolojilere erişim eksikliği, teknoloji temelli dersler alma ve öğretme seçeneklerini sınırlamaktadır. Yardımcı teknolojinin hızla gelişmesi, neredeyse her türden engeli olan bir bireyin bilgisayar kullanmasını mümkün kılsa da, bu durum engelli bireyler için geçerlidir.

Ne yazık ki, pek çok engelli insan bu güçlendirici araçlara hala erişemiyor ve bu da onları ilk dijital uçurumun “yok” tarafına koyuyor.

Bununla birlikte, birinci dijital uçurumla ilgili olarak “sahip olanlar” grubu içinde, pek çok engelli insan “ikinci bir dijital uçurum” ile karşı karşıyadır. Bu çizgi, erişebildiği teknolojik araçlardan, hizmetlerden ve bilgilerden tam olarak yararlanabilenleri, kullanamayanlardan ayırır.

Birinci dijital uçurumun doğru tarafında yer alacak kadar şanslı olan engelli insanlar, sıklıkla kendilerini bu ikinci dijital uçurumun yanlış tarafında bulurlar. Örneğin, kör olan bir kişi, ekranda görünen metni yüksek sesle okuyan bir metin okuma sistemi kullanabilir.

Grafikleri yorumlayamadığı için, bir multimedya Web tarayıcısının tüm özelliklerini kullanan birine bir görüntü haritasının gösterileceği bir yerde basitçe “görüntü haritası” diyecektir. Bu ve diğer grafik görüntülerin içindeki bilgileri yüksek sesle okuyamaz. Bu kişi, metin tabanlı bir biçimde sağlanmadığı sürece sunulan içeriğe erişemez.

1973 Rehabilitasyon Yasası nitelikli engelli kişilerin federal fon alan programlara ve hizmetlere erişiminin sağlanmasını zorunlu kıldı. 1990 tarihli Engelli Amerikalılar Yasası (ADA), federal olarak finanse edilip edilmediklerine bakılmaksızın, engelli kişilerin kamu programlarına ve hizmetlerine erişmesini gerektiren maddeyi güçlendirdi ve genişletti.

Bu yasalara göre, başka niteliklere sahip hiçbir engelli birey, haksız bir hak ihlali oluşturmadığı sürece, yalnızca engelleri nedeniyle bu programlara ve hizmetlere katılımdan dışlanamaz, bu program ve hizmetlerden yararlanamaz veya ayrımcılığa tabi tutulamaz. 

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’nın bir kararı, ADA erişilebilirlik gerekliliklerinin İnternette sunulan programlara uygulandığını şu şekilde açıklığa kavuşturdu: İnternet’i programları, malları veya hizmetleriyle ilgili iletişim için kullanan ilgili kuruluşlar, bu iletişimleri erişilebilir aracılığıyla sunmaya hazır olmalıdır. anlamına da gelir.

Açıkçası, eğer nitelikli bireyler uzaktan eğitim kurslarına kaydolursa veya bunları öğretecek niteliklere sahipse, bu fırsatlar onlar için erişilebilir hale getirilmelidir. Bununla birlikte, Web tabanlı uzaktan eğitim kurslarının çoğunun erişilemez tasarımı, bazı türde engelleri olan insanlara engeller getirmektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir