Öğrenme Stilleri ve Bilgi Sunumu – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Öğrenme Stilleri ve Bilgi Sunumu – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri

16 Ocak 2022 Öğrenme stilleri - ppt Öğrenme STİLLERİ ilkokul etkinlikleri Öğrenme stilleri pdf Öğrenme STİLLERİ TESTİ PDF 0
Bilişim Mesleğinde Kadınlar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Öğrenme Stilleri ve Bilgi Sunumu

Varsayımımız, öğrenci bilgi sunum biçimlerinin (zihinsel süreç) çevrimiçi etkileşimi (dışa dönük eylemler) etkilediğiydi. Çevrimiçi bir deneyimin ardından, öğrencilere genel olarak nasıl öğrendiklerine dair bir öz yansıtma sorusu sorduk. Bir öğrenci dedi ki:

a) Okulda çapraz referans, çapraz referans, çapraz referans yapmayı öğrendim, şimdi bir harita incelemesinden bir şey görebiliyorsam ve çalıştığımız şeyi neredeyse hayal edebiliyorum ama aklımdaki bölümlerde ve bunu çok daha iyi anlıyorum ve ayrıca renkle – renkli notlarımda çünkü rengi kafamda canlandırabiliyorum ve bunu düşünüyorum ve onur açısından uygulamada öğrendiklerini anlama açısından harika buldum

Yukarıdaki ifade, öğrencinin bir bütüncül (“harita incelemesinden” çıkarsanan) ve ileri düzey düzenleyici (çapraz referansla önerilen) olduğunu ileri sürer. Temsil için renklerin kullanılması öğrencinin bir görüntüleyici olduğunu gösterir. Benzer bir öğrenme stili başka bir öğrenci tarafından belirtilmiştir:

b) Ben renkli bir çocuğum, öğrendiğim her şeyi renkli ve resimlerle vurgulamayı seviyorum ve öğrenmem gereken malzemenin ne olduğuna dair bir genel bakış görebilirsem, fantastik, hayal edin ve hatırlayın. 

“Zihin haritaları en iyisidir” ve “genel bakış” sözcüklerinde önerilen, öğrencinin bir whohst olmasıdır. Başka bir öğrenci bildirdi,

c) Oldukça açık bir öğreniciyim, çok araştırma yapıyorum, okumayı seviyorum bu yüzden gidip bir sürü bilgi alıyorum ve beynimde düzenlemeye çalışıyorum ve insanlarla tartışıyorum.

Bu ifadede öğrenci, araştırmadan elde edilen bilgileri filtrelemek için insanlarla tartışmaları kullanır. Bu “filtreci” yaklaşım, McLoughlin’in kategorilerinden biri değildir, çünkü bu durumda öğrenci, gelişmiş bir organizasyonun aksine geç bir organizatördür. Bununla birlikte, “insanlarla tartışma yapmak”, sözelleştirici bir öğrenme stili önermektedir. McLoughlin’in kategorilerine tam olarak uymayan bir başka öğrenme stili de “pratik” bir öğrenme stiliydi.


Öğrenme stilleri – ppt
Öğrenme stilleri pdf
Öğrenme STİLLERİ TESTİ PDF
Öğrenme Stilleri
Öğrenme STİLLERİ slayt
Öğrenme STİLLERİ ilkokul etkinlikleri
Kolb öğrenme stilleri
Öğrenme stilleri etkinlik


d) Her zaman çok pratik bir insan oldum, bu yüzden öğrendiklerimi hayatımın farklı alanlarına uygulamayı ya da hayatımın diğer alanlarında öğrendiklerimle ilişkilendirmeyi seviyorum, aksi halde sadece kavramları anlamakta gerçekten zorlanıyorum bazı pratik uygulamalara sahip olmadan.

Bir “pratikçi” için bilginin pratik uygulamasına duyulan ihtiyaç kritiktir ve metnin temsil edildiği yapıyı sağlayan uygulamadır. Ancak bilgiyi bir kişinin beyninde sıralamak gerekir.

(c)) öğrencinin hafızası olduğunu varsayar. Sorun şu ki, bu öğrencinin ifade ettiği gibi her öğrencinin hafızası yoktur:

e) Garip bir öğrenme yöntemim var çünkü hiçbir anım yok. Bana mantıklı gelene kadar her şeyi okumak zorundayım. Elime geçen her şeyi okuyorum ve sonunda yapmamız gereken görev açısından her şey anlam kazanmaya başlıyor, aklımda kalanlar bunlar, geri kalan her şey gitmeli… Yapamam. notlar al… Hafızam yok o yüzden genel bilgi olana kadar okunuyor ve oradan çalışılıyor ve ayrıca kafamda bir şeyler düzenli tutuluyor.

Asistan bir yapı temeli olarak kullanılır ve “sağduyulu olana kadar okuma”, öğrencinin okumalar koleksiyonunu bütünün resminin bir parçası haline getirdiğini görmenin bir yolu olabilir. Bu yaklaşım öğrencinin analitik olduğunu gösterir. Bir öğrencinin kendisi için nasıl çalıştığını şöyle söyledi:

f) Ve ayrıca okuma ve yazma, sadece tek başına okumak değil, sadece notlar olsa bile yazmak, sadece yazmak beyninizden geçirmenin ikinci bir yoludur ve sonra aynı zamanda öğrendiklerimi bölümlere ayırdığımı ve Düzenli bir bakış açısı için harika olan kurslarım ama aynı zamanda benim için bazen daha büyük bir resmi gözden kaçırma eğiliminde olduğumu ve yaptığımız altı kursun hepsinin birbirine bağlı olduğunu ve bazen bu bağlantıları gözden kaçırdığınızı görüyorum.

Yazma ve öğrenmenin bölümlere ayrılmasını içeren öğrenme yaklaşımı, bilginin bir parçalar topluluğu olarak ele alınmasını, dolayısıyla analitik bir tarz önerir. Not almak, bir metin sorgulama biçimidir ve bu nedenle öğrenci bir tür Sözelleştiricidir. Not alma bazı öğrenciler için işe yararken, diğerleri unutmalarına yardımcı olacak yaklaşımları benimser.

g) Sanırım oldukça garip bir öğreniciyim çünkü olabildiğince fazla bilgi edinmeyi ve sonra neye ihtiyacım olduğuna karar vermeye çalışıyorum, böylece her şeyi alıyorum, elimden gelen her şeyi okuyorum, hepsini tıkıyorum ve sonra ne olduğuna karar veriyorum. önemli ve neyin önemli olmadığını unutuyorum ve sadece önemli olanı alıyorum.

Öğrenenin neyin önemli olabileceğini belirlemede bir referans noktasına sahip olduğu varsayılsa da, öğrencinin bilinçli olarak unutmayı seçmesi önemli bir özelliktir. Bu nedenle, bu “unutucu öğrenme stili, McLoughlin’in kategorilerinin hiçbirine uymuyor.

Bir sonraki bölümde, bir aracılık aracının (DFAQ) öğrenme stillerini nasıl etkilediğini tartışacağız.

DFAQ etkileşiminin öğrenme stilleri üzerindeki etkisi

Bu bölümün temelindeki önerme, bir aracılık aracının (DFAQ) kullanıcıların davranışlarını öğrenme stillerini etkileyecek şekilde modellemesidir. Öğrenciler, öğrenme stillerini aracın tasarımına uyacak şekilde uyarladıklarını bildirdi. Bir öğrenci yüz yüze etkileşimi DFAQ aracılı etkileşimle şu şekilde karşılaştırdı:

h) Kendinizi oldukça açık bir şekilde ifade etmeniz gerektiğini öğrendim çünkü siz bir sohbetteyken karşınızdaki kişi size soruyu anlamadığını söyleyecek ya da daha fazlasını söyleyebilir misiniz, her şeyi hemen oraya koymanız ve tam olarak ne olduğunu bilmeleri için sorularınızı olabildiğince açık “Yardım eder misin?” yerine soruyorsun.

Açıklama, DFAQ’ın öğrencileri “her şeyi hemen ortaya koymaya” teşvik ettiğini ve böylece düşüncelerin önceden organize edilmesini teşvik ettiğini (bir aracın bir Analitik öğrenme stilini modellediğini düşündürür) önerir. Okuyucuyu düşünerek mesaj gönderme ihtiyacının farkına varılması, “konuşma” eğilimini akla getirir ve ayrıca DFAQ’nun öğrencileri bir Verbalizer öğrenme stiline yönlendirmiş olabileceğini ima eder.

i) “Sanırım bazen doğru ifade edemediğini hissediyorsun. Çok fazla konuşma olacak, oldukça uzun olacak ve ben de bunu doğru dürüst ifade edemeyeceğimi düşündüm” ifadeleri yer alır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir