Kablosuz Ağlar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Kablosuz Ağlar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

17 Aralık 2021 Kablosuz ağ kurma Kablosuz Ağ Sistemleri Kablosuz ağ Teknolojileri Kablosuz Ağlar Ders Notları Kablosuz ağlar Nedir Kablosuz ağlar nelerdir 0
Lojistik Sağlayıcıları

Kablosuz Ağlar

Kablosuz ağlar, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların, bir kablo veya başka bir fiziksel bağlantı yerine hava yoluyla sinyal iletimlerini kullanarak birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar. Ses, video ve veri gibi bilgilerin tümü kablosuz ağlar üzerinden iletilebilir. Hücresel telefon ağları, kablosuz yerel alan ağları, uydu çağrı ağları, radyo ağları ve hatta baz istasyonlu kablosuz telefonlar, kablosuz ağların yaygın örnekleridir.

Kablosuz ağlar en yaygın olarak belirli frekanslardaki radyo dalgalarını kullanır. Ancak elektromanyetik spektrumdaki diğer frekanslar, kızılötesi dahil kablosuz ağlar için de kullanılır. Kablosuz ağlar, kablosuz ağlarının kapsama alanı içinde kaldıkları sürece dünyayı dolaşırken insanlar için yeni mobilite seçenekleri açmıştır.

Kablosuz ağ yeni değil. Mağara adamları kısa mesafelerde iletişim kurmak için sesler çıkardı. Kızılderililer daha uzun mesafelerde iletişim kurmak için duman sinyallerini kullandılar. Kablosuz iletişim 1898 yılında ilk kablosuz telgraf sistemi ile başlamıştır. Yeni olan, verileri radyo dalgaları üzerinden dijital biçimde iletmek için kablosuz ağların kullanılmasıdır.

Günümüzde kablosuz ağlar denildiğinde, insanlar genellikle bir verici ve bir alıcı kullanarak iki cihaz arasında bilgi taşımak için radyo dalgalarını kullanan sistemlere atıfta bulunmaktadır. Hücresel telefon sistemleri, günümüzde en yaygın kablosuz ağdır. Kablosuz yerel alan ağlarını (WLAN’lar) oluşturan bilgisayar ağları için kablosuz teknolojinin kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Bu girdinin geri kalanı WLAN’lara özeldir.

Kablosuz yerel alan ağları, on yıldan fazla bir süredir ticari olarak mevcuttur ve teknolojinin standardizasyonu, düşen maliyetler, artan iletişim hızı ve kullanıcılara sağladığı mobilite dahil olmak üzere çeşitli faktörler nedeniyle artık kitlesel pazarda benimsenmiştir. WLAN’lar henüz okullarda ve işletmelerde kablolu ağların yerini almıyor, ancak halihazırda mevcut olan kablolu yerel alan ağlarını genişletiyorlar. Günümüzde kablosuz alan ağlarını evlerde ve bazı küçük işletmelerde tek ağ ortamı olarak bulmak yaygındır.

En yaygın WLAN standardı, bilgi işlem cihazlarının tıpkı kablolu bir ağ üzerinden olduğu gibi İnternet protokolünü kullanarak iletişim kurmasını sağlayan IEEE 802.11 Ethernet standardıdır. Standartlar, birden fazla üreticinin kablosuz cihazlarının birlikte çalışmasına izin verir. Bugün bilgisayar ağları ve cep telefonu ağları için Kuzey Amerika ve Avrupa kablosuz standartları bağımsız olarak mevcuttur, ancak insanların gezegende daha sorunsuz bir iletişim sistemi içinde dolaşmasına izin veren uluslararası standartların ortaya çıkması beklenmektedir.


Kablosuz ağlar Nedir
Kablosuz ağlar nelerdir
Kablosuz ağ wifi midir
Kablosuz Ağlar Ders Notları
Kablosuz Ağ Sistemleri
Kablosuz ağ Özellikleri
Kablosuz ağ Teknolojileri
Kablosuz ağ kurma


Kablosuz ağlar, erişim noktaları ve kablosuz ağ kartları kullanılarak hemen hemen her yere yerleştirilebilir. Kablosuz erişim noktaları, baz istasyonlarına çok benzer şekilde kapsama alanını oluşturacak şekilde kurulur, ancak genellikle birbirinden 50-200 fit mesafede bulunur. Her erişim noktası bir güç kaynağına ve genellikle kablolu bir Ethernet’e bağlıdır.

Kablosuz ağ erişim kartları, insanların erişim noktalarıyla kablosuz olarak iletişim kurmasını sağlamak için bilgisayarlara ve diğer mobil cihazlara takılır. Kablosuz cihazlar, kendi aralarında bir erişim noktası içermeyen geçici ağlar oluşturacak şekilde bile yapılabilir. On yıl önce ilk WLAN’ların hızı saniyede yalnızca 1 ila 2 megabit (Mbps) idi.

Yeni nesil ve hala yaygın olan WLAN’lar, 2,4 gigahertz’de (GHz) çalışan ve 11 Mbps’lik bir iletişim hızı sağlayan IEEE802.11b standardını temel alır; bu, 100 Mbps’deki kablolu Ethernet hızının yaklaşık onda biri kadardır. Bu kablosuz ağların hızı, e-posta, web’de gezinme ve ses iletimleri için yeterince hızlıdır.

IEEE802.11a standardını kullanan en yeni WLAN hızı, 5 GHz frekans bandında 20 Mbps hızında iletim yapabilir, bu, titreşimsiz dijital video için yeterli hızdır. Ancak, bir kablosuz ağın toplam kullanılabilir bant genişliği, herhangi bir zamanda ağdaki kullanıcı sayısı arasında paylaşılır.

WLAN tasarımcıları arasında, her bir kablosuz erişim noktasının eşzamanlı kullanıcı sayısıyla ilgili pratik sınırları ortaya koyan pratik kurallar vardır (örneğin, e-postaları kontrol eden elli sıradan kullanıcı veya dosyaları indiren beş uzman kullanıcı).

Güvenlik, kablosuz ağları dağıtırken dikkate alınması gereken ciddi bir konudur. Kablosuz ağa kimlerin erişebileceğini sınırlamak ve bilgilerin iletilirken güvenliğini sağlamak birincil ilgi alanıdır. Güvenlik teknolojileri, kablosuz kapsama alanında hareket eden ve ağ korsanlarını geride bırakmak için geliştirilmeye devam eden kişiler tarafından gündelik kullanımı hariç tutar.

Kablosuz eşdeğer gizlilik adı verilen veri şifreleme teknikleri, bilgileri güvende tutmak için kablosuz ağlarda yerleşiktir. Yetkisiz erişimi daha sorunlu ve daha az olası hale getirmek için çoklu ve katmanlı güvenlik biçimleri kullanılarak kablosuz ağlar okullar ve işletmeler için makul ölçüde güvenli hale getirilebilir.

Kablosuz ağlar bilgi iletmek için elektromanyetik dalgalar kullandığından, dalganın frekansı ve vericinin gücü Amerika Birleşik Devletleri’nde ve diğer ülkelerde katı güvenlik düzenlemeleri dahilinde tanımlanmıştır. 2,4 GHz ve 5 GHz vericiler son derece düşük güçte çalışırlar (1 watt’tan fazla değil ve Amerika Birleşik Devletleri’nde tipik olarak yaklaşık 100 miliwatt) ve bir sağlık riski olarak kabul edilmezler.

Kablosuz cihaz kullanıcıları için en görünür teknik zorluklardan biri, mobil kablosuz cihazlara güç sağlarken pil ömrüdür. Bir ağa bağlanmak geçmişte kalmış olabilir, ancak sık pil değişimi veya şarj, kablosuz mobil kullanıcılarının olağan bir ihtiyacı haline gelecektir. Artımlı iyileştirmeler yapıldıkça artan pil ömrü ihtiyacı ele alınmaktadır.

Kablosuz ağ oluşturmanın teknik zorlukları ele alınmaktadır. Kullanıcı kabulü hızlanıyor. Kablosuz ağların getireceği bir sonraki zorluklar muhtemelen teknolojinin getirdiği sosyal ve davranışsal sorunları içerecektir. Bu sorunlardan bazılarıyla karşılaştık. Örneğin, bir cep telefonu araması, telefonla kablosuz bir bağlantı kurulabildiğinde teknik olarak mümkündür, ancak sosyal adetler artık cep telefonu aramasının kabul edilebilir olduğu ve olmadığı zamanları ve yerleri sınırlandırmaktadır.

Nasıl e-posta kullanıcılarının artık bir iletişim ortamı olarak e-postanın uygun olup olmadığını anlamaları gibi, kablosuz ağ kullanıcıları da erişimin ne zaman mümkün olduğu ve ne zaman uygun olduğu arasındaki farkı öğreneceklerdir. İnsanlara ve bilgilere erişim, uzay ve zamandaki konumumuzla ilişkisiz hale geldikçe, içinde yaşadığımız bağlamlara uyması için kablosuz ağları kullanımımıza teknik olmayan sınırlamalar koymamız gerekecektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir