Franchising ve Bilgi Teknolojileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Franchising ve Bilgi Teknolojileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

6 Temmuz 2022 Bilgi Teknolojileri is İlanları Bilgi Teknolojileri Nedir bilgi ve iletişim teknolojileri 0
Destek Gereksinimleri

Franchising ve Bilgi Teknolojileri

Franchising, “bir hizmetin veya ticari markalı ürünün sahibinin (üretici veya dağıtıcı), hizmet veya ürünün yerel dağıtımı ve/veya satışı için bir bireye münhasır haklar verdiği ve karşılığında bir ödeme aldığı bir iş fırsatıdır. veya telif hakkı ve kalite standartlarına uygunluk. Ticari hakları veren kişi veya işletmeye franchisor, ürün veya hizmeti üretmek veya satmak için seçilen yönteme göre faaliyet gösterme hakkı verilen kişi veya işletmeye franchise alan adı verilir.

Bill Gates, en çok satanı Business the Speed ​​of Thought (Düşüncenin Hızı) adlı kitabında şunları yazdı: “Bilgi Teknolojisi ve iş dünyası ayrılmaz bir şekilde iç içe geçiyor. Kimsenin diğeri hakkında konuşmadan biri hakkında anlamlı bir şekilde konuşabileceğini sanmıyorum.” Bu nedenle, franchising’de bilgi teknolojisinin (BT) nasıl kullanıldığını görmek için franchising’in gerçekten nasıl çalıştığını bilmek gerekir.

Franchisor’ı Anlamak

Franchise verenin faaliyetleri, her birinde birçok alt faaliyete (dikdörtgenlerle temsil edilen) sahip beş kategori ile Şekil 1 kullanılarak açıklanabilir:

• Franchisor Genel Merkezi şunları içerir: (1) Destek, yardımcı iş birimleri; (2) Potansiyel franchise sahiplerine pazarlama, satış; (3) Destek ve geliştirme gerçekleştiren insanlar; ve (4) Para, mali/muhasebe meseleleriyle ilgilenmek. Ayrıca aşağıdaki dört farklı aktivite kategorisini de destekler.

• Şirket birimleri, başlangıç ​​bayilikleri, yerleşik bayilikler, ana bayilikler ve ortak markalı birimler dahil olmak üzere iş birimleri. İyi bir başlangıç ​​yarı yarıya yapıldığı için, bu beşi arasında franchise veren, başlangıç ​​franchise alanlarını desteklemek için elinden gelenin en iyisini yapmalıdır. Yerleşik ve ana franchise’lar, franchise verenin genişlemeyi teşvik etmek için teşvikler (örneğin ortak markalı birimler) sağlaması gerekenlerdir. Şirket birimleri tipik olarak franchise alanlar için rol model olarak kullanılır.

• Muhtemel franchise sahipleri, çeşitli yollarla temasa geçildi: (1) pazarlama kanallarından müşteri adayları; (2) örneğin mutlu müşterilerden gelen yönlendirmeler; (3) ürünleri/hizmetleri çok seven ve işin sahibi olmak isteyen müşteriler; (4) toplum ve medya ilişkileri, çocukların eğitimi gibi konuların ele alınmasına yardımcı olmak; (5) gazileri işe almak gibi kamu hizmetleri; ve (6) ana franchise sahiplerinden oluşturulan uluslararası bağlantılar.

• Emlakçılar, insan kaynakları sağlayıcıları, üniforma satıcıları, pazarlama ve reklam acenteleri, ticari fuarlar/fuar organizatörleri, muhasebeciler, bilgi sistemleri satıcıları, sigorta sağlayıcıları, avukatlar, dil gibi ürün ve mal dağıtıcıları ve ticari hizmet sağlayıcıları dahil olmak üzere tedarikçiler çevirmenler ve diğerleridir.

• Hükümet, (1) federal, eyalet ve uluslararası vergiler dahil; (2) yerel, bölgesel ve küresel yasalar; (3) işçi tazminatı gibi sigortalar; (4) hükümetten, müşterilerden ve bayilerden dava açma olasılıkları; ve (5) uluslararası genişlemeler için destekler.

Gördüğümüz gibi, franchise veren, sistemi büyütmek için birçok konu ile uğraşmak zorundadır. Franchise verenin öğrenme süreci, aşağıdaki beş aşamada aşamalı olarak geliştirilir: (1) Başlangıç ​​– nasıl yapılacağını öğrenmek; (2) Acemi – bunu yaparken pratik yapmak; (3) Gelişmiş – yapıyor; (4) Usta – başkalarına bunu yapmayı öğretmek; ve (5) Profesyonel – olabileceğinin en iyisi olmak. Geliştirmenin daha yüksek bir aşamasında, önceki aşamalardaki sorunların çoğu ele alınmıştır.

Bununla birlikte, franchise genişlemeye devam ettikçe daha karmaşık ve zorlu sorular ortaya çıkacaktır. Bu, özellikle sistem profesyonellik aşamasına ulaştığında, birçok öngörülemeyen ve zor problemlerin birdenbire ortaya çıkabileceği durumlarda geçerlidir. Kwik Kopy franchise’ının ve Uluslararası Girişimcilik Geliştirme Merkezi’nin kurucusu Bud Hadfield, bunu en iyi şekilde söyledi: “Şirket ne kadar büyürse, o kadar çok test edilir.”

Öğrenme sürecini yakalamak için, beş kategorinin her birinde saat yönünün tersine yuvarlak bir ok kullanılır. Franchise hayatta kalmaya ve gelişmeye devam ederken, alt faaliyetlerin (dikdörtgenlerle temsil edilen) her alanında artan öğrenme yoğunluğunu tasvir eder.


Bilgi Teknolojileri Nedir
BTK
bilgi ve iletişim teknolojileri – pdf
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Bilgi Teknolojileri is İlanları
BTK Akademi
Bilgi TEKNOLOJİLERİ ve ARAÇLARI dersi
BTK Başkanı


Franchise Alanını Anlamak

Franchisee’nin faaliyetleri, her birinde birçok alt aktiviteye (dikdörtgenlerle temsil edilen) sahip beş kategori kullanılarak tanımlanabilir:

• Franchisee satış noktası, müşterilere satış yapmak, pazarlama ve reklamcılık, finans/muhasebe sorunlarıyla ilgilenmek ve satış yapan kişileri yönetmek.
• Müşteriler, beş tür dahil: potansiyel, seyrek, sık, çevrimiçi ve ortak markalı.
• Franchisor genel merkezi, franchise alana destek sağlar, saha temsilcilerinden gösteriler, yönetim grubundan eğitim ve sürekli eğitim, tartışma forumları, ve uzaktan eğitim.
• Tedarikçiler, gösterilen listeye benzer.
• Hükümet, gösterilen listeye benzer.

Franchise sahibi ayrıca, beş kategorinin her birinde kullanılan saat yönünün tersine yuvarlak bir okla temsil edilen daha önce bahsedilen beş aşamalı öğrenme sürecinden (yani, başlangıç, acemi, ileri, usta ve profesyonel) geçer. Bir kez daha ok, franchise sahibi işi büyütmeye devam ettikçe artan öğrenme yoğunluğunu gösteriyor ve uygulamalara meydan okumak için birçok öngörülemeyen sorun/sorun ortaya çıkabilir.

Franchisor/Franchisee İlişkisini Anlamak

Franchise veren ve franchise alan arasında iyi bir “aile” ilişkisi geliştirmenin, bir franchise’ın başarısı için en önemli faktör olduğuna inanılmaktadır. İlişkinin nasıl geliştiğini anlamak için franchise alan yaşam döngüsünü bilmek gerekir:

• Flört Aşaması: Hem franchise alan hem de franchise veren ilişkiden heyecan duyar. Bu, tipik olarak franchise alanın başlangıç ​​aşamasına karşılık gelir.
• “Biz” Aşaması: İlişki bozulmaya başlar, ancak franchise alan yine de ilişkiye değer verir. Bu, tipik olarak franchise alanın acemi aşamasına karşılık gelir.
• “Ben” Aşaması: Franchise sahibi, şimdiye kadar elde ettiği başarının tamamen kendi işi olduğu tavrıyla ödemelerle ilgili sorunların nedenlerini sorgulamaya başlar. Bu, tipik olarak franchise alanın ileri aşamasına karşılık gelir.
• Asi Aşaması: Franchise sahibi, kendisine getirilen kısıtlamalara meydan okumaya başlar. Bu, tipik olarak franchise alanın ana aşamasına tekabül eder, çünkü asi olanlar sistemi çok iyi bilen ve diğerlerini onları takip etmeleri için etkileyebilen kişiler olma eğilimindedir.
• Yenileme Aşaması: Franchise sahibi, “kazan-kazan” çözümünün, sistemi büyütmek için franchise veren ile takım oluşturmaya devam etmek olduğunu anlar. Bu, tipik olarak franchise alanın profesyonel aşamasına karşılık gelir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir