Kurumsal Bilgi Sistemi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

bestessayhomework@gmail.com * 0 (312) 276 75 93 *Her bölümden, Ödev Yaptırma, Proje Yazdırma, Tez Yaptırma, Rapor Yaptırma, Makale Yaptırma, spss ödev yaptırma, Araştırma Yaptırma, Tez Önerisi Hazırlatma talepleriniz için iletişim adreslerini kullanın. Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum, Ücretli Ödev Yaptırma, Parayla Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Proje YAPTIRMA siteleri, Mühendislik proje yaptırma, Bitirme projesi YAPTIRMA, Ödev YAPTIRMA programı, En iyi ödev siteleri, Parayla ödev yapma siteleri, Ücretli ödev YAPTIRMA, Ücretli Proje Yaptırma, Tez Yaptırma

Kurumsal Bilgi Sistemi – Ödev Hazırlatma – Proje Yaptırma – Tez Yaptırma Fiyatları – Sunum Örnekleri – Ücretli Ödev Yaptırma – Ödev Yaptırma Ücretleri

19 Temmuz 2022 Bilgi Yönetim Sistemi Nedir Kurumsal Bilgi Sistemleri dersi Siber güvenlik sistemleri 0
Model Yorumlaması

E-Ticaret Etkinleştirilmiş Kurumsal Bilgi Sisteminin Uygulama Yönetimi

Kurumsal sistemlerin ve tedarik zincirinin bir kuruluşa entegrasyonu, sürekli değişen, küresel rekabet ortamında daha kritik hale geliyor. Hızlı yanıt, yakın ilişkileri, özellikle de bir kuruluşun tedarikçileri ve müşterilerinin yanı sıra entegre dahili işlevsel gruplar arasında iletişim ve bilgi paylaşımını gerektirecektir.

Genel merkezi Dallas, Texas’ta bulunan Texas Instruments (TI), rekabet avantajını oluşturmak ve sürdürmek için bu gerekliliği fark etti. Bu nedenle, yenilikçi ve güncel bir konu olan küresel bir elektronik ticaret (e-ticaret) ortamı ile bağlantı kurmaya odaklanan bir kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemi uygulamaya çalıştı.

Andersen Danışmanlık Hizmetleri’nden proje yönetimi yönetimi, SAP ve i2 Technologies gibi yazılım satıcıları, Sun Microsystems gibi donanım satıcıları ve TI’nin çeşitli tedarikçileri ve müşterileri dahil olmak üzere bir dizi önemli oyuncu vardı.

Bu vakanın amacı, başarı için değerli dersler sağlayan stratejik sistemlerin uygulanmasının bazı yönlerini sağlamaktır. Başlangıçta açıklanan bir stratejik sistem uygulama modelinin temeline başlıyoruz ve buna güveniyoruz. Açıklanan stratejik sistem uygulamasıyla ilgili çeşitli aşamalarla birlikte, vakanın bir açıklaması aşağıdadır. Tartışmamızı çıkarımlar ve sonuçlarla tamamlıyoruz. Bu vakanın tartışılmasına rehberlik etmek için ERP yönetimi için süreç odaklı bir çerçeve sunulmaktadır.

Öğeler aşağıdakileri içerir:

• Strateji formülasyonu ve entegrasyon—Süreçteki bu adımın sonuçlarından biri, bir organizasyonun belirli teknoloji desteğine ihtiyaç duyan temel yetkinliklerinin belirlenmesidir.
• Süreç planlama ve sistem tasarımı—Ayrıca bilinir
Değişim mühendisliği aşaması olarak, bu aşamada genellikle üç çalışma yürütülür ve bunlar OLDUĞU GİBİ, OLMALI ve OLACAKTIR olarak adlandırılır.
• Sistem değerlendirmesi ve gerekçelendirme—Burada analiz, sistemin ekonomik, teknik ve operasyonel fizibilitesine ve gerekçesine odaklanır.
• Sistem konfigürasyonu—Paketlenmiş bir yazılım sistemi olarak, bir organizasyonun ihtiyaçları ile yazılımın özellikleri arasında (ayrıntılı düzeyde) farklılıklar olması muhtemeldir. Bu nedenle, aralarında bir uyum oluşturmak için sistemi veya organizasyonel süreçleri yapılandırmak için önemli miktarda çaba beklenebilir.
• Sistem uygulaması—Uygulama aşaması, başlangıç, proje yönetimi ve eski sistemden yeni sisteme geçişi sağlayan geçiş olarak sınıflandırılabilir.
• Uygulama sonrası denetim—Bu son “geri bildirim” aşaması, sürekli iyileştirme açısından çok önemli olmasına rağmen, en çok ihmal edilen adımlardan biridir.

Görüldüğü gibi, yukarıda önerilen süreç zorlu olabilir, ancak karmaşık ve stratejik sistemlerin bir organizasyona başarılı bir şekilde entegrasyonu için bu gerekli çabanın önceden tahmin edilmesi gerekir.

TI’DE KÜRESEL ERP SİSTEMİ UYGULAMASI

Şirket geçmişi

Texas Instruments Incorporated (TI), küresel bir yarı iletken şirketidir ve dünyanın önde gelen dijital sinyal işleme (DSP) çözümleri ve analog teknolojileri tasarımcısı ve tedarikçisidir (yarı iletkenler, TI’nin gelir tabanının %84’ünü temsil eder). Şirket, 25’ten fazla ülkede üretim veya satış operasyonlarına sahiptir ve 1999’da gelirlerinin %67’sinden fazlasını Amerika Birleşik Devletleri dışındaki yerlere yapılan satışlardan elde etmiştir.

ERP’nin uygulanmasından önce, TI, birçok bağımsız veri tabanına dayanan ve tescilli ana bilgisayar sistemlerinde çalışan binlerce programdan oluşan karmaşık bir bağımsız, entegre olmayan pazarlama, satış, lojistik ve planlama sistemleri paketine sahipti.

1980’lerden beri TI, BT gereksinimlerini karşılamak için tescilli ana bilgisayarlardan yararlanan oldukça merkezi bir altyapı kullanmıştı. Küresel iş süreçlerine doğru ilk adım olarak, belirli planlama süreçleri ve sistemleri 1989’da standardize edildi.

1996’dan başlayarak, TI, Sun Microsystems’in donanım platformunu, SAP AG’nin ERP yazılımını, i2’nin gelişmiş planlama araçlarını ve Andersen Consulting’i kullanan 4 yıllık 250 milyon dolarlık bir ERP sisteminin uygulanmasına yol açan şirket çapında bir değişim mühendisliği çalışması yaptı.


Kurumsal Bilgi Sistemleri dersi
Bilgi Yönetim Sistemi Nedir
Bilişim Projeleri
Bilişim Firması
Siber güvenlik sistemleri
Ard GRUP kimin
ARD YAZILIM Haberleri
Tekstil Takip Sistemi


1998’de Texas Instruments, esas olarak Sun E10000 platformunda çalışan i2 sisteminin bir prototip uygulamasından oluşan ERP sisteminin ilk sürümünü hayata geçirdi. 1999’un başlarında, TI ikinci sürümü yayınlamaya başladı. 1999 yılının ortalarında TI, üçüncü sürümün bir parçası olarak i2 Technologies yazılım uygulamasını tamamladı.

Son olarak, TI kalan finansal bilgileri ve yeni saha satış, satış ve dağıtım modüllerini açtı. TI’nin öncü ERP uygulamasının üst düzey mimarisi, gelişmiş planlama ve optimizasyon için SAP ve i2 sisteminden oluşur.

Sistem, TI’nin tüm departmanları için yedi modülün (finans, tedarik ve malzeme yönetimi, lojistik, planlama, saha satışları, satış ve pazarlama) öncü, büyük ölçekli küresel tek örnek uygulamasıdır ve 10.000 TI çalışanı tarafından 45.000 yarı iletken cihazı ve ayda 120.000 siparişi işlemek için kullanılır. Bu çözüm aynı zamanda TI’nin müşteri, distribütör ve tedarikçi sitelerindeki 3.000 harici kullanıcısı için bilgilere küresel Web erişimini de sağladı.

KÜRESEL ERP SİSTEMİ UYGULAMASININ YÖNETİMİNDEKİ AŞAMALAR

Strateji formülasyonu

Geleneksel olarak TI, siparişlerin toplu olarak alındığı, üretildiği ve sevk edildiği “mal” işi olarak adlandırılan işi yürütüyordu. TI’nin işinin olgunluğu ile birleşen kitlesel özelleştirme, hedeflerini ve stratejilerini yeniden gözden geçirmesine neden oldu. TI, daha özelleştirilmiş bir ürün ortamına doğru kaymaya başladı. Bu yeni özelleştirilmiş ürün ortamında, TI’nin kolayca karşılanamayacak bir takım müşteri ihtiyaçları vardı.

Böylece amaç, bu tür çevik tasarım ve üretim stratejilerini desteklemek için devreye alınması gereken uygun süreçleri ve bilgi sistemlerini belirlemekti. Diğer bir hedef, tedarikçi tarafından yönetilen envantere ve müşteri tarafından yönetilen siparişlere doğru bir hareketti. Son olarak, sistemleri standartlaştırmak, bütünleştirici bir başka kurumsal hedefti. TI, metrikleri kapsamlı bir şekilde kullandı. Stratejik hedefler, taktiksel ve operasyonel ölçülebilir hedeflere dönüştürülür.

Süreç Planlama ve Sistem Tasarımı

TI, küresel olarak standart süreçleri belirlemek amacıyla tüm organizasyon için büyük bir yeniden yapılanma çalışması yürüttü. Bu çabanın en önemli sonucu, tüm envanter ve üretim yönetiminin küresel olarak yapıldığını ilan etmekti.

TI, küresel süreçlerin talep ettiği esnekliği ve standardizasyonu desteklemek için sistemin yeteneklerinden tam olarak yararlanmak için tek örnekli bir ERP sistemi uygulamaya karar verdi. Büyük ERP satıcılarının saha ziyaretlerinden sonra TI, büyük miktarda veriyi işlemek için ölçeklenebilirliği nedeniyle SAP’yi seçti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir