Kurumsal Tasarım – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
Uzaktan ve Çevrimiçi Öğrenme için Tasarım Düzeyleri
İster kampüste, ister çevrimiçi veya uzaktan eğitim programları için tasarımın önemi, olası öğrenci kombinasyonları, içerik, kazanılacak beceriler ve öğretme ve öğrenme ortamları ile artar.
Bir meslek ve süreç olarak öğretim tasarımı, son 50 yılda sessizce gelişmektedir. Öğrenme süreci, öğrenenler olarak insanlar ve öğretme ve öğrenme ortamlarının özelliklerini birleştiren çok disiplinli bir meslektir. Bu bilginin felsefi temellerini sağlayan teorisyenler şunları içerir:
Öğretim tasarımı, bir öğretim problemini analiz etmek ve genellikle belirli bir süre içinde bir öğrenen popülasyonunun öğretim içeriği ve beceri ihtiyaçlarını karşılamak için bir tasarım oluşturmak için yapılandırılmış bir yaklaşım sunar. Bir öğretim tasarımı teorisi, “insanların öğrenmesine ve gelişmesine nasıl daha iyi yardımcı olacağına dair açık rehberlik sunan bir teoridir”.
Bu girdi, yukarıda listelenen teorisyenlerin yazılarında yansıtıldığı gibi, öğrenme teorisi, öğretim tasarımı ve değişim sürecinin ilkelerine dayanan felsefi bir temele dayanan çevrimiçi ve uzaktan eğitim programları için çok seviyeli bir tasarım sürecini açıklar.
Bu tasarım modeli, tarif edildiği gibi geleneksel öğretim tasarımı ilkeleri üzerine inşa edilmiştir. Tanımlandığı gibi, stratejik planlama ilkelerini ve kurumsal bağlamın yapısını bütünleştirir.
Bu girdi kurum, altyapı, program, kurs, etkinlik ve değerlendirme düzeyinde uyum ve tutarlılığı destekleyen altı seviyeli bir tasarım sürecini tanımlar. Ayrıca, öğretim tasarımı sürecini yönlendirmek için bu çerçeveden türetilen bir dizi ilke ve soru önermektedir.
ALTI TASARIM DÜZEYİ
Çevrimiçi ve uzaktan öğrenim için etkili öğretim tasarımı, altı düzeyde öğretim planlamasından yararlanır. Şekil 1 tasarımın bu altı seviyesini özetlemekte ve o seviyedeki tasarımdan genellikle sorumlu olan grup veya bireyleri ve her seviyedeki tasarım döngüsünün uzunluğunu tanımlamaktadır. İdeal olarak, bu altı düzeyin her birindeki tasarım, kurumsal misyonla uyumlu ve öğrencilerin ve hizmet verilen toplumun beklentileriyle tutarlı olan öğretme ve öğrenme felsefelerini yansıtır.
Birinci Düzey: Kurumsal Tasarım
Kurumsal düzeyde yapılacak tasarım çalışması, bir kurumun stratejik planlamasına ve konumlandırılmasına benzer. Kurumsal planlama genellikle bir kurumun mevcut vizyon ve misyon beyanları ile başlar ve daha sonra aşağıdakiler gibi bir dizi soruyu ele alan bir veri toplama ve girdi süreci ile ilerler:
Kurumsal Sorular:
• Birincil misyonumuzu hangi programlar ve hizmetler oluşturuyor? Kimin için?
• Kurumumuz hangi toplumsal ihtiyaçlara ve hedeflere yanıt vermeye çalışıyor?
• Öğrencilerimizin çoğu hangi yaşam hedeflerine ulaşmak için çalışıyor?
• Öğrencilerimiz ne tür öğrenme deneyimleri arıyor?
• İstenen hizmetlere, programlara ve öğrencilere uyması için altyapımızda ne gibi değişiklikler gerekiyor?
• Kurumumuzun, uzmanlaşmış çevrimiçi ve uzaktan programların temelini oluşturabilecek, bölgesel veya ulusal olarak benzersiz olan özel temel yetkinlikleri, kaynakları veya misyonları var mı? Olgun fakültemizin güçlü yönleri nelerdir? Genç fakültemizden mi?
Kurumsal Tasarım Nedir
Kurumsal kimlik tasarımı yap
Kurumsal kimlik tasarımı PDF
Kurumsal kimlik unsurları Nelerdir
Kurumsal Kimlik Tasarımı Fiyatları
Kurumsal Kimlik Tasarımı Örnekleri
Kurumsal kimlik tasarımı Nedir
Kurumsal kimlik tasarımı içeriği
Seviye İki: Altyapı Tasarımı
İnsanlar genellikle binaların, sınıfların, Web uygulamalarının, iletişim servislerinin ve sunucuların öğretme ve öğrenme üzerinde bir etkiye sahip oldukları sürece tarafsız olduğunu düşünürler. Hiçbir şey daha yanıltıcı olamaz. Altyapı tasarımı, öğretim üyelerinin ve öğrencilerin öğretme ve öğrenme deneyimlerini etkileyen tüm çevre unsurlarının ve bu deneyimleri destekleyen personelin tasarımını içerir. Aşağıdakilerin tasarımını içerir:
•Öğrenci hizmetleri, fakülte hizmetleri ve öğrenme kaynakları
• Kabul süreçleri, mali süreçler ve kurumsal toplumsal yaşam olayları dahil olmak üzere idari hizmetlerin tasarımı.
• Program başlatma etkinlikleri, uygulamalı, laboratuvar veya ağ toplama etkinlikleri ve ayrıca kutlama mezuniyet etkinlikleri için fiziksel alanların tasarımı.
Fiziksel ve Dijital Tesisler
Çevrimiçi ve uzaktan eğitim ve öğretim programları için altyapı tasarımı, ağ ve Web altyapısının tasarımına odaklanır. Çevrimiçi öğrenme altyapılarında, öğrenme ve öğretimin sağlanması ve yönetimi için ofisler, sınıflar, kütüphaneler ve toplanma alanları bulunur. Ancak bu ofislere ve sınıflara fiziksel binalardan ziyade Web servisleri aracılığıyla erişilmektedir. Çevrimiçi altyapılarla ilgili iyi haber, benzersiz yeni yanıtları, geri bildirimleri ve öğrenme etkinliklerine erişimi desteklemeleridir.
Neredeyse on yıllık çevrimiçi kampüsler inşa ettikten sonra, artık yeni esnek çevrimiçi ve uzak ortamları desteklemek için bir “dijital tesis” altyapısına ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu yeni dijital tesisin tasarlanması, inşa edilmesi, planlanması, bakımının yapılması ve personel bulundurulması gerektiğini biliyoruz. Yeni programları destekleyecek altyapı, bazılarının “bütçe tozu” dediği şeyle yapılamaz.
Hepimizin ilk düşündüğü kadar kolay veya ucuz değil. Bazı uzmanlar, “kampüste teknoloji desteği için bir planın tam olarak uygulanmasının, bir kütüphanenin eğitim ve genel bütçenin yaklaşık %5’i kadar bir maliyeti olduğunu” öne sürüyorlar.
Dijital Altyapının Bileşenleri
Dijital tesis altyapısı tam olarak nedir? Bu altyapıyı tanımlamanın bir yolu, onu kişisel iletişim araçları, ağlar, sunucular için donanım ve yazılım uygulamaları olmak üzere dört ana kategoride düşünmektir. Dijital altyapının önemli bir bileşeni, sistemleri çalıştıran bireyler grubudur. Bu dijital tesis gösterilmektedir. Dijital altyapının geliştirilmesine rehberlik etmek için kullanılabilecek sorulardan bazıları aşağıdadır.
Kişisel iletişim araçları ve uygulamaları:
- Tüm öğrencilerin kendi bilgisayarı olacak mı? Kendi dizüstü bilgisayarları mı?
- Öğrencilerin hepsinin kelime işlem uygulamaları, posta, Web uygulamaları, internette araştırma yapma konusunda yetkin olmasını mı bekliyoruz? İşbirliği araçlarıyla ve bir veya daha fazla kurs yönetim sistemiyle mi?
Web uygulamalarına ve kaynaklarına ve uzak, ulusal ve küresel ağlara erişim sağlayan ağlar:
• E-posta sunucuları, dizin sunucuları ve Web uygulama hizmetleri gibi Web uygulamalarını desteklemek için hangi fiziksel kablolu veya kablosuz ağlar gereklidir?
• Programlar için video konferans için daha yüksek bant genişliklerine ne sıklıkla ihtiyaç duyulacak? Toplantılar için mi? Büyük dosyaları indirmek için mi? Video akışı için mi?
Kampüs hizmetlerini yöneten özel sunucular ve yazılım uygulamaları:
• Ne tür etkileşimli Web hizmetleri sağlanacak? Hangi donanım ve yazılım gerekli olacak?
• Ne tür idari sistemler ve kurs yönetim sistemi kullanacağız?
• Öğrenci, öğretim üyesi ve personele her zaman her yerden erişilebilirliği sağlamak için ne yapmalıyız?
Kurumsal Kimlik Tasarımı Fiyatları Kurumsal kimlik tasarımı içeriği Kurumsal kimlik tasarımı Nedir Kurumsal Kimlik Tasarımı Örnekleri Kurumsal kimlik tasarımı PDF Kurumsal kimlik tasarımı yap Kurumsal kimlik unsurları Nelerdir Kurumsal Tasarım Nedir