Gelişmiş İşbirliği Teknolojisi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Sonuç
Bu yazıda, farklı bireysel öğrenicilerin çevrimiçi etkileşim kurma biçiminin kısmen bireysel öğrenme stillerinden etkilendiğini ve etkileşim ortamının veya aracı aracın çevrimiçi etkileşimi şekillendirdiğini, dolayısıyla kullanıcıların davranışlarını modellediğini göstermeye karar verdik. Bu fenomeni araştırmak için, metin tabanlı anonim bir araç, altı aylık bir kursta çevrimiçi etkileşimi kolaylaştırdı. Öğrenciler, kendi öğrenme stilleri ve çevrimiçi etkileşimi nasıl deneyimledikleri hakkında rapor verdiler.
McLoughlin’in bilişsel stile uygun bilgi sunumu biçimleri, zihinsel durumda somutlaşan öğrenen özellikleri ile dışa dönük bir eylem olarak metin sunumu arasındaki ayrımdan dolayı yorumlayıcı bir analize rehberlik etmek için kullanıldı. Makale, bazı öğrenme stillerinin (örneğin, “pratikçi”, “filtreci” ve “unutucu”) McLoughlin’in sınıflandırmasına tam olarak uymadığını göstermiştir.
Ayrıca, aracın bazı özellikleri belirli öğrenme stillerini etkili bir şekilde desteklemiş olsa da, diğer öğrenicilerin öğrenmelerini aracın tasarlanma şekline uyarladığını göstermiştir. Öğrenme stilinin karmaşık bir olgu olduğu ve bağlama bağlı olarak dinamik olabileceği, öğrenme stillerinin farklı yönlerinden çıkarılabilir. Öğrenme ortamlarının tasarım zorluklarından biri, öğrenme stilleri çeşitliliği için nasıl tasarım yapılacağı ve tasarım seçimlerinin çeşitli öğrenme stilleri üzerindeki etkisinin anlaşılmasıdır.
Son olarak, aşağıdaki önerileri sunuyoruz:
- Çevrimiçi etkileşim, göndericinin, alıcının anlamasına izin verecek şekilde mesajlar oluşturmasını gerektirir. Bir kullanıcının öğrenme stili çevrimiçi etkileşimi etkiler ve kullanıcının aktif mi yoksa pasif bir katılımcı mı olacağını belirler.
- Araçların tasarımı, ayrıntılı bilgiye, özetlere, metin biçimlerine ve görsel temsillere ihtiyaç duyan kullanıcılara hitap etmelidir. Bu çeşitli biçimlerdeki bilgilere pencereler sağlamak, çeşitli öğrenme stillerinin ihtiyaçlarına hizmet edecektir.
- Öğrenme stilleri, kategorize edilemeyen karmaşık sosyal olgulardır.
yüzeysel ve deterministik taksonomileri kullanarak. Öğrenme stilleri analizi, kullanıcı gereksinimlerinin bir parçasını oluşturmalıdır. - Bir çevrimiçi aracılık aracı tarafsız değildir, ancak görevleri gerçekleştirmek için öğrenme stillerinin nasıl kullanıldığı da dahil olmak üzere öğrenenlerin davranışlarını modeller. Sistemler veya araçlar genellikle tasarım önyargıları ve tercihleri ile şekillenir. Çevrimiçi etkileşimin başarılı arabuluculuğu, başarılı olmaları için bireysel stillerin sağlandığını varsayar.
- Öğrencilerin ister çevrimiçi ister yüz yüze olsun farklı öğrendiklerini ve tek bir pedagojik tasarımın tüm öğrenme stillerine uymayacağını kabul etmek, eğitim açısından etkili çevrimiçi öğrenme ortamlarının tasarımlarına yol açmalıdır. Sosyal farkındalığın çevrimiçi öğrenme stilleri üzerindeki etkisi hakkında daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.
Gelişmiş İşbirliği Teknolojisi ile Öğretim
Bu belge, popüler, mevcut bir işbirliği teknolojisinin sınırlamalarının üstesinden gelmek için gelişmiş işbirliği teknolojisi kullanıldığında öğrenme sürecinde öğrenilen dersler ve bazı beklenmedik dönüşümler sağlar. Bu ileri düzey lisans ve lisansüstü bilgisayar ve bilgi bilimleri derslerinde yürütülen faaliyetler, organizasyonlarda işbirlikçi bilgi çalışmasındaki etkinliklerin çoğunu tekrarlar. Bu nedenle, öğrenilen dersler, genel olarak diğer türdeki ortak bilgi çalışmalarının dönüştürülmesine uygulanabilir olmalıdır.
Benimsenmeyen yeni teknoloji başarısız olur! Yeni teknolojinin olası kullanıcıları “yeni takım yorgunluğu” yaşıyor. Öğretmenler, yeni teknolojinin kurumsal kullanımları gibi, yeni teknolojinin yerine getirilmeyen vaatlerine ve teknolojiyi öğrenmek ve kullanmak için artan yüklere karşı temkinlidir. Öğretmenler, yaptıkları işe “doğal olarak” entegre olan öğretim süreçlerinde iyileştirmelere ihtiyaç duyarlar.
Bilim ve teknolojinin ülkelerin gelişmişliği açısından önemi
Teknolojisi gelişmiş ülkeler sıralaması 2020
türkiye’deki teknolojik gelişmeler 2021
Bilim teknoloji ve ekonomi arasındaki ilişki nedir
türkiye’nin teknolojik gelişimi
Teknoloji kullanımına göre ülkelerin sınıflandırılması gelişmiş ülkeler
Dünyadaki teknolojik gelişmeler Nelerdir kısaca
Az gelişmiş ülkeler
Teknolojiye dayalı en iyi çözümler, öğretimin gelişeceği, öğrenicilerin başarılı olacağı ve teknolojinin varlığının kaybolacağı şekilde mevcut beceri ve bilgilerden yararlanarak cezbeder, yani teknoloji destekli dönüşümsel öğretimin başarılı bir şekilde benimsenmesi gizlilik gerektirir! Yeteneğin teknoloji tarafından etkinleştirildiği gerçeği kaybolurken, eğitim süreci sırasında ihtiyaç duyulduğunda artan talimat verme yeteneği ortaya çıkmalıdır, yani geliştirmeler aşamalı olarak entegre edilmeli ve gerektiği gibi, tam zamanında mevcut olmalıdır.
Dönüşümün farkındalığı, yalnızca, daha başarılı öğrenciler geliştirmek için kişinin nerede olduğunu ve ileri teknolojinin kullanımında ne kadar ilerlediğini düşünerek gerçekleşmelidir. Birçoğu işbirlikçi öğrenmeyi zamanı gelmiş bir yenilik olarak görse de sorunlar devam ediyor.
Bu makale, öğrenme sürecini beklenmedik şekillerde dönüştüren gelişmiş işbirliği teknolojisinin kullanımını açıklamaktadır. Bu ileri düzey lisans ve lisansüstü bilgisayar ve bilgi bilimleri derslerinde yürütülen faaliyetler, organizasyonlarda işbirlikçi bilgi çalışmasındaki etkinliklerin çoğunu tekrarlar.
Bu makale, bizi yeni bir şey denemeye iten popüler, mevcut bir işbirliği teknolojisinin sınırlarını tartışıyor; işbirlikçi süreçleri tam olarak desteklemek için daha uyumlu mimariler oluşturmanın bir yolu olarak grup süreçlerini saran İşbirliği Zarfları”^’ kavramını gözden geçirir; ortak eserlerin birlikte gelişimini tartışır; kullanılan yeni teknolojiyi tanımlar; ve genel olarak diğer ortak bilgi çalışmasının dönüştürülmesine uygulanabilir olması gereken öğrenme sürecindeki öğrenilen dersleri ve bazı beklenmedik dönüşümleri araştırır.
Mevcut İşbirliği Teknolojisiyle İlgili Sorunlar
İşbirliği teknolojisinde işlevsellik açısından örtüşme olsa da ve bu teknolojiler tamamlayıcı bir şekilde kullanılabilirken, işbirliği teknolojisini üç işlevsel kategoriye ayırmakta fayda var:
=> İnsanların aynı anda aynı yerde olmama sınırlamasını aşan, yüz yüze görüşebilecekleri ve belgeler gibi ortak eserleri paylaşabilecekleri teknoloji. Buna Anında Mesajlaşma gibi gerçek zamanlı teknolojiler dahildir; web-, video- ve tele-konferans; ve Microsoft’un Net Meeting gibi uygulama paylaşımı. Bu aynı zamanda e-posta, e-posta ve ekler gibi asenkron teknolojileri de içerir; LAN’larda ve WEB’de paylaşılan klasörler; ve sohbet ve zincirleme tartışmalar.
=> Eserlerin birlikte geliştirilmesine yardımcı olan teknoloji. Spesifik olarak, ortak yapıtları planlama, yaratma, değerlendirme, müzakere etme ve birleştirmedeki sosyal, bilişsel ve prosedürel karmaşıklıkların üstesinden gelmeye yardımcı olan teknoloji.
=> Bağımsız olarak tamamlanabilen ancak başkalarıyla ilişkili görevlerin koordinasyonuna yardımcı olan teknoloji. Buna iş akışı ve proje yönetimi teknolojisi dahildir.
Genel olarak, mevcut e-öğrenme teknolojisi, öğrencilerin daha karmaşık ve açık uçlu görevleri çözmelerini desteklemek yerine içerik dağıtımına odaklanır. Çoğu işbirliği teknolojisi, insanların aynı anda aynı yerde olamama sınırlamasının üstesinden gelmeye çalışırken sıkışmış görünüyor. Bir karatahtanın elektronik versiyonu olan Blackboard ”’^, eğitimde kullanılan ve bu kategoriye uyan popüler bir işbirliği aracıdır.
Blackboard”’**, çoğunlukla ders programı, sınıf belgeleri ve sunumlar gibi çeşitli yapıtları depolamak için kullanılan tipik portal tabanlı mimaridir; ve sohbetler ve zincirleme tartışmalar gibi çok az kullanılan eklenti araçlarına sahiptir. Blackboard'”^’da, bir sınıf tarafından görüntülenmek ve güncellenmek üzere bir belgeye erişim isteniyorsa, tipik olarak aşağıdakileri yapmalıdır:
1) bir dizi Web sayfasından belgeye gidin;
2) indirin;
3) indirilen konuma gidin;
4) uygulamada açın;
5) değiştirin;
6) dosya sistemine kaydedin;
7) BlackboardT^*’da silin; ve
8) Blackboard'”^’a yeniden ekleyin.
Belge görüntülenebilir durumdayken, belge birlikte düzenlenemez. Bu, gerçek zamanlı ve asenkron etkileşimlerde her şeyi işe yaramaz hale getirir. Ek olarak, Blackboard’un işlevselliği, kurs belgelerinin statik olduğu yönündeki hakim görüşü güçlendirir. Blackboard’un, tasarımını ve kullanışlılığını etkileyen statik eserler için esasen ortak bir veri deposu sağlayan ortak bir desteğe ilişkin kavramsal görüşünde sınırlayıcı bir şey var mı?
Az gelişmiş ülkeler Bilim teknoloji ve ekonomi arasındaki ilişki nedir Bilim ve teknolojinin ülkelerin gelişmişliği açısından önemi Dünyadaki teknolojik gelişmeler Nelerdir kısaca Teknoloji kullanımına göre ülkelerin sınıflandırılması gelişmiş ülkeler Teknolojisi gelişmiş ülkeler sıralaması 2020 türkiye'deki teknolojik gelişmeler 2021 türkiye'nin teknolojik gelişimi