Bilgi Sistemleri Projeleri  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Bilgi Sistemleri Projeleri  – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

31 Mayıs 2022 CBS Örnekleri proje örnekler Uzaktan algılama projeleri 0
Proje Kalitesi

Bilgi Sistemleri Projeleri 

Bilgi sistemlerinin (IS) geliştirilmesi ve uygulanmasında kullanılan metodolojiler ve teknolojilerdeki muazzam ilerlemeye rağmen, tutarlı bir temelde IS başarısına ulaşılamaması birçok şirketin çabalarını mahvetmeye devam ediyor.

Bir IS’nin başarısı veya başarısızlığı, sistemin doğası ve çeşitli paydaşların (yani, IS geliştiricileri, kullanıcıları ve yönetimi) bakış açısı gibi bir dizi faktöre bağlı olarak çeşitli şekillerde tanımlanmıştır. ). Genel olarak, IS başarısı genellikle sistemin organizasyon için stratejik, bilgisel ve işlemsel faydaları ne kadar iyi sağladığı temelinde öznel olarak değerlendirilir.

IS başarı olasılığını artırmak için çeşitli yaklaşımlar ve öneriler sunulmuştur. IS başarısını artırmak için en erken ve en popüler önerilerden biri, kritik başarı faktörleri (CSF) kavramına dayanıyordu.

Bu öneri, IS başarısının elde edilmesi için gerekli olan küçük bir dizi faktörün tanımlanmasıyla IS başarısızlığının önemli ölçüde azaltılabileceğini varsayar. CSF yaklaşımının kullanılması, yöneticilere en fazla dikkat edilmesi gereken kilit alanları ve kıt kaynakların nasıl tahsis edilmesi gerektiğini belirlemek için bir karar yardımı sağlayarak IS planlama sürecini daha verimli hale getirebilir.

BOS’un belirlenmesi, çeşitli paydaşlar arasındaki bakış açılarındaki farklılıklar nedeniyle ortaya çıkabilecek olası sorunlar hakkında iletişimi de geliştirebilir. BOS yaklaşımının bir başka potansiyel avantajı da öğrenme sürecini kolaylaştırmasıdır. Yani, CSF yaklaşımı paydaşların IS geliştirme sürecini ve sistemin nihai hedeflerini ve genel geliştirme sürecinin nasıl değerlendirilebileceğini anlamalarını artırır.

Bazı araştırmacılar, hangi faktörlerin istatistiksel olarak IS başarısı ile ilişkili olduğunu inceleyerek kritik faktörleri belirlemeye çalışmışlardır. Bu yaklaşımda, kullanıcı memnuniyeti genellikle IS başarısının ölçüsü olarak kullanılır. Bu yaklaşıma dayalı bir çalışmanın ilk örneklerinden biri, başarılı ve başarısız projeler arasında hangi faktörlerin en iyi şekilde ayırt edildiğini incelemek için bir diskriminant analizi prosedürü kullanmıştır.

Sonuçlar, örgütsel bağlılığın, değişime bağlılığın ve proje tanımı ve planlamasının kapsamının, kullanıcı memnuniyetinin en iyi tahmin edicileri olduğunu gösterdi.

Belki de bazı araştırmacılar, kullanıcı memnuniyetinin bir IS’nin genel başarısı ve faydaları için yeterli vekil bir ölçüm sağladığına ikna olmadıklarından, birçok araştırmacı, IS uzmanlarının görüşlerine dayanarak CSF’leri belirlemeye çalışmıştır. Bu çalışmalarda, IS uzmanları potansiyel başarı faktörlerinin göreceli önemini doğrudan değerlendirdi.

Genel olarak, çeşitli çalışmalar arasında bazı farklılıklar gözlemlenmesine rağmen, IS uzmanlarının görüşlerini inceleyen çalışmaların sonuçları, CSF’ler konusunda bir miktar anlaşma olduğunu göstermiştir.


CBS, proje örnekleri
Cbs projesi nasıl yapılır
Coğrafi projeler
ArcGIS proje örnekleri
CBS Örnekleri
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Uzaktan algılama projeleri
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI Coğrafi Bilgi


BOS yaklaşımı üzerine yapılan ilk araştırmaların çoğu, temel faktörler bir kez tanımlandığında, aynı kritik faktörlerin tüm IS’nin gelişimi için geçerli olabileceğini varsayıyordu. Bununla birlikte, son yirmi yılda IS’nin doğası ve türleri çeşitlenirken, son araştırmaların çoğu BOS yaklaşımını çeşitli IS türleri ve yeni IS uygulama alanları için geçerli olan temel unsurları tanımlamaya uyarlamıştır. 

Örneğin, yürütücü bilgi sistemleri, nesne yönelimli analiz ve tasarım, bilgisayar destekli yazılım mühendisliği, coğrafi bilgi sistemleri, veri depolama, kamu sektöründe ortaya çıkan bilgi sistemleri, uygulama gibi alanlarda BOS’ları belirlemeye yönelik çalışmalar yapılmıştır.

Entegre hizmetlerin dijital ağları, kurumsal kaynak planlama sistemleri bilgi sistemleri gereksinimlerinin toplanması, BT uyum planlama süreci, Doğu kültürlerinde stratejik planlama, merkezi olmayan bilgi teknolojisinin yönetimi, bilgi merkezlerinin performansı, dış kaynak kullanımı uygulaması, e-tedarikte extranetin benimsenmesi zincirleme ve birçok insanın IS planlama sürecine katılımını kolaylaştırma yer alır.

Düşük IS başarı oranları sorununu çözmek için başka bir bakış açısı, IS başarısızlığının nedenlerini belirlemektir. Bu bakış açısına göre, IS arızasına neden olmada kilit rol oynayan engelleyici faktörler olabilir ve bu nedenle hem CSF’leri hem de kritik arıza faktörlerini (CFF’ler) belirlemek önemlidir. Aksi takdirde, yalnızca IS başarısını engelleyen engelleyici faktörlerin olduğunu keşfetmek için artırıcı faktörlere orantısız bir miktarda dikkat verilebilir.

Birkaç çalışma, başarısız veya terk edilmiş IS projelerine katkıda bulunan temel faktörleri belirleme girişimlerinde IS uzmanlarıyla anket yaptı. Örneğin, Ewusi-Mensah (1997) terk edilmiş IS projelerini incelemiş ve kötü tanımlanmış proje hedefleri, proje ekibi deneyimi ve uzmanlığı eksikliği, uygun olmayan teknoloji, üst yönetimin katılımı eksikliği ve artan proje maliyetlerinin nedenler arasında olduğunu bulmuştur. IS başarısızlığı için.

CFF’ler olarak tanımlanan faktörlerin çoğu, CSF’ler olarak tanımlanan aynı faktörlerdir. Bu nedenle, bir CFF basitçe CSF’nin yokluğu olabilir. Ancak, CSF’ler ve CFF’ler üzerine yapılan çalışmaların sonuçlarında hem arttırıcı hem de engelleyici faktörlerin olasılığına ilişkin bir araştırmayı garanti edecek kadar yeterli farklılıklar var gibi görünmektedir.

ÇALIŞMANIN AMACI

Çok sayıda çalışma potansiyel CSF’leri veya CFF’leri araştırmış olsa da, görünüşe göre tek bir çalışmada her iki faktör tipini de inceleme girişimi olmamıştır. Bu çalışmanın amaçlarından biri, IS projelerinin başarısına ve başarısızlığına katkıda bulunduğuna inanılan faktörlerin göreceli öneminde herhangi bir farklılık olup olmadığını incelemekti.

CSF’lerin IS’nin doğasına ve türüne bağlı olarak değişebileceği fikriyle tutarlı olarak, bu çalışmanın ikinci amacı, IS geliştiricilerinin CSF hakkındaki görüşlerindeki potansiyel kültürel farklılıkları incelemekti. CSF’leri ve CFF’leri belirlemeye çalışan önceki araştırmaların bir sınırlaması, neredeyse tüm araştırmaların Batı kültürlerindeki IS geliştiricilerinin görüşlerine odaklanmış olmasıdır.

Ulusal sınırları aşan ve farklı kültürleri kapsayan IS uygulamaları geliştiren ve uygulayan şirketlerin sayısı arttıkça, Batı kültüründe IS geliştiricileri tarafından en önemli olarak görülen faktörlerin en önemli olarak görülen faktörlerle aynı olup olmadığını belirlemeye ihtiyaç vardır. diğer kültürlerdeki IS geliştiricileri tarafından.

Doğu Asya’daki IS geliştiricilerinin görüşlerini araştırmak özellikle önemli olabilir. Doğu Asya’daki birçok ülke, küresel bilgi teknolojisi alanında önemli bir rol oynamaktadır.

Buna ek olarak, Batı ve Doğu kültürleri arasındaki büyük farklılıklar, Asya ofisleri söz konusu olduğunda küresel İD’in başarılı bir şekilde gelişmesinin önünde bir takım engeller yarattı. Bu nedenle, bu çalışma Kore’den IS geliştiricilerinin görüşlerinin araştırılmasına odaklandı.

Mevcut çalışma aşağıdaki iki hedefe yöneliktir.

1. Kore’deki IS geliştiricileri hangi faktörleri IS başarısına ve IS başarısızlığına katkıda bulunmak için en önemli olarak görüyor?
2. Kore’deki IS geliştiricilerinin CSF’ler ve CFF’lerle ilgili görüşleri, Batı kültürlerinden IS geliştiricilerini içeren önceki çalışmalarda bildirilen sonuçlara ne kadar benzer?

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir