Mobil Cihaz Kullanarak Çalışmak – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Diğer Yöntemlere Göre Mobil Cihaz Kullanarak Çalışırken
Öğrenmek Etkili mi?
E-Öğrenim ortamlarıyla ilgili bir endişe, öğrencilerin geleneksel yöntemlerle elde edilenlere göre daha üstün veya eşdeğer öğrenme çıktıları elde edip etmediğidir. Bu bölümde yazarlar, öğrencilerin öğrenme çıktılarını dört farklı sunum yöntemiyle (basılı çalışma materyali, ders formatı, bilgisayarlar ve “akıllı” cep telefonları) karşılaştıran bir araştırma çalışmasının sonuçlarını sunarlar. Çalışmamızın sonuçları, öğrencilerin bir bilgisayar, cep telefonu veya ders formatı kullanarak çalıştıklarında öğrenme çıktılarının benzer olduğunu, basılı materyalle çalıştıklarında ise biraz daha üstün test sonuçları verdiğini göstermektedir.
Bu bulgular, çalışmada kullanılan öğrenme türü ve öğrenme stilleri ve bilgisayara karşı tutumlar gibi öğrenme amaçlı cep telefonu kullanımının etkililiğini etkileyen faktörler bağlamında tartışılmıştır. Yazarlar, mobil teknolojilerdeki gelişmeleri ve mobil öğrenme için sundukları fırsatları kısaca tartışarak bölümü sonlandırıyorlar.
Yüksek öğretimdeki çağdaş öğrenme ortamları, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini desteklemek ve genişletmek için tasarlanmış E-Öğrenim fırsatlarının kullanımıyla giderek daha fazla karakterize edilmektedir. Son zamanlarda, eğitimi desteklemek için bilgi teknolojisinin kullanımında, eğitim içeriğine ve öğrenme fırsatlarına artık bir mobil cihaz (örn. ), kablosuz bir ağ üzerinden yapılır.
Mobil öğrenme veya m-öğrenme, bir mobil cihaz kullanarak öğrenmeyi tanımlamak için oluşturulmuş bir terimdir ve çekiciliği, içeriğe küçük, hafif ve taşıması kolay bir cihazla herhangi bir zamanda herhangi bir yerden erişilebilmesidir. Ön kanıtlar, m-öğrenmenin geleneksel ve yeni öğrenme biçimlerini desteklemek için bir dizi fırsat sağladığını gösteriyor, ancak ekran boyutu, cihaz belleği ve dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken erişim maliyetleri konusunda önemli endişeler var.
Öğretmenler arasında, öğrencilerin genel olarak çevrimiçi öğrenme ortamlarından ve özellikle kompakt yapıları göz önüne alındığında özellikle mobil cihazlardan eşdeğer veya üstün öğrenme sonuçları elde edip edemeyeceği konusunda endişeler vardır. Bu bölümde, öğretme ve öğrenmeyi geliştirmek için uygulanabilir bir teknoloji aracı olarak etkinliğini sağlamak için bir mobil cihaz kullanarak öğrenmenin diğer öğrenme yöntemleri kadar etkili olup olmadığını inceleyeceğiz.
Öğrencilerin dört dağıtım yöntemini kullanarak materyal çalışırken elde ettikleri öğrenme çıktılarını karşılaştıran kontrollü bir çalışmanın sonuçlarını rapor ediyoruz ve öğrencilerin materyalin bir bilgisayar veya derse kıyasla cep telefonu kullanılarak verildiğinde de aynı şekilde öğrendiği bulgumuzun çıkarımlarını tartışıyoruz.
Çalışmamızda değerlendirilen öğrenme türü hatırlama ve tanıma öğrenme ile sınırlı olsa da çalışmamız cep telefonlarının etkili bir öğrenme aracı olabileceğini göstermektedir. Bulgularımızın sonuçlarını geniş bir şekilde tartışıyoruz ve cep telefonlarının hem şimdi hem de gelecekte kullanılabileceği diğer öğrenme ve değerlendirme fırsatlarını sunuyoruz.
PDF form doldurma programı
Form doldurma programı
PDF dilekçe doldurma
TeamViewer uzaktan kontrol
TeamViewer telefon kontrol etme
Telefondan form DOLDURMA
TeamViewer istenen kişi gelen bağlantıları kabul etmiyor sorunu
Gmail form doldurma
Çoğu öğrencinin bir cep telefonu veya bir cep telefonuna erişimi vardır. 2003 yılında, dünya çapında 300 milyondan fazla cep telefonu kullanıcısı olduğu tahmin ediliyordu. Ancak, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin 2008 yılındaki bir raporunda 3,3 milyar kullanıcı olduğu tahmin ediliyor. Birçoğunun ayrıca iPod’ları ve mp3Player’ları vardır; bu cihazları bir mobil öğrenme aracı olarak ideal kılan hazır erişim vardır.
2006’da East Carolina Üniversitesi’ndeki Teknoloji Geliştirme Merkezi, uzaktan eğitim ve kampüs öğrencilerinin mobil ihtiyaçlarını değerlendirmek için bir anket yaptı. Ankete katılan 4.000 öğrencinin %94’ü cep telefonuna (cep telefonu) sahiptir ve kampüs öğrencilerinin tercih ettikleri iletişim cihazı cep telefonudur.
Mobil öğrenme cihazı kullanmanın çeşitli avantajları vardır. İlk olarak, mobil cihazlar küçük boyutları nedeniyle daha taşınabilirdir ve kablosuz ağlara erişimle birleştiğinde, eğitim etkinlikleri sınıfın dışındaki yerlerde gerçekleşebilir ve öğrenme durumunu gerçek yaşam bağlamına yerleştirebilir ve bu da konunun alaka düzeyini artırabilecektir. öğrenciler için öğrenme durumudur.
Mobil öğrenme, öğrenmenin gerçek zamanlı olarak (herhangi bir zamanda) çalışmasına izin vererek, öğrencilerin bilgiye gerektiği kadar acilen erişebilmelerini sağlayarak öğrenmenin dolaysızlığını da teşvik edebilir. Bir mobil öğrenme cihazıyla, öğrencilerin artık bir soru kaydetmelerine ve daha sonra bir ders kitabına başvurmalarına veya çevrimiçi bilgilere erişme fırsatını beklemelerine gerek yoktur.
Cep telefonları kişisel bilgisayarlardan (PC’ler) daha ucuz ve daha taşınabilir olmasına rağmen, şu anda küçük mobil öğrenme cihazlarının temel E-Öğrenim cihazı olarak PC’nin yerini almasını engelleyen çeşitli teknik sınırlamalar vardır. Birçok mobil cihazda, ekran boyutu görüntülenebilecek bilgi miktarını sınırlar.
Küçük yazı tipini okumak zordur ve daha büyük metinler sürekli aşağı kaydırmanın uygunsuzluğunu sunar. Küçük ekran boyutu, resimlerin renk derinliğini ve çözünürlüğünü daha da kısıtlayarak, bilgisayar üzerinden sağlanandan daha düşük resim kalitesine neden olur, ancak bu teknik sınırlama, daha karmaşık ve güç açısından verimli mobil ekranlarla hızla değişiyor.
Liu ve Kao (2007), öğrencilerin sınıf içinde paylaşılan ekranlara erişebilecekleri ve gerektiğinde sınıf dışında daha sınırlı mobil ekranı kullanabilecekleri bir metodoloji ortaya koymuştur. Küçük ekran boyutu, mobil öğrenmenin başarılı bir şekilde benimsenmesinin önündeki en önemli fiziksel sınırlamadır, bu nedenle hem teknolojik hem de prosedürel çözümlerin ufukta olduğunu belirtmek önemlidir.
Metin giriş hızı, çoğu mobil cihazda yavaştır ve bu, bir dizüstü bilgisayar veya PC’de QWERTY klavye kullanılarak elde edilebilecek hızlara kıyasla, ahize klavyesi kullanılarak bilgi aktarımını verimsiz hale getirir. Mobil cihazların pil ömrü sınırlıdır ve aynı anda çalışan bir dizi uygulamanın talep ettiği işlemci yükü tarafından hızla tükenebilir, bu da bilgi kaybını önlemek için sürekli olarak yeniden şarj edilen cihazların zahmetini gerektirir.
Birçok mobil cihazın mevcut bağlantı hızı ve veri aktarım hızları da yavaştır ve web tabanlı bilgilere hızlı erişimi sınırlar. Verilerin yavaş aktarımı özellikle görüntüleri indirirken ve alırken fark edilir ve sonuç olarak çoğu web tabanlı bağlantı e-posta gibi basit malzemeler içindir.
Form doldurma programı Gmail form doldurma PDF dilekçe doldurma PDF form doldurma programı TeamViewer istenen kişi gelen bağlantıları kabul etmiyor sorunu TeamViewer telefon kontrol etme TeamViewer uzaktan kontrol Telefondan form DOLDURMA