Yabancı Dil Teknolojileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Yabancı Dil Teknolojileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

14 Ocak 2023 Dil çeviri programlarının dil öğrenimine etkisi nedir Yabancı dil öğretiminde teknoloji kullanımı 0
Yabancı Dil Teknolojileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Yabancı Dil Teknolojileri

Amerika, dünyanın her köşesinden insanlardan oluşan bir ülkedir. Her ne kadar durum böyle olmasına rağmen, az sayıda Amerikalı İngilizce dışında bir dilde iletişim kurabilir. Bunun en önemli nedeni, Amerikalıların okulda büyük ölçüde yabancı dilleri incelemedikleri ve bunu yapanların çalıştıkları dili konuşmak için bir tesis geliştirmemeleridir.

Amerikan Yabancı Dillerin Öğretimi Konseyi, “ABD Devlet Liselerine Yabancı Dil Kayıtları, 1890-2000” başlıklı, 1976’dan 1994’e kadar yabancı dil okuyan öğrenci sayısında istikrarlı bir düşüş olduğunu buldu. 

1995’ten 2000’e kadar bu eğilim tersine çevrildi ve 2000 yılında yeni diller öğrenen öğrenci sayısı 1974’e kaydolma ile neredeyse eşleşti. Bununla birlikte, bu hala Amerikan liselerine devam eden toplam öğrenci sayısının sadece% 42,5’ini oluşturuyordu. Bu düşük sayı için olası bir açıklama, okullarımızdaki yabancı dilleri öğretmek için kullanılan metodolojiye dayanabilir.

Yabancı Dil Öğretiminde Teknolojinin Evrimi

Geçmişte yabancı dil öğretmek için kullanılan yaklaşım, öğrenciye bir dil okuyabilmeleri için yeterli kelime ve dilbilgisi sağlamaktı. Dili konuşmak onu okumak kadar önemli değildi. Dil öğretimindeki mevcut felsefe, okuma hakkında konuşmayı vurgulamaktadır.

Bugün bu amaçla karşılaşmak için, öğrencileri daha üretken faaliyetlere dahil etmek için her türlü çaba gösterilmiştir, bu da iletişim becerilerinin daha fazla kullanılmasına neden olur. Bunu yapmanın bir yolu, yabancı dil sınıfına daha fazla teknoloji dahil etmektir. Teknoloji, bu tartışmanın artışları için yazılım programları, internet ve uzaktan eğitim uydu transmisyonlarından oluşacaktır.

Yabancı dil öğretiminde teknoloji kullanımı 60 yıl önce başladı. II.Dünya Savaşı’nda ordu tarafından dil laboratuvarlarının kullanımından başlayarak, teknolojinin kullanımı o zamandan beri çok daha arttı.

1950’den 1980’e kadar yabancı dillerin öğretimi “yöntem yaşı” olarak adlandırılanlara girdi. Birbirine bağlı teyp kayıt cihazlarıyla dil laboratuvarları askeri ortamdan liselere ve kolejlere taşındı.

1960’larda ve 1970’lerde, öğrencinin teyp kayıtlarında anadili konuşmacıları dinleyerek doğru telaffuzu taklit ettiği ses-dilbilimsel yöntem, yabancı dil öğretiminde öfke haline geldi.

Video kaset tabanlı dil programlarının kullanımı 1980’lerde popüler hale geldi. Bunların en ünlüsü, “Fransızca Eylem” başlıklı Fransızca dilini öğrenmek için Capritz serisiydi. Ayrıca 1980’lerde dil çalışmasını geliştirmek için bir cihaz olarak bilgisayar ortaya çıktı.

Başlangıçta, basit kelime geliştirme programlarından oluşan bu teknoloji, tam dil öğrenme programları, öğretimler için yazma programları ve bilgisayarlı dil laboratuvar sistemlerini içerecek şekilde genişlemiştir. 1990’larda dil programları yoluyla uzaktan eğitim fırsatlarının ortaya çıkması ve yabancı dil eğitimindeki teknolojik olasılıklara eklenen uydu iletimleri üzerinden alınmıştır.

Günümüzde yabancı dillerin öğretilmesinde teknolojinin uygulamaları üç ana kategoriye ayrılmaktadır: temel dil eğitimi; dil becerilerinin pekiştirilmesi; ve hedef dilin geliştirilmesi gerekir.

Bu kategorilerin her biri birden fazla teknoloji uygulamasına açıktır. Her birinin bilgisayar programları, web siteleri ve uydu şanzımanlarından mevcut desteği vardır. Aşağıda, bir yabancı dil öğretmenin bu yönlerinin her birinin tartışılması ve teknolojinin bu öğretimi nasıl artırabileceğidir.


Yabancı dil öğretiminde teknoloji kullanımı
Teknolojinin dil öğretimine etkisi
Dil çeviri programlarının dil öğrenimine etkisi nedir


Temel Dil Talimatı

Temel dil öğretimi, yeni bir dilin edinilmesi ile ilgilidir. Bunu başarmak için teknolojiyi kullanmada üç temel teslimat modu vardır. Bunlar: yazılım programları; internet; ve uydu yoluyla iletilen bir öğretim programı kullanarak uzaktan eğitim vb.

Bunların her birinin özel gereksinimleri, avantajları, avantajları ve potansiyelleri vardır. Bugün piyasada bireysel öğrenciye yeni bir dil öğrenmeye yardımcı olan çok sayıda yazılım uygulaması var. Bunları kullanmanın iki yolu vardır. İlk olarak, öğretmen öğrencileri bir bilgisayar laboratuvarı ayarına yerleştirebilir ve öğretim diski bir dosya sunucusu aracılığıyla paylaşabilir.

Tüm öğrenciler daha sonra aynı anda temel talimatı alabilirler. Bu yaklaşımda, öğretmenin programın operasyonunda özel eğitim alması gerekecektir. Programın işletilmesine yardımcı olmak için elinizde eğitimli bir bilgisayar yardımının olması da tavsiye edilir.

İkinci bir olasılık, öğrencilerin dili öğrenmek için bağımsız bir ortamda ayrı ayrı çalışmasını sağlamaktır. Bu durumda öğretmen birincil eğitmen olarak daha çok akıl hocası olarak hareket eder. CD-ROM programı yaklaşımının avantajı, öğrencinin kendi hızında ilerleyebilmesi ve diğer öğrencilerin ilerlemesi ile kısıtlanamamasıdır.

Bu tekniğin önemli bir dezavantajı, eğer öğrenciler dili bireyler olarak inceliyorlarsa, özellikle dilin sözlü becerilerini uygulamada etkileşime girebilecekleri kimsenin olmamasıdır. Bu nitelikteki yazılım uygulamaları hakkında bilgi için iki mükemmel kaynak, öğrenme kaynakları ve öğretmen discovery şirketidir.

İnternet aynı zamanda yabancı bir dil öğrenmek için bir fırsat kaynağıdır. Yazılım programlarını kullanmak için listelenen aynı pratik değerlendirmeler de World Wide Web’in kullanımı için geçerlidir. Eğer bu kaynağı kullanacaksa, internete erişebilen bilgisayarlara sahip olması şarttır.

Bu bilgisayarların yapılandırması yazılım paketleriyle aynıdır: dilin grup eğitimi için bir laboratuvar ayarında veya bire bir öğrenme için bireysel istasyonlar olarak kullanılabilirler. Her iki durumda da bir öğretmen ya da bir akıl hocası ihtiyacı da aynıdır. Yabancı dil kursu eğitimi sunan iki büyük web sitesi vardır.

Bunlardan ilki, About.com, en kapsamlı dil sunan en kapsamlı olanıdır. Örneğin, Fransızca öğreten programı arıyorsanız, girersiniz.

Bu web sitesinde yer alan diller şunları içerir: Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japon, Latin, Rus ve İspanyolca. Parlo.com, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca’da eğitim sunan başka bir site. Bu sitenin adresi www.parlo.com’dur. Yazılım uygulamalarında olduğu gibi, öğrencileri izlemek için bir öğretmen bulunmalıdır.

Yabancı bir dil öğretme olasılığı, uydu iletimi ile gönderilen uzaktan eğitim tekliflerinden birini kullanmaktır. Bu hizmetin ana sağlayıcısı, Uydu Eğitim Kaynakları Konsorsiyumu (SERC). SERC, uydu iletimi yoluyla yabancı diller sunmanın öncüsü oldu. Lise düzeyinde Alman, Fransızca, Japonca ve Latin’de eğitim sunmaktadır. Ayrıca ilkokul ve ortaokul öğrencileri için tasarlanmış bir İspanyol programı sunmaktadır.

Bu teknolojiyi kullanırken katılması gereken birkaç faktör vardır. Bunlardan en önemlisi, programın işletilmesi için gerekli ekipmanın elde edilmesidir. Bir uydu yemeği satın alınmalı, okulda uygun bir yerde bulunmalı ve vandalizmden korunmalıdır.

Sinyali uydu çanağından almak ve programı belirli bir sınıfa yönlendirmek için alım ve dağıtım ekipmanı gereklidir. Programı başarıyla çalıştırmak için bir televizyon monitörü, hoparlör ve özel bir telefon hattı da gereklidir.

Özel telefon hattı ve konuşmacı telefon, öğrenciler ve kursu sunan öğretmen arasındaki iki yönlü iletişimi kolaylaştırır. Son olarak, birisinin tüm sistemin uygun şekilde çalışması konusunda eğitilmesi önemlidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir