Dış Motivasyon İşlevi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Dış Motivasyon İşlevi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

18 Temmuz 2022 Dışsal motivasyon Nedir Dışsal motivasyon Örnekleri İçsel ve dışsal motivasyon örnekleri 0
Yabancı Dil Teknolojileri – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

Dış Motivasyon İşlevi

Özel ödüller ve teşvik yöntemleri, bilgiyi paylaşmaya istekli çalışanlar için dış motivasyon işlevi görebilir. İnsanlar bilgi veritabanlarına katkıda bulunduğunda veya bilgi paylaşımına aktif olarak katıldığında, kuruluşlar kişisel tanınma ve itibar sağlama konusunda başarılıdır.

Doğrudan ödüllere ve itibar ve şöhret kazanma şansının nasıl sağlanacağına ilişkin bazı örnekler arasında şunlar yer alır: Texas Instruments, diğer çalışanların bilgilerinin kullanımını ödüllendirmek için “Burada İcat Edilmedi, Ama Yine de Yaptım Ödülü” adlı yıllık bir ödül oluşturdu. . Buckman Labs, en iyi 150 “bilgi paylaşımcısını” bir dizüstü bilgisayar ve bir tatil köyüne teşvik edici bir gezi ile ödüllendiriyor.

AMS, bilgi merkezine katkıda bulunanları genel merkezde bronz bir plaketle onurlandırır ve düzenli olarak en sık kullanılan katkıların ilk 10 listesini yayınlar. Boston, Massachusetts’te bir danışmanlık şirketi olan Forum, danışmanlarını en son çalışmalarından öğrendiklerini açık ve paylaşılabilir hale getirmeye teşvik etmek için bir “Dünya Kupası Yakalama” düzenliyor. Avustralyalı bir hukuk firması, en çok katkıda bulunan kişileri, kendi adlarına bir yıldız vererek onurlandırıyor.

Bunun aksine, farklı görüşlere sahip meslekler olabilir: “Yazılım mühendislerinin en büyük endişesi, uzman olarak bilinme korkusudur”. Öğrenme alanı olan daha zorlu görevlere tahsis edilmek yerine, geçmiş deneyimlerine dayalı projelerde görevlendirilmekten korkarlar. Bu durumda, bir yazılım mühendisinin marka benzeri kimliği, kendi aleyhine çalışır ve bireysel mesleki gelişimin önünde bir engel oluşturur.

Birçok kuruluş, bilgi paylaşımı konularını ücret planlarına ve terfi politikalarına dahil eder. Büyük danışmanlık ve muhasebe firmaları genellikle kişisel değerlendirmelerini kısmen bilgi veritabanlarına ne kadar katkı yapıldığına, insanların kaç yeni çalışana eğitim verdiğine ve kaç tane eğitim kursu tasarlandığına dayandırır.

Özel Ders ve Mentorluk

İdari eylemler, bir kuruluşta ders verme ve rehberlik etme sorumluluklarını tanımlayabilir. Çalışanları sistematik olarak geliştiren sürekli programlar, ortak alışkanlık ve tutumları besleyebilir ve kuruluş üyeleri arasındaki iletişimi destekleyebilir.

Proje Deneyimleri

Daha büyük proje ve işlemlerin sonunda, deneyimlerle sistematik bir şekilde öğrenmek için açıkça sorgulama için zaman ve çaba sağlanmalıdır. Öğrenilen dersler, diğer çalışanlar tarafından erişim için sistematik olarak analiz edilebilir ve saklanabilir. Diğer eylemlerde, projelerde kazanılan bilgi ve deneyimlerin kullanılmasına yardımcı olabilir.

Uygulama Toplulukları

Bilgi paylaşımını teşvik etmek için popüler bir yaklaşım, uygulama toplulukları geliştirmektir. Bu profesyonel grupları, üyelerinin birlikte düşünme, birbirleriyle iletişim halinde kalma ve birbirleriyle fikir alışverişinde bulunma yeteneklerini geliştirir.

Bazen bilgi fuarları veya kulüpleri, yetkinlik merkezleri veya yaratıcılık merkezleri olarak da adlandırılan bu gayri resmi ağlar, ortak bir çıkar ve sorun sınıfı ve ortak bir çözüm arayışı yoluyla gayri resmi olarak birbirine bağlı profesyonel gruplarından oluşur.

Ortak bir çıkarlar ve problemler sınıfına maruz kalan insanlar genellikle iletişim kurmak için ortak bir dil geliştirir ve birbirlerine yardım etmek için karşılıklı bir yükümlülük duygusu geliştirirler. Bu fenomenler, uygulama toplulukları içinde bilgi paylaşımının önündeki bazı bireysel ve sosyal engellerin üstesinden gelmek için kullanılabilir.


Dışsal motivasyon Nedir
Dışsal motivasyon Örnekleri
Dışsal motivasyon faktörleri
İçsel ve dışsal motivasyon örnekleri
Motivasyonu ETKİLEYEN iç ve dış faktörler
Eğitimde İçsel ve dışsal motivasyon
Öz motivasyon Nedir
Sosyal motivasyon Nedir


Kodlama veya Kişiselleştirmeye Odaklanma

PSF’lerde uzmanların bilgisi temel bir varlıktır ve bu nedenle bu varlığın dikkatli yönetimi önemlidir. Yönetim, kuruluşun bireylerden mümkün olduğunca bağımsız olmasını sağlamaktan sorumludur.

Aynı zamanda, bu şirketler müşteriler ve profesyoneller arasındaki kişisel ve bireysel bağlantının kritik olduğu bir “insan işi” içinde faaliyet gösteriyorlar. Bu özel durum, bilgiyi yönetmek için özel yaklaşımlar gerektirir. Danışmanlık firmalarının uyguladığı ve kültürel sorunları farklı şekilde ele alan iki yaklaşım oldukça popülerdir.

Bir strateji (“kodlama”) bilgi teknolojisine (BT) odaklanır: Bilgi dikkatli bir şekilde kodlanır ve bilgi veri tabanlarında saklanır ve başkaları tarafından erişilebilir ve kullanılabilir. Diğer stratejide (“kişiselleştirme”) bilgi, onu geliştiren kişiye bağlıdır ve esas olarak doğrudan kişiden kişiye iletişim yoluyla paylaşılır.

Bir kodlama stratejisi ile bilgi, onu geliştiren kişiden alınır, bireyden bağımsız hale getirilir ve görüşme kılavuzları, çalışma programları, kontrol listeleri vb. şeklinde saklanır. Daha sonra bilgi aranır ve geri alınır. diğer çalışanlar tarafından kullanılır. Kişiselleştirme, bireyler arasındaki diyaloga odaklanır; bilgi öncelikle kişisel toplantılarda ve bire bir görüşmelerde paylaşılır.

Profesyoneller tüm bilgi yönetimi döngüsü boyunca kontrolü ellerinde tuttuklarından, bir kişiselleştirme stratejisi ile bireysel engeller önemli ölçüde daha düşüktür. Birey bir uzman olarak tanınır ve ilgilenilir.

Aslında, kişiselleştirmeye odaklanmak bir iletişim stratejisi olarak adlandırılabilir, çünkü asıl amaç insanlar arasındaki kişisel iletişimi teşvik etmektir. Temel BT sistemleri, kişilere özel konuları veya sorunları tartışmaları gerektiğini gösteren sarı sayfalardır (uzmanların dizinleri, kim bilir-ne sistemleri, insan bulucu).

Organizasyonel Tasarım

Bazı organizasyonel tasarımlar, organizasyon içi işbirliğini teşvik edebilir. Çalışanların ortaklıkları ve diğer sahiplik biçimleri, katılım ve bağlılık oluşturmak için kullanılabilir. Ayrıca, bu organizasyon biçimleri, özel bilgi birikimine sahip profesyonellerin güçlü hiyerarşiler içinde ve güçlü düzenlemelere sahip çalışma ortamlarında çalışmaktan çekinmelerine yöneliktir.

Ofis Tasarımı ve İnşaatı

Bürokrasinin ve resmi iletişimin dezavantajlarını azaltmak için modern ofis düzenleri, geçici, gayri resmi ve yüz yüze iletişimi teşvik etmek için meslektaşlar arasındaki mesafeyi azaltır.

Bilgi yönetimi girişimlerini uygularken kültürel engeller teknik sorunlar üzerinde baskın olduğundan, bilgi paylaşımının önündeki engelleri anlamak için daha fazla araştırma gerekli olacaktır. Bugün, uygun ödül ve teşvik sistemleri ve köklü uygulama toplulukları, engellerin üstesinden gelmenin en umut verici yollarıdır.

BT ile bilgi yönetimini desteklemenin yolları çok çeşitlidir, ancak bilgi paylaşımının belirli kültürel yönleri ele alınmalıdır. Genellikle “bu müşteri gizlidir”, “onu nasıl kullanacağımı sadece ben biliyorum”, “benim için ne var?” ve “bunun için zamanım yok” gibi ifadelerle ifade edilen tipik direncin üstesinden gelmek için bazı olası eylemleri açıklıyoruz. Engellerin tanımları ve olası eylemler, doğası gereği derinden sosyal olduğu için bilgi yönetiminin teknik bir alan olarak görülemeyeceğini açıkça ortaya koymaktadır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir