Üç Seviyeli Kodlama – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Üç Seviyeli Kodlama
Üç seviyeli kodlamanın (ses, görsel ve metin) öğrencilerin etkili bir şekilde öğrenmesi için çok fazla olup olmadığı sorusunu gündeme getiriyor. Ders koşulunda iki kodlama düzeyi (işitsel ve görsel) vardı ve cep telefonu ve bilgisayar koşulları için öğrenciler bazı ses, görsel ve metin kombinasyonları arasında seçim yapabiliyordu. Öğrencilerin cep telefonu ve bilgisayar koşulları için hangi kombinasyonları kullandıklarına dair herhangi bir veri toplanmamıştır, ancak öğrencilerin metni okuyup resimleri görüntülemeyi veya metni sesli olarak okuyup resimleri görüntülemeyi seçmeleri olasıdır. Bu, öğrenmenin gerçekleşmesi için iki işleme modunun optimal olup olmadığını belirlemek için gelecekte araştırılabilir.
Bu çalışmaya katılanların tamamı bir cep telefonuna sahipti ve sık sık kullandığını bildirdi. Katılımcıların yarısından fazlası tam zamanlı okuyor ve yarı zamanlı çalışıyor. Katılımcılar cep telefonlarını eğitim amaçlı kullanmadıklarını ifade etmelerine rağmen ilgilerini dile getirmişlerdir. Genel olarak, örneklemin bilgisayarlara karşı çok olumlu tutumları vardı, onları faydalı gördüler ve kullanmaktan zevk almaya meyillilerdi.
Ayrıca bilgisayar kullanırken endişeli değillerdi. Bilgisayarlara yönelik bu tutum, PDA’lar ve cep telefonu uygulamaları gibi diğer benzer teknolojilere uzanırsa, bu, bu çalışmada bulunan bilgisayar ve cep telefonu öğrenme koşulları için benzer öğrenme çıktılarını ve bildirilen ilgi, zevk ve zorluk seviyesini açıklayabilir. Bilgisayarlar artık üniversite öğrencilerinin çalışmalarında kullanmaları gereken önemli bir araçtır ve bu nedenle bu örneklemde bilgisayarlarla rahatlık ve kabul düzeyinin yüksek olması şaşırtıcı değildir.
Cep telefonu koşulunda kullanılan öğrenme uygulaması, bilgisayar koşuluyla tamamen aynı şekilde çalıştığından, öğrencilerin bilgisayar becerilerini cep telefonuna genellemeleri olası görünmektedir. Bununla tutarlı olarak, sadece bir öğrenci cep telefonunu kullanarak ve materyalde gezinerek yardım istemiştir.
Ancak, öğrenciler kendilerini tanımak veya cep telefonunun navigasyonunu denemek için biraz çalışma zamanı kaybetmiş olabilirler, bu da öğrenmelerini olumsuz etkilemiş olabilir. Öğrencilere hem bilgisayar hem de cep telefonu koşullarıyla yapılandırılmış bir uygulama oturumu sağlamak bu faktörü ortadan kaldıracaktı.
Çalışmamız sırasında, kullanılan cep telefonu “yüksek teknoloji” olarak kabul edildi ve bu nedenle, tüm öğrenciler böyle bir cihaza aşina olmayacaktı. Bununla birlikte, giriş seviyesi cep telefonlarının bile yetenekleri, çalışmamızda kullandığımız ‘üst düzey’ telefonlara benzer hale geldiğinden, benzer bir çalışmanın tekrar yapılması durumunda aşinalık çok daha yüksek olacaktır.
Assembly dili ile yüksek seviyeli programlama dilleri Arasındaki farklar nelerdir
Yazılım Dilleri ve Özellikleri
Programlama Dilleri Seviyeleri
Yüksek seviyeli programlama dilleri
Orta seviyeli programlama dilleri
Programlama dilleri
Programlama dilleri seviyelerine göre kaç şekilde sınıflandırılmaktadır
Orta seviyeli diller
Bu çalışmadaki örneklem, çeşitli çalışma alanlarından ve yıl düzeylerinden alınmıştır ve bu nedenle farklı bir öğrenci grubunu temsil eder ve bulguların diğer öğrenci popülasyonlarına genellenebilir olmasını sağlar. Bununla birlikte, bu çalışmada, materyalin yalnızca anında geri çağrılması ve tanınması test edilmiştir. Bu çalışmada kullanılan koşullar için materyalin daha uzun bir süre boyunca saklanmasının aynı olup olmadığı, bilgisayarlara karşı olumlu tutum, onları yararlı olarak görme ve kullanmaktan zevk alma eğilimidir.
Ayrıca bilgisayar kullanırken endişeli değillerdi. Bilgisayarlara yönelik bu tutum, PDA’lar ve cep telefonu uygulamaları gibi diğer benzer teknolojilere uzanırsa, bu, bu çalışmada bulunan bilgisayar ve cep telefonu öğrenme koşulları için benzer öğrenme çıktılarını ve bildirilen ilgi, zevk ve zorluk seviyesini açıklayabilir.
Bilgisayarlar artık üniversite öğrencilerinin çalışmalarında kullanmaları gereken önemli bir araçtır ve bu nedenle bu örneklemde bilgisayarlarla rahatlık ve kabul düzeyinin yüksek olması şaşırtıcı değildir. Cep telefonu koşulunda kullanılan öğrenme uygulaması, bilgisayar koşuluyla tamamen aynı şekilde çalıştığından, öğrencilerin bilgisayar becerilerini cep telefonuna genellemeleri olası görünmektedir. Bununla tutarlı olarak, sadece bir öğrenci cep telefonunu kullanarak ve materyalde gezinerek yardım istemiştir.
Ancak, öğrenciler kendilerini tanımak veya cep telefonunun navigasyonunu denemek için biraz çalışma zamanı kaybetmiş olabilirler, bu da öğrenmelerini olumsuz etkilemiş olabilir. Öğrencilere hem bilgisayar hem de cep telefonu koşullarıyla yapılandırılmış bir uygulama oturumu sağlamak bu faktörü ortadan kaldıracaktı.
Çalışmamız sırasında, kullanılan cep telefonu “yüksek teknoloji” olarak kabul edildi ve bu nedenle, tüm öğrenciler böyle bir cihaza aşina olmayacaktı. Bununla birlikte, giriş seviyesi cep telefonlarının bile yetenekleri, çalışmamızda kullandığımız ‘üst düzey’ telefonlara benzer hale geldiğinden, benzer bir çalışmanın tekrar yapılması durumunda aşinalık çok daha yüksek olacaktır.
Bu çalışmadaki örneklem, çeşitli çalışma alanlarından ve yıl düzeylerinden alınmıştır ve bu nedenle farklı bir öğrenci grubunu temsil eder ve bulguların diğer öğrenci popülasyonlarına genellenebilir olmasını sağlar. Bununla birlikte, bu çalışmada, materyalin yalnızca anında geri çağrılması ve tanınması test edilmiştir. Bu çalışmada kullanılan koşullar için malzemenin daha uzun bir süre boyunca tutulmasının aynı olup olmadığı henüz belirlenmemiştir. Stratejik aralıklarla, örneğin çalışma toplantısının hemen ardından ve bir hafta sonra yapılan testlerin kullanıldığı benzer bir çalışma, bu soruyu yanıtlamada değerli olacaktır.
Ayrıca bu çalışmada kullanılan öğrenme türünün hatırlama ve tanıma öğrenme ile sınırlı olduğu da kabul edilmelidir. Çalışmamız, öğrencilerin diğer yöntemlerle olduğu gibi cep telefonu kullanırken de öğrenip öğrenmedikleri sorusunu kontrollü bir şekilde ele alması nedeniyle değerli olmakla birlikte, öğrenmenin ölçüldüğü ve araştırılan öğrenme türü sınırlıydı.
Bu bağlamda, çalışmamızın tasarımı mobil cihazların kolaylaştırabileceği diğer öğrenme türlerini göz ardı ettiği için m-öğrenme hakkını vermemektedir. Bunlar, mobil cihazların destekleyebileceği, araştırmacılar tarafından m-öğrenmenin etkili olup olmadığını araştırmak için kullanılan işbirlikçi ve yapılandırmacı öğrenme fırsatlarını içerir.
Gelecek trendleri
Ortalama bir cep telefonunun depolama ve hafıza kapasitesi arttıkça ve mobil data maliyeti azaldıkça m-öğrenme daha çekici hale gelecektir. Halihazırda öğrencilerin birbirleriyle ve öğretim elemanlarıyla sesli, SMS ve mobil anlık mesajlaşma kullanarak etkileşim kurmaları için basit ve uygun maliyetli bir yol sağlıyor.
Bununla birlikte, cep telefonları için öğrenim materyali yazmak iyi bir şekilde desteklenmemektedir ve şu anda cep telefonlarının öğrenim yönetim sistemleriyle çok az entegrasyonu bulunmaktadır. Bu, özellikle m-öğrenmenin etkinliği araştırmacılar ve uygulayıcılar tarafından onaylandıkça ve öğrenme bağlamlarında mobil cihazlar için yeni ve yenilikçi kullanımlar geliştirilip uygulandıkça zamanla değişecektir.
Mobil teknolojilerdeki gelişmeler, öğrenciler için öğrenme ortamının sınırlarını genişletmek isteyen öğretmenler için yeni olanaklar açacaktır.
Assembly dili ile yüksek seviyeli programlama dilleri Arasındaki farklar nelerdir Orta seviyeli diller Orta seviyeli programlama dilleri Programlama dilleri Programlama Dilleri Seviyeleri Programlama dilleri seviyelerine göre kaç şekilde sınıflandırılmaktadır Yazılım Dilleri ve Özellikleri Yüksek seviyeli programlama dilleri