Üçlü Süreklilik Paradigması – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Üçlü Süreklilik Paradigması – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

10 Mayıs 2022 Newton paradigması Paradigma Nedir Thomas Kuhn paradigma Nedir 0
Yönlendirme Algoritması

Üçlü Süreklilik Paradigmasının Temelleri

Bu makale, farklı bağlamlarda (örneğin yazılım geliştirmede, kurumsal mimaride, finansal hizmetler mimarisinde, hukuk biliminde) kullanılan modern kavramsal çerçevelerin organizasyonu için mantıksal olarak titiz bir teorik temel olan Triune Continuum Paradigm’i gözden geçirmektedir. , vb.).

Bu paradigma, sistem modelleme alanına önemli bir katkıdır, çünkü şu anda geçerli sistem modelleme çerçevelerinin hiçbiri tatmin edici bir resmi teorik temele sahip değildir.

Modelleme çerçeveleri için teorik bir temelin yokluğu, modelleyicilerin temel bir neden tarafından değil, şans tarafından yönlendirilmeye zorlandıkları pratik uygulama deneyimlerine yol açar.

Bu genellikle modelleme çerçevelerinin yetersiz seçimine yol açar; yani, seçilen bir modelleme çerçevesinin hedeflenen modelleme problemleriyle başa çıkmak için tasarlanmadığı durumlara.

Bu tür seçimlerin olası sonuçları arasında şunlar yer alır: yanlış (örneğin, gereksinimler açısından yetersiz) bilgi sistemleri özellikleri, çelişkili veri mimarileri, eksik hizmet özellikleri ve benzerlerinin tümü, birçok projenin başarısızlıklarına belirleyici katkılardır.

Bu makalede incelediğimiz paradigma, genel sistem modelleme alanında konumlanmış çerçeveler için eksik teorik temeller sağlayarak bu sorunu çözmektedir.

Mevcut sistem modelleme çerçevelerinin çoğu, en iyi modelleme uygulamalarının bir entegrasyonu olarak ortaya çıktı. İncelenen paradigma, bu farklı çerçeveler tarafından toplanan pratik deneyimi reddetmez, ancak tutarsızlıklarını düzeltir ve mantıksal olarak katı teorik temellerle destekleyerek onu tamamlar.

Bu nedenle paradigma, modern sistem modelleme çerçevelerinin evrimine önemli bir yapıcı potansiyel getirir. Bu potansiyel, modelleme çerçevelerinin ve araçlarının tasarımından sorumlu kişilerin önerilen paradigmayı dikkate alması durumunda gerçekleştirilebilir.

Cambridge Felsefe Sözlüğü, “paradigma” teriminin aşağıdaki tanımını sağlar:

“Thomas Kuhn tarafından kullanıldığı şekliyle paradigma, içinde bilimsel teorilerin test edilebileceği, değerlendirilebileceği ve gerekirse gözden geçirilebileceği teorik bir çerçeve oluşturan bir dizi bilimsel ve metafizik inançtır.”

Uygulamada, bir paradigma genellikle bir bilimler topluluğu için tanımlanır. Bu bağlamda bir paradigma, koleksiyondaki bilimlerden herhangi birinin temelleri olarak güvenebileceği bir dizi temel varsayım ve ilkeyi ortaya koyar ve doğrular.


Paradigma Nedir
Newton paradigması
Thomas Kuhn paradigma Nedir
Hangisi diğerlerinden farklı bir paradigma anlayışına sahiptir
Kuhn, paradigma 5 evresi
Paradigma örnekleri
Pozitivist paradigma Nedir
Pozitivist paradigma özellikleri


Daha sonra, bir paradigmanın sağladığı ilkelerden yola çıkarak, farklı bilimler kendi özel bilgi çerçevelerini oluştururlar. Ve eğer bazı bilimler aynı paradigmayı paylaşırlarsa, kendi özel bilgi çerçevelerini bağlayabilir ve senkronize edebilirler. Bunu yaparak, farklı (ancak temel ilkeler açısından tutarlı) bakış açılarından elde ettikleri bilgilerle birbirlerini karşılıklı olarak zenginleştirebilirler.

Triune Continuum Paradigma, genel sistem modellemesi için bir paradigmadır. Böylece Triune Continuum Paradigma, sistem modellemede farklı ilgi alanlarına sahip bilimlere hizmet eder. Herhangi bir paradigma gibi, bilimlere bilimsel bilginin çeşitli kavramsal çerçevelerini inşa etmek için gerekli başlangıç ​​noktalarını sağlayan bir dizi ilkeyi ortaya koyar ve doğrular; bizim durumumuzda – modelleme çerçeveleri oluşturmak için gerekli olan ilkeler.

ÜÇLÜ SÜREKLİLİK PARADİGMASININ ÜÇ İLKESİ

Triune Continuum Paradigm üç ilkeden oluşur. İlk ilke, genel sistem modellemesi için Tarski’nin Hakikat Teorisinin uygulanmasının sonucudur. Bu uygulama, bir modelleme çerçevesinin kavramları için tutarlı anlambilimin tanımlanmasına izin verir.

Bu, bir yanda modellenmesi ilginç olan konular ile diğer yanda bu konuları temsil etmesi gereken kavramlar arasındaki ilişkiler için biçimsel betimlemeler inşa edilerek yapılır. Bu ilke, tek bir sistem modelleme çerçevesi kullanılarak gerçekleştirilen modelleme yorumlarında tutarlılık ve belirsizlik olmamasını sağlamak için gereklidir.

Triune Continuum Paradigm tarafından sağlanan ilk ilkenin bir uygulaması, Tarski’nin bildirimsel semantiği biçiminde tutarlı bir şekilde tanımlanmış semantik ile modelleme terimlerini içeren bir sistem modelleme çerçevesi ile sonuçlanır.

Bu ilkenin bilgi sistemleri modellemesi için öneminin gerekçeleri ayrıntılı olarak sunulmuş ve analiz edilmiştir. Özellikle, Tarski’nin bildirimsel anlambiliminin şu şekilde olduğu gösterildi:

• bir modelleme dilinin uygulama kapsamının tanımı için resmi olarak yeterli;
• modelleme temsilleri içindeki yorumların tutarlılığında belirsizlik olmaması için biçimsel olarak yeterli;
• modelleme temsillerinin yeterliliğinde belirsizlik olmaması için resmi olarak gerekli ve yeterlidir.

Üçlü Süreklilik Paradigmasının ikinci ilkesi, genel sistem modellemesi için Russell’ın Türler Teorisi’nin (Russell, 1908) uygulanmasının sonucudur. Bu uygulama, bir modelleme çerçevesinin kavramlarını kategorize etmenin yolunu tanımlar, böylece bu çerçevenin uygulamalarında kavramlar, önermelerin kendi içinde tutarlı yapılarını oluşturur. Dolayısıyla bu ilke, modelleme çerçevelerinin yardımıyla oluşturulan açıklamaların ve spesifikasyonların tutarlılığını sağlamak için gereklidir.

Bu ilkenin önemi, Russell’ın Tipler Teorisi’nin Russell paradoksunu, “mantıksal ya da küme kuramsal paradoksların en ünlüsü”nü çözmek için formüle edilmiş olması gerçeğiyle doğrulanır. Böylece, Üçlü Süreklilik Paradigmasının ikinci ilkesinin uygulanmasıyla, kendi uygulamalarında ortaya çıkan modelleme çerçevesi, dahili olarak tutarlı sistem belirtimleri (yani, kendi içinde çelişkilerden yoksun sistem belirtimleri) üretecektir.

Üçlü Süreklilik Paradigması adı, paradigmanın üçüncü ilkesi olan Naumenko’da (2002) tanımlanan Üçlü Süreklilik kavramından gelmektedir.

Bu kavram, genel sistem modelleme alanının temsil kapsamını en soyut düzeyde kapsamak için gerekli ve yeterli olan minimal bir modelleme kavramları kümesini tanıtır ve doğrular. Bu ilke, farklı sistem modelleme çerçevelerinin temel modelleme kavramlarının varlığını doğrulaması için gereklidir.

Triune Continuum fikri, genel sistem modellemesinin kapsamını temsil eden üç sürekliliğin tanıtılmasıyla tanımlandı.

İlk iki süreklilik şunlardır:

• mekansal-zamansal süreklilik (sübjektif uzay-zaman metriklerinin sübjektif temsillerde kullanılmak üzere tanımlandığı yer);

• yapı sürekliliği (sübjektif anayasal ölçütlerin öznel temsillerde kullanılmak üzere tanımlandığı yerler, örneğin, çevreleriyle ilişkili olarak tanımlanan nesneler).

Bu iki süreklilik, evrensel genel sistem modelleme kapsamında tamamlayıcı olarak birbirleriyle ilişkili olarak tanıtılmaktadır. Başka bir deyişle: uzay-zaman dışı kapsamdaki her şey oluşumdur; ve kapsam içinde oluşum olmayan her şey uzay-zamandır.

Üçüncü süreklilik:

• bilgi sürekliliği (ilk iki sürekliliğin karşılıklı ilişkilerinden ortaya çıkar ve bu ilişkiler hakkında karşılık gelen bilgileri içerir, örneğin nesneler ve çevreleri hakkında bilgi, uzay-zaman aralıkları veya uzay-zamandaki noktalarla ilişkilidir).

Böylece, üç süreklilik üçlüdür: hiçbiri, diğerleri olmadan var olmaz; ya üçü birlikte vardır ya da hiç yoktur. Gerçekten de, birinci (uzay-zamansal) süreklilik ortaya çıkar çıkmaz, birinci sürekliliğe ait olmayan evrensel kapsamdaki her şey, hemen ikinci (anayasa) sürekliliği şekillendirir; ve üçüncü (bilgi) sürekliliği, ilk iki sürekliliğin karşılıklı ilişkileri hakkında bilgi olarak (örneğin, oluşum hakkında uzay-zamansal bilgi olarak) hemen ortaya çıkar.

Triune Continuum Paradigm’in üçüncü ilkesi, insan faaliyetinin çeşitli alanlarında kullanılan çeşitli sistem modelleme çerçeveleri için önemlidir (örneğin, hukuk ve sağlık hizmetlerinden yazılıma kadar uzanan alanlarda yararlı işlevler sağlayan tutarlı yapıları analiz etmek, tasarlamak ve geliştirmek için kullanılan çerçeveler).

Triune Continuum kavramını kullanarak, bu çeşitlendirilmiş çerçevelerin ilgili temsil kapsamlarını kapsaması için gerekli ve yeterli olan minimal modelleme kavramları setlerini tanıtmak ve gerekçelendirmek mümkündür.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir