Web Yasaları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Web Yasaları – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

22 Şubat 2023 Bilişim hukuku alt dalları Bilişim Hukuku Ders Notları Bilişim hukuku maaşları 0
Yönlendirme Algoritması

Web Yasaları

Son otuz yılda, bilgi alma ve iletme yöntemi kağıt tabanlı, daktiloyla üretilmiş, elle düzenlenmiş ve matbaayla üretilmiş yayınlardan daha teknoloji aracılı, akıllı, WYSIWYG yazılımıyla oluşturulmuş formlara kaymıştır. .

Sonuç olarak, bilgiye erişim kavramı bu olguyu yansıtacak şekilde değişmiştir. Engelli olmayan kişilerin işini kolaylaştıran yeni bilgilere erişim biçimleri, genellikle engelli insanlar için engeller yaratmıştır.

Engelli veya engelsiz kişilerin medeni haklarını içeren bilgiye erişim kavramı, teknoloji yoluyla bilgiye erişimin giderek artan bir şekilde başarı için gerekli bir araç ve eğitim ve istihdamda fırsat kaynağı haline gelmesinden kaynaklanmaktadır.

Bilişim teknolojisinin ortaya çıkışı ve engeli olan ve olmayan insanlar için yarattığı eşi benzeri görülmemiş fırsatlarla birlikte, bilgi teknolojilerinin engellilerin ana akım faaliyetlere katılmasına izin verme ve becerilerini destekleme konusunda muazzam bir potansiyele sahip olduğu ortaya çıktı. bağımsız yaşamak.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki engelli hakları hareketi, 2. Dünya Savaşı sonrası dönemde, savaşta engelli olan çok sayıda gazinin, engelli çocukları için eğitim ve bağımsız yaşam seçenekleri arayan ebeveynlerin çabalarına katılmasıyla ortaya çıktı.

Son zamanlarda, engelli insanları ve onların dijital engelleri tamamen aşma ve Web ortamına katılma becerilerini etkileyen Web erişilebilirliği ile ilgili önemli kanunların, düzenlemelerin ve standartların arttığını gördük.

Web erişilebilirliğini tanımlarken, 1998’de değiştirilen 1973 tarihli Rehabilitasyon Yasası’nın 508. Maddesi, “Web sitelerine engelli bireyler erişebildiğinde ve bunları engelli olmayan insanlar kadar etkili bir şekilde kullanabildiğinde erişilebilir” şeklinde belgelemektedir.

Engelli Amerikalılar Yasası’nda (ADA) engelli bir kişi, “bir veya daha fazla önemli yaşam aktivitesini önemli ölçüde sınırlayan fiziksel veya zihinsel bir bozukluğu olan biri, bu tür bir bozukluğun kaydı olan bir kişi veya bir kişi” olarak tanımlanmaktadır. böyle bir değer düşüklüğüne sahip olduğu kabul edilir”.

Engelli kişilerin medeni haklarını korumanın yasal temeli, bir dizi federal ve eyalet kanunları ve mahkeme kararlarıyla oluşturulmuştur. Bu yasalar, Web erişilebilirliği uygulamasına ilişkin yasal bir zemin sağlar.

YASALAR, YÖNETMELİKLER, STANDARTLAR VE YÖNERGELER

Yasaların hükümleri uyarınca, Web erişilebilirliği üzerinde doğrudan etkisi olan bazı yasal kilometre taşları, 1973 tarihli Rehabilitasyon Yasasının, 1990 tarihli Engelli Amerikalılar Yasası (ADA) ve değiştirildiği şekliyle 1973 Rehabilitasyon Yasasıdır.

1 Ekim 1973’te imzalanan Rehabilitasyon Yasası’nın 504. Bölümü, federal fon alıcılarını engelliliğe dayalı ayrımcı uygulamalardan men eden dönüm noktası niteliğindeki yasa ve ilk medeni haklar yasası olarak kabul edilir.

Mevzuatın temel alanları, ayrımcı istihdam uygulamaları ve eğitim tekliflerinin sunulmasında ayrımcılık gibi faaliyetlerin yasaklanması; sağlık, refah ve sosyal hizmetler; veya tamamen veya kısmen federal fonlar tarafından desteklenen diğer herhangi bir program yararı veya hizmeti.

Bölüm 504 şu anda eyaletler, ilçeler, şehirler, kasabalar, köyler ve bunların siyasi alt bölümleri, kamu ve özel kurumlar, kamu ve özel kurumlar ve federal fon alan diğer kuruluşlar dahil olmak üzere federal hükümet fonları alan tüm kuruluşlara uygulanmaktadır. para.

Her federal kurumun kendi programlarına yön veren kendi düzenlemeleri vardır. Yıllar geçtikçe, Rehabilitasyon Yasası, teknolojideki sürekli değişiklikleri ve bunun toplum üzerindeki etkisini ele almak için birkaç kez değiştirilmiştir. Bilgi teknolojisine erişimle en ilgili değişiklikler yapılanlardır.

504. Bölümün önemi, yalnızca engelli insanlara medeni hak korumaları uygulayan ilk yasa olması değil, aynı zamanda “ADA dahil olmak üzere sonraki büyük kanunlar için model sağlaması” olmasında yatmaktadır.  Özellikle Web üzerinden sağlanan hizmetlere ve programlara erişim konusunu ele almak için çok erken yasalaştırıldı.


Bilişim hukuku maaşları
Bilişim Hukuku
Bilişim Hukuku Nedir
Bilişim Hukuku Ders Notları
Bilişim Hukuku Yüksek Lisans
Bilişim hukuku alt dalları
Bilişim hukuku ekşi
Bilişim Hukuku dersi


Engelli Amerikalılar Yasası 

26 Temmuz 1990’da kabul edilen ADA, engelliliğe dayalı ayrımcılığı açık ve kapsamlı bir şekilde yasaklıyor. Bölüm 504, federal devlet kurumları ve federal fon alanlar için geçerliyken, ADA engelli kişiler için eşit muamele haklarını özel alana, tüm kamu konaklama yerlerine, işverenlere ve devlet hizmetleri sunan kuruluşlara kadar genişletir.

Kanunun temel bölümleri ilk üç başlıkta bulunur: istihdam, eyalet ve yerel yönetim faaliyetleri ve kamu konaklaması gerekir. ADA’nın II. Başlığı, eyalet ve yerel yönetimlerin engelli kişilere kamu eğitimi, istihdam, ulaşım, eğlence, sağlık hizmetleri, sosyal hizmetler, mahkemeler gibi tüm programlarından, hizmetlerinden ve faaliyetlerinden yararlanmaları için eşit fırsat vermesini gerektirir.

Engelli nitelikli hiç kimse, bu tür bir engel nedeniyle, bir kamu kurumunun hizmet, program veya faaliyetlerine katılmaktan men edilemez, bunlardan yararlanamaz veya bu kurum tarafından ayrımcılığa da maruz bırakılamaz.”

Uygulama yönetmeliğinde bilgiye erişimi içeren iletişimin özel önemini kabul eder. Yönetmelik, bir kamu kurumunun engelli kişilerle iletişimin engelli olmayan kişilerle iletişim kadar etkili olmasını sağlamak için uygun adımları atmasını gerektirir. ADA, “etkili iletişim, makul uyumlaştırma ve yardımcı yardımcılar ve hizmetler” için yetki de verir.

Bununla birlikte, Web erişilebilirliği, Adalet Bakanlığı’nın (DOJ), ADA’nın yazarı Senatör Tom Harkin’e (D-Iowa) Web sayfasında kendi bileşenlerinden biri adına soru sorduğunda yanıt verdiği 1996 yılına kadar öne çıkmadı. körler ve diğer engelli kişiler için uyumluluk da gerekir.

Buna cevaben DOJ, ADA Başlık II ve III’ün, kapsanan kuruluşların kullanılan medyadan bağımsız olarak “etkili iletişim” sağlamasını gerçekten gerektirdiğini ve dijital medya aracılığıyla sunulan bilgilerin de “erişilebilir araçlarla” sunulması gerektiğini belirtti. İnternet mükemmel bir bilgi kaynağıdır ve elbette engelli insanlar da internete engelli olmayan insanlar kadar etkili bir şekilde de erişebilmelidir.

Bu yanıt, ADA’nın Web sayfalarının engelli kişiler için ne ölçüde erişilebilir olmasını gerektirdiğini anlamayı içerir. DOJ’un kararı, ADA’daki “etkili iletişim” zorunluluğunun Web sayfalarına ve Web tasarımına nasıl uygulanması gerektiğini de açıklıyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir