Web Tabanlı Programlar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Web Tabanlı Programlar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

9 Şubat 2023 Web tabanlı Ne demek ? Web Tabanlı Uygulama Geliştirmek 0
Amortisman Süresi

Web Tabanlı Programlarının Kullanılabilirlik ve Öğrenilebilirlik Değerlendirmesi

Web tabanlı veya tele öğretim ortamları olarak adlandırılan üçüncü nesil uzaktan eğitim ortamlarının hızla kurulması bazı sorunları da beraberinde getirdi.

Yeni eğitim yaklaşımının sunulmasının ana yolu World Wide Web’dir ve bunun için bazı iyi nedenler vardır: Birçok öğrenci grubu tarafından kolayca erişilebilir. Eğitim materyalinin çoklu temsillerini ve bu bilgiyi depolamanın ve yapılandırmanın çeşitli yollarını destekler. Bir yayıncılık aracı olarak güçlü ve kullanımı kolaydır.

Ek olarak, Web’in hiper-medial yapısının öğrenmeyi destekleyebileceği yaygın olarak kabul edilmiştir. Bazı araştırmacılar, Web’i yaratıcılığı destekleyen aktif bir öğrenme ortamı olarak nitelendirmektedir. Buna ek olarak, Web, öğrenmeyle güçlü bir şekilde ilişkili olan davranışlar olan bilgi keşfini ve gezinmeyi teşvik eder.

Web’deki bilgilerin çağrışımsal organizasyonu, insan belleğininkine benzer ve Web’den bilgi alma süreci, insanın bilişsel etkinlikleriyle benzerlikler gösterir.

Ancak, Web gibi bir hiper-medial alan, yalnızca bu özellikleriyle etkili bir öğretim ortamı olarak değerlendirilemez. Web’i, uygun şekilde kullanıldığında öğrenmeyi destekleyebilecek güçlü bir araç olarak düşünmek daha uygundur.

Bunun nedeni, öğrenmenin, öğrencinin motivasyonu, önceki deneyimleri ve bireyin geliştirmesi için desteklendiği öğrenme stratejileri gibi diğer özelliklere bağlı bir süreç olmasıdır. Herhangi bir eğitim ortamının etkililiği bu yönlerden bağımsız düşünülemez.

KULLANILABİLİRLİK ve ÖĞRENİLEBİLİRLİK

“Öğrenilebilirlik” kavramını tanımlamak için öncelikle “bir ortamın (eğitimsel) içeriğini kolayca öğrenilebilir kılan nedir?” sorusuna cevap vermeliyiz. Bu sorunun cevabı genel olarak çevrenin öğrenilebilirliğini tanımlar. Daha resmi bir tanımlama girişimi, bilginin edinilmesini kolaylaştıran çevrenin yöntemleri, modları ve araçlarının kümesi olduğu ifadesi olacaktır.

Bu çalışma, öğrenilebilirlik kavramının iletişim kanalı kavramını fiili olarak içerdiğini varsayar; çevre onu sunacak araçlardan yoksunsa, birinin bilgi edinmesi imkansızdır. Dolayısıyla ortamın öğrenilebilirliğinin değerlendirilmesi, kurulan iletişim kanalının başarı oranını da değerlendirmektedir.

Devam edersek, ortaya çıkan bir sonraki soru, kullanılabilirlik ve öğrenilebilirlik arasındaki ilişki ve birinin diğerini ne ölçüde etkilediğidir ki bu, bu bölümün ana sorusudur. Daha ayrıntılı olarak, kullanılabilir bir ortamın bilgi edinmeyi kolaylaştırıp kolaylaştırmadığı veya tam tersine, daha az kullanılabilir bir ortamın belirli engeller oluşturup oluşturmadığı ile ilgileniyoruz.

Ve son olarak, bu soru, bir eğitim ortamının öğrenilebilirliğini buluşsal olarak değerlendirip değerlendiremeyeceği sorusuna geçiş yapar. Sezgisel değerlendirme, başlangıçta açıklandığı gibi, belirli bir arayüzün kullanılabilirliğinin değerlendirilmesi için yerleşik, uzman tabanlı bir arayüz değerlendirme yöntemidir. Bir dizi arayüz uzmanından arayüzü birkaç kritere, buluşsal yöntemlere dayalı olarak yargılaması istenir.

“Kullanılabilirlik” terimi ile ne demek istiyoruz? ISO-9241 standardına göre aşağıdaki tanıma sahibiz: Bir sistemin kullanılabilirliği, kullanıcılarına sübjektif memnuniyet sağlarken etkin ve verimli bir şekilde çalışabilmesidir.

Bir arabirimin kullanılabilirliği genellikle doğrudan bu tanımdan türetilen beş parametreyle ilişkilendirilir:

1. Öğrenmesi kolay: Kullanıcı sistemle işlerini hızlı bir şekilde yapabilir;
2. Verimli kullanım: Kullanıcı sistemi bir kez öğrendiğinde, yüksek düzeyde üretkenlik mümkündür;
3. Hatırlaması kolay: Sıradan kullanıcı, her şeyi yeniden öğrenmek zorunda kalmadan bir süre sonra sistemi kullanmaya geri dönebilir;
4. Az hata: Kullanıcılar sistemin kullanımı sırasında çok fazla hata yapmazlar veya yaparlarsa kolayca düzeltebilirler; Ve
5. Keyifli kullanım: Kullanıcılar sistemi kullanmaktan sübjektif olarak memnundur; Onlar onu beğenir.

Sonuç olarak, kullanılabilirlik ve öğrenilebilirlik arasındaki sinerji oluştuğunda, yazılımın kullanımı ile öğrenme süreci arasında kusursuz bir birliktelik oluştuğu için yazılımın kullanımı “entegre” olarak düşünülebilir.


Web tabanlı Ne demek
Web tabanlı Yazılım Nedir
Web tabanlı PROGRAMLAMA dilleri
Web Tabanlı Uygulama Geliştirme
WEB TABANLI PROGRAMLAMA PDF
Web Tabanlı uygulama örnekleri
Web tabanlı oyunlar


EĞİTİM DEĞERLENDİRMESİ

Alanda uygulanan değerlendirme metodolojileri genellikle sınıftaki anketlerden yararlanır, ancak çoğu anket kapalı tip sorular içerir, bu nedenle ilgi çekebilecek, çevre ve katılım üzerinde etkisi olabilecek diğer bazı hususları açıklama fırsatından yoksundurlar. öğrenme yazılımı.

Ayrıca kapalı tip sorular, öğrenmede öğrencilerin bireysel farklılıklarını dikkate almaz. Genel olarak, bir eğitim ortamını değerlendirmeye yönelik nicel yaklaşımlar, öğrencinin nasıl ve ne öğrendiğine odaklanan nitel yaklaşımlarla desteklenmesi gereken tek anlamlı yaklaşımlar olarak şiddetle tartışılmaktadır.

Uzaktan eğitim ortamının değerlendirilmesi araştırma alanındaki diğer çalışmalar ise, bu durumda olduğu gibi, kesinlikle Web tabanlı ortamların değerlendirilmesi alanında yapılan çalışmalardır. Bunların tümü, kullanıcılar tarafından yanıtlanması gereken az çok anket kullandıklarından, kullanıcı tabanlı değerlendirme yaklaşımlarıdır.

SEZGİSEL DEĞERLENDİRME

Uzman tabanlı yaklaşımlarla ilgili olarak, araştırmalarına 1988 yılında başlamışlar ve 1990 yılında “buluşsal değerlendirme”yi sunmuşlardır. Temel nokta, belirlenen kriterlerin aynı zamanda geniş çapta uygulanabilir ve genel olarak üzerinde mutabık kalınan birkaç kıstasa indirilmesiydi; aynı anda değerlendiricilerin uzmanlığını ve dolayısıyla güvenilirliklerini artırır.

Bu “buluşsal kurallar” veya “buluşsal yöntemler” çalışmalardan, kriter listelerinden, saha gözlemlerinden ve alanın önceki deneyimlerinden türetilmiştir. İlk yaklaşımda değerlendirilmesi gereken temel nokta, arayüzün kullanılabilirliğidir.

Kullanılabilirlikle ilgili ISO ilkelerine dayanarak, tarafımızca biraz değiştirilip yeniden düzenlenen aşağıdaki buluşsal yöntemler belirtilmiştir:

1. Basit ve doğal diyalog ve estetik ve minimalist tasarım;
2. Sistem durumunun görünürlüğü geri bildirim sağlar;
3. Kullanıcıların dilini konuşun: sistemler arasında eşleşme ve gerçek dünya;
4. Kullanıcıların bilişsel yükünü en aza indirin: hatırlama yerine tanıma;
5. Tutarlılık ve standartlar;
6. Esneklik ve kullanım verimliliği kısayollar sağlar;
7. Kullanıcıların kontrolünü ve özgürlüğünü destekleyin;
8. Hataları önleyin;
9. Kullanıcıların tanımasına, teşhis etmesine ve kurtarmasına yardımcı olun
10. Yardım ve belgeler.

Yöntem, esas olarak geleneksel biçimlendirici insan-bilgisayar arayüzü değerlendirmesine atıfta bulunur, ancak bir dizi çalışma, Web sitelerinin değerlendirilmesine de kolayca uyarlanabileceğini kanıtlamıştır.

ÖĞRENİLEBİLİRLİK SEZGİ LİSTESİ

Gerçekleştirmesi gereken bir sonraki adım, öğrenilebilirlik için buluşsal yöntemlerin inşasıdır. İyi bir başlangıç noktası, öğretimin sosyo-yapılandırmacı görüşünü sağlar. Alandaki bazı araştırmalar, uzman bir değerlendiricinin, ortamın öğrenilebilirliğini sezgisel olarak ancak vasat sonuçlarla değerlendirebilmesine rağmen, öğrencilerin performansını tahmin edemeyeceğini öne sürmektedir. Yazarlar iddialarını, bazen mikro dünyalar olarak da bilinen açık öğrenme ortamları için yapılandırmacı yaklaşıma dayandırıyorlar.

Bir adım daha ilerleyin: Nielsen’in buluşsal yönteminin beş sosyo-yapılandırmacı öğrenme kriteriyle (güvenilirlik, karmaşıklık, sahiplik, işbirliği ve müfredat) bir kombinasyonunu değil, bir füzyonunu yaparak yeni bir liste oluştururlar. eğitsel parçaları kullanılabilirliklerine ve eşzamanlı öğrenilebilirliklerine göre kestirimsel olarak değerlendirmek için çok yönlü bir araç olabilir.

1. Tasarımcıların ve öğrencilerin zihinsel modelleri arasında eşleştirme;
2. Seyrüsefer doğruluğunu sağlayın;
3. Uygun düzeyde öğrenci kontrolü sağlayın;
4. Çevresel bilişsel hataları önleyin;
5. Anlaşılabilir ve anlamlı sembolik temsil;
6. Kişisel olarak önemli öğrenme yaklaşımlarını destekleyin;
7. Bilişsel hata tanıma, teşhis ve düzeltme döngüsü için stratejiler oluşturun; ve
8. Müfredatla eşleştirin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir