Sınırlı Bellek – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Sınırlı Bellek
Sınırlı bellek alanı bir engel teşkil eder ve birçok programın uygulanmasını kısıtlar ve bu özellikle cep telefonları için geçerlidir. Son olarak, mobil cihazların işletim sistemi cihazlar arasında tek tip değildir, bu da genellikle bilgilerin farklı cihazlara sahip kullanıcılar arasında paylaşılamayacağı anlamına gelir.
Neyse ki, araştırma ve teknolojideki gelişmelerle birlikte, mobil cihazların birçok teknik sınırlamasının üstesinden geliniyor. Örneğin, birçok yeni mobil cihaz artık genişletilebilir hafıza kartlarıyla geliyor ve üçüncü nesil ağlar, eğitim amaçları için fahiş olabilse de, m-öğrenme gibi belirli uygulamalar için yapılandırılabilen son derece hızlı veri aktarımı oranları sunuyor. Konuşmadan metne teknolojileri de olgunlaşıyor ve veri girişi için uygun bir araç olacak ve küçük bir tuş takımının bazı sınırlamalarının üstesinden gelmeye yardımcı olacaktır.
Şu anda, cep telefonları ağırlıklı olarak eğitimciler tarafından öğretme ve öğrenme yönetimini desteklemek için kullanılmaktadır. Kısa Mesaj Servisi (SMS), sınav sonuçlarını almak ve öğrencilerle ve personelle iletişim kurmak için özellikle öğrenciler arasında popülerdir. Ancak, “tam zamanında” yönetim uygulamaları, özel olarak öğrenmeyi geliştirmek yerine eğitim veya eğitimle ilgili içeriğe erişimi artırmak için tasarlanmıştır.
Thornton ve Houser (2004) SMS’nin bir öğrenme aracı olarak etkin bir şekilde kullanılabileceğini göstermiştir. Japon Üniversitesi öğrencileri tarafından İngilizce kelime öğrenimini geliştirmek için detaylandırma ve dağıtım provası ilkelerini uyguladılar ve öğrencilere SMS yoluyla mini kelime bilgisi dersleri gönderdiler.
Materyaller için detaylandırma ve derin işleme, hatırlanacak kelimeler ayrıntılı bir cümle çerçevesine yerleştirilerek teşvik edildi, örneğin, görme kelimesi cep telefonlarında “Bugünün kelimesi, görme görme ile aynıdır. İyi bir görüşünüz var mı yoksa gözlük takmak zorunda mısınız?” Günde üç sabit zaman diliminde kelimeler gönderilerek aralıklı prova da teşvik edildi.
Cep telefonundan kelime öğrenen öğrencilerin performansı, geleneksel kağıt prova yöntemiyle öğrenen öğrencilerle ve ayrıca PC kullanarak web üzerinden tanımlara erişerek kelimeleri öğrenen öğrencilerle karşılaştırılmıştır. Sonuçlar, E-Öğrenme veya kağıt yöntemlerine kıyasla SMS’in ardından testte önemli ölçüde daha fazla kelimenin hatırlandığını gösterdi. Ayrıca öğrenciler diğer yöntemlere göre kelimeleri cep telefonlarından almayı tercih ettiklerini ve ekran boyutunun öğrenmeyi engellemediğini belirtmişlerdir.
Duyusal bellek nedir
Kısa süreli bellek
Kısa süreli bellek kodlama
Kısa süreli bellek kaybı
Uzun süreli bellek
Kısa süreli bellek ve uzun süreli bellek arasındaki Farklar
Kısa süreli bellek örnekleri
Kısa süreli hafıza geliştirme
Yüz yüze öğretim oturumları sırasında öğrencilerin daha fazla katılımını teşvik etmek için mobil cihazlar da kullanılmıştır ve bu alandaki özel bir uygulama, sınıf yanıt sistemlerinin geliştirilmesi olmuştur. Tipik bir senaryoda, bir öğretmen, öğrencilerin bireysel el cihazları aracılığıyla anonim olarak yanıtladığı kısa bir yanıt veya çoktan seçmeli soru sorar.
Yanıtlar öğretmenin bilgisayarına gönderilir ve yanıtlar toplanır ve beyaz tahtaya veya ekrana yansıtılan çubuk grafik gibi görsel bir ekran aracılığıyla sunulur. Grafik, işbirlikçi tartışma için bir referans noktası haline gelir. Sınıf yanıt sistemi, işbirliğini öğretmen odaklı ve E-Öğrenim odaklı yöntemlerin ötesinde geliştirme fırsatı sunar. Ek olarak, anonim yanıt verme, pasif ve utangaç öğrencileri geri bildirim sağlamaya teşvik eder ve ikincisi, öğretmenler yanlış anlamaları hızla düzeltmek için kendi öğretim stillerini izleyebilir ve değiştirebilir.
Bazı araştırmacılar, mobil öğrenme cihazlarının sınıf dışında işbirlikçi öğrenmeyi nasıl teşvik edebileceğini araştırdı, örn. alan öğrenme etkinlikleri. Tipik olarak, öğrenciler, sınıf dışında gerçekleşen deneyimleri tartışmak için eğitimcilerle yüz yüze etkileşimlere katılma fırsatını beklemek zorundadır; bu, öğrencilerin uzun bir iş deneyimine sahip oldukları durumlarda zor olabilir.
Seppala ve Alamaki (2003), süpervizyon sürecini kolaylaştırmak için SMS ve dijital resimlerin kullanıldığı bir çalışmada eğitimde eğitimciler ve öğretmenler arasındaki etkileşimleri yönetmek için mobil cihazların yararlılığını göstermiştir. Öğrenciler, öğretmen eğitimi etkinliklerinin ve öğrenme etkinliklerinin fotoğraflarını dijital kamera ile çektiler ve görüntüler paylaşılan bir veri tabanına indirildi ve ardından mobil bir cihaza yüklendi.
Öğrenciler ve gözetmenler çeşitli resimler hakkında yorum ve gözlem yapmak için SMS’i kullandılar. Sonuç olarak, akranlar ve süpervizörler arasında gerçekleşen etkileşim sanal bir işbirliği süreciydi çünkü iletişim sırasında yüz yüze etkileşim gerçekleşmedi. Araştırmalar, SMS gibi teknolojilerin, katılımcıların iletişim konusunda yüksek düzeyde kaygıya sahip oldukları durumlarda bile, iletişimde zengin katılımı teşvik edebileceğini ileri sürdü.
Seppala ve Alamaki’nin (2003) çalışması, rapor edilen kolaylık, dolaysızlık ve artan öğrenme etkileşimi ile öğrenci ve öğretmen görüşlerinin değerlendirilmesi ile sınırlıydı. Ancak araştırmacılar, nihai test notları veya denetim raporları gibi gerçek öğrenme çıktılarına ilişkin hiçbir değerlendirme sunmadılar.
Öğretmenlerin eğitim sürecinde mobil cihazların kullanışlılığına ikna olmaları için bu tür önlemler çok önemlidir.
Mobil cihazlar, sahada kavram haritalamayı teşvik etmenin bir yolu olarak kullanılmıştır. Kavram haritalama, fikirlerin hiyerarşik bir diyagramda gelişimini gösterir ve bireyler kavramlar ve onların ilişkileri etrafında iletişim kurmaya teşvik edildiğinde işbirlikçi bir süreç haline gelir.
Silander ve meslektaşları, öğrencilerin ağaç türlerinin işbirlikçi kavram haritasını çıkarmasına olanak sağlamak için cep telefonları kullanılarak gönderilen SMS’lere dayalı bir uygulama geliştirdi. Alanda öğrenciler, kablosuz dizüstü bilgisayarlar ile donatılmış sınıflarda daha sonra öğrencilere aktarılan ağaç türleri ile ilgili kavram ve ilişkileri eklemek için SMS ve yazı dili kullandılar.
Sınıf temelli öğrenciler, kavramların başkaları tarafından sağlanıp sağlanmadığı konusunda sahadaki öğrencilere bilgi verdi ve ayrıca ağaç türleri hakkında daha fazla bilgi aramak için sınıf temelli kaynaklar üzerinde çalıştı. Mesajlar daha sonra içerik açısından analiz edildi ve kavram haritalama alıştırmasının hem sahada hem de sınıfta öğrenciler arasında kendiliğinden katılımı ve iletişimi teşvik ettiğini gösterdi. Öğrenciler ayrıca deneyimden keyif aldıklarını ve yeni kavramlar ve bunların ilişkilerini eklemeyi kolay bulduklarını bildirdiler.
Duyusal bellek nedir Kısa süreli bellek Kısa süreli bellek kaybı Kısa süreli bellek kodlama Kısa süreli bellek örnekleri Kısa süreli bellek ve uzun süreli bellek arasındaki Farklar Kısa süreli hafıza geliştirme Uzun süreli bellek