REAKTİVİTE – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
REAKTİVİTE
Extran ve Intran, kimyasal reaksiyonlara benzedikleri için “kimyasal reaktivite özellikleri” olarak adlandırılan daha genel özelliklere sahiptir: molekülerlik, sözleşme zorunluluğu, moleküler eylem sırasında opaklık ve sistemi değişmez duruma geri getiren bir kurtarma protokolü aracılığıyla yeniden deneme veya kurtarma .
Bunlar aşağıdaki gibi tanımlanır:
(i) Molekülerlik: Kompozit operasyon sırasında bir çarpışma olursa, alt operasyonun tüm etkileri kaybolur. Çarpışma yoksa kompozit veya moleküler işlem tamamlanmıştır. Yani bir molekül tamamen sentezlenir veya hiç sentezlenmez.
(ii) Sözleşme yükümlülüğü: Tek bir birleşik işlemin başlatılması, programı bir tutarlı durumdan diğerine götürür. Bu, bir sözleşmenin geçerliliğinin ön koşulu ve sonraki koşulu anlamına gelir. Böylece konvansiyonel tutarlılık, sözleşmeye dayalı yükümlülük ile yer değiştirmektedir.
(iii) Opaklık: Kompozit işlemin alt işlemlerinin sonuçları, kompozit işlemi tamamlanana kadar ortaya çıkmamalıdır.
(iv) Dayanıklılık: Bir çarpışma meydana gelir ve sözleşme başarısız olursa ve bir bileşen yükümlülüğünü yerine getiremez ve sözleşmesinde başarısız olursa, bir istisna ortaya çıkar.
O zaman üç olasılığımız var:
a. İstisna haklı değildir: Bu, görmezden gelebileceğimiz yanlış bir alarmdır.
b. Rutini yazarken istisnayı öngördüysek ve sözleşmeyi yerine getirmek için alternatif bir yol sağladıysak, sistem bu alternatifi deneyecektir. Buna yeniden başlatma denir. Bununla birlikte, yine de sözleşmeyi yerine getiremezsek, zarif bir şekilde alçalmaya veya onurla teslim olmaya başlarız. Ardından tüm nesneleri kabul edilebilir bir duruma (önceden taahhüt edilen duruma) getirin ve arıza sinyali verin.
Buna organize panik denir. Bu, değişmezi geri yüklemelidir. Bu noktada, yeniden denemeyi başlatıyoruz. Yeniden denemenin etkisi, rutinin gövdesini yeniden yürütmektir. Açıklama: Eyfel’de kurtarma maddesi yukarıdakilerin hepsini yapar (bu esasen işlem sürecinde kurtarma işleminden sonra başlatılır).
Ayrıca MOPS’ta kimyasal reaktivite özellikleri daha da genelleştirilmiştir: Bir dizi uzak nesne çağrıldığı için, FHC ve MCC koordinatörleri tüm uzak eylemlerin ve yerel eylemlerin tamamlandığından emin olmalıdır.
c. Herhangi biri başarısız olursa, tüm program terk edilmelidir ve sistemi yeniden denememiz, kurtarmamız ve değişmez durumuna getirmemiz gerekir. Sözleşme yükümlülüğü, eşzamanlı çağrı ve kısmi arızalar altındaki tüm nesneleri kapsar. Tüm eylemler tamamlanana ve koordinatör taahhütte bulunana kadar hiçbir nesneden hiçbir sonuç ortaya çıkmaz.
Reaktivite Nedir
Reaktivite Nedir tıp
Reaktan nedir kimya
Reaktant ne demek
Reaktif dil Ne Demek
Reaktant ve reaktif nedir
Proaktif ve reaktif nedir
Reaktif TDK
Yeniden Dene/Kurtar ve Sıfırla: Yanlış alarm durumunda yeniden deneyin; else kurtarma ve yeniden başlatma, böylece tüm nesnelerdeki tüm değişmezler eylem öncesi durumlarına geri döner.
İki tür işlemimiz olduğunu hatırlayın: Bir MC ve bir FH arasında Extran (harici işlem) ve her MC içinde veya FH’de yerel olarak gerçekleşen Intran (dahili işlem). Extrans’ı, niyet işlemlerinin ACID özelliklerine sahip olduğu ve eylem işlemlerinin bir kurtarma protokolü tarafından desteklenen uzun süreli işlemler olduğu niyet ve eylem işlemlerine ayırdık.
Niyet işlemleri yine her bir MC veya FH için yereldir ve bu aşamadaki karara bağlı olarak, eylem işlemi bir zaman aşımı stratejisi ile sağlanan bir protokol (niyet-eylem protokolü (IAP) olarak adlandırılır) aracılığıyla gerçekleşir ve bağlantı kesilmesi hatalarıyla başa çıkmak için kurtarma. Şimdi niyet-eylem protokolünün uygulamalarını göstereceğiz.
İki önemli husus daha fazla araştırma ve geliştirme gerektirir: E-ticarette ortaya çıkan iş akışı kalıplarının analizi ve sözleşmeye dayalı iş akışı kalıplarının tasarımı için uygun yazılım araçlarının geliştirilmesi. Bu yönler aşağıdaki bölümde açıklanmaktadır.
E-TİCARETTE İŞ AKIŞ MODELLERİ
E-ticaret uygulamalarında iş akışlarının belirli özel davranış kalıpları oluşur. Bir model, bir tasarım mimarisi için bir problem çözme disiplinini zorunlu kılar. Üç bölümden oluşur: bağlam, sorun ve çözüm. Bağlam, desen uygulanmadan önceki ortamın açıklamasıdır.
Sorunun ve çözümünün ortaya çıktığı ön koşulları ana hatlarıyla belirtir. Bağlam, kalıbın nerede ve ne zaman çalışacağını gösterir. Genellikle bir senaryo yardımıyla tanıtılır. Problem, bir durumun amaç ve hedeflerini tanımlar. Çözüm, uygun bir protokol aracılığıyla amaç ve hedeflere ulaşmanın yollarını tanımlar.
E-ticarette şu kalıplarla karşılaşıyoruz; bu kalıpların kombinasyonları olan başka iş akışı kalıpları olabilir.
(i) ACID özelliklerine sahip geleneksel işlemler: Bunlar, bir iş akışının en düşük seviyesinde gerçekleşir.
(ii) Tedarik zinciri modeli: Burada bağlam, bir dizi aracı aracı aracılığıyla bir müşteri ve bir satıcı arasındaki geleneksel işlemlerin bir dizisidir. Burada iş akışı, ancak ve ancak zincirdeki her bir bireysel işlem başarılı olursa başarılı olur. Herhangi bir işlemdeki bir iptal başarısız olarak kabul edilecek ve ilk durumun tutarlılığı geri yüklenecektir.
(iii) Karşılıklı münhasır-toplu olarak ayrıntılı model: Burada, bağlam, belirli bir görevi tamamlamak için birkaç karşılıklı dışlayıcı işlem ve toplu olarak ayrıntılı işlemler yoluyla birkaç tedarikçiden mal almaya çalışan tek bir alıcıdır. Burada, iş akışının ancak birbirini dışlayan tüm işlemlerin tümü taahhüt edilmişse başarılı olduğu kabul edilir. Herhangi biri iptal edilirse, bu iş akışı başarısız olur ve ilk durumlar geri yüklenir.
(iv) Müzakere edilmiş seçim modeli: Buradaki bağlam, bir müşterinin belirli bir ürünü pazarlık fiyatından elde etmek için aynı anda birkaç tedarikçiyle pazarlık yapması ve pazarlık yapmasıdır. Bu iş akışı, ancak ve ancak işlemlerden biri taahhüt edilirse başarılı olur ve bu sürenin hemen ardından geri kalan işlemler sözleşmeye uygun olarak iptal edilir. İkinci durumda, durumlar uygun şekilde geri yüklenir.
(v) Müzayede Modeli: Müzayede süreci, müzayedeci tarafından koordine edilen bir dizi müşteri ve müzayedeci arasında kontrollü bir rekabettir. Müzayede modelinde, müzayedeci ile birkaç müşteri arasında iletişim yoluyla işlemler gerçekleşir ve bunlar art arda revize edilir.
Proaktif ve reaktif nedir Reaktan nedir kimya Reaktant ne demek Reaktant ve reaktif nedir Reaktif dil Ne Demek Reaktif TDK Reaktivite Nedir Reaktivite Nedir tıp