Web Tabanlı Entegrasyon – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Web Tabanlı Entegrasyon – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

14 Aralık 2022 En iyi web tabanlı muhasebe programı Web tabanlı muhasebe programları 0
Otomatik Metodolojiler

Web Tabanlı Entegrasyon Adaptörleri için Standartlar

EAI (kurumsal uygulama entegrasyonu), bir kuruluştaki bilgisayar uygulamalarını modernleştirmeyi, birleştirmeyi ve koordine etmeyi amaçlayan planları, yöntemleri ve araçları ifade eder.

Tipik olarak, bir kuruluşun mevcut eski uygulamaları ve veritabanları vardır ve bunları Web, e-ticaret, extranet, işletmeler arası (B2B) kullanan yeni bir dizi uygulama eklerken veya bunlara geçiş yaparken kullanmaya devam etmek ister. ) ticaret ve diğer yeni teknolojiler.

Kurumsal uygulama entegrasyonu esas olarak zordur çünkü heterojen sistemler arasında iletişim için standart bir altyapı yoktur. Günümüzde çoğu kuruluşun karşılaştığı dört tür B2B ve A2A entegrasyon zorluğu, kullanıcı arayüzü entegrasyonu, uygulama entegrasyonu, işletmeler arası entegrasyon ve veri entegrasyonudur.

• Kullanıcı Arayüzü Entegrasyonu: Çalışanlar, tedarikçiler ve diğer ticari ortaklar, çeşitli tutarsız Web sitelerinde arama yapmak, farklı kullanıcı arayüzlerinde gezinmek ve birden çok kullanıcı arayüzü girmek zorunda kalmadan ilgili ve güncel bilgilere hızlı erişime ihtiyaç duyar. şifreler. Bu bilgilere erişmek için kullanıcılar, farklı uygulamalara tutarlı bir arayüz sunan bir portal aracılığıyla seçtikleri alana girerler.

• Uygulama Entegrasyonu: Birden çok uygulamayı içeren iş süreçleri, uygulama mantığı ile işlevlerin veya görevlerin entegrasyonunu gerektirir. Bu entegrasyonu kolaylaştırmak için, uygulamaların önemli iş bilgilerini değiş tokuş etmek üzere iletişim kurması gerekir. Bir işletme Web üzerinden mal satmakla ilgileniyorsa, Web mağazasının ödeme sunucusuyla entegre olması gerekir. Bunlar iki ayrı yazılım parçası olsa da, aynı sipariş alma iş sürecinin bileşenleridir.

• B2B Entegrasyonu: B2B entegrasyonu, işletmelerin bir pazaryerine veya başka bir B2B değişim ortamına katılması için zorunludur. Bu ortamlar alıcıları ve tedarikçileri bir araya getirir. Düzgün bir şekilde tasarlandığında, bir B2B değişim platformu, tedarikçi tarafından barındırılan kataloglar, özel dikey alışverişler ve diğer çevrimiçi bilgiler gibi katalog kaynaklarını entegre edebilir.

• Veri Entegrasyonu: Çoğu B2B e-ticaret ortamında, özellikle veriler birçok farklı kaynaktan geldiğinde, veri entegrasyonu esastır. Veri entegrasyonu, uygulamaların farklı bilgi işlem platformlarından, veritabanlarından ve işletim sistemlerinden gelen verilerle çalışmasına izin verir.

Dağıtılmış Web ve bileşen tabanlı mimariler, öngörülebilir gelecekte çoğu kuruluş için stratejik olmaya devam edecektir. Tipik kurumsal sistemler, ERP sistemlerini, anabilgisayar işlem işleme sistemlerini, diğer teknoloji eski uygulamalarını veya büyük hiyerarşik veritabanlarını içerir.

Tüm bu stratejik sistemler için zorluk aynı kalır, yani onları Web tabanlı e-ticaret ve işletmeler arası işlemlerde tam katılımcı haline getirmek.

Bu tür sistemlerin Web üzerinde bağlanmasına ve birlikte çalışmasına izin vermek için, XML (genişletilebilir biçimlendirme dili) ve Java gibi bir dizi protokol ve dil ve uygulama bağdaştırıcıları gibi yazılımlar önerilmiştir. Aşağıdaki bölüm Web üzerinde uygulama entegrasyonundaki rollerini tartışmaktadır.

Xml

Uygulamalar arasında değiş tokuş edilen verileri temsil etmek için XML kullanmak, alıcı uygulamanın verileri ve meta verileri aynı anda elde etmesine izin verdiği için entegrasyon açısından önemli avantajlar sunar.

Uygulama, aldığı verileri daha kolay anlayabilir, çünkü bu tür veriler kendini tarif eder niteliktedir. Bir sisteme meta veriler ve veriler verildikten sonra, genişletilebilir stil sayfası dili (XSLT) gibi teknolojiler kullanılarak orijinal verileri mevcut uygulamaların yerel formatına eşlemek için net ve oldukça otomatik bir yaklaşım uygulanabilir.

Bu tür otomatik haritalamanın uygulanması, şirketlerin iş terimlerinin sözlüklerini sağlamasını gerektirir. Bu, bir aracın yeni girdi belge biçimlerini analiz etmesine ve öğeleri mevcut bir dahili sistem temsiliyle ilişkilendirmeye çalışmasına yardımcı olabilir.

XML teknolojisinin üzerinde iş anlambilimi ve süreç standartları oluşturmaya çalışan OAG, Microsoft’un BizTalk ve RossettaNet gibi birçok mevcut entegrasyon girişimi XML’i içerir.


En iyi web tabanlı muhasebe programı
Web tabanlı muhasebe programları
Logo web tabanlı
Web tabanlı mali müşavir programı
Web tabanlı muhasebe
Bulut tabanlı muhasebe programları
Ön Muhasebe Scripti
Bulut tabanlı ön muhasebe programları


Entegrasyon Adaptörleri

Bir entegrasyon adaptörü, kurumsal uygulama entegrasyonunda bir uygulamayı (hedef olarak adlandırılır) başka bir uygulamaya (kaynak olarak adlandırılır) bağlamak için kullanılan bir yazılım bileşenidir;

Uygulama bağdaştırıcıları, verileri hedef uygulamanın yerel biçiminden kaynak uygulamanın biçimine ileri geri dönüştürmeye yarar. Bağdaştırıcı, iki uygulama arasında bir iletişim hattı oluşturmak için kaynak makinede hedefe istek göndermek ve almak için bir aracı görevi görür.

Bağdaştırıcının amacı, bir kaynak uygulamadan gerçekleştirilen istekleri izlemektir ve verileri göndermek için uygun bir iletişim mekanizması seçerek sorumludur.

Bağdaştırıcılar, bir uygulamanın verileri değiştiğinde bildirim gönderecek, verileri bir veya daha fazla uygulamada yayınlayacak ve diğer uygulamalardan veri konularına abone olacak şekilde ayarlanabilir. Bağdaştırıcılar, uygulamanın programlama arayüzünün karmaşıklığını gizler. Geleneksel olarak, bu görev, yazması ve bakımı maliyetli olan, ısmarlama şirket içi yardımcı program yazılımı tarafından tamamlanmıştır.

Web Tabanlı Entegrasyon Adaptörleri

Web tabanlı bağdaştırıcılar, veri ve iletişim için Web tabanlı protokolleri kullanarak bir bilgi işlem ortamındaki uygulamaları başka bir bilgi işlem ortamındaki bilgi veya mantıkla birbirine bağlar. Bağdaştırıcılar tipik olarak, entegre edilen platformlar arasındaki iletişim hattının her iki ucunda bulunan çalışma zamanı bileşenlerinden oluşur.

Gerekli kaynaklara erişmek için bir bağdaştırıcı çağıran bir uygulamaya genellikle kaynak adı verilirken hedef, uygulamanın eriştiği uzak veri deposu veya uygulama mantığıdır.

Bağdaştırıcılar, uygulamayı (ve geliştiricisini) veri veya kaynaklara erişimdeki karmaşıklıklardan koruyan bir uygulama programlama arabirimi (API) kullanır. Tarihsel olarak, Microsoft’un bileşen nesne modeli (COM) gibi API’ler tescillidir.

Diğer yaygın API’ler, Java veritabanı bağlantısı (JDBC), J2EE (Java 2 Enterprise Edition) bağlayıcısı, basit nesne erişim protokolü (SOAP) veya açık veritabanı bağlantısı (ODBC) gibi endüstri standartlarını temel alır. İletim kontrol protokolü/İnternet protokolü (TCP/IP), Web tabanlı adaptörler için fiili aktarım haline geldi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir