Çevrimiçi Değerlendirme – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Biçimlendirici ve Özet Amaçlı Çevrimiçi Değerlendirme
Bilgisayar destekli değerlendirmenin (CAA) öğrenmeyi değerlendirmede ve öğrencilere zamanında ve faydalı geri bildirim sağlamada başarılı olduğuna dair büyüyen bir araştırma grubu var. Ayrıca, bilgisayarlar günlük yaşamın bir parçası haline geldiğinden, öğrenciler bunu kabul edilebilir bir değerlendirme yöntemi olarak görmektedir. CAA, tartışma gönderilerinin, blogların veya wikilerin içeriğinin analizi ve otomatik deneme ve kısa cevaplı soru işaretleme dahil olmak üzere birçok biçimde olabilir.
Çoktan seçmeli sorular (MCQ) en basit CAA yöntemidir ve öğrencilerin değerlendirmeyi kendi zamanlarında ve kendi hızlarında yapmalarına ve aynı zamanda anında, kaliteli sorular almalarına olanak tanıyarak otomatik ve tekrarlanabilir olma gibi avantajlar sunar.
Bu tür değerlendirmenin dezavantajları, kaliteli sorular tasarlamak için gereken zaman ve beceriyi ve öğrencilerin doğru cevabı tahmin edebilmelerini içerir. Bununla birlikte, iyi tasarlanmış çoklu yanıtlı sorular, bilgi edinmenin yanı sıra anlama, uygulama, analiz, sentez ve değerlendirme için değerlendirmede çok etkili olabilir. Aynı zamanda, değerlendirmeleri işaretleme ve yönetme konusunda personel verimliliği sunarlar.
Nicol (2007a), MCQ’lar biçimlendirici bir değerlendirme aracı olarak kullanılıyorsa, öğrenen öz düzenlemesini ve özerkliğini geliştirmekle ilişkilendirilmeleri gerektiğini savundu. İlk yazar, Deakin Üniversitesi’nde çalışırken sorumlu olduğu temel birinci ve ikinci yıl psikoloji birimlerine MCQ ve diğer CAA formlarını dahil ederken benzer hedeflere sahipti.
İlk yıl üniteleri için CAA, öğrencilere kursta öğretilen kavram ve becerileri anlamalarını değerlendirme fırsatları sağlayan motivasyonel bir çalışma aracı olarak kullanıldı. Ayrıca öğrencilere, MCQ olan ve ünitedeki final notlarının yüzde 60’ı değerinde olan dönem sonu sınavının formatını tanıma fırsatı verdi.
Düzenli çevrimiçi değerlendirme fırsatları sayesinde, öğrenciler, büyük öğrenci kaydı (~1000 öğrenci) ve yüksek öğrenci/personel oranı göz önüne alındığında, daha önce mümkün olandan çok daha erken ve çok daha ayrıntılı bir şekilde ilerlemeleri hakkında geri bildirim alabildiler. İkinci yıl ünitesinde, CAA bir adım daha ileri götürüldü ve final notlarının yalnızca yüzde 10’u bu değerlendirmelere ayrılsa da öğrencilerin final notlarına katkıda bulundu.
Bununla birlikte, ikinci yıl ünitesi, bir öğrenme yönetim sistemi (ÖYS) kullanılarak tamamen çevrimiçi olarak öğretildi, bu nedenle biçimlendirici ve özetleyici çevrimiçi değerlendirme, kursa mantıklı bir şekilde dahil edildi. Çevrimiçi özetleyici değerlendirmenin final notunun yalnızca küçük bir yüzdesini çekmesinin nedenleri daha sonra daha ayrıntılı olarak tartışılacaktır. 2004’te tamamen çevrimiçi ünitelerin tipik olmadığını ve bu ünitelerden sorumlu öğretim ekibinin temkinli davrandığını söylemek yeterli.
Ancak çevrimiçi değerlendirmeyle ilgili endişelerin merkezinde, öğrencilerin kimlik doğrulaması ve doğrulanması ile sınav materyallerinin, yanıtlarının ve sonuçlarının güvenliği sorunları vardı.
çevrimiçi kazanım değerlendirme uygulaması 8. sınıf
Çevrimiçi Kazanım değerlendirme Uygulaması 11. sınıf
Çevrimiçi Kazanım değerlendirme Uygulaması 9. sınıf
Kazanım değerlendirme Testleri
Çevrimiçi DEĞERLENDİRME SINAVI
Kazanım DEĞERLENDİRME SINAVI Soruları ve Cevapları
Millî Eğitim Bakanlığı Kazanım DEĞERLENDİRME Uygulaması
Kazanım DEĞERLENDİRME Uygulaması 7 SINIF cevapları
Kimlik
Kullanıcıların doğru tanımlanması, materyallere ve bilgilere erişimi kontrol etmek için bir mekanizma sağlamak ve öğrenme ortamını özelleştirmek ve kişiselleştirmek için kullanıcı profillerinin oluşturulmasına izin vermek dahil olmak üzere birçok işleve hizmet eder. Çevrimiçi değerlendirmede tanımlamanın en yaygın rolü, daha sonra sertifikasyon amacıyla kullanılabilecek herhangi bir değerlendirme sonucunun açık bir şekilde belirli bir öğrenciye atfedilebilmesini sağlamaya yardımcı olmaktır.
Ancak, öğrencilerin dışında, öğretim ve idari personel de dahil olmak üzere, değerlendirme materyallerine ve verilerine erişmesi gereken başkaları da vardır. İlk yazarın CAA kullandığı Deakin birimleri, test materyallerine rol tabanlı erişimin mümkün olduğu bir ÖYS aracılığıyla teslim edildi. Bu, öğretim kadrosuna testleri oluşturma veya değiştirme ve öğrencilerin notlarını görüntüleme erişimi verildiği anlamına geliyordu. Buna karşılık, öğrenciler sadece sınavlara girebiliyorlardı ve sınavlara erişimleri ünite koordinatörü tarafından kısıtlanıp kontrol ediliyordu.
Testi gerçekleştirmek için ÖYS’yi kullanmanın bir avantajı, öğrencilerin sistem için kimlik kimlik bilgilerine (Deakin kullanıcı adı ve şifresi) zaten sahip olmalarıydı ve bu nedenle yenilerini oluşturmamız veya kullanmamız gerekmedi.
Bir kullanıcının sahip olduğu erişim ayrıcalıklarını belirlemek ve uygulamak için doğru kullanıcı kimliği gereklidir. Kullanıcı adları ve parolalar en yaygın olanı olmasına rağmen, kullanıcıların kimlik doğrulaması için, yani bir kullanıcıyı doğru bir şekilde tanımlamak için birçok teknik mevcuttur. Teknikler dört kategoriye ayrılabilir:
1. bildikleriniz — örneğin, kullanıcı adı ve parola kombinasyonları,
2. Sahip olduğunuz şeyler — örneğin, SecureID belirteci veya cep telefonu abone kimlik modülü (SIM) gibi bir kimlik doğrulama belirtecine sahip olmak,
3. ne olduğunuz — biyometri, örneğin parmak izleri ve
4. bulunduğunuz yer — örneğin, belirli bir ağ erişimi.
Bu tekniklerin, çevrimiçi değerlendirme kullanılırken dikkate alınması gereken bir dizi maliyet, kullanılabilirlik, kabul edilebilirlik ve güç/etkililik vardır.
Kullanıcı Adları ve Şifreler
Kullanıcı adı ve parola veya Kişisel Kimlik Numarası (PIN) kombinasyonu, çoğu kişinin aşina olduğu bir tanımlama yöntemidir. Bununla birlikte, kullanıcı adı ve şifre/PIN kombinasyonlarıyla ilgili sorunlar iyi bilinmektedir ve kırılması kolay, hatırlaması zor, yazılı veya kayıp şifreler ve PIN’leri içerir. Kayıp parolaları ve PIN’leri almak veya sıfırlamak ve bunların yeterince sağlam ve güvenli bir şekilde saklanmasını sağlamakla ilgili genel masraflar önemli olabilir.
Bununla birlikte, kullanıcı adlarının ve parolaların/PIN kombinasyonlarının kabul edilebilirliği yüksektir ve uygun kullanım yönergeleri ve protokolleri uygulandığında kullanılabilirlik ve etkinlik de yüksek olabilir. Bu tanımlama biçiminin bir avantajı, öğrencilerin ve personelin e-posta ve web kaynakları gibi diğer üniversite sistemlerine erişmek için zaten bir kullanıcı adı ve parolaya/PIN’e sahip olmalarıdır.
Halihazırda yürürlükte olan bir tanımlama sisteminin kullanılması, bunun gerektirdiği ek masraflarla başka bir tanımlama sistemi oluşturmamanın yanı sıra, kullanıcılar tarafından aşina olunması ve daha kolay hatırlanması avantajına sahiptir. Parolaların ve PIN’lerin güvenliği ve gücü ile ilgili endişeler, bunların düzenli olarak değiştirilmesini istemek ve bir parola veya PIN’in “gücünü” test eden yazılımlar kullanmak gibi prosedürler oluşturularak yönetilebilir.
Bunlar, muhtemelen yalnızca kendileri tarafından bilinen yanıtlarla, kullanıcı tarafından seçilen gizli soruların kullanılması gibi ek önlemlerle desteklenebilir. Kullanıcılar kullanım politikalarına ve prosedürlerine uyuyorsa ve aktif olarak sistemden ödün vermek için komplo kurmuyorsa, kullanıcı adı ve şifreler etkili bir kimlik doğrulama yöntemi olabilir.
Çevrimiçi DEĞERLENDİRME SINAVI Çevrimiçi Kazanım değerlendirme Uygulaması 11. sınıf çevrimiçi kazanım değerlendirme uygulaması 8. sınıf Çevrimiçi Kazanım değerlendirme Uygulaması 9. sınıf Kazanım DEĞERLENDİRME SINAVI Soruları ve Cevapları Kazanım değerlendirme Testleri Kazanım DEĞERLENDİRME Uygulaması 7 SINIF cevapları Millî Eğitim Bakanlığı Kazanım DEĞERLENDİRME Uygulaması