Çevrimiçi Topluluklarda Güvenin Öncülleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Çevrimiçi Topluluklarda Güvenin Öncülleri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

9 Mayıs 2022 Dijital etnografi Marka toplulukları Sanal marka toplulukları 0
Bilgisayar Tabanlı Sistemler

Çevrimiçi Topluluklarda Güvenin Öncülleri

Çevrimiçi sanal topluluklar, 1980’lerin başından beri Usenet haber grupları olarak internette var olmuştur. World Wide Web’in ortaya çıkışı ve Web sitesi etkileşimine verilen önemle, bu topluluklar ve beraberindeki araştırmalar hızla büyümüştür.

Sanal topluluklar, insanların ortak bir hobi, tıbbi rahatsızlık veya madeni para toplama, bir rock grubuna bağlılık veya lupus gibi bir hastalıkla yaşama gibi diğer benzer ilgi alanlarını tartışmak için bir araya gelmesinin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkar.

Sanal topluluklar, ortak bir konum veya site aracılığıyla İnternet üzerinden düzenli olarak ve belirli bir süre boyunca organize bir şekilde iletişim kuran ortak ilgi alanları ve uygulamaları olan insan grupları olarak tanımlanabilir.

Konum, topluluğun buluştuğu “yer”dir ve örneğin e-posta liste sunucuları, haber grupları, bülten panoları veya sohbet odaları tarafından teknolojik olarak desteklenebilir. Teknoloji, topluluğun özü olan topluluğun sohbetini düzenlemeye yardımcı olur.

Örneğin, bir liste sunucusu tarafından desteklenen bir topluluktaki mesajlar e-postalarda düzenlenir, hatta bazen birkaç mesajı bir e-posta özeti halinde gruplandırır. Bülten panosu topluluklarında, konuşma, üyeler tarafından gönderilen sorular veya yorumlardan ve mesajlara verilen yanıtlardan oluşan mesaj dizileri halinde düzenlenir.

Sanal topluluk üyeleri, bazen topluluklara derin bağlar geliştirerek, güçlü normlar ve beklentilerle kişisel ilişkiler kurarlar. Bu gelişmeler ilginç çünkü sanal toplulukların üyeleri tipik olarak birbirlerine yabancıdırlar ve asla yüz yüze görüşmeyebilirler.

Ek olarak, bilgisayar aracılı iletişimin doğası, ses, jestler, giyim, ses tonu, fiziksel kişisel nitelikler ve duruştaki değişimler gibi iletişimin yorumlanmasına yardımcı olan sözel olmayan ipuçlarının eksik olacağı şekildedir. iletişim çoklu yorumlara açıktır.

Yine de, bu sınırlamalara rağmen, birçok sanal topluluk, mesaj alışverişinde bulunarak ve kendi konuşma tabanlarını oluşturarak gelişiyor. Toplulukta sohbeti sürdürmenin kilit bir bileşeni, üyeler arasında güvenin varlığıdır. Güvenin, üyelerin sanal topluluk aracılığıyla bilgi verme ve bilgi alma niyetleri üzerinde aşağı yönlü bir etkisi vardır.

Bu bölüm, ortaya çıkan sanal toplulukları, yani bir kuruluştan, hükümetten veya başka bir kuruluştan açık bir ekonomik veya akademik amaç için talimat veya yetki olmaksızın ortaya çıkanları incelemektedir.

Örneğin, iki şirket arasındaki stratejik ortaklık çalışma grubu için bir tartışma panosu veya bir üniversite dersi alan bir sınıf için bir sohbet odası, yeni ortaya çıkan sanal topluluklar olarak kabul edilmeyecektir. Bununla birlikte, Meme Kanseri Genç Kurtulanlar Koalisyonu tarafından kadınların hastalıkla mücadelelerini tartışabilmeleri için kurulan çevrimiçi bir forum, yeni ortaya çıkan bir sanal topluluk olarak kabul edilecektir.

Güven, sosyal ilişkilerde temel bir bileşendir ve güveni anlamak ve tanımlamak, ele alındıkları duruma bağlıdır. Topluluklarda, genel olarak güven, üyeler arasındaki kişilerarası ilişkilerin ayrılmaz bir parçasıdır ve bireyin beklentilerini ve davranışını tanımlar.


Sanal marka toplulukları
Netnografi kitap
Marka toplulukları
Netnografi Nedir
Dijital etnografi
Netnografi makale
Çevrimiçi ortamlarda bireylerin kendini sunma yöntemleri nelerdir
Netnografi PDF


Güvenin birçok tanımı vardır. Başkalarının davranışlarıyla ilişkili risk alma isteği ve daha genel olarak sosyal belirsizliği azaltma yöntemi olarak tanımlanmıştır.

Bu anlamda, sanal toplulukta güven, diğer üyelerin davranışlarıyla ilişkili sosyal karmaşıklığı azaltmak ve topluluklarda olduğu gibi, güvenilen tarafın fırsatçı davranışlarda bulunarak avantaj elde edeceği korkusunu azaltmanın bir yolu olarak kullanılır. 

Sanal bir topluluğa katılmak, riske maruz kalmayı gerektirir. Fırsatçı davranışlar, gizli olarak sağlanan kişisel bilgilerin satılmasını, hayali bir kişiliğe bürünmeyi, yasak olduğu zaman ürün ve hizmetleri kasten ve gizlice pazarlamayı, alevlendirmeyi veya spam göndermeyi, üyelere haksız pratik şakalar yapmayı, yanlış bilgi vermeyi ve genel olarak davranmayı içerebilir. toplumu mahvedecek şekilde işlevsiz bir şekildedir.

Bu tür davranışlar diğer topluluk türleri için de geçerlidir, ancak çevrimiçi topluluk durumunda, İnternet tarafından sağlanan anonimlik, bu tür davranışların fail tarafından gerçekleştirilmesini çok daha kolay ve mağdur tarafından fark edilmesini çok daha zor hale getirir.

Güven üzerine yapılan bilimsel araştırmalar, güvenin yetenek, yardımseverlik ve dürüstlük inançlarından oluşan çok boyutlu bir kavram olduğunu göstermiştir. Yetenek, bir başkasının (yani güvenilen tarafların) belirli bir alanda sahip olduğu beceriler veya uzmanlık hakkındaki inançlarla ilgilenir.

Yetenek, diğer kişinin ne hakkında konuştuğunu bildiği inancıyla ilgilidir. Sanal topluluklar neredeyse her zaman belirli bir konuya odaklandığından, bu konuyla ilgili olarak başkalarının yetenekleriyle ilgili endişeler önemlidir.

Yardımseverlik, diğerlerinin mütevelli heyetine olumlu bir yönelime ya da iyi bir şey yapma arzusuna sahip olacağı beklentisidir, tipik olarak uygun tavsiye, yardım, tartışma vb. başkalarına yardım etmek, desteklemek ve özen göstermek gerekir.

Hayırseverlik sanal topluluklarda önemlidir, çünkü olumlu bir karşılık olmaksızın topluluk var olamaz. Dürüstlük, bir başkasının, sosyal olarak kabul edilen dürüstlük standartlarına veya yalan söylememek ve makul şekilde doğrulanmış bilgi sağlamak gibi bir dizi ilkeye göre hareket edeceği beklentisidir. Dürüstlük sanal topluluk bağlamında geçerlidir, çünkü topluluğun düzgün bir şekilde işlemesini sağlayan, hayırseverlikle yakından bağlantılı olan karşılıklılık normlarının varlığıdır.

Sanal toplulukların üyeleriyle yapılan ankete dayalı araştırma, dürüstlük ve yardımseverliğin bu bağlamda birleştiğini bulmuştur, çünkü sanal toplulukların çoğunda beklenen davranış biçimi iyilikseverliktir.

Dolayısıyla, bu beklenen davranış biçimine bağlı kalmak, dürüstlük, fiilen böyle davranmakla, yani hayırseverlikle örtüşmelidir. Sosyal olarak kabul edilebilir davranış veya standartlara uygunluk (dürüstlük) ve başkalarına “iyilik” yapma arzusu (hayırsever niyetler) sanal topluluk ortamında eş anlamlıdır.

Sanal topluluklarda güvenin temel anlayışından araştırılması gereken birçok yön vardır. Güven, farklı türdeki topluluklarda farklı şekilde gelişebilir. Örneğin, tıp temelli topluluklara duyulan güven, belirli bir spor takımının taraftarları için düzenlenen topluluklara duyulan güvenden daha çok belirli niteliklere dayanabilir.

Bir bireye duyulan güven düzeyi, topluluğun kullanımıyla ilgili olabilir. Cinsiyet, ırk ve kültür gibi demografik değişkenler de güveni ve onun gelişimini etkileyebilir. Sanal toplulukların boylamsal çalışmaları, zaman içinde güvenin gelişimi hakkında daha fazla bilgi verebilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir