Kullanıcının Gizliliği – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Kullanıcının Gizliliği
WebRUM’un benimsenmesi için, bireysel kullanıcıların anonimliklerini korumalarına, ancak yine de bireysel kullanıcı oturumlarının kaydedilmesine izin vermesi gerekir. RLS, kullanıcının IP adresini veya ana bilgisayar adını kalıcı ancak anonim hale getirerek (örneğin, bir karma işlevi kullanarak) ve bunu WebRUM’a ileterek bunu zorlar.
Bu şekilde, aynı kullanıcı oturumundan gelen farklı HTTP isteklerinde kullanılan aynı tanımlayıcı kalıcı olabilir, ancak WebRUM bunu belirli kullanıcıyı tanımlamak için kullanamaz. Tek bir IP adresinin, bir alan adı sunucusu tarafından hizmet verilen birden çok kullanıcının bulunduğu bir konumu temsil ettiği durumlarda; çerezler, kullanıcıların izleme hizmetinden çıkma olanağına sahip oldukları sürece, bireysel kullanıcıları tanımlamak için kullanılabilir.
Bu şemalardan herhangi biri, yalnızca aynı bilgisayar üzerinden gelen aynı kullanıcıyı tanımlayacaktır; kullanıcı tamamen başka bir yerden veya aynı ağdaki farklı bir bilgisayardan geldiyse aynı kataloglamanın yapılmasına izin vermezlerdi.
Kaynak Sahibinin Gizliliği
Tüm kaynak sahipleri, kaynaklarının izlenmesini istemeyecektir. Bu nedenle model, kaynak sahibinin izleme hizmetinden çıkabileceği bir mekanizma gerektirir. Şu anda, Web örümceklerinin (örneğin, arama motoru indeksleme tarayıcıları) bir Web sunucusuna erişimini kısıtlamak için tasarlanmış ve artık yaygın olarak benimsenen Robotları Dışlama Protokolünü bu amaç için kullanmayı düşünüyoruz. WebRUM, hangi kaynakların izlenebileceğini ve izlenemeyeceğini belirlemek için protokolü kullanabilir.
WebRUM Tarafından Depolanan Bilgileri Tanımlama
WebRUM tarafından yakalanan bilgiler, mevcut Web sunucusu günlük dosyalarında bulunanların ve istemcinin HTTP istek başlığının bir birleşimidir. En yaygın iki günlük dosyası biçimi olan Ortak Günlük Biçimi ve Genişletilmiş Ortak Günlük Biçimi ile uyumlu günlük dosyaları tarafından depolanan bilgileri gösterir.
Görülebileceği gibi, İstek İşleme Süresi gibi bu bilgilerin bir kısmı sunucuya özeldir ve bu nedenle WebRUM’u kullanmazken, Yanıt Kodu gibi diğer bilgi öğeleri sunucu tarafından döndürülür ve dolayısıyla geri gönderilmez. erişilebilir. Bu nedenle, WebRUM bu günlük dosyalarından elde edebildiğini ve ayrıca HTTP isteğinden çıkarılan bazı bilgi öğelerini kullanmalıdır. WebRUM’un saklaması gereken minimum bilgi setini gösterir.
WebRUM Bilgilerine Erişme
Belirli bir kaynak hakkında bilgi almak için, bir istemci uygulamasının kaynağın adına (genellikle URL’si) ve bir WebRUM RR’ye ihtiyacı vardır. Kaynak adı, o kaynağın kullanım bilgilerini depolayan WebRUM düğümünü tanımlayan WebRUM’da bir dizin görevi görür.
Uygun düğüm bulunduğunda, ondan gerekli bilgilerin alınması, kullanıcının yapmak istediği sorgunun türüne bağlı olacaktır. Bunu kolaylaştırmak için, kullanıcının HTTP aracılığıyla uygun WebRUM düğümüne XML olarak biçimlendirilmiş SQL benzeri bir sorgu göndermesini sağlayan yeni tanımlanmış XQuery sorgu dilini kullanmayı amaçlıyoruz. Ancak şu anda bu özellik tanımlanmamıştır.
Google gizlilik ve güvenlik
Google gizlilik Politikası son güncelleme
Gizlilik Politikası
Gizlilik politikasını kaldırma
Apple veriler ve gizlilik giriş
Google gizlilik modu
Google gizlilik ayarları
Telefonda gizlilik ayarları
WebRUM Uygulamaları
WebRUM tarafından yanıtlanabilecek sorgu türlerine ilişkin bazı örnekler şunları içerir:
• Web’deki en/en az popüler kaynaklar/resimler/Web sayfaları vb. nelerdir?
• En çok/en az popüler olan kaynaklar zaman içinde nasıl değişti?
• Önemli olaylar sırasında (örneğin, Kraliçe’nin Altın Yıldönümü, 11 Eylül) en çok/en az popüler olan kaynaklar nasıl değişti?
• Web’de en popüler diller hangileri?
• Web’i en çok/en az hangi ülkeler kullanıyor?
• Belirli bir zaman diliminde kaç bayt bilgi aktarılır?
• Kaç kaynak/resim/Web sayfası/vb. Web’de var mı?
Bu tür istatistikler, çevrimiçi toplumun ve genel olarak toplumun değişen doğası hakkında fikir verir. Bununla birlikte, WebRUM, aşağıdaki alt bölümlerde açıklandığı gibi, şu anda sağlanamayan diğer hizmetlerin sağlanması için bir platform görevi de görebilir.
Gelişmiş Gezinme
WebRUM, kullanıcı tıklamadan önce bir köprü hakkında dinamik olarak bilgi sağlayarak kullanıcının Web’de gezinme yeteneğini geliştirebilir. Bu şekilde, kullanıcı, bir isabetle “ödüllendirmeden” önce, köprü tarafından başvurulan kaynağı görüp görmeyeceği konusunda daha bilinçli bir karar verebilir.
Bunun nasıl başarılabileceğini göstermektedir. Bir proxy sunucusu, istemcinin bir Web sayfası talebini yakalar ve Web sayfası içindeki köprülerin kaç kez tıklandığını belirlemek için WebRUM’u sorgular. Ardından proxy, kullanım bilgilerini dinamik olarak Web sayfasına ekleyerek kullanıcının her bir köprünün popülerliğini bir bakışta görmesini sağlar.
Bu, WebRUM bilgilerinin kullanıcı gezinmesini geliştirmek için nasıl kullanılabileceğinin önemsiz bir örneğidir. Diğer çalışmalar, kullanıcıların gezinme davranışında, gezinmeyi daha da geliştirmek için WebRUM bilgilerine daha karmaşık buluşsal yöntemlerin uygulanabileceğini gösteren güçlü düzenlilikler buldu.
Web’in Trafik Modellerinin Grafiklerini Çıkarma
Web’in yapısını göstermeye çalışan birçok deney yapılmıştır. Bununla birlikte, her araştırmacı, deneylerini yürütmek için (genellikle küçük) bir kullanıcı örneğinden gerekli verileri elde etmek için değerli zaman ve kaynaklar harcamak zorunda kalmıştır. WebRUM, uygun araçlarla çıkarılabilen, anında erişilebilir veriler sağlayarak bu tür deneylere büyük ölçüde yardımcı olabilir.
Ek olarak, WebRUM, Web sitesi sahibine aşağıdakiler gibi bilgiler sağlayan dinamik grafikler sağlayarak çok daha fazla ayrıntı sağlayabilecektir:
• Sahibin kaynağına bağlanan hangi köprüler en çok/en az trafiği sağlıyor?
• Sahibinin kaynağına bağlanan Web sayfalarını kaç kişi ziyaret ediyor?
• Bir Web sayfası, sayfanın diğer kaynaklara yönlendirdiği trafiğe kıyasla, sahibinin kaynağına ne kadar trafik yönlendirir?
• Web’deki hangi köprüler en çok/en az trafiği sağlar?
Sorunlar ve Daha Fazla Çalışma
WebRUM, toplumun değişen çıkarlarını keşfetmek için benzersiz bir araç sağlayarak Web’in doğasını temelden değiştirebilir. Ancak, başarılı bir şekilde dağıtılması için ele alınması gereken bir dizi sorun vardır:
• WebRUM, RLS’nin geniş çapta benimsenmesine dayanır: RLS hala prototip biçimindedir ve bu nedenle WebRUM yakın gelecekte geliştirilemez. Ancak, iki sistem birbirinden ayrılarak gerektiğinde WebRUM’un kendi kendini desteklemesini sağlar.
• Performans: WebRUM, 4 milyardan fazla bağımsız düğümü destekleyecek şekilde ölçeklenebilir. Ancak, her bir düğümdeki işleme ve ağ talepleri, kendisine gönderilen sorguların niteliğine ve hacmine bağlı olarak çok büyük olabilir. Ek olarak, WebRUM düğümlerinden gelen bilgileri harmanlamak, sistemin yükünü ve ağ genel giderlerini artıracaktır. Daha fazla çalışma, yükü yönetmek için sonuçları ortak sorgulara basitçe döndüren önbelleğe alma tekniklerinin ve farklı önbelleğe alma sunucularının kullanımını incelemelidir.
• Güvenlik: WebRUM düğümleri, Hizmet Reddi saldırılarına karşı risk altında olabilir. Ayrıca, kullanım bilgilerini yalnızca orijinal RLS Konumlandırıcılarının sağladığından emin olunmalıdır.
Apple veriler ve gizlilik giriş Gizlilik Politikası Gizlilik politikasını kaldırma Google gizlilik ayarları Google gizlilik modu Google gizlilik Politikası son güncelleme Google gizlilik ve güvenlik Telefonda gizlilik ayarları