Olgunlaşan Teknoloji – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Olgunlaşan Teknoloji – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

18 Mart 2022 Bilişim Etkinlikleri 2021 Bilişim Haberleri Bilişim Zirvesi Teknoloji Etkinlikleri 0
Bilgisayar Tabanlı Sistemler

Olgunlaşan Teknoloji

Konuşma tanıma teknolojileri olgunlaştıkça, cep telefonu uygulamalarını sesli komutlarla kontrol etmek ve veri girmek için konuşmayı metne çevirmek yakında mümkün olacak. Bu, şu anda kullanımlarını sınırlayan bir cep telefonuna veri girmeyle ilgili bazı sorunların çözülmesine yardımcı olacaktır. Birleşik iletişimin gerçek anlamda gerçekleştiği gelecekte, ses, video ve veri bir araya gelecek ve sabit ve mobil ağlar arasındaki sınırlar bulanıklaşacaktır.

Sabit telefondan cep telefonuna kolayca ve sorunsuz bir şekilde geçiş ve geri dönüş yapmak mümkün olacak, görüntülü görüşmenizi yüksek kaliteli ses ve görüntü ile sürdüreceksiniz. Öğrenciler için bu, ev bilgisayarlarından canlı ders akışını izlemeye başlayabilecekleri ve işe gitmek için otobüse yetişmek için ayrılmaları gerektiğinde cep telefonlarına geçirebilecekleri anlamına geliyor.

Bu ayrıca, internet bağlantısı olan bir PC’ye ihtiyaç duymadan, nerede olurlarsa olsunlar, hem görüntülü hem de sesli çevrimiçi eğitimlere katılabilecekleri anlamına gelir. Şarj modelleri de daha esnek hale gelecek, böylece öğrenciler kablosuz erişim noktalarından ve yerel alan ağlarından mevcut olduklarında faydalanabilecek, mevcut olmadıklarında yalnızca mobil veri maliyetlerine katlanmak zorunda kalacaklar.

Pek çok cep telefonunun sınırlı ekran alanıyla ilgili mevcut sorunu, kablosuz olarak bağlı ekran modülleri aracılığıyla da ele alınacaktır. Bunlar, ekran içeriğini tam boyutta görüntüleyen gözlükler veya kafa setleri, uygun bir yüzeye yansıtılan ekranlar ve hatta üç boyutlu hologramları içerebilir. Bu yeniliklerin piyasaya çıkmasını beklerken, cep telefonunun yanı sıra diğer mobil cihazlar da eğitimcilerin hayal gücünü ele geçirmek için ortaya çıkacaktır.

Halihazırda sağlamlaştırılmış, mobil veri özellikli tabletler ve dizüstü bilgisayarlar, teknoloji ana akım haline geldikçe bu cihazların maliyetinin düşmesi muhtemeldir. Bu cihazlar cep telefonlarından daha büyüktür ve masaüstü bilgisayarların işlevlerinin mobil verilere erişilebilen her yere götürülmesine olanak tanır.

İş temelli öğrenmeye artan odaklanma ile bu cihazlar, öğrencilerin ve öğretmenlerin, öğrencilerin kampüsten uzun süre uzak kalmasıyla ilgili lojistik sorunları yönetmelerine yardımcı olan değerli öğrenme araçları haline gelecektir. Cep telefonları için pil boşaldığında telefonunuza takılabilen ve sizi tekrar çalışır hale getirmek için pil uzatıcılar ve dizüstü bilgisayarlar için solar şarj cihazları gibi paralel gelişmeler de mobil cihazları güvenilir ve çekici öğrenme araçları haline getirmeye yardımcı olacaktır.

Sonuç

Özetle, çalışmamızın sonuçları, öğrenciler bir bilgisayar, cep telefonu veya ders formatı kullanarak çalıştıklarında öğrenme çıktılarının benzer olduğunu, ancak basılı materyalle çalışmanın biraz daha üstün test sonuçları verdiğini göstermiştir. Bu çalışmanın sonuçlarının, cep telefonu durumu için yeterli pratiğin sağlanamaması veya öğrencilerin materyali incelemek için kullandıkları modalitelerin sayısı gibi deneysel eserlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırılmayı beklemektedir.

Ancak bu çalışmanın sonuçları, küçük ekran boyutuna rağmen cep telefonunun etkili bir öğrenme aracı olarak kullanılabileceğini göstermektedir. Çalışmamız yalnızca belirli bir öğrenme türü kullansa da, cep telefonlarının etkili bir öğrenme aracı olduğunu doğrulamaktadır.

Bununla birlikte, mobil cihazların eğitim bağlamında kullanımına ilişkin artan araştırmaların gösterdiği gibi, m-öğrenme birçok biçim alabilir ve sınıfın ötesindeki öğrenme etkinliklerini destekleyebilir. Kesin olan şey, m-öğrenmenin gelişmeye devam edeceği ve cep telefonu ve diğer endüstrilerdeki gelecekteki teknolojik gelişmelerin buna büyük ölçüde yardımcı olacağıdır.


Teknoloji Etkinlikleri
Bilişim Haberleri
BThaber
Bilişim Etkinlikleri 2021
Ankara Teknoloji Etkinlikleri
Bilişim Zirvesi
Kamu Bilişim Zirvesi 2021
BT Haber APK


Açık ve Dağıtılmış Öğrenme Ortamları için Değerlendirme Stratejileri

Değerlendirme, egzersiz ve doğru beslenme gibi genellikle ihmal edilen insan uygulamaları kategorisine girer. Eğitim veya öğretime dahil olan hepimiz, herhangi bir öğrenme ortamını tasarlarken veya uygularken sistematik değerlendirmeye girmemiz gerektiğini biliyoruz, ancak nadiren buna yaklaşıyoruz.

Belki de bu gecikme, her yerde bulunan ADDIE (Analiz, Tasarım, Geliştirme, Uygulama ve Değerlendirme) modeli gibi çoğu öğretim tasarımı modelinin değerlendirmeyi sürecin sonuna kadar erteleyebileceğimizi önermesinden kaynaklanmaktadır. Sebep ne olursa olsun, değerlendirme genellikle “yarın daha iyi yiyeceğim” gibi verilen, ancak tutulmayan sözler alanında kalır.

Açık ve dağıtılmış öğrenme ortamları gibi etkileşimli öğretim ürünlerini veya programları değerlendirdiğimizde bile, bunu genellikle yanlış düşünülmüş bir şekilde yaparız; bu, bir salatayı hamburger ve patates kızartmasıyla yersek, bir şekilde sağlıklı beslenmekle meşgul. Örneğin, açık ve esnek öğrenme ortamlarının geleneksel sınıf içi öğrenme ortamlarıyla yarı deneysel karşılaştırmaları, hakemli araştırma dergilerinde yayınlanan veya araştırma konferanslarında sunulan çalışmalara hakim olmaya devam ediyor.

Bernard ve ark. (2004) bize bu tür karşılaştırmaların “düşük kalitede” olduğunu ve nihai sonucun neredeyse her zaman “önemli bir fark olmadığını” söylemek için. Bernard et al. (2004) mükemmel bir araştırma ürünü üretti, ancak eğitim teknolojilerinin bu tür meta-analizlerinin çoğunda olduğu gibi, onların analitik sentezleri, tasarımcılara veya uygulayıcılara çabalarında rehberlik etmek için çok az şey sağlıyor.

Bu eksiklikler akılda tutularak, bu bölüm, açık ve dağıtılmış öğrenme ortamlarını değerlendirmek için bir dizi pratik strateji önermeye odaklanmıştır. Bu önemli konunun çok daha kapsamlı bir şekilde ele alınması, Etkileşimli Öğrenme Sistemleri Değerlendirmesi başlıklı bir kitapta bulunabilir.

Terminoloji hakkında bir açıklama yapmak gereklidir. Yenilikçi Web Tabanlı Öğrenme Çerçevesinde Khan (2001), sekiz anahtar boyuttan biri olarak “Değerlendirme”yi içerir. Değerlendirme altında, Khan hem “öğrencilerin değerlendirilmesi” hem de “öğretim ve öğrenme ortamının değerlendirilmesi”ni listeler.

Çalışmamızda, bu iki faktörü ayırmayı tercih ettik, “değerlendirme” terimini, insan öğrenenlerin özelliklerini (öğrenme, motivasyon, tutum vb.) -pedagoji boyutu. “Değerlendirme” terimini yalnızca ürünlerin, programların ve projelerin sonuçlarının ve değerinin tahmin edilmesine odaklanan faaliyetlere atıfta bulunmak için kullanıyoruz. Kısacası, insanları değerlendirir ve şeyleri değerlendiririz. Bu bölümün geri kalanı yalnızca değerlendirme konularına odaklanmıştır.

Açık ve dağıtılmış öğrenme ortamlarının geliştiricisi, yöneticisi veya uygulayıcısı olarak, diğer profesyonellerin verdiği kararlara benzer kararlar vermelisiniz. Örneğin, bir doktor bir teşhis koymadan önce, genellikle hastanın şikayetini ve tıbbi geçmişini belirlemek için bir hastayı sorgular, kapsamlı bir muayene yapar ve çeşitli testler yapar. Aslında, bir doktorun kalitesi ve itibarı, büyük ölçüde, görüşme, muayene ve test etme gibi “değerlendirme” eylemlerini yürütmede ne kadar yetenekli olduğuna göre belirlenir. Aynı şey bir değerlendirici için de geçerlidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir