DMSS MİMARİLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

DMSS MİMARİLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

7 Haziran 2022 DMSS HD DMSS iPhone gDMSS Plus PC indir Gezginler 0
Model Yorumlaması

Karar Verme Destek Sistemleri

Karar verme destek sistemleri (DMSS), karar verme sürecinin bazı, birkaç veya tüm aşamalarını desteklemek için tasarlanmış özel bilgisayar tabanlı bilgi sistemleridir. Karar destek sistemleri (DSS), yönetici bilgi sistemleri (EIS) ve uzman sistemler/bilgi tabanlı sistemlerin (ES/KBS) bağımsız veya entegre yeteneklerine sahiptirler.

Bireysel EIS, DSS ve ES/KBS veya bu sistemlerin ikili entegre kombinasyonları, gerçek uygulamalarda karar vericiler için önemli faydalar sağlamıştır.

Sistemlerin evrimi, DMSS profesyonelleri için benzersiz zorluklar ve fırsatlar sunmuştur. DMSS başarıları, zorlukları ve fırsatları hakkında daha fazla bilgi edinmek için, bu alanda tanınmış liderlere görüşlerini sorduk.

Bu makale DMSS kavramlarını gözden geçirmekte, başarılar, zorluklar ve fırsatlarla ilgili uzman görüşlerini sunmakta ve DMSS araştırma ve uygulamasına ilişkin çıkarımları incelemektedir.

DMSS MİMARİLERİ

Karar verme destek sistemleri, çeşitli disiplinlerden yararlanan çeşitli yaratıcı, davranışsal ve analitik temelleri içerir. Bu temeller, temel destek kavramlarını bireysel ve grup kullanıcılarına sunan çeşitli mimarilere yol açar.

Özetlenen mimariler şunları içerir: (a) karar destek sistemlerini (DSS), uzman ve bilgi tabanlı sistemleri (ES/KBS), yönetici bilgi sistemlerini (EIS), grup desteğini içeren klasik sistemler sistemleri (GSS) ve mekansal karar destek sistemleri (SDSS) ve (b) yönetim destek sistemleri (MSS), karar teknolojisi sistemleri (DTS), Entegre DMSS, veri ambarı (DW) tabanlı ve veri içeren yeni sistemler madencilik (DM) tabanlı DMSS, akıllı DMSS (i-DMSS) ve Web tabanlı DMSS veya bilgi yönetimi DMSS.

Mimariler, büyük ölçekli konut talebinin planlanması, stratejik planlama, sağlık yönetimi, ilaç endüstrisinde karar verme, bankacılık yönetimi, eğlence endüstrisi yönetimi ve askeriye dahil olmak üzere çeşitli kamu ve özel girişim sorunlarına ve fırsatlarına uygulanmıştır. arena.

Bildirilen ve diğer uygulamalar, akıllı aracılar, bilgi tabanlı ve bilgi yönetimi prosedürleri, sentetik karakterler ve diğerlerinin yanı sıra mekansal karar destek sistemleri dahil olmak üzere gelişmiş bilgi teknolojilerinden (BT) yararlanır.

DMSS BAŞARILARI 

DMSS oluşturulduktan sonra değerlendirilmeli ve yönetilmelidir. DMSS etkinliğini ölçmek için çeşitli yaklaşımlar önerilmiştir. Ekonomik teoriye dayalı metodolojiler, nicel ve nitel süreç ve sonuç ölçüleri ve gösterge tablosu yaklaşımı vardır.

Bu yaklaşımlar, tasarım, geliştirme ve uygulama çabasını yönetmek için çeşitli organizasyon yapıları ve uygulamaları önerir. Bu yaklaşımların çoğu, şimdiye kadar uygulanandan çok daha fazla kullanıcı katılımını önerir ve ayrıca teknik tasarım, geliştirme ve uygulama görevlerini yürütmek için geleneksel bilgi sistemleri uygulayıcılarının dışındaki uzmanlara daha büyük bir rol önerirler.

Önerilen değişiklikler ve gelişmeler, DMSS profesyonelleri için benzersiz zorluklar ve fırsatlar sunmaktadır. DMSS başarıları, zorlukları ve fırsatları hakkında daha fazla bilgi edinmek için, yakın zamanda yapılan bir çalışma, alanda tanınmış liderlerin görüşlerini derledi.


DMSS HD
Gdmss Lite nedir
gDMSS HD
DMSS Android TV
gDMSS Plus PC indir Gezginler
gDMSS Plus yukle
DMSS iPhone
Ücretsiz kamera izleme programı


Başka yerlerde ayrıntılı olarak açıklandığı gibi, profesyoneller, DMSS topluluğu içinde gösterdikleri başarıları ve itibarları temelinde seçilmiştir. Tüm uzmanlar, DMSS alanında önemli ölçüde etkili yayınlara, liderlik pozisyonlarına ve proje başarılarına sahip uzun süreli profesörler, danışmanlar ve uygulayıcılardır. Uzmanların birebir görüşleri özetlenmiştir.

Uzman görüşü, örtük olarak DMSS’nin benzersiz bir bilgi sistemi türü olarak kabul edildiğini öne sürüyor. Ayrıca, görüşler, genel DMSS tasarımının kalitesini iyileştirmek için yeni ve gelişmiş bilgi teknolojisinin (BT) konuşlandırılmasına odaklanıyor gibi görünüyor.

Bu ortak görüş, gelişmiş BT ilerlemesinin DMSS tasarımını, geliştirmesini ve uygulamasını iyileştirmek için kullanılabileceğini öne sürüyor. Temel DMSS kavramlarına ilişkin uzman görüşleri, Web tabanlı, mobil bilgi işlem ve erişilebilirlik kavramları aracılığıyla dağıtılmış DMSS’nin DMSS başarılarının sürdürülmesinde kritik bir faktör olacağını göstermektedir.

DMSS Zorlukları

Uzmanlar ayrıca yeni nesil DMSS hakkında da görüşler sundular. Onların ortak görüşüne göre, yeni nesil DMSS şunları içerecektir: (a) portalların kullanımı, (b) daha önce kullanılmamış yapay zeka biçimlerinin aracılar aracılığıyla dahil edilmesi, (c) veri ambarı ve veri madenciliği araçlarının daha iyi entegrasyonu DMSS mimarileri içinde, (d) bilgi ve model depolarının oluşturulması, (e) DMSS mimarileri içinde yaratıcılığın entegrasyonu, (f) entegre DMSS’nin sanal bir uzman ekibi olarak kullanılması, (g) World Wide Web, (h) mobil BT’nin kullanılması ve (i) video, ses, karmaşık grafikler ve diğer yaklaşımlar yoluyla kullanıcı arayüzünü iyileştirmek için gelişmiş BT’nin dahil edilmesi gerekir.

Yapay zeka ve DMSS literatürü üzerine yakın zamanda yapılan bir araştırma (Mora ve diğerleri, 2003) benzer araştırma konularını öne sürüyor: (a) akıllı ajanlar, bulanık sistemler ve sinir ağları aracılığıyla DMSS’nin işleme yeteneklerinin arttırılması, (b) kullanıcı- çoklu ortam ve sanal ortamlar aracılığıyla arayüz yetenekleri ve (c) Web’i kullanarak dağıtılmış bilgi tabanlarının potansiyelini dağıtma.

Kısacası, AI ve DMSS ile ilgili uzmanlar ve literatür, gelişmiş BT’nin konuşlandırılması yoluyla DMSS kullanıcı arayüzünün, bilgi ve bilgi temsil şemalarının ve akıllı işleme yeteneklerinin geliştirilmesinin uygunluğunu örtük olarak kabul etmektedir.

DMSS Fırsatları 

Uzmanlar tarafından fark edilen gelecekteki fırsatlar, eğilimler ve zorluklar şunları içerir: (a) müşteri ilişkileri yönetimi gibi belirli organizasyonel işlevler için DMSS paketlerinin mevcudiyeti, (b) sistem işlevsel ve teknik entegrasyonu, (c) yazılım aracı maliyetlerinin azaltılması , (d) konsolidasyon ve yenilik, (e) DMSS uygulaması aracılığıyla karar verici için bir teknoloji rolü yaratılması, (f) karar vericinin DMSS için tasarım ve geliştirme sürecine entegrasyonu, (g) kullanıcı kontrollü geliştirme için etkili tasarım ve geliştirme araçları geliştirmek, (h) DMSS kullanımı tarafından yaratılan organizasyon ve iş görevlerindeki yapısal değişikliklere uyum sağlamak, (i) DMSS etkinliği ölçümlerini geliştirmek, (j) ) organizasyonel karar vermenin grup boyutunu tanımak, (k) insan karar vermenin bilişsel boyutunu dahil etmek, (l) akıllı ajanların ve özelliklerin kullanımı, (m) işbirlikçi teknolojiler yoluyla DMSS uzmanlığının dağılımı, ( n) zengin veri, bilgi ve bilgi temsil modlarını DMSS’ye dahil etmek ve (o) kullanıcının dikkatini teknik meselelerden ziyade kararlara odaklamak.

Bu farklı uzman görüşü tarafından önerilen ortak temalar şunlardır: (a) DMSS, karar vericileri teknik konulardan ziyade karar sürecine odaklamalıdır ve (b) DMSS gelişimi, uzmanlaşmış ve yeni BT uzmanları gerektirebilir. Ancak, DMSS başarısı ve özellikle büyük ölçekli DMSS projeleri, organizasyonlarda sistematik ve iyi yönetilen bir uygulama yaklaşımı ile gerçekleştirilecektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir