Akıllı Kartlar – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptıarma Ücretleri
Akıllı Kartlar
Akıllı kartlar, tanımlama amacıyla kullanılabilecek başka bir şifreleme mekanizmasıdır. Kullanıcının akıllı kartı etkinleştirmek için bir PIN girmesi gerekiyorsa, iki faktörlü kimlik doğrulama gereklidir – yani, kullanıcının değerlendirmeye erişmek için hem akıllı karta hem de PIN’e sahip olması gerekir. Bu, hırsızlığa veya yetkisiz kullanıma karşı bir miktar koruma sağlar, ancak yine de gizli anlaşma yoluyla kötüye kullanımı engellemez.
Akıllı kartlar, güvenliklerini artırmak için kurcalamaya karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanabilirler, ancak biyometrik sistemler gibi, okuyucular şeklinde ek altyapı ve akıllı kartları basmak için bir mekanizma gerektirirler. Ayrıca, çevrimiçi değerlendirmeye erişmek istediklerinde kullanıcının akıllı kartının yanında olmasını gerektirirler ve akıllı kartın kendisi kaybolabilir veya çalınabilir. Akıllı kartlar için standartların eksikliğiyle birleşen bu sorunlar, şu anda çevrimiçi değerlendirme amaçları için geçerli bir güvenlik mekanizması olmadığı anlamına gelir.
Web kameraları, öğrencilerin uzak bir yerde bir değerlendirme yaparken, istenmeyen hiçbir şey olmadığından emin olmak için izlenirken kullanılabilecek bir araç olarak da önerilmiştir. Yüzeyde bu makul görünüyor, ancak dikkate alınması gereken hem teknik hem de diğer dezavantajlar var. Önemli bir husus, kameranın kullanışlı veya kullanılabilir olması için gereken bant genişliğidir.
Örneğin, video kodlaması 64 kb/s’de çalışıyorsa, düşük çözünürlüklü ve düşük kaliteli bir video olacaktır. Daha yüksek çözünürlük, daha yüksek bant genişlikleri gerektirecektir. Bağlantının hizmet kalitesi gibi diğer kısıtlamalar, bu yaklaşımın birçok öğrenci için uygulanabilir olmayacağı anlamına gelebilir.
Buna ek olarak, gözetleme yanılsaması yaratsalar da, öğrencilerin bilgisayar masaüstünü paylaşırken veya diğer insanlarla iletişim kurmak için anlık mesajlaşma gibi diğer kanalları kullanırken kamera önünde oturmasına izin verecek birçok ücretsiz araç vardır. Bu nedenle, bir öğrenci kopya çekmeyi planlıyorsa web kameralarının etkili olması pek olası değildir ve kamerayı dayatarak diğer öğrencileri kızdırma riskiniz vardır.
Kambourakis ve meslektaşlarının işaret ettiği gibi, kimlik doğrulama ve şifreleme sorunları çözülse bile, yine de bir öğrencinin sınava girmesi veya başka bir sınava girmesi sorununu çözmeniz gerekmez. Bu, biyometri, belirteçler ve izleme veya video gözetimi gibi önlemler uygulandığında bile geçerlidir.
Bu sorun çözülmeyi beklediğinden, bu noktada teknoloji, tanımlama amacıyla kusursuz bir çözüm sunmuyor; bu da, uzaktan eğitim öğrencileri için sınavların, sınav merkezleri gibi kontrollü koşullar altında yapılması gerektiği anlamına geliyor.
Akıllı kart TSK
Akıllı Kart msgsu.
Akıllı kart uygulaması
Akıllı Kart Sistemi
Akıllı Kart Samsun
Akıllı Kart Okuyucu
e-imza akıllı kart
Akıllı Kart Para Yükleme
Tanımlama Yöntemleriyle İlgili Hususlar
Kullanılabilirlik, tüm bu kimlik doğrulama ve doğrulama yöntemlerinde dikkate alınması gereken önemli bir husustur. Örneğin, teoride, parolalar uzun hale getirilerek ve daha az tahmin edilebilir olmaları için belirli özellikler istenerek çok güçlü hale getirilebilir. Ancak bu, parolaları yazarak veya güvenli olmayan şekillerde saklayarak yanıt veren kullanıcılar için işi zorlaştırabilir.
Jetonlar veya SMS yoluyla rastgele sayı üretimi, erişim gerektiğinde jetonun veya kayıtlı SIM’in el altında olmasını gerektirir; bu her zaman mümkün, pratik veya arzu edilebilir olmayabilir. Ayrıca, görme veya fiziksel engelliler için kullanılabilirlik gibi dikkate alınması gereken erişilebilirlik sorunları vardır.
Kurulumu ve bakımı daha karmaşık olmasına rağmen, biyometrik sistemlerin kullanımı kolay olabilir. Örneğin, konuşmacı doğrulama sistemleri, kullanıcının konuşma kalıplarını oluşturmak için bir kayıt oturumu ve eğitim gerektirir. Konuşma, yaş ve mevcut sağlık durumu da dahil olmak üzere bir dizi faktörle değiştiğinden, sistemin, bir konuşmacıyı zaman içinde doğru bir şekilde tanımlayacak kadar uyarlanabilir olması gerekirken, hakları olduğunda onun erişimine izin vermemek veya başkalarına erişime izin vermemek gerekir.
Kimlik doğrulama yöntemlerinin kabul edilebilirliği de önemli bir konudur. Çoğu kullanıcı kısa bir parolayı hatırlama zorunluluğuna itiraz etmeyecektir, ancak 100 dolarlık bir cihaz satın almaya veya cep telefonlarını veya bir güvenlik jetonunu her zaman yanlarında taşımaya itiraz edebilirler. Ayrıca parmak izlerinin alınmasına veya iris taramasına itiraz edebilirler. Rıza meseleleri dışında, her zaman bir veya diğer biyometrik yöntemin uygun olmayacağı kişiler olacaktır.
Ek olarak, herhangi bir biyometrik verinin saklanması ve yönetimi, ele alınması gereken mahremiyetle ilgili endişeleri gündeme getirmektedir. Neyse ki, üniversiteler, personel ve öğrenciler hakkında toplanan herhangi bir biyometrik bilgiyi içerecek şekilde genişletilebilecek bilgilerin gizliliğine ilişkin politika ve prosedürlere zaten sahiptir.
Gelecekte, biyometrik teknolojiler geliştikçe, daha erişilebilir ve yaygın olarak kullanıldıkça, personel ve öğrencilerden biyometrik veri toplamak ve bunları personel ve öğrenci kimlik kartı sistemine dahil etmek mümkün olabilir. Bu bilgiler daha sonra kimlik doğrulama amacıyla kullanılabilir.
Hem uygulama hem de çalıştırma çözümlerinin maliyetinin de dikkate alınması gerekecektir. Kullanıcı adı ve şifre sistemleri, düşük maliyetle uygulanabildikleri için popülerdir. Ancak daha uzun parolalar ve parolaların düzenli olarak değiştirilmesi gibi bu sistemlerin güvenliğini artıracak mekanizmalar bu sistemlerin işletim maliyetlerini artıracaktır.
Aynı zamanda kullanıcı adı ve şifre sistemlerinin sağlam doğrulama yöntemleri olmadığı da unutulmamalıdır. Bir kişiye kullanıcı adı ve şifre atandığında, kişinin kimliğini doğrulamak için adımlar atılması gerekebilir. Genel olarak, üniversitelerdeki öğrenciler ve personel, bir kullanıcı adı ve şifre verilmeden önce kimlik kanıtı sağlamalıdır.
Ancak bunun nasıl yapıldığına bağlı olarak bir personele veya öğrenciye kendisine ait olmayan veya yanlış bir kimlik için kullanıcı adı verilebilir. Bunun sonuçları, bir kişinin var olmayan veya kendisine ait olmayan bir kimlik altında derece almasıyla sınırlı olabilir veya daha geniş kapsamlı olabilir.
Bir kullanıcı adı ve parola elde etmek amacıyla bireyleri tanımlamaya yönelik prosedürlerin bütünlüğü, Avustralya Hükümetinin Mali İşlem Raporları Yasası (1988) tarafından zorunlu kılınan gibi 100 noktalı bir tanımlama sistemi benimsenerek güçlendirilebilir. Bu tür bir sistem, bankalar ve diğer finans kuruluşları tarafından kullanılır ve bireylerin, biri fotoğraflı kimlik de dahil olmak üzere birden fazla kimlik belgesi ibraz etmesini gerektirir.
İlk etapta kullanıcı erişimi sağlamak ve yenilemek için sıkı bir sistemin benimsenmesi, yalnızca bir sisteme erişim hakkı olanların bunu yapabilmesini sağlamaya yardımcı olmaya yönelik bir yol kat edecektir. Bununla birlikte, zaman, para ve çaba gibi kaynaklar açısından maliyetin, bireylerin erişimleriyle yapabileceklerine karşı tartılması gerekir.
Başlangıçta iyi bir tarama süreciyle bile, belirli bir durumda bir kullanıcı adı ve şifrenin doğru girilmesi, kişinin söylediği kişi olduğunu garanti etmez, çünkü kimlik bilgileri başka bir tarafa verilmiş olabilir veya başka bir kişiye verilmiş olabilir. Çalınmış. Amaca ve bağlama bağlı olarak, erişim sağlamak için kimlik doğrulama yeterli olabilir veya kişinin söylediği kişi olduğunu yüksek derecede kesin olarak belirleyen doğrulama yöntemleri gerekebilir. Değerlendirme amaçları için, daha sonra tartışılacak olan kimlik doğrulama ve doğrulama ile ilgili bir dizi gereksinim olabilir.
Akıllı Kart msgsu. Akıllı Kart Okuyucu Akıllı Kart Para Yükleme Akıllı Kart Samsun Akıllı Kart Sistemi Akıllı kart TSK Akıllı kart uygulaması e-imza akıllı kart