VERİ DEPOLAMA VE VERİ KÜPLERİ – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri
MOBİL MULTİMEDYA İÇİN BİR MOBİL DRM ÇERÇEVESİ
Bu bölüm, mobil multimedya için Kwok’tan (2002) türetilen bir mobil DRM çerçevesi önermektedir. Çerçeve, tüm DRM operasyonlarını kendi merkezinde barındıran ve mobil hizmet sağlayıcıların müşterileri ile iş yapmaları için bir platform sağlayan kapalı bir sistemdir.
Merkez, hak ekleme ve uygulama operasyonlarının yanı sıra, işlemleri oldukça güvenli bir ödeme planı ile gerçekleştirebilir. Merkez tarafın hem işletmeler hem de tüketiciler tarafından karşılıklı olarak güvenildiği varsayılmaktadır.
Güvenilir bir merkez, bir mobil operatör olabilir. Merkez ile mobil kullanıcılar arasında dağıtılan multimedya içerikleri dijital lisans ve filigran ile hakları korunurken, merkeze aktarılan multimedya içerikleri hak koruması gerektirmez.
Bir mobil ortamda multimedya dağıtımı için mobil DRM çerçevesini sunar. Çerçevenin merkezi, mobil cihazlara, mobil servis sağlayıcılara ve diğer ilgili taraflara giden ve gelen bilgileri yöneten bir mobil operatördür.
Temel bileşenler şunları içerir: (1) bir mobil ağ altyapısı; (2) bir DRM sistemi; (3) bir ödeme sistemi; ve (4) veri tabanları. Bu çerçevede üç tür taraf vardır: mobil hizmet sağlayıcılar (hem resmi hem de resmi olmayan siteler), banka ve mobil kullanıcılar.
Farklı taraflar ve mobil operatör arasındaki iletişim kanalları, gerekli güvenlik seviyesine bağlı olarak birbirinden farklı ve bağımsızdır.
Örneğin, banka ve mobil operatör arasında çok gizli bilgiler bu kanal üzerinden aktarıldığından, mobil operatör multimedya içerik dağıtımı için paket ağına ve mobil servise güvendiğinden, banka ve mobil operatör arasında sanal bir özel ağ (VPN) kullanılır. sağlayıcılar, multimedya içeriklerini normal interneti kullanarak mobil operatöre aktarır.
Önerilen çerçevenin belirgin özellikleri aşağıdakileri içerir.
1. DRM işlemi: Tüm DRM işlemleri merkez tarafından gerçekleştirilir. Tüm işleme ve depolama gereksinimlerini merkeze kaydırarak mobil cihazların ve servis sağlayıcıların yükünü hafifletir.
2. Mobil cihazların bağımsızlığı: Merkez, dağıtılmış medyanın formatını belirli bir mobil cihaz için uyarlayabilir. Ayrıca, 2.5G mobil cihazlarda işlem gücü ve depolama gereksinimi sorunlarının üstesinden gelmek için akış teknolojisi kullanılmaktadır.
3. Mobil teknolojinin bağımsızlığı: Çerçeve, herhangi bir özel mobil standarda bağlı olmadığı için 2.5G, 2.75G, 3G, 4G ve hatta daha yükseğine uygulanabilir.
4. Standartlaştırılmış hak ifade dili: Tüm DRM işlemleri tek bir tarafça mobil operatör tarafından yönetildiğinden, hak ifade dili standart hale getirilebilir.
5. Paylaşım ve ticaret: Kullanıcılar arasında medya paylaşımını ve ticaretini kolaylaştırır. Detaylar Kwok’a atfedilebilir.
6. Ödeme: İşlemler ve ödemeler, güvenli bir kanal üzerinden merkezi olarak gerçekleştirilir.
7. Kullanım kolaylığı ve kullanıcı memnuniyeti: Tüm DRM işlemleri, mobil kullanıcılar ve mobil servis sağlayıcılar için tamamen şeffaftır.
Mobil multimedya için mobil DRM henüz emekleme aşamasındadır. Mobil DRM’nin yönü aşağıdaki faktörler tarafından yönlendirilir.
1. DRM standardı: Mobil DRM standardında bir anahtar oyuncu olan OMA mobil DRM’nin müzik dağıtımına uygulamada başarılı olduğu kanıtlanmıştır. Standart şu anda Warner Music ve BMG dahil olmak üzere bazı büyük şirketler tarafından desteklenmektedir. Bununla birlikte, mobil multimedya yelpazesi dijital müzikten daha fazlasını kapsar, aynı zamanda film, video konferans vb. gibi görsel-ses verilerini de içerir. Pazarın, mobil multimedya için ortak standart olarak OMA mobil DRM’yi kabul edip etmeyeceği hala belirsiz.
2. Mobil ağ: Mobil multimedya, hizmetlerini desteklemek için oldukça yetenekli bir mobil ağ gerektirir. Tatmin edici mobil multimedya servisleri için temel gereksinim, bağımsız ve sürekli olarak yüksek iletim hızına sahip bir mobil ağdır. Ne yazık ki, mevcut mobil ağ, 2.5G veya 2.75G, istikrarlı bir multimedya iletimi sağlayamıyor. 3G veya 4G piyasaya sürüldüğünde bu sorun aşılacaktır.
3. Mobil cihaz: Mobil cihazların yetenekleri, mobil hizmetin kalitesini etkileyen önemli bir faktör olacaktır. Cep bilgisayarları, izleme ekranı ve işlem gücü daha yüksek olduğu için mobil film izlerken genellikle akıllı telefonlardan daha iyi performans gösterir.
Etl Nedir
Veri küpü nedir
Olap küpü nedir
Olap nedir
OLAP küpü oluşturma
Sınıflandırma teknikleri
Veri madenciliği SINIFLANDIRMA teknikleri
OLAP özellikleri
Sonuç
Bu bölüm, mobil multimedya için bir mobil DRM çerçevesi sunar. Ortak mobil DRM standardı ve yüksek bant genişliğine sahip mobil kanalın mevcut olmadığı durumlarda pratik ve kullanışlı bir DRM çerçevesidir. Bu geçici ancak zamanında DRM çözümü, DRM’nin mobil hizmetlerdeki acil ihtiyaçlarını karşılayabilir.
Çerçevenin temel amacı, servis sağlayıcıları ve kullanıcıları etkilemeden DRM’yi mobil multimedya servislerine uygulamaktır. Bu, mobil kullanıcıların ve hizmet sağlayıcıların DRM teknolojilerini mobil cihazlara ve dağıtılmış multimedya içeriklerine benimsemelerini ve uygulamalarını gerektiren ortaya çıkan mobil DRM standartlarından oldukça farklıdır.
Ancak, mobil operatör tüm işlem kayıtlarımıza sahip olduğundan, önerilen çerçevenin en büyük sorunu gizliliktir. Bu soruna yanıt vermek için olası bir çözüm şifreleme ve uyarlama sistemi olabilir.
VERİ DEPOLAMA VE VERİ KÜPLERİ
Hızla gelişen bilgi işlem ve ağ teknolojisi, işletmelerin neredeyse tüm iş birimlerinden veri toplamasını sağlar. Günümüzdeki ana zorluk, ezici bir şekilde büyük miktarda ham veriden faydalı bilgiler çıkarmaktır. Karmaşık analiz sorgularını desteklemek için veri ambarları tanıtıldı.
Farklı operasyonel veritabanlarından ve harici veri kaynaklarından alınan verileri yönetirler ve hızlı sorgu işleme için optimize edilirler. Modern veri ambarları için Terabaytlarca veriyi yönetmek yaygındır. Winter Corporation’ın (2003) yakın tarihli bir araştırmasına göre, örneğin, SBC’nin karar destek veri tabanı 2001’de 10,5 Terabayttan neredeyse 25 Terabayt’a ulaştı.
İnsan analistleri, bu kadar büyük miktarda bilgiyi ayrıntılı bir düzeyde “sindiremez”. Bunun yerine, seçilen verilerin özetlenmiş ve göreve özel bir görünümünü sağlamak için sisteme güvenirler. Sonuç olarak, büyük miktarda verinin verimli bir şekilde özetlenmesi ve bir araya getirilmesi, analiz sürecinde çok önemli bir rol oynamaktadır.
Çevrimiçi Analitik İşleme’nin (OLAP) amacı, büyük veri toplamaları için etkileşimli yanıt sürelerinde bu analiz tarzını desteklemektir. OLAP uygulamaları genellikle toplu bilgileri veri küplerinde tutar. Gruplar, çapraz tablolar ve alt toplamlar için sorgu yürütmesini hızlandıran önceden hesaplanmış toplu değerler modele kolayca dahil edilebilir (örneğin, daha sonra tartışılacak olan KÜP operatörü).
Etl Nedir Olap küpü nedir OLAP küpü oluşturma Olap nedir OLAP özellikleri Sınıflandırma teknikleri Veri küpü nedir Veri madenciliği SINIFLANDIRMA teknikleri